Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 7765 razy
słowa kluczowe: zanokcica  końca 
Autor

zanokcica - bez końca...

Wojtkov

Wysłana - 04 listopada 2006 23:14    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Zanokcica - stan zapalny związany z zakażeniem wałów paznokciowych, wokół paznokci palców dłoni lub stóp.

Męczy mnie zanokcica u dużych palców stóp, po zewn. i wewn. stronie paznokcia, mialem juz 4 zabiegi w ostatnie poltora roku( wycinana czesc paznokcia, szycie, tydzien czasu i zdjecie) w najblizszym czasie musowo nastepny , za kazdym razem sie odnawia, czasem np. zaczyna puchnąć itp. i przechodzi po tygodniu, a czasem sie rozwija az potrzeba ciecia. Robie sobie okłady z rywanolu na noc ale daje to mało albo i wcale.

Nie musze chyba mowic jak to uprzykrza życie :/, niby zabieg, tydzien czasu i po sprawie, ale juz traume mam Da sie poprostu nie miec paznokcia ? Od tak pusty palec miec ? Bo palucha nie utne, jak bede w pilke gral ?

Wie ktoś moze jakie są tego przyczyny ? Jakies niedobory ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 listopada 2006 09:43 
W większości przypadków polecamy:

Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

oska5

Wysłana - 05 listopada 2006 09:43    Edytuj Cytuj
szczerze mowiac probowałam znaleźć cos na necie na temat tych nawrótów ale jakos mi sie nie udało. Ja sama tez to mialam ale na wskazicielu u reki. Skonczylo sie na jednym zabiegu i nie było nawrótów. Ale u mnie na osiedlu z kolei chlopak ktory mial na nodze tez mu sie ciagle odnawiało. Slyszalam tez ze na nogach ponoc gorzej sie goi. Wiesz.. chodzic w butach, nie ma takiego dostepu powietrza moze.. nie wiem, ale czy ty jestes pewny ze robisz wszystko jak nalezy? mam na mysli higiene (i bron boze nie twierdze ze sie nie myjesz)
piszesz tez ze usuwaja ci to cześciowo, tzn wycinaja czesc paznokcia, moze lepiej byłoby usunac caly..?
pytasz czy mozna zyc bez paznokcia, no pewnie ze mozna, ale jak nie masz uszkodzonego... eeee.. korzenia czy macierzy..? no w kazdym razie jak nie masz uszkodzonego tego z czego ten paznokiec wyrasta to on i tak bedzie rósł

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

Boofi

Wysłana - 05 listopada 2006 13:38    Edytuj Cytuj
nei grzebać , własciwie obcinać !!

jak sie zaczyna to : nogi wietrzone , możliwie odkryte butki - np klapki i bez skarpetek

wilgoć i wyższa temperatura sprzyja

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

zanokcica - bez końca...

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.