Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: warzywa, które zawierają dużo wapnia

Strona 1 z 2

  • Owoce i warzywa

    białka ok. 14 g. orzechy, szczególnie nie rozdrobnione np. na pastę, są ciężkostrawne. wszelkie pasty orzechowe z warzywami i innymi owocami mogą stanowić pełnowartościowy posiłek. częstym błędem jest spożywanie orzechów z bitą śmietaną czy

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 143919| Data: 2006-08-04 23:00:05| Liczba SOGów: 21
  • zdrowo jesc

    hodowane w warunkach naturalnych tak zwane organiczne lub ekologiczne. przeciętny człowiek spożywa w ciągu roku warzywa i owoce, które zostały spryskane prawie 5 litrami pestycydów. czy istnieje dieta

    Odpowiedzi: 20| Ilość wyświetleń: 33446| Data: 2003-03-10 16:26:02| Liczba SOGów: 25
  • Kalorie!!!!!!

    z warzyw można podać zieloną sałatę, marchew, szpinak, dynię, pomidory, koperek i włoszczyznę bez kapusty. pozostałe warzywa oraz grzyby swieże i suszone są zabronione. desery. w diecie podstawowej podaje się kompoty przecierane z owoców świeżych

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84342| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    wieprzowina , rośliny strączkowe groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa ,tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy technologiczne polegające na łuskaniu i

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 84143| Data: 2008-03-02 10:17:32| Liczba SOGów: 7
  • CIEKAWOSTKI

    z kiszonych poleca się przy robaczycy jelitowej u dzieci, a u dorosłych przy nadkwasocie. sok wyciśnięty ze świeżego warzywa leczy lekkie oparzenia i wybiela skórę. orzech włoski dodaje sił jego ojczyzną jest persja, a do polski

    Odpowiedzi: 22| Ilość wyświetleń: 29893| Data: 2005-01-13 20:59:54| Liczba SOGów: 6
  • Raport lekarski o wegetarianizmie

    były minimalne. przy czym, optymalna ilość wapnia jaką potrzebuje nasz organizm jest rzeczą nieznaną. zielone warzywa oprócz szpinaku dostarczają wapnia który jest w równym a nawet większym stopniu bio przyswajalny niż wapń znajdujący się w

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 7002| Data: 2003-02-13 13:24:24| Liczba SOGów: 6
  • DLA KAZDEGO

    składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 9818| Data: 2003-01-22 17:18:06| Liczba SOGów: 43
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    i miażdżyca. witamina e ponadto zapobiega zmianom zwyrodniającym. witaminę c i beta karoten możemy znaleźć w warzywach i owocach, natomiast witaminę e w olejach roślinnych i margarynach. spośród składników mineralnych zwracajmy uwagę na odpowiednią

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 9705| Data: 2005-03-09 16:46:15| Liczba SOGów: 3
  • Zmeczenie, Energia bez kawy. Ile wody. Ile białka. Witalność.

    procent spożywanych przez ciebie posiłków zawierało dużą ilość wody. powinny to być zatem surowe owoce, warzywa i świeże soki. niektórzy zalecają picie ośmiu do dwunastu szklanek wody dzienne, by przepłukać organizm . czy zdajesz

    Odpowiedzi: 38| Ilość wyświetleń: 12134| Data: 2009-04-24 14:59:21| Liczba SOGów: 2
  • " Różnice między witaminami naturalnymi a syntetycznymi"

    i mineralami mi sie fajnie czytalo 7 różnice między witaminami naturalnymi a syntetycznymi owoce i warzywa dostarczają składników odżywczych, które wpływają na zmniejszenie ryzyka zachorowań i codziennie uzupełniają niezbędne

    Odpowiedzi: 35| Ilość wyświetleń: 11228| Data: 2005-03-01 22:15:02| Liczba SOGów: 21
  • Witaminy (Opis, Niedobór, Nadmiar, Żródła)

    wieprzowina , rośliny strączkowe groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy technologiczne polegające na łuskaniu i

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 35351| Data: 2009-01-29 14:20:20| Liczba SOGów: 8
  • Miejsce mięsa w diecie

    złożonych, białka roślinnego a także witamin z grupy b, magnezu, żelaza, cynku, błonnika pokarmowego warzywa i owoce, których ok. 60 dag dziennie zapewnia organizmowi wystarczającą ilość witaminy c i beta karotenu. dostarczają one również kwasu

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 20675| Data: 2006-06-24 15:54:50| Liczba SOGów: 5
  • Odżywianie

    składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 10309| Data: 2006-11-04 22:17:32| Liczba SOGów: 9
  • Umarli lekarze nie kłamią

    ceną, jaką płaci nasz organizm za wygodę korzystania z przetworzonej żywności jest gorszy stan odżywiania. mrożone warzywa często zawierają do 50% mniej witaminy c niż świeże. mielone ziarno zbóż traci niejednokrotnie do 90% zawartych witamin.

    Odpowiedzi: 32| Ilość wyświetleń: 8644| Data: 2003-10-26 16:33:53| Liczba SOGów: 16
  • Legenda symboli E-xxx

    do 400 mg/kg, w tym azotynów nie więcej niż 60 mg/kg. azotyny i azotany znajdują się nieraz w dużych ilościach w warzywach, szczególnie w sałacie. jest to dodatek niezamierzony i dlatego bliższej informacji na ten temat należy szukać w rozdziale

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23628| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • Dieta w kulturystyce - prawie wszystko.... :-)

    składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 117714| Data: 2005-02-15 11:57:50| Liczba SOGów: 32
  • Kilka słów o minerałach!

    w większych ilościach. wapń wiele produktów od mleka i sera począwszy, a na sardynkach i ciemnozielonych warzywach liściastych kończąc zawiera wapń. jest on podstawowym składnikiem kości i zębów, które zawierają 99% ogółu pierwiastka w

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 10149| Data: 2007-01-09 22:26:24| Liczba SOGów: 1
  • [ART] awokado [ART]

    na przygotowanie awokado rozsmaruj awokado masło awokadowe na pieczonych ziemniakach posmaruj takim masełkiem warzywa przygotowane na parze podgrzej masę awokadową i dodaj ją do prażonej kukurydzy rozsmaruj awokadowe masełko na

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 9633| Data: 2009-02-08 15:19:38| Liczba SOGów: 4
  • Interakcje leków z pożywieniem

    diecie, witamin oraz glutaminy. na przyspieszenie wątrobowego i jelitowego metabolizmu leków duży wpływ mają również warzywa kapustne oraz flawonoidy zawarte w owocach. w okresie przyjmowania leków, szczególnie antybiotyków może dochodzić do

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 2475| Data: 2005-05-17 16:25:24| Liczba SOGów: 6
  • [ART]Jak zbilansowac dietę redukcyjną by Skalar.

    białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik, witaminy, minerały, a nie które odgrywają głównie rolę alkalizującą warzywa . jednak sposób obróbki produktu, sposób w jaki on jest przechowywany, produkowany wpływa korzystnie bądź negatywnie na to co się

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 5494| Data: 2008-06-02 22:43:50| Liczba SOGów: 4

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}