jak myslicie czy 4.5 roku to jest juz wiek zeby dziecko zaczelo boks? Na silowni na ktorej trenuje sa darmowe lekcje dla dzieci od 3 do 10 lat 2x w tygodniu po godzinie wiec mysle ze nie jest tego zbyt wiele na tyle zeby zaszkodzic dziecku. Moj syn jest potezny i w stosunku do innych dzieci duzo wyzszy i chcialbym go nauczyc wykozystywac ta przewage/sile bo jak narazie to nie potrafi sie kontrolowac i nie wie ze moze zrobic krzywde. w przyszlosci chce aby zaczal KB albo Muay thai.
jaki jeszcze sport moge mu dolozyc do tego aby bardziej mu zajac czas i wyrobic kondycje?
Ja widziałem że w wieku 10 lat zaczynali. Trening dla dzieci to gimnastyka nie powinien zaszkodzić nauczą malucha uderzeń ale będzie je wykonywać w powietrze później pewnie na tarczach u trenera i tyle. Idź na trening i zobacz jak to wygląda.
dzieciakom poleca się raczej tradycyjne sztuki walki - jakieś judo, karate, te klimaty 4,5 roku to moim zdaniem STANOWCZO za wcześnie, żeby dzieciaka puszczać na uderzane - ja wiem, że tam ćwiczą głównie ogólnorozwojówke i ewentualnie na workach, ale jakoś nie podoba mi sie taki pomysł
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within."
zajefajna sprawa. Jkby mnie ojciec w wieku 4 lat na boks zapisał to by było coś
1253803335000
kranquo
Wysłana - 24 września 2009 17:50
w tym wieku to raczej trening SW to nie będzie nic konkretnego tylko zabawa, zawsze możesz zapisać go np. na piłkę nożną pokopie chłopak parę lat a potem zapiszesz go na KB/MT.
1253807436000
bokser7393
Wysłana - 24 września 2009 18:05
Będzie się bawił, a przy okazji trochę uczył. Ja tam popieram boks, ćwiczenia ogólnorozwojowe. Przecież trener nie będzie narażał dziecka na kontuzje. Ja jestem jak najbardziej za, każdy musi mieć jakieś zainteresowania.
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą...
Specjalista -
1253808333000
kranquo
Wysłana - 24 września 2009 18:39
wiesz nasze opinie mogą Ci pomoc tylko w wyborze inna sprawa jest czy mu się to akurat spodoba.
1253810387000
Blacha91
Wysłana - 24 września 2009 19:26
jaby mnie by tatuś zapisał w takim wieku na sw jakis to chyba bym mu kupił koszulke taty roku
Ignorante juris nocet
1253813193000
Kadlubek
Wysłana - 27 września 2009 21:22
hehe, dokladnie, ja tez zaluje ze mnie stary nie zapisal w takiej mlodosci na boks
1254079363000
KarolWs
Wysłana - 27 września 2009 22:01
Bardzo fajna sprawa wielu z nas ogarnelo sie co do treningow dosyc pozno i teraz tego zaluje a twojemu synkowi napewno to na zle nie wyjdzie, wiadomo ze w tym wieku nie ma co liczyc na prawdziwy trening ale zaszczepisz moze w nim milosc do tego sportu a jak wiadomo sporty walki wyrabiaja charakter :Popieram w 100%!