Wyszukiwarka


w treści w temacie po pseudonimie Tylko najlepsze tematy

Znalezione artykuły pod frazą: zawartość puryn w żywności

Strona 1 z 17

  • Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

    zdrowie. celem autorów było stworzenie kompleksowej bazy danych produktów żywnościowych uwzględniające całkowitą zawartość przeciwutleniaczy w typowych pokarmach i ich substytutach oraz środkach stanowiących uzupełnienie diety oraz w przyprawach.

    Odpowiedzi: 37 | Ilość wyświetleń: 7026 | Data: 2011-09-12 16:51:08 | Liczba SOGów: 7
  • Bisfenol A w opakowaniach żywnościowych

    których ulegają one różnicowaniu się [3], przez co zwiększa ryzyko rozwoju raka tego gruczołu [1]. zawartość tego związku w żywności zwiększa się im dłużej dany produkt przechowywany jest w pojemniku żywnościowym w którego skład

    Odpowiedzi: 6 | Ilość wyświetleń: 461 | Data: 2013-04-25 15:33:41 | Liczba SOGów: 1
  • [art] Zmiany w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania.

    hydrolizie tłuszczu. rozkładają się karotenoidy a także witaminy a i e. powoduje ona straty nnkt i wzrasta zawartość nadtlenków, hydrotlenków i produktów ich rozpadu, które przecież wykazują właściwości toksyczne. co robią mogą uszkadzać błony

    Odpowiedzi: 25 | Ilość wyświetleń: 10233 | Data: 2009-07-08 15:37:45 | Liczba SOGów: 8
  • ** TARCZYCA **

    jest jod, który jest obecny w produktach żywnościowych głównie produkty morza, woda, jodowana sól jego zawartość w wodzie i żywności niepochodzącej z morza jest stosunkowo mała i zależy od jego stężenia w glebie. aż 80 % tego pierwiastka w

    Odpowiedzi: 38 | Ilość wyświetleń: 17057 | Data: 2005-10-10 09:01:48 | Liczba SOGów: 20
  • [art] SÓL geneza, normy, ciekawostki

    sodu oraz chloru . ilość sodu w soli to informacja na którą trzeba zwrócić uwagę. jeśli na etykiecie będzie pisało zawartość sodu nie soli musisz pomnożyć ilość przez 2,5 aby otrzymać równowartość zawartości soli. na przykład, jeżeli porcja

    Odpowiedzi: 7 | Ilość wyświetleń: 7697 | Data: 2009-04-20 16:45:48 | Liczba SOGów: 8
  • Hydrokoloidy stosowane w technologii żywności

    ortofosoranem potasu lub sodu lub tri polifosforanem sodu. następuje ona na skutek prażenia skrobi w temp 150c. zawartość fosforu w tym fosforanie 1 skrobiowym nie przekracza maksymalnie 0,4%. skrobi ta występuje jako e1410, nie zabezpiecza w pełni

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 8328 | Data: 2010-05-23 15:04:00 | Liczba SOGów: 0
  • Ketogeniczne zmagania z dieta

    dynamicznym związku szczególnie u tych osób, które posiadają większą ilość tkanki tłuszczowej. kiedy szybko rośnie zawartość węglowodanów z dietą wysokowęglowodanową, mobilizacja kwasów tłuszczowych z komórek tłuszczu wirtualnie dochodzi do

    Odpowiedzi: 32 | Ilość wyświetleń: 7471 | Data: 2007-01-30 15:42:28 | Liczba SOGów: 8
  • Dieta metaboliczna?

    tendencjach kwasowych wymaga pożywienia wolniej spalanego, czyli diety opartej głównie na białkach z dużą zawartością puryn podroby , tłuszczach, pewnej ilości jarzyn, oraz witamin e, b3, b12, b5, oleju rybiego, cynku, jodu oraz witaminy c w

    Odpowiedzi: 4 | Ilość wyświetleń: 9614 | Data: 2005-04-25 14:56:41 | Liczba SOGów: 1
  • Tabele odzywcze (ilość białka, węglowodanów w żywności)

    internecie bądź też gdzie indziej tabele z wartościami odzywczymi, tzn. muszą być wypisane produkty, a przy nich zawartość białka w jednej porcji bądź też w 100 g , zawartość węglowodanów, tłuszczy, oraz ilość kalorii. pełno jest tabel

