Wyszukiwarka


w treści w temacie po pseudonimie Tylko najlepsze tematy

Znalezione artykuły pod frazą: zawartość cholesterolu w żywności

Strona 5 z 30

  • Rola tłuszczy - art by szoho

    innych schorzeń z nią związanych. tłuszcze pożywienia wpływają też niekorzystnie na skład krwi, a szczególnie na zawartość w niej triglicerydów, cholesterolu całkowitego, cholesterolu ldl podwyższone stężenie tych miażdżycogennych wskaźników w

    Odpowiedzi: 45 | Ilość wyświetleń: 36671 | Data: 2005-02-13 15:55:08 | Liczba SOGów: 59
  • Tłuszcze , ukryty zabójca!

    , częściowo uwodorniony lub utwardzony . im wyższą pozycję na liście zajmują te związki, tym wyższa ich zawartość w produkcie. zwracaj szczególną uwagę na margaryny. najlepiej w ogóle nie kupuj tych, które nie zawierają masła. może to

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 10051 | Data: 2009-10-26 10:26:01 | Liczba SOGów: 0
  • Smalec,Olej,Masło czy Margaryna? na czym smażyć najlepiej.

    sprawnie funkcjonował, potrzebuje codziennie siedmiu łyżek tłuszczu. mogą to być: margaryna nie polecam ze wzg na zawartość izomerów trans qazar czekamy na art: , oliwa, olej, masło, a nawet smalec. jest jednak jedno ale : z tłuszczem musisz się

    Odpowiedzi: 23 | Ilość wyświetleń: 37357 | Data: 2007-03-20 16:35:05 | Liczba SOGów: 10
  • Chleb typu KR-IRL

    składniki są w tym chlebie bezsprzecznie w najlepszym gatunku. ryż przecież obniża poziom złego ldl cholesterolu we krwi, o czym powszechnie wiadomo. chleb typu kr irl tzn. mini chlebki po upieczeniu smakuje jak luksusowy produkt zbożowy

    Odpowiedzi: 17 | Ilość wyświetleń: 26717 | Data: 2009-09-29 15:25:49 | Liczba SOGów: 1
  • DIETA - NAJLEPSZA PROFILAKTYKA I DOBRE LEKARSTWO

    genetycznego komórki, co może stanowić początek rozrostu nowotworowego; podwyższeniu poziomu nie dobrego cholesterolu ldl, a w konsekwencji rozwoju zmian miażdżycowych; uszkodzeniu nasienia, co zwiększa ryzyko wystąpienia bezpłodności lub wad

    Odpowiedzi: 14 | Ilość wyświetleń: 17048 | Data: 2005-05-14 13:02:02 | Liczba SOGów: 8
  • Rola tłuszczy i ich właściwości w diecie

    innych schorzeń z nią związanych. tłuszcze pożywienia wpływają też niekorzystnie na skład krwi, a szczególnie na zawartość w niej triglicerydów, cholesterolu całkowitego, cholesterolu ldl podwyższone stężenie tych miażdżycogennych wskaźników w

    Odpowiedzi: 10 | Ilość wyświetleń: 19540 | Data: 2005-02-12 23:25:24 | Liczba SOGów: 16
  • PYŁKI KWIATOWE

    . dzięki kuracjom pyłkowym można uzupełnić niedobory organizmu, gdyż wpływają one na przemianę materii. zawartość cystyny aminokwasu w pyłku powoduje, że jest on polecany przy problemach z łamiącymi się paznokciami i pękaniem kącików ust.

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 12634 | Data: 2006-01-24 00:59:55 | Liczba SOGów: 1
  • Kalorie!!!!!!

    potrawy z warzyw. ta grupa potraw w diecie podstawowej lekko strawnej jest bardzo ograniczona, ze względu na dużą zawartość błonnika i działanie wzdymające wielu warzyw. dozwolone są ziemniaki gotowane, ale zabronione są frytki, ziemniaki smażone,

    Odpowiedzi: 31 | Ilość wyświetleń: 78985 | Data: 2005-03-05 15:03:27 | Liczba SOGów: 13
  • roznice miedzy odzywkami bialkowymi - wynikajace z ich skladu oraz technologii produk

    koło setki milionów ton rocznie! tak wielki odpad stanowił poważne zagrożenie ekologiczne, ze względu na zbyt dużą zawartość składników organicznych białek i cukrów . dlatego też wraz z postępem technologii uwalniania i

    Odpowiedzi: 163 | Ilość wyświetleń: 18838 | Data: 2007-02-01 23:02:03 | Liczba SOGów: 24
  • LECYTYNA SOJOWA

    ekstremalnych; w mózgu i osłonkach mielinowych u pacjentów ze stwardnieniem rozsianym stwierdzono mniejszą zawartość lecytyny w porównaniu ze zdrowymi ludźmi. ponadto u tych pacjentów lecytyna jest głównie zbudowana z nasyconych kwasów

