Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

złamanie- gips -leki przeciwzakrzepowe,

wojtas83

Wysłana - 24 stycznia 2007 20:10    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam ,niedawno mialem zlamany palec nogi ,, dostalem gips (taki bucik za kostke) gips mial byc 4 tygodnie ale po 1,5 tak bolala mnie lydka ze poszedlem do lekarza -okazalo sie ze lekarz ktory zakladal mi gips nie przypisal mi zastrzykow przeciwzakrzepowych . Po badaniu doplerowskim okazało sie ze mam zakrzep w żyle miesnia brzuchatego łydki 20mm . Dostalem zastrzyki clexane (przeciwzakrzepowe) + jakies masci itp zdjęto mi gips (teraz niewiadomo jak zrosnie sie palec )
I tutaj pytanie do Was czy mieliscie kiedys cos w gipsie ?? i czy dostawaliscie wtedy profilaktycznie leki przeciwzakrzepowe ??
Czy moze ktos orientuje sie czy lekarz popelnil blad nie przypisujac mi profilaktycznie lekow przeciwzakrzepowych ???
Sam lekarz lekko zmieszany powiedzial ze z regoly mlodym ludziom ( ja mam 22 lata) nie przypisuje sie profilaktycznie tych lekow ale ze na moim przykladzie widzi ze moze bylo by warto ...
czy lekarz popelnil blad ??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 stycznia 2007 10:32 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Boofi

Wysłana - 25 stycznia 2007 10:32    Edytuj Cytuj
nie daje się profilaktycznie leczenia przeciwzakrzepowego

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

kradam

Wysłana - 25 stycznia 2007 11:15    Edytuj Cytuj
Stosowanie profilaktyki przeciwzakrzepowej przy unieruchomieniach kończyn dolnych bywa gdzieniegdzie standardem. Szansa powikłań bez niej jest co prawda mała, ale wlicza się w nie zgon. Nie znam wskazań co do wieku. Nie wiem czy da radę coś wywalczyć, jak znam życie to lekarze się wybronią.

Specjalista -

caitif

Wysłana - 25 stycznia 2007 14:18    Edytuj Cytuj
mam takie pytankoco do złamanego nosa :
1.Ile potrwa zrastanie ??
2.Czy mozna je jekos przspieszyc ??
3.Nos jest teraz bardziej podoatny na złamania ??
Ogólnie trenuje boks i chcial bym wiedziec kiedy moge miec sparingi/walki
/pozdrawiam

wojtas83

Wysłana - 25 stycznia 2007 18:12    Edytuj Cytuj
dzieki za obie odpowiedzi ... zdaje mi sie ze jest tak jak pisze kradam ,, bo znam kilka osob ktore mialy pogipsowane nogi czy rece i zawsze mieli jakis lek przeciwzakrzepowy chodzi mi natomist o to czy jest to tylko dobra wola lekarza jezeli przypisze on te leki czy jest to tez jego obowiazkiem ?? z tego co pisze boofi to obowiazkiem to nie jest ... tak czy siak oskarzac nie mam nikogo zamiaru ,bo zalaezy mi teraz tylko na tym zeby jak najszybciej wrocic do zdrowia ,wznowic treningi itp ??
Pytam z ciekawosci bo niewiem czy tego lekarza powinienem uwazac za konowała ( i np go zwyzywac ;) czy raczej nie ?? moze jeszcze ktos sie wypowie ??

lekash

Wysłana - 26 stycznia 2007 21:20    Edytuj Cytuj
Boofi gdzie pracujesz ?? Zamierzam doniesc ze na bloku brudno i okna pootwierane :) pacjent pewnie zszedl ze stolu z zapaleniem otrzewnej :)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

złamanie- gips -leki przeciwzakrzepowe,

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.