/SFD/Images/2016/7/29/01176e5ed64c4889973fe86cf332c032.jpg Opis 0 glutenu, laktozy, węglowodanów, tłuszczu 6,000 mg BCAA w stosunku 2:1:1 w jednej dawce Dodatek glutaminy i witaminy B6 BUDOWANIE I ODŻYWIANