SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

super

  • no moj grill to juz przypalony z deczka jest jednak zawsze cos przylgnie, i tak sie wolno zabrudza. Ja nie mam parowaru ale mam wolnowar tez super rzecz

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-27 16:59:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kaczka i gęś super Chude mięso jest jak trociny, kurzemu cycowi mówimy zdecydowanie nie

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-09 22:11:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Uff to super dziewczyny, bo właśnie ostrzę sobie zęby na kaczuche Anqua - akurat szczurom mówię zdecydowane nie --> zaangażowanie emocjonalne

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-09 22:24:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cóż, ja swojego czasu oswojoną gęś miałam :D Jak się człowiek rozpędzi to się do wszystkiego "mięska" uczuciowo przywiąże. Szczurki są super (nie mówię o nich jako o potrawie w tej chwili).

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-09 22:42:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • to super dzieki Obli dzis moze wyrobuje i zdam relacje

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-20 12:32:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] , czosnek, sol, pieprz 3. podudzia z kuraka bez kosci i bez skory- oczywiscie zamarynowane wczesniej 4, kazda ryba - tylko te bez skory - warto natluscic bo lubia sei przyklejac no i chude - nie za dlugo bo sie wory robia ten grill nie dymi jak pisla obli jest super...ja na takim nawet placki z selera probowalam ..ale sie rozpadaja :-)@-|

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-20 14:44:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Karniak super :D wsadź go do lodówki, może tam być nawet z dwa tygodnie dziewczyny domową wędlinę często marynuję np oliwa z czosnkiem, cytryną i przyprawami ( papryka, majeranek i inne wedle uznania ), nacieram tym mięso obficie ( karczek, boczek) i trzymam w lodówce ze dwa dni, później zawijam w folie aluminiowa i pieke w piekarniku z 1,5 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-15 22:19:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Saida ale mnie zaskoczyłaś, łazanki z kapustą 88-O Super zrobię na pewno w piątek, u mnie na wigilię łazanki z makiem się robi, a z kapustą i grzybami pierogi... Dzięki };-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-19 10:58:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak, tak zdaję sobie sprawę w końcu to skórka, ale moją nawet super zdrowymi i mocnymi zębami trudno było gryźć \-) Myślę, że jak będę piekła tylko dołem piekarnika to też się upiecze...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-20 13:10:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ooooo etrala to super, jutro napiszę jak poszło. Tylko mam nadzieję, że się wyrobię tak żeby pospać cokolwiek. Zaczynam przed godz. 16 założyłam 2 h na fermentację i 2 h na wyrastanie w foremce no i pieczenie. Aha korzystając z okazji, że "jesteś" spytam o czas pieczenia. Chodzi mi o to, że wcześniejsze chleby siedziały około 1,5 h (może stąd ta [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-20 13:20:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja też upiekłam swój trzeci chleb... I niestety znów nie był to super wypiek. W smaku pycha, ale niestety znów bardzo zbity i nie wysoki. Po wymieszaniu wszystkich właściwych składników nieznacznie urósł, ale po przełożeniu do foremki niestety nie urósł prawie w ogóle, a trzymałam w nagrzanym piekarniku, także już na tym etapie wiedziałam, że nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-22 10:02:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja sie puki co poddalam z chlebem i zakwas wyladowal w koszu lacznie ze sloikiem :-( za to kapusta wyszla super :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-22 11:02:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a ja za to mam pytanie o rybki. Czy ma znaczenie czy kupie dorsza islandzkiego, norweskiego czy bałtyckiego?? który najlepszy? mam pod blokiem sklep rybny, duży wybór tych ryb (co akurat super) no ale mam takie własnie dylematy w związku z tym;-P

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-16 15:18:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] mnie właśnie nurtuje. Robiłam ostatnio schab wg przepisu z netu tzn. gotowany kilka minut w rękawie do pieczenia. Sposób fajny,mogę go podrzucić jeśli ktoś chce - mięsko ma super konsystencję, nie jest suche, ale za to kompletnie niesłone. Co mi przychodzi do głowy - to wcześniejsze peklowanie, ale nie wiem jak to zrobić. W sensie - ile soli, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-03 14:48:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O to super z tym olejem bo znalazłam naprawdę za fajną cenę ten olej, ale i tak będę trzymała ten aromatyczny bo jest uzależniający. :) Ja robiłam ze zwykłego masła, takiego które jemy, min 82 tłuszczu, tylko kupiłam jakieś tańsze, bo do jedzenia sobie dogadzam i kupuję lepsze. Powiem tylko że już mi się nie chce drugi raz stać nad garnkiem, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-13 11:10:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • super dzięki za pomysły, właśnie o kuchenkach jeszcze nic nie wiem ;/ najgorsze jest to że pewnie wszystko ma swoje plusy i minusy (np. indukcja vs gaz) a czy będzie dobre okaże się w po fakcie jak już się wyda całą kasę na te sprzęty ;/

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-24 17:27:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O soi wiem, wiem. Nie tknęłam już kilka msc dobrych. Kiedyś tak z dwa lata temu robiłam kilka razy pasztet właśnie z soi. W smaku był super ale te efekty uboczne...fiu fiu. No ale teraz soja odpadła z przyczyn wiadomych a jeśli chodzi o efekty to mam nadzieję, że moczenie + dodatek ziół zmniejszy ten efekt. Choć ja z tych łatwo wzdymających jestem [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-08 23:20:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bull-super :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-17 10:30:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Włączamy znowu i dodajemy jedną średnią obraną cebulę - w całości, 5 ząbków czosnku, kilka kulek pieprzu, 1 łyżka papryki papryki ostrej w proszku. Od chwili zagotowania gotujemy 5 minut, znowu studzimy do zimnego, włączamy po raz trzeci i gotujemy 3 minuty. Długo to wszystko trwa, ale mięso jest pyszne, soczyste i super przechodzi smakiem.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-17 17:14:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Anister, swieza musi byc imho bardzo swieza... Ja kupuje swieza makrele w jednym miejscu, bo wiem, ze ta babka ma super swieze ryby i goowna nie sprzeda.. Ja robie zazwyczaj na grilu, tylko nakroje skore w szachownice, posole, troche cytryny i posiekanej pieruszki albo koperku i fru na bardzo goracy grill (albo patelnie grillowa). griluje w [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-23 16:01:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)