    Odpowiedzi: 7 | Ilość wyświetleń: 40088 | Data: 2005-05-01 15:05:20 | Liczba SOGów: 3
  • Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

    z pożywieniem. nnkt kwas linolowy, linoleinowy i archaidowy odgrywają dużą rolę w przemianie tłuszczów oraz cholesterolu zapobietają między innymi miażdźycy. bogatym źródłem nnkt są oleje roślinne jak: sojowyu 50 %, słonecznikowy 70 % ,

    Odpowiedzi: 5 | Ilość wyświetleń: 18869 | Data: 2006-07-02 11:27:16 | Liczba SOGów: 4
  • Żywienie osób aktywnych fizycznie

    rozwoju miażdżycy, sprzyja także rozwojowi otyłości oraz nowotworów. związane jest z nim także spożycie cholesterolu którego ilość w dziennej racji pokarmowej nie powinna przekraczać 300 mg/osobę. regularny, wzmożony wysiłek fizyczny powoduje

    Odpowiedzi: 7 | Ilość wyświetleń: 11137 | Data: 2003-02-26 11:12:49 | Liczba SOGów: 5
  • [ART]'Clean food' vs 'IIFYM' [zdrowe jedzenie vs niezdrowe jedzenie]

    pokarmy są bardziej ‘gęste’ odżywczo [dostarczają więcej składników odżywczych]. ciastko nie ma takiej samej zawartość substancji odżywczych jak jabłko. dopóki większość kalorii pochodzi z pełnowartościowych produktów, nie ma dowodów na to, że nie

    Odpowiedzi: 34 | Ilość wyświetleń: 6752 | Data: 2014-02-20 15:43:05 | Liczba SOGów: 7
  • HMB - jak i czy działa??

    głównie do beta hydroksy beta metyloglutarylo koenzymu a hmg coa . hmg coa jest z kolei używany do produkcji cholesterolu wewnątrz komórek. jest to istotne dla komórek mięśniowych ze względu na to, iż nie mogą one korzystać z cholesterolu

    Odpowiedzi: 629 | Ilość wyświetleń: 412947 | Data: 2003-11-24 13:14:51 | Liczba SOGów: 78
  • Kozieradka (fenugreek) - poprawia wrażliwość insulinową,obniża poziom cukru

    cynamonian witeksyny vitexin cinnamate . niektóre dostępne w handlu ekstrakty z kozieradki są standaryzowane na zawartość 4 hydroksy izoleucyny 4 hydroxy isoleucine; c6h13no3; 4 oh ile . kozieradka zasobna jest w witaminę c i b1, prowitaminę a,

    Odpowiedzi: 71 | Ilość wyświetleń: 27437 | Data: 2011-02-23 18:18:46 | Liczba SOGów: 9
  • Fałszowane odżywki białkowe? = Prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko

    ale przez dodatek białek serwatkowych pochodzenia koziego czy owczego zwiększa się ich różnorodność. oczywiście zawartość tych białek pochodzenia innego niż krowie jest niestety mała. tak więc białka serwatkowe inne niż krowie są w odżywkach bardzo

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 27918 | Data: 2013-06-30 10:43:26 | Liczba SOGów: 0
  • Co jeść, czy warto i dlaczego?

    jod, bór i kobalt. jak działa: przeciwdziała miażdżycy i chorobom serca, ogranicza odkładanie się tzw. złego cholesterolu wzmacnia odporność i oczyszcza organizm z toksyn. uszczelnia też naczynia krwionośne i reguluje ciśnienie krwi. banan

    Odpowiedzi: 14 | Ilość wyświetleń: 45008 | Data: 2007-03-04 14:54:27 | Liczba SOGów: 12
  • Profilaktyka - Czyli czym zapobiegać/leczyć

    i rzadziej mają zawały serca. m jak migdały zjadanie 100 g migdałów dziennie obniża nieco poziom cholesterolu we krwi a on jest przecież głównym sprawcą miażdżycy . wprawdzie migdały, tak jak orzechy włoskie, są tłuste, zawierają jednak

    Odpowiedzi: 36 | Ilość wyświetleń: 29175 | Data: 2007-04-09 03:31:34 | Liczba SOGów: 82
  • TEST:MASA 2010/2011 Z VITALMAXEM (test by _Lukasz_K_)

    kwas alfa liponowy ala w kapsułce żelatynowej. zawartość składników aktywnych: w 1 kapsułce dziennej dawce

    Odpowiedzi: 207 | Ilość wyświetleń: 26316 | Data: 2010-11-18 17:43:50 | Liczba SOGów: 39
  • Dieta paleolityczna - Choroba niedokrwienna serca

    które stanowią znaczny udział w diecie współczesnej. dieta ta charakteryzuje się większym spożyciem białka, cholesterolu oraz błonnika głównie rozpuszczalnego oraz naturalnych substancji nieżywieniowych [5, 7]. wprowadzone od momentu rewolucji

    Odpowiedzi: 11 | Ilość wyświetleń: 1444 | Data: 2013-04-24 12:40:52 | Liczba SOGów: 2

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}