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 14039 | Data: 2002-05-06 22:56:50 | Liczba SOGów: 5
  • [art] Fałszowana żywność - czarna lista producentów

    dolne przedsiębiorstwo handlowo usługowe komers mag spółka jawna, hieronim jarczok, krzysztof moc: zaniżona zawartość mięsa ryby w słoikach ze śledziami chłopskimi, wiejskimi i podwawelskimi np. o 83,2 g w 400 g deklarowanych . kraków

    Odpowiedzi: 5 | Ilość wyświetleń: 5483 | Data: 2009-07-24 19:03:30 | Liczba SOGów: 2
  • MUTAGENY, ZWIĄZKI RAKOTWÓRCZE I TOKSYCZNE W ŻYWNOŚCI by Matrainn.

    głównie na powierzchni mięsa i ryb pieczonych nad otwartym ogniem ulubiona przez wielu chrupiąca skórka . zawartość hca wacha się od kilku do kilkuset ng/g żywności na ilość hca wpływ mają: czas i temperatura obróbki. im dłużej pieczemy,

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 3598 | Data: 2010-02-03 16:03:07 | Liczba SOGów: 3
  • Arystokracja wśród żywności, czyli produkty rolnictwa ekologicznego

    mętny. nie może zawierać dodatku cukru ani kwasów spożywczych, więc zachowuje naturalny smak owoców. również zawartość witamin, węglowodanów, białek, czy składników mineralnych pozostaje w nim taka jak w surowcach, z których pochodzi owocach.

    Odpowiedzi: 10 | Ilość wyświetleń: 2287 | Data: 2007-02-16 11:38:23 | Liczba SOGów: 3
  • [art.] Co zrobić, aby zapobiec stratom witamin w żywności...

    artykuly bo wiekszosc naszego spoleczenstwa nie lubi szukac i czytac a tak bedzie miala wszystko pod reka 1 zawartość witamin w żywności zmniejsza się podczas przechowywania, przygotowywania i obróbki termicznej. tylko zawartość witaminy d i

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 750 | Data: 2009-12-17 18:02:07 | Liczba SOGów: 2
  • Monitoring Żywności

    artykuł odnosi się do części osób chcących poznać jak działa monitoring żywności i pasz w polsce oraz do tej części, które chcą dowiedzieć się gdzie i jak można odnaleźć raporty z kontroli

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 1463 | Data: 2012-05-22 22:40:20 | Liczba SOGów: 1
  • Kawa a trening. art

    kiedyś powiedział: „z pewnością jest to trucizna, ale wolno działająca, skoro piję ją już od 84 lat. zawartość kofeiny w produktach żywnościowych kawa parzona l filiżanka 100 150 mg kawa instant l filiżanka 86 99 mg kawa

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 8220 | Data: 2007-08-12 21:50:01 | Liczba SOGów: 10
  • Odchudzanie,szczególny przypadek

    kg wzrost 168cm brak styczności z jakąkolwiek aktywnością w ostatnich kilku latach lekarz zalecił mu dietę bezpurynową badania wątroby nie wyszły najlepiej przyczyna najprawdopodobniej alkohol i leki brak jednej nerki pracuje dużo

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 457 | Data: 2012-11-29 18:24:37 | Liczba SOGów: 0
  • zawartość białka w produktach żywnościowych

    zawartośc białka w 100g sera żółtego

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 929 | Data: 2010-07-05 20:50:16 | Liczba SOGów: 0
  • RESWERATROL w żywności

    ponieważ ciężko znaleźć dane na temat zawartości resweratrolu w produktach spożywczych, dlatego spróbowałem zebrać trochę informacji: http://slawomirambroziak.pl/forum/index.php topic=283.0

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 961 | Data: 2009-11-04 09:35:31 | Liczba SOGów: 0
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. zawartość witaminy a w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba wołowa 8866 µg wątroba wieprzowa 3883 µg masło śmietankowe 762

    Odpowiedzi: 7 | Ilość wyświetleń: 55748 | Data: 2008-03-02 10:17:32 | Liczba SOGów: 6
  • Mikro i makroskładniki - zapotrzebowanie

    zawarte są również w rzepie i brukwi. dotyczy to przede wszystkim warzyw surowych. gotowanie bowiem zmniejsza zawartość tych niekorzystnych substancji o ponad 30%, • jod jest dobrze wchłaniany przez przewód pokarmowy, błony śluzowe narządu

    Odpowiedzi: 6 | Ilość wyświetleń: 19487 | Data: 2005-11-03 09:41:05 | Liczba SOGów: 4

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}