Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: w jakich warzywach i owocach jest potas

Strona 1 z 5000

  • POTAS - artykuł

    źródło potas występuje powszechnie w większości produktów spożywczych, w roślinach strączkowych, orzechach, warzywach i owocach duże jego ilości zawierają owoce cytrusowe, banany, melon kantalupa, pestki słonecznika, liście mięty, zielone

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 31465| Data: 2007-03-17 10:57:55| Liczba SOGów: 2
  • Starzenie się organizmu

    mięso czy orzechy, przyspieszają te niekorzystne procesy. wydaje się, że dieta wegańska oparta na pełnych zbożach, warzywach i owocach jest najlepsza w opóźnianiu procesów starzenia. drugi art: http://www.webmd.com/healthy

    Odpowiedzi: 65| Ilość wyświetleń: 15583| Data: 2012-01-09 16:45:41| Liczba SOGów: 2
  • Białko w owocach

    witam uzylem wyszukiwarki ale nic konkretnego nie znalazlem. otóz mam pytanie. w jakich owocach jest najwiecej bialka , wiem ze duzo jest w bananie ale shake bananowe mi za bardzo nie smakuje thx za wszystkie odp i pozdro łukasz

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 4191| Data: 2007-06-14 21:53:53| Liczba SOGów: 1
  • W jakich produktach spozywczych jest kreatyna

    co jesc zeby zastapic kreatyne, w jakich produktach spozywczych zwarta jest kreatyna

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 17411| Data: 2004-06-27 00:47:38| Liczba SOGów: 1
  • Diety każdego rodzaju

    dieta pozwala bezpiecznie i bez głodzenia się schudnąć około 1 kg w ciągu 10 dni. dzięki dużej ilości błonnika w warzywach a także nowalijkach, dieta jest sycąca i pozwala na obudzenie przemiany materii. produkty zawarte w diecie są łatwo

    Odpowiedzi: 57| Ilość wyświetleń: 72022| Data: 2003-03-12 17:36:42| Liczba SOGów: 21
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    w większych ilościach w młodszych lub szybko rosnących niż w dojrzałych. biotyna znajduje się głównie w mleku, w warzywach w mięsie, żółtkach jaj, mące sojowej, nie łuskanym ryżu. źródłem biotyny są owoce, orzechy, kalafior. dość dużo biotyny

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 84900| Data: 2008-03-02 10:17:32| Liczba SOGów: 7
  • Kalorie!!!!!!

    5. zawartość błonnika oraz związków pektynowych w tkance roślinnej pobudza ruch robaczkowy jelit. 6. w warzywach i owocach występują enzymy. 7. warzywa i owoce są jedynym źródłem witaminy c. stąd też wynika, że nie może być mowy o prawidłowym

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84460| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • Siłownia i siła fizyczna w sportach walki

    w wołowinie oraz w innych mięsach, glutamina ma swoje siedlisko w twarogu a witaminy czy minerały odnajdziemy w warzywach oraz owocach suplement jest zatem swego rodzaju koncentratem substancji otrzymanym w warunkach laboratoryjnych

    Odpowiedzi: 108| Ilość wyświetleń: 167273| Data: 2008-05-16 08:46:54| Liczba SOGów: 76
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    i miażdżyca. witamina e ponadto zapobiega zmianom zwyrodniającym. witaminę c i beta karoten możemy znaleźć w warzywach i owocach natomiast witaminę e w olejach roślinnych i margarynach. spośród składników mineralnych zwracajmy uwagę na odpowiednią

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 9762| Data: 2005-03-09 16:46:15| Liczba SOGów: 3
  • Podział obszerny cukrów i coś o laktulozie ;] Art...

    występuje w zdrewnianych częściach roślin, w błonniku ziaren zbóż, w nasionach roślin motylkowych, w takich warzywach jak ogórki, marchew, a także w niektórych miękkich owocach np. w truskawkach. szczególnie bogaty w hemicelulozę jest błonnik,

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 12691| Data: 2008-09-20 10:57:16| Liczba SOGów: 1
  • " Różnice między witaminami naturalnymi a syntetycznymi"

    znaczenie ma tu nie sam kwas w swej czystej postaci, ale składniki obecne obok niego w świeżych owocach i warzywach te dodatkowe składniki to bioflawonoidy i fenole obecne we wszystkich roślinach zawierających właśnie kwas askorbinowy. związki te,

