Witam. Czy można pić zieloną herbatę jak się ćwiczy na siłowni? Mój cel to masa mięśniowa a słyszałem, że zielona herbata odchudza. A może działa w sposób pozytywny? Daje więcej energii itp? Co o tym sądzicie? Nigdy nie piłem zielonej herbaty ale mam zamiar zacząć pić.
Czytałem ten artykuł i wiele innych. Wiadomo, że często tak jest, że to co piszą na opakowaniach czy gdzie indziej jest zwyklym farmazonem tylko po to żeby zachęcić ludzi do kupna itp. A ja się chcę dowiedzieć tu od Was na forum jak Wy to odczuwacie naprawdę. Czy sprawdza się to co opisują?
1239655691000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 13 kwietnia 2009 22:56
ja od siebie mogę polecić co prawda nie pije jej codziennie ale czuję się po niej lepiej poczekaj na naogowych pijaczy może się coś więcej dowiesz w każdym razie na pewno jest ok
kiedyś rezałem tę herbę namiętnie, obecnie nieco mniej - ale do dziś pozostałem jej fanem
ponoć zawiera przeciwutleniacze, czyli zapobiega powstawaniu raka, ale teraz to wszystko powoduje raka i wszystko go też leczy... ;)
mocniejsze czaju działa na mnie dość pobudzająco, a i też potrafi wyregulować nieźle zachwiany metabolizm (przykładowo przy przejedzeniu) - czy to efekt placibo, non so...ogólnie polecam