się naukowego potwierdzenia i pewnego rodzaju renesansu w XXI wieku. O dietach alkalicznych czy też odkwaszających ostatnimi czasy robi się coraz głośniej. Z badań wynika, że zakwaszenie organizmu jest coraz powszechniejsze i dotyczy aż ośmiu na dziesięciu mieszkańców Europy. W telewizji, internecie, czasopismach, wszędzie informują nas o po
Przy zakwaszeniu organizm traci bardzo wiele energii, aby z trudem utrzymać prawidłowe pH krwi; ta energia mogłaby być użyta na przykład do likwidowania nadwagi. Długotrwałe zakwaszenie sprzyja rozwojowi poważnych chorób takich jak: nadciśnienie, miażdżyca, cukrzyca, osteoporoza, nowotwory, zmiany zwyrodnieniowe stawów, nadwaga, a także może być p
ie może zostać zneutralizowana i magazynowana jest w tkankach miękkich oraz stawach, szczególnie paluchów stóp, łokci, rąk i kolan, powodując stan zapalny i ból. Długotrwałe zakwaszenie sprzyja rozwojowi poważnych chorób takich jak: nadciśnienie, miażdżyca, cukrzyca, osteoporoza, nowotwory, zmiany zwyrodnieniowe stawów, nadwaga, a także może być p
Mam pytanie jak to jest z tym zakwaszaniem organizmu, jakie produkty zakwaszaja a jakie odkwaszaja, jak utrzymać regulacje kwasową-zasadową, Czy szkodliwe jest jeśli jest się np.zakwaszonym przez np.mięso,jaja,masło,śmietane itp.tj.(tłuste potrawy) ????jak to odkwaszać???
Czy przyczyna zgagi moze byc zakwaszenie organizmu? Tak sie sklada ze mam malo warzyw i owocow w diecie: 1 jablko, salata do kanapek, jakies warzywo do kurczaka ogorek czy cos. Czy to jest przyczyna czy moze szukac gdzie indziej?
Witam, jakiś czas temu podejrzewałem zakwaszenie organizmu objawiające się u mnie kaszlem. Trochę historii - gdy stosowałem dietę z dużą ilością twarogów i jaj pojawiła się wysypka i nieustanny kaszel, trwający nawet kilka miesięcy! Poszedłem do lekarza ogólnego, zrobiliśmy badania ogólne, następnie alergiczne i wyszło, że jestem uczulony na powyżs
Witam, Mam 18 lat. Przez cały okres diety (od wrzesnia-pazdziernika 2013) mam problem z trądzikiem. Na początku nie przeszkadzał mi zbytnio, nie był jakiś nasilony czy coś, dało się żyć krótko mówiąc. Od 2 tygodni jestem na redukcji i musze przyznać, że trądzik zaczął się nasilać. Wygląda to naprawde słabo, przeszkadza mi to w kontaktach, tracę pew
iwości no ale ile można się męczyć, poczytałem, porozmawiałem z osobami , które mają pojęcie na temat organizmu i zdrowego odżywiania i zaproponowali mi bym zrobił badanie na zakwaszenie organizmu, tak też wczoraj zrobiłem, okazało się ,że jestem zakwaszony, z tego co pokazuje skala dosyć mocno , bardzo mocno. Od małego wyczynowo uprawiam sport, du
pobiegac, niz leczyc. Tak wiec do kazdego posilku trzeba spozywac spora ilosc warzyw, by tego zakwaszenia uniknac, niestety nie zawsze to wychodzi, dlatego u sporej czesci ludzi wystepuje zakwaszenie, wieksze czy mniejsze. Sam obawiam sie iz spozywam za malo warzyw i mam pytanie, czy proszek zasadowy to dobre rozwiazanie? i w jakim stopniu pomaga?
Od konsultantki "California..." usłyszałam kiedyś, że zbyt intensywne ćwiczenia zakwaszają mi organizm i nie mogę przez to schudnąć. Wyczytałam także że żywność także może to powodować. Ale co to w ogóle jest? (i co to powoduje konkretnie?) pyrda
Co to dokładnie znaczy? Czyli co się wtedy dzieje z organizmem? Co jest przyczyną? Jakie są skutki? pyrda
Czy trenowac w okresie zakwaszenia? Nie moge za duzo zjesc , z 3500 przyjmowanych w budowie masy teraz nie raz zdarza sie ze jem 2500 kcal /doba , srednio mniej niz 3000 od juz 2-3 tygodni , waga nie spadla mysle przez zbyt gwaltowne uciecie kalori , przyjmuje tez alkala N od dzisiaj i czy ktos ma pojecie czy dobrze rozumiem robie tak: rozpuscilem
Jakis czas temu pisalem o bialym nalocie na jezyku,kwasnym smaku w ustach,oslabieniu,zawrotach glowy,apatii itp...Natrafilem w necie na ciekawy atr odnosnie zakwaszenia organizmu odpowiadajacy wszystkim tym dolegliwosciom.Powodem jest niewlasniwa diate,z racji tego ze uprawiam sporty silowe jem glownie nabial zwierzecy typu jaja,sery,mieso itp.To g
ym prawie i wyczytałem że są takie objawy jak zmeczenie , cienie pod oczami , ból stawów , nie bede teraz dokładnie wymieniał ale pare z nich wystepuje u mnie miedzy innymi te co podałem możliwe że mam to zakwaszenie mam 16 lat . I jakie warzywa i ile powinno sie jesc rzeby temu zapobiec , najlepiej jakies tanie bo i tak duzo kasy dieta kosztuje .
Zazywalem bialko WPC UNS Econo przez 2 tyg, prawdopodbnie zakwasilem organizm nie mam na nic sily pije duzo wody, o wiele lepiej czuje sie juz ale ile takie oslabienie moze trwac? i co zrobic zeby jak najszybciej wrocic do trneingow i normalnego funkcjonwania nie wspomne ze gram jeszcze w pilke i chcialbym jak najszybciej zaczac treningi komop
Witam, Zakupilem niedawno urzadzenie do pomiaru zakwaszenia organizmu(wynik podawany w mmol/ml) i jestem ciekawy czy sa jakies normy,na ktorych moglbym sie wzorowac kiedy moj organizm jest przetrenowany,a kiedy moge mocniej potrenowac? Pozdrawiam Tomek
jak odkwasic organizmj jaka diete zastosowac oraz jakie leczenie poniewa meczy mne nadkwasota i dziwne odczucie w gardle mam problem takze z helikobakter pylori czy to jest powiazanie prosze o porade
Witam, czy aby JEDNOZNACZNIE i na 100% zdiagnozować zakwaszenie organizmu wystarczy zbadać pH moczu czy trzeba także zbadać pH krwi(zrobić gazometrię)? z góry dziękuję za odp.
jakie badanie zrobić aby zdiagnozowac
mam pytanie jakie pokarmy zakwaszają nasz organizm czyli czego konkretnie unikać w swojej codziennej diecie, a jakie pokarmy trzeba spożywać jeżeli jesteśmy już zakwaszeni aby go odkwasić.jakie produkty są zdrowsze w codziennej diecie
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Poszukiwane