Moja dziewczyna nie ma zadnej diety i raczej sie na to nie zapowiada;/ nie je żadnych slodyczy ma 19lat. Jej celem jest pozbycie sie pomaranczowej skorki i zmniejszenie troszke obwodow w okolicy ud, posladkow. Cwiczy przez caly tydzien: Pn: Aerobik + 40minut rowerku stacjonarnego. Wt: Vacu well (czy jakos tak) + 40 minut rowerku stacjonarnego. Sr. Vacu well + 40 min rowerek stacjo. Czw. Aerobik + Vacu well Pt: Vacu well i rowerek stacj 40min Sb: Vacu well i rowerek 40min Nd: Rowerek 40min.
Po jakim czasie beda widoczne efekty? Czy nie majac zadnej diety nie bedzie efektu jojo?
Dieta to jeden z kluczowych elementów składających się na efekt. Trudno jest określić jaki będzie efekt i po jakim czasie skoro kluczowy element jest niedopracowany/niekontrolowany. Mimo wszystko, mamy pewne dane, które sugerują, że bez zmiany nawyków żywieniowych przy wprowadzeniu jedynie aktywniości aerobowej u mężczyzn może przynieść to pewne wymierne efekty, u kobiet nie zawsze, raczej nie... Możemy powiedzieć, że jeśli kobieta nie trenuje solidnie z obciążeniem, nie ma właściwych nawyków żywieniowych to może zapomnieć o efektach, będą bardzo słabe. Mówię tutaj o większości.
1163322077000
miętki JASZCZOMP
Wysłana - 12 listopada 2006 11:41
niech choć poczyta tym. mniejwęglowodanow, chlebka, ziemniaczków etc a wiecej białek - twaróżków, jajecznicy, kurczaczka..rybek itp. zdr.
"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
1163328070000
oska5
Wysłana - 12 listopada 2006 12:00
niop niech poczyta, zdrowe odzywianie przede wszysktim I tylko niech nie rzuca sie na diety glodowkowe i z wiekszym deficytem, jest mloda, przy odpowiedniej dawce ruchu i tak jak mowi Miętki powinno cos to jednak dac.. tylko duzo ruchu! ja jak zaczynałam cwiczyc miej wiecej w tym wieku co twoja dziewczyna to zrzucilam ok 5 kg bez diety (szczerze mówiac zawsze jadlam duzo slodyczy), wystarczylo ze zaczełam sie ruszac, tylko tego ruchu mialam sporo i byl on zrónicowany: basen, rower, cwiczenia silowe, bieganie, jak nie biegi to marsze itp poczytajcie tez ten link Shali o celulicie, moze akurat twoja dziewczyna jeszcze czegos nie wie
http://www.sfd.pl/Cellulit-t243909.html
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-11-12 12:03:12
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
1163329244000
miętki JASZCZOMP
Wysłana - 12 listopada 2006 12:19
sama aktywnosć spowoduje przypalenie kalorii, ale w niewielkim stopniu..torszkę je ograniczyć, pozmienaić nawyki i tyle. zdr.
"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
1163330375000
JUR666
Wysłana - 12 listopada 2006 13:57
jesli po 3 miesiacach nie beda widoczne efekty to bede ja musial namowic do diety ech.. :) Czas pokaze! Dzieki za rady pozdrawiam!