w treści w temacie po pseudonimie Tylko najlepsze tematy
Sortuj wg ilości SOGów  / Sortuj wg daty  / Sortuj wg trafności wyszukiwania  

Szukana fraza to: "zawartość puryn w żywności"

Strona spośród 16  stron dla zapytania: zawartość puryn w żywności

Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

zdrowie. celem autorów było stworzenie kompleksowej bazy danych produktów żywnościowych uwzględniające całkowitą zawartość przeciwutleniaczy w typowych pokarmach i ich substytutach oraz środkach stanowiących uzupełnienie diety oraz w przyprawach.

Data: 2011-09-12 16:51:08 | Dział: Badania Naukowe | Autor: faftaq | Liczba SOGów: 7 | Trafność: 3644 |

Bisfenol A w opakowaniach żywnościowych

których ulegają one różnicowaniu się [3], przez co zwiększa ryzyko rozwoju raka tego gruczołu [1]. zawartość tego związku w żywności zwiększa się im dłużej dany produkt przechowywany jest w pojemniku żywnościowym w którego skład

Data: 2013-04-25 15:33:41 | Dział: Odżywianie | Autor: SFD | Liczba SOGów: 1 | Trafność: 3610 |

[art] Zmiany w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania.

hydrolizie tłuszczu. rozkładają się karotenoidy a także witaminy a i e. powoduje ona straty nnkt i wzrasta zawartość nadtlenków, hydrotlenków i produktów ich rozpadu, które przecież wykazują właściwości toksyczne. co robią mogą uszkadzać błony

Data: 2009-07-08 15:37:45 | Dział: Odżywianie | Autor: s.m.p.a. | Liczba SOGów: 8 | Trafność: 2670 |

** TARCZYCA **

jest jod, który jest obecny w produktach żywnościowych głównie produkty morza, woda, jodowana sól jego zawartość w wodzie i żywności niepochodzącej z morza jest stosunkowo mała i zależy od jego stężenia w glebie. aż 80 % tego pierwiastka w

Data: 2005-10-10 09:01:48 | Dział: Doping | Autor: ptahh | Liczba SOGów: 20 | Trafność: 2668 |

[art] SÓL geneza, normy, ciekawostki

sodu oraz chloru . ilość sodu w soli to informacja na którą trzeba zwrócić uwagę. jeśli na etykiecie będzie pisało zawartość sodu nie soli musisz pomnożyć ilość przez 2,5 aby otrzymać równowartość zawartości soli. na przykład, jeżeli porcja

Data: 2009-04-20 16:45:48 | Dział: Odżywianie | Autor: s.m.p.a. | Liczba SOGów: 8 | Trafność: 2658 |

Hydrokoloidy stosowane w technologii żywności

ortofosoranem potasu lub sodu lub tri polifosforanem sodu. następuje ona na skutek prażenia skrobi w temp 150c. zawartość fosforu w tym fosforanie 1 skrobiowym nie przekracza maksymalnie 0,4%. skrobi ta występuje jako e1410, nie zabezpiecza w pełni

Data: 2010-05-23 15:04:00 | Dział: Odżywianie | Autor: domer | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 2649 |

Ketogeniczne zmagania z dieta

dynamicznym związku szczególnie u tych osób, które posiadają większą ilość tkanki tłuszczowej. kiedy szybko rośnie zawartość węglowodanów z dietą wysokowęglowodanową, mobilizacja kwasów tłuszczowych z komórek tłuszczu wirtualnie dochodzi do

Data: 2007-01-30 15:42:28 | Dział: Iron Horse Series | Autor: qazar | Liczba SOGów: 8 | Trafność: 2648 |

Dieta metaboliczna?

tendencjach kwasowych wymaga pożywienia wolniej spalanego, czyli diety opartej głównie na białkach z dużą zawartością puryn podroby , tłuszczach, pewnej ilości jarzyn, oraz witamin e, b3, b12, b5, oleju rybiego, cynku, jodu oraz witaminy c w

Data: 2005-04-25 14:56:41 | Dział: Odżywianie | Autor: SirCharles | Liczba SOGów: 1 | Trafność: 2644 |

Tabele odzywcze (ilość białka, węglowodanów w żywności)

internecie bądź też gdzie indziej tabele z wartościami odzywczymi, tzn. muszą być wypisane produkty, a przy nich zawartość białka w jednej porcji bądź też w 100 g , zawartość węglowodanów, tłuszczy, oraz ilość kalorii. pełno jest tabel

Data: 2002-05-06 22:56:50 | Dział: Odżywianie | Autor: SFD | Liczba SOGów: 5 | Trafność: 2641 |

[art] Fałszowana żywność - czarna lista producentów

dolne przedsiębiorstwo handlowo usługowe komers mag spółka jawna, hieronim jarczok, krzysztof moc: zaniżona zawartość mięsa ryby w słoikach ze śledziami chłopskimi, wiejskimi i podwawelskimi np. o 83,2 g w 400 g deklarowanych . kraków

