Ludzie to jak jest z braniem tej kreatyny mono, pic ja z carbo BX czy nie? może mi ktoś jasno odpowiedzieć? Przewaliłem juz sporo tematów i niczego się nie dowiedziałem. Niektórzy odradzają brania kreatyny z carbo, inni uważają ze inaczej nie zadzaiała... To co jest wreszcie transporterem dla kreatyny? Tauryna? cukry proste? czy jeszcze coś innego? Może mam ją brać z sama woda i wtedy będzie najlepiej?
Zmieniony przez - Kafarzysko w dniu 2008-10-18 19:39:57
jak bierzesz mono to pij mniej więcej 5l wody dziennie. A jako transporter krety użyj węgli. "inni uważają ze inaczej nie zadzaiała..." <---oni serio są inni
1224352162000
bic44
Wysłana - 18 października 2008 19:55
skąd takie obliczenia co do zapotrzebowania na wodę
A ja słyszałem o takim połączeniu jak kreatyna+bcaa+glutamina nie wiem czy skuteczne ale widziałem już mnóstwo tematów z takim zestawieniem i trochę znajomych ziomków z osiedla też mi to doradziło.
1224352982000
bic44
Wysłana - 18 października 2008 20:12
zestawienie jak najbardziej ok, ale w pewnych warunkach, tak samo jak inne bardziej/czy mniej rozbudowane, nie jest to jakiś wymóg przy suplementacji kreatyną, ona nie wymaga sama z siebie dołożenia konkretnych innych produktów.
większa ilość wody spotęguje działanie krety. Możesz przepijać CARBO, no problem ;]
1224354058000
bic44
Wysłana - 18 października 2008 20:26
nie, zapotrzebowanie do pewnego stopnia się przez kreatyne zwiększa, ale należy unikać skrajności, zalecanie komuś w ciemno zupełnie picie 5l wody jest chybione zupełnie, nie rób tak na przyszłość, to nie działa tak, że więcej znaczy lepiej, oklepana mogłoby się wydawać sentencja, a jednak nie wszyscy o niej pamiętają.