Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

zawodowy futbol - przyszlosc

mpaluch17

Wysłana - 07 lipca 2008 10:47    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam. Potrzebuje porady dotyczacej zawodowego futbolu, a mianowicie chodzi o to co musi zrobic 19-latek by zaistniec w pilce, zagrac na wyzszym szczeblu. Pochodze z podkarpacia, najwiekszej dziury w Polsce i nie widze tam zadnych perspektyw. Gdzie musze pojechac gdzie sie pokazac zeby zostac zauwazonym. Naprawde czuje sie na silach i uwazam ze dalbym rade sprostac temu wyzwaniu. Tymczasowo jestem w Szkocji i sprobuje cos w tym kierunku zrobic. Ale prosze was o porade. Z gory dzieki.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 lipca 2008 10:56 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Nani20

Wysłana - 07 lipca 2008 10:56    Edytuj Cytuj
heh nie ma gotowej recepty jeśli grałeś w jakimś mały klubie to raczej nikt Cie nie zauważy, bo prawda jest taka że jeśli chodzi o rozgrywki juniorów to przedstawiciele różnych klubów, menadżerowie itp pojawiają się dopiero na meczach mistrzostw Polski. Bardzo rzadko się zdarza że ktoś z dobrego klubu przyjedzie obserwować jakiś zwykły mecz juniorów. Masz 19 lat, skończyłeś wiek juniora. Musisz się rozejrzeć czy niedaleko od Ciebie nie ma jakiś klubów 3 ligowych i jeśli masz możliwość to załatwić numer telefonu od trenera, zadzwonić i umówić się żebyś przyszedł pokazać się na treningu/sparingu. Inna opcja to znaleźć kontakt z jakimś menadżerem (w necie poszukaj nr tel.), zadzwonić porozmawiać. Menadżerowie chętnie podpisują kontrakty. Zaproponuje Ci kilka klubów, pojedziesz na testy i zobaczysz co i jak. Najczęściej biorą 10% Twoich rocznych zarobków, ale plusem jest to że jak podpisujesz umowe z klubem to utargują maksymalnie wysoką kase dla Ciebie bo jest to też z korzyścią dla nich.
Zależy jak wysoki poziom Cie interesuje ale jeżeli grasz w jakieś "dziurze" to chyba na 1 i 2 ligowe zespoły się nie będziesz rzucał poza tym do 1 i 2 ligi jeżeli sami Cie nie zaprosili na trening, to bez menadżera lub znajomości raczej tam nie trafisz.
Pozdr

Zmieniony przez - Nani20 w dniu 2008-07-07 10:58:37

mariopepe

Wysłana - 07 grudnia 2008 14:55    Edytuj Cytuj
Ja też jestem z tego nieszczęsnego podkarpacia. I mi też marzy się wielka kariera ale chyba niestety nie uda mi się zrealizować marzeń.

nanix

Wysłana - 07 grudnia 2008 16:14    Edytuj Cytuj
a ja jestem z podlasia
gram w klubie (jak narazie klasa A) i niewiem co potem

mitre

Wysłana - 09 grudnia 2008 13:45    Edytuj Cytuj
również pochodzę z podkarpacia i też chciałbym zrobić karierę na piłcę 1-2 liga polska. Na podkarpaciu nie ma wyboru Są oczywiście Stal, Resovia, czy Stalowa Wola ale tam naprawdę trudno jest się dostać

edziu18

Wysłana - 09 grudnia 2008 13:51    Edytuj Cytuj
jak trudno jest CI sie dostac do stali czy resovi to co ty chcesz robic w 1 czy 2 lidze?? na klase okregowa juz trzeba miec nie małe umiejetnosci

mariopepe

Wysłana - 13 grudnia 2008 15:00    Edytuj Cytuj

Usunięty przez Black Pete za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.

mario1320

Wysłana - 01 stycznia 2009 16:47    Edytuj Cytuj
O widze, że jest kupa ludzi z podkarpacia. No ja też z tamtąd pochodze i nie narzekam gram już pół roku w juniorach Resovii i jest git.

FOOTBALL is a RELIGION so I BELIEVE in MANCHESTER UNITED

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

zawodowy futbol - przyszlosc

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.