    Odpowiedzi: 35| Ilość wyświetleń: 11267| Data: 2005-03-01 22:15:02| Liczba SOGów: 21
  • Odchudzanie w okresie dojrzewania - praca konkursowa Tancerka25

    i zniekształcenie kości, osteoporozę zahamowanie wzrostu. znajduje się w: jajach, mięsie, mleku, rybach, warzywach strączkowych p fosfor składnik kości i zębów, odgrywa ważną rolę w przemianie materii. niedobór powoduje: zaburzenia

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 14396| Data: 2009-11-30 09:04:24| Liczba SOGów: 7
  • DIETA - NIEZBĘDNY ELEMENT ZDOBYWANIA SIŁY ORAZ MASY MIESNIOWEJ

    ćwiczący powinien znać odpowiednie proporcje makroskładników, wiedzieć kiedy i jak często spożywać posiłki oraz o jakich porach dane makroskładniki mają największy wpływ na nasz organizm i progres naszego treningu. składniki diety rozkładane są na

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 12116| Data: 2009-06-17 18:23:50| Liczba SOGów: 15
  • POZYTYWNY WPŁYW ŻYWIENIA NA NASTRÓJ

    dużo białka, takich jak: mięso, jaja, ryby, mleko, ser oraz w mniejszych ilościach w produktach zbożowych, warzywach i owocach tryptofan przekształcany jest w serotoninę. serotonina ma działanie hamujące centralny układ nerwowy, przez co

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 14287| Data: 2005-09-04 18:24:23| Liczba SOGów: 7
  • Pelna ochrona przeciw wolnym rodnikom

    na witaminę e. naturalnymi związkami o działaniu przeciwmiażdżycowym są karotenoidy , zwłaszcza wszechobecny w warzywach pomarańczowy barwnik beta karoten prowitamina a , jak też inny silny przeciwutleniacz likopen wiecej

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 4834| Data: 2006-03-11 01:33:01| Liczba SOGów: 2
  • SYSTEM SPRZEZEN NAPRZEMIENNYCH - REWOLUCJA! ;)

    inni inaczej. ja pisze tak jak było u mnie, i jak jest naprawde nie bede cie tutaj niańczyl co masz jeść i w jakich ilościach. od tego jest forum. wszystkie informacje znajdziesz w wyszukiwarce. dopasuj sobie diete do wlasnych potrzeb.

    Odpowiedzi: 39| Ilość wyświetleń: 3903| Data: 2010-02-14 20:37:13| Liczba SOGów: 7
  • [ART] Suplementacja w sportach walki

    w wołowinie oraz w innych mięsach, glutamina ma swoje siedlisko w twarogu a witaminy czy minerały odnajdziemy w warzywach oraz owocach suplement jest zatem swego rodzaju koncentratem substancji otrzymanym w warunkach laboratoryjnych

    Odpowiedzi: 84| Ilość wyświetleń: 21742| Data: 2008-03-30 13:50:59| Liczba SOGów: 41
  • Miejsce mięsa w diecie

    one również kwasu foliowego witamina z grupy b , flawonoidów, składników mineralnych i błonnika. potas zawarty w warzywach i owocach obniża podwyższone ciśnienie krwi. chude mleko, które można zastąpić jogurtem, kefirem a częściowo także

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 20726| Data: 2006-06-24 15:54:50| Liczba SOGów: 5
  • pij mleko a bedziesz...

    układu nerwowego. objawiać się to może stanami depresyjnymi, uczuciem stałego zmęczenia, niechęcią do podejmowania jakichkolwiek twórczych czynności. złogi kazeiny mogą stanowić lepiszcze kamieni nerkowych, tapetują naczynia krwionośne, odkładając

    Odpowiedzi: 60| Ilość wyświetleń: 12982| Data: 2009-01-13 06:24:30| Liczba SOGów: 13
  • Co jeść, czy warto i dlaczego?

    w warzywach i owocach ukryte są nie tylko witaminy i składniki mineralne, ale także substancje lecznicze. aby jednak mogły one

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 46397| Data: 2007-03-04 14:54:27| Liczba SOGów: 12

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}