Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: zawartość puryn w żywności

Strona 1 z 114

  • [art] Zmiany w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania.

    hydrolizie tłuszczu. rozkładają się karotenoidy a także witaminy a i e. powoduje ona straty nnkt i wzrasta zawartość nadtlenków, hydrotlenków i produktów ich rozpadu, które przecież wykazują właściwości toksyczne. co robią mogą uszkadzać błony

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 20037| Data: 2009-07-08 15:37:45| Liczba SOGów: 8
  • [art] SÓL geneza, normy, ciekawostki

    sodu oraz chloru . ilość sodu w soli to informacja na którą trzeba zwrócić uwagę. jeśli na etykiecie będzie pisało zawartość sodu nie soli musisz pomnożyć ilość przez 2,5 aby otrzymać równowartość zawartości soli. na przykład, jeżeli porcja

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 9394| Data: 2009-04-20 16:45:48| Liczba SOGów: 8
  • Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

    zdrowie. celem autorów było stworzenie kompleksowej bazy danych produktów żywnościowych uwzględniające całkowitą zawartość przeciwutleniaczy w typowych pokarmach i ich substytutach oraz środkach stanowiących uzupełnienie diety oraz w przyprawach.

    Odpowiedzi: 37| Ilość wyświetleń: 8470| Data: 2011-09-12 16:51:08| Liczba SOGów: 7
  • Zawartość kofeiny w produktach spożywczych

    55 mg puszka napoju z koncernu cola 30 90 mg filiżanka kawy mrożonej 50 70 mg puszka coca cola 45 mg zawartość kofeiny gatunek kawy w 175 mililitrowej filiżance kofeina w mg etiopska mokka 160 santos 160 minas 163

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 38806| Data: 2006-08-06 13:37:08| Liczba SOGów: 3
  • MUTAGENY, ZWIĄZKI RAKOTWÓRCZE I TOKSYCZNE W ŻYWNOŚCI by Matrainn.

    głównie na powierzchni mięsa i ryb pieczonych nad otwartym ogniem ulubiona przez wielu chrupiąca skórka . zawartość hca wacha się od kilku do kilkuset ng/g żywności na ilość hca wpływ mają: czas i temperatura obróbki. im dłużej pieczemy,

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 6029| Data: 2010-02-03 16:03:07| Liczba SOGów: 3
  • Arystokracja wśród żywności, czyli produkty rolnictwa ekologicznego

    mętny. nie może zawierać dodatku cukru ani kwasów spożywczych, więc zachowuje naturalny smak owoców. również zawartość witamin, węglowodanów, białek, czy składników mineralnych pozostaje w nim taka jak w surowcach, z których pochodzi owocach.

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 2496| Data: 2007-02-16 11:38:23| Liczba SOGów: 3
  • [ART] Charakterystyka metod zamrażania żywności

    2010/20100521193006 pewnie mało kogo interesuje zamrażanie żywności od strony technologii, ale może znajdzie się kilka osób, ktorym się to przyda. zamrażaniem produktów

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 9279| Data: 2010-05-21 19:30:06| Liczba SOGów: 5
  • Troche o zywności przetworzonej [fakty i mity]

    czy żywność przetworzona ma jakiekolwiek wartości odżywcze dzięki obróbce technologicznej żywności mamy dostęp do wielu artykułów żywnościowych, których w innych warunkach nie moglibyśmy jeść na co dzień. bez

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 4340| Data: 2006-07-13 19:48:49| Liczba SOGów: 1
  • Zawartość tłuszczu w ciele...

    witam! ostatnio zaopatrzyłem sie no dobra ,rodzice zaopatrzyli ; w wage mierzaca oprocz wagi, takze zawartosc % tluszczu w ciele i wody. wyszło mi, ze przy wzroscie 182 cm, wadze 81 kg i wieku 20 lat posiadam obecnie 15,9 % tkanki tłuszczowej.

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 7674| Data: 2004-03-27 23:54:48| Liczba SOGów: 0
  • Pułapki żywności light

    kategoria light nie podlega żadnej kontroli i nie potrzeba do niej certyfikatu. prostym sposobem na odchudzenie żywności jest pozbawienie jej cukrów prostych. są to artykuły bez glukozy czy miodu, dosładzane aspartamem. wśród nich najbardziej

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 6913| Data: 2007-07-25 09:18:39| Liczba SOGów: 4
  • Tabele kwasowo zasadowe żywności SZUKAM!

    dotyczące szczegółowych tabel dotyczących wartości odżywczych. interesuje mnie głównie wpływ kwasowo zasadowy żywności na organizm. przeglądałem archiwum sfd jednak nie znalazłem kompletnej tabeli było tam tylko kilka przykładów.

