Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

zbyt małe zmęczenie po fbw ?

kamiljen

Wysłana - 05 maja 2008 20:51    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

radziliście mi na forum żebym zrobił sobie plan FBW i ćwiczył.jak już pisałem mam do dyspozycji hantle po 10 kg i ekspander. Te ćwiczenia które szły na większe grupy mięsniowe ładowałem na 10 kg a te mniejsze chyba 7 kg. zrobiłem sobie plan i chciałem ćwiczyć w metodzie 15-10-5. Dzisiaj chciałem zrobić pierwsze ćwiczenie ale zrobiłem sobie pierwszy trening w planie fbw i po tym treningu wogóle nie byłem zmęczony co jest?? na początku po każdym ćwiczeniu no coś tam czułem jakieś zmęcznie ale po 5 minutach byłem wstanie powtórzyć ten trening a po następnych 5 znowu :/ to tak ma być??
Plan miałem taki:
1. Wyciskanie hantli płasko 5 seri (klatka piersiowa)
2. Wyciskanie hantli od boku (nie wiem jak to sie nazywa) 3 serie (naramienne)
3. PRZENOSZENIE SZTANGIELKI W LEŻENIU W POPRZEK ŁAWKI POZIOMEJ 9 seri (klata i grzbiet)
4. Wiosłowanie hantl 3 serie (najszerszy grzbietu)
5. Przysiady z hantlami 3 serie (czworogłowe)
6. martwy ciąg na prostych nogach 3 serie (dwugłowe)
7.Uginanie ramion ze sztangą 4 serie (biceps)
8. Wspięcia stojąc 3 serie (łydki)
9 brzuch
10. rozciąganie ekspandera przed sobą 2 serie
I taki trening zrobiłem dwa razy bo za pierwszym razem nie odczułem zbytniego zmęcznia, w sumie mógłbym to jeszcze ze 2 razy powtórzyć ale nie wiedziałem czy to tak ma być czy ja coś źle robie :P

Zmieniony przez - kamiljen w dniu 2008-05-05 20:52:34

Zmieniony przez - kamiljen w dniu 2008-05-05 20:56:52

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 maja 2008 20:57 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Bery89

Wysłana - 05 maja 2008 20:57    Edytuj Cytuj
Wejdz na trening dla poczatkujacych(FBW by georgu) masz tam plan ktory ulozyl georgu nic nie zmieniaj(jesli masz tylko hantle to zamiesz sztange na hantle) i dobierz odpowiedni ciezar do poszczegolnych cwicze, wykonuj technicznie to bd czyl ten trening.

PAIN IS MOMENTARY, GLORY IS FOREVER...
Klik -->
[http://www.pajacyk.pl]
Ekspert -

ferenc

Wysłana - 05 maja 2008 20:58    Edytuj Cytuj
Nigdy nie robiłem FBW, ale moim zdaniem za dużo serii, poza tym w FBW ćwiczy się lżej, ale częściej(chodzi oczywiście o jedną partię mięśniową).

kamiljen

Wysłana - 05 maja 2008 21:01    Edytuj Cytuj
no ok wszystko fajnie tylko jak ja chce zrobić plan 15-10-5 i mam tam podane 2 sesje to te 2 serie na jedno wyciskanie hantelek to moim zdaniem mało

kamiljen

Wysłana - 05 maja 2008 21:03    Edytuj Cytuj
jak lżej jak ja po tym treningu nic kompletnie zmęczony nie byłem :/ tylko sie troche spociłem ale zmęczenia mięsni to ja np nie czułem :/

georgu Ivan Groźny

Wysłana - 05 maja 2008 21:30    Edytuj Cytuj
No niestety na samych hantlach nie zaszalejesz i powinienes byc tego swiadomy, a juz napewno metoda 15-10-5 odpada. Zwiekszenie ilosci seri w cwiczeniach to bedzie wyjscie, ale tylko na krotka mete. Jesli chcesz sie dluzej zabawic w silke to niestety trzeba inwestowac.

zdr.

MODERATOR DZIAŁU "SPORTY ZESPOŁOWE"
Ekspert -

kamiljen

Wysłana - 05 maja 2008 21:45    Edytuj Cytuj
nie no jestem tego świadomy że na dłuższą mete to nie wyjdzie ale myślałem że metoda 15-10-5 będzie jakaś sensowna :P myśle że po pewnym czasie kupie sobie sprzęt ale ludzie ja mam 16 lat narazie i nie chce z siebie robić jakiegoś wielkiego syfa :/ chce poprostu nad sobą popracować i uwidocznić mięśnie i tyle

_IvErSoN_

Wysłana - 05 maja 2008 21:50    Edytuj Cytuj
Znaczy sie wiesz zrobic z siebie wielkiego syfa to tez nie takie hop siup. Co tutaj mogeg powiedziec trening wyglada na sensowny i niczego sie tam nie dopatruje co by zmienic pod dostepny sprzet. Ale sztanga i pare kg zalatwila by sprawe na dlugi czas. Wiadomo ciagle robiac to samo tym samym ciezarem etc. efektow nie osiagniemy takich jak ze zmiana ciezaru czy cwiczen.

pozdrawiam

Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie,
ale o ile sam potrafiłby wykopać sobie grób ,
musiałby mieć kogoś kto go pochowa.
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

zbyt małe zmęczenie po fbw ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.