Data: 2009-07-24 19:03:30 | Dział: Odżywianie | Autor: ulgowy | Liczba SOGów: 2 | Trafność: 2634 |

MUTAGENY, ZWIĄZKI RAKOTWÓRCZE I TOKSYCZNE W ŻYWNOŚCI by Matrainn.

głównie na powierzchni mięsa i ryb pieczonych nad otwartym ogniem ulubiona przez wielu chrupiąca skórka . zawartość hca wacha się od kilku do kilkuset ng/g żywności na ilość hca wpływ mają: czas i temperatura obróbki. im dłużej pieczemy,

Data: 2010-02-03 16:03:07 | Dział: Odżywianie | Autor: Koniu151 | Liczba SOGów: 3 | Trafność: 2625 |

Arystokracja wśród żywności, czyli produkty rolnictwa ekologicznego

mętny. nie może zawierać dodatku cukru ani kwasów spożywczych, więc zachowuje naturalny smak owoców. również zawartość witamin, węglowodanów, białek, czy składników mineralnych pozostaje w nim taka jak w surowcach, z których pochodzi owocach.

Data: 2007-02-16 11:38:23 | Dział: Odżywianie | Autor: Xabi | Liczba SOGów: 3 | Trafność: 2623 |

[art.] Co zrobić, aby zapobiec stratom witamin w żywności...

artykuly bo wiekszosc naszego spoleczenstwa nie lubi szukac i czytac a tak bedzie miala wszystko pod reka 1 zawartość witamin w żywności zmniejsza się podczas przechowywania, przygotowywania i obróbki termicznej. tylko zawartość witaminy d i

Data: 2009-12-17 18:02:07 | Dział: Odżywianie | Autor: pershingp | Liczba SOGów: 2 | Trafność: 2615 |

Monitoring Żywności

artykuł odnosi się do części osób chcących poznać jak działa monitoring żywności i pasz w polsce oraz do tej części, które chcą dowiedzieć się gdzie i jak można odnaleźć raporty z kontroli

Data: 2012-05-22 22:40:20 | Dział: Odżywianie | Autor: SFD | Liczba SOGów: 1 | Trafność: 2607 |

Kawa a trening. art

kiedyś powiedział: „z pewnością jest to trucizna, ale wolno działająca, skoro piję ją już od 84 lat. zawartość kofeiny w produktach żywnościowych kawa parzona l filiżanka 100 150 mg kawa instant l filiżanka 86 99 mg kawa

Data: 2007-08-12 21:50:01 | Dział: Odżywianie | Autor: Achoris | Liczba SOGów: 10 | Trafność: 2602 |

Odchudzanie,szczególny przypadek

kg wzrost 168cm brak styczności z jakąkolwiek aktywnością w ostatnich kilku latach lekarz zalecił mu dietę bezpurynową badania wątroby nie wyszły najlepiej przyczyna najprawdopodobniej alkohol i leki brak jednej nerki pracuje dużo

Data: 2012-11-29 18:24:37 | Dział: Po 35 roku życia | Autor: trusurroun. | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 2590 |

zawartość białka w produktach żywnościowych

zawartośc białka w 100g sera żółtego

Data: 2010-07-05 20:50:16 | Dział: Szybkie pytanie | Autor: SFD | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 2578 |

RESWERATROL w żywności

ponieważ ciężko znaleźć dane na temat zawartości resweratrolu w produktach spożywczych, dlatego spróbowałem zebrać trochę informacji: http://slawomirambroziak.pl/forum/index.php topic=283.0

Data: 2009-11-04 09:35:31 | Dział: NUTRIFARM&OLIMP | Autor: ambroziak | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 2567 |

witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. zawartość witaminy a w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba wołowa 8866 µg wątroba wieprzowa 3883 µg masło śmietankowe 762

Data: 2008-03-02 10:17:32 | Dział: Odżywki, Suplementy | Autor: bednar1989 | Liczba SOGów: 5 | Trafność: 1797 |

Kreatyna - Problem ?! Pytaj !!

przy obciążeniach krótkiego czasu. ..: zapasy kreatyny w mięśniach mogą zostać zwiększone :.. przeciętna zawartość kreatyny w komórkach mięśniowych wynosi, przy stosowaniu zróżnicowanej diety, około 300 mg / 100 g tkanki mięśniowej.

Data: 2003-09-12 13:24:54 | Dział: Odżywki, Suplementy | Autor: lebet | Liczba SOGów: 133 | Trafność: 1774 |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ostatnio wyszukiwane: pzu życie stawki odszkodowań dzieci | jak sie odrzywiac | leki na uczulenie bez recepty | triki walki | olimp monohydrat kreatyna skład | dieta mama | mini | milla jovovich trening | wzrost geny | reason pomoc | śmieszne do telefonu mp3 | ile kcal ma czysta glukoza | emnems 2008 | 8 abs efekty | NO najlepszy | full body workouting | tunczyk jaki | laweczka skos | odzywka i kreatyna po treningu | aleksiej siwokon jego rekordy