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 3203| Data: 2010-03-04 13:02:11| Liczba SOGów: 1
  • Gepardy Biznesu 2013 produkcji żywności homogenizowanej i dietetycznej

    gepardy biznesu 2013 produkcji żywności homogenizowanej i dietetycznej na podium znalazły się: geo – poland sp. z o.o., hi tec nutrition sp. z o.o. i

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 1003| Data: 2015-01-29 16:40:13| Liczba SOGów: 0
  • Zawartość białka w Pro Longatum Bx

    pewnie wszyscy mysla ze to o tesciu, ale nie: drogi olimpie jak to jest ze w sklepiku sfd jak i kilku innych w bx prolongatum podajecie zawartosc bialka = 82 g na 100 g a na kazdym opakowaniu jakie kupie pisze ze jest go 78 g....powiewa mi te 4

    Odpowiedzi: 67| Ilość wyświetleń: 4686| Data: 2007-03-31 23:54:35| Liczba SOGów: 2
  • Zawartosc TIGHTA

    jaka jest zawartosc wyrażona w gramach pozczegolnych skladnikow tighta, nie wiecie moze 3

    Odpowiedzi: 44| Ilość wyświetleń: 4552| Data: 2005-05-11 15:43:52| Liczba SOGów: 3
  • mrożenie żywności po obróbce termicznej

    powinna miec wpływu na strawność a juz tym bardziej na wartosc biologiczną pokarmu. takie sposoby przygotowania żywności sa moim zdaniem rewelacyjne, oszczędzasz czas i pieniądze: moge wrzucic foty jak to przygotuje: bo z pewnoscią bedzie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 2333| Data: 2009-03-24 12:53:55| Liczba SOGów: 0
  • Badania na zawartość białka w SFD Econo

    trafiły zamknięte opakowania, które następnie zostały podzielone na dwa różne badania. zwartość soi/ łączna zawartość białka. na zawartość soi były wykonywane 4 próby zaś na łączna zawartość białka laboratorium miało wybrać losowo jedną próbkę

    Odpowiedzi: 16| Ilość wyświetleń: 1875| Data: 2011-12-08 10:48:01| Liczba SOGów: 0
  • Atestacja i Certyfikacja Żywności

    niżej umieściłem zrzuty z zebranych przeze mnie znaków żywności certyfikowanej i atestowanej przez dane instytucje w naszym kraju. opisy sporządzone są przeze mnie, w miejscach

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 1186| Data: 2012-06-07 14:09:39| Liczba SOGów: 2
  • SOMATROPIN firmy Serano, analiza, zawartosc?

    witam serdecznie! od ponad 20 lat regularnie trenuje, ostatnio skusilem sie na zakupienie somatropin firmy serano 4 l.u 1,48mg ; wczesniej w moim zyciu sportowym zazywalem bardzo malo srodkow . codziennie biore 2 jednostki dziennie, rano po

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 3207| Data: 2008-08-22 10:38:26| Liczba SOGów: 0
  • Czy można wyciągać zawartość z kapsułek Olimp BCAA?

    temu musiałem przerwać ich spożywanie ze względu na uczulenie na składniki otoczki kapsułki. można łatwo wydobyć zawartość z kapsułek jednak mam wątpliwości: czym można to robić czy proszek nie traci swoich właściwości po wyciągnięciu z

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 1403| Data: 2011-05-11 11:23:09| Liczba SOGów: 0
  • PROSZKI BIAŁKOWE A ZAWARTOŚĆ SODU!

    mam takie ważne pytanie dotyczące odzywek wysoko białkowych olimpa dlaczego zawartosc sodu jest taka duża.porównując z odżywkami np universal ilości są kosmiczne.niby odzywki idealne w okresie odchudzania i robienia rzezby a po takiej ilosci sodu

    Odpowiedzi: 33| Ilość wyświetleń: 2591| Data: 2007-02-19 12:48:28| Liczba SOGów: 2

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}