Trzy miesiące temu podczas upadku zerwałem te ścięgno miałem jeden zabieg zostały zespolone popręgiem webera jak na zdjęciu .Czekam na wyciągnięcie drutów lecz na ten rok skończyły się limity w moim szpitalu i zabieg będzie pod koniec stycznia .Gram w piłkę nożna i w tym okresie będę miał przygotowania do nowego sezonu . Przytyłem 10 kilo i do tych przygotowań muszę je z rzucić przynajmniej 5 . Mam pytanie czy można trenować z tymi drutami nie stać mnie na zabieg w prywatnej klinice
Zależy jakie chcesz ćwiczenia wykonywać.Jak ćwiczenia aerobowe to jakoś przeciwwskazań nie widzę.Tylko przy rozciąganiu uważaj na obręcz barkowa byś nie przedobrzył.
1227381132000
kasper77
Wysłana - 22 listopada 2008 21:46
Teraz tak mocno jeszcze nie trenuje bo mam za dużo nadwagi i boję się o kolana bo raz się skończyło artroskopią i trzema tygodniami przerwy na razie biegam pod tętno 156 w od stepach czasowych 6,8,10,12 minut lekkie rozciąganie bo nie mogę podnieść tej ręki całkiem do góry wydaje mi się że to przez te druty . Ale od grudnia chciałem wprowadzić trochę ćwiczeń siłowych , wytrzymałościowych szybkościowych moc drabinka koordynacyjna interwał pasy do ćwiczeń szybkości i ćwiczenia z piłką sezon się skończył więc nic innego samemu nie wymyśle chce wrócić do tego co miałem przed kontuzją przynajmniej 80% a słyszałem że te druty mogą pęknąć trochę jestem załamany tą kontuzją i dlatego prosze o pomoc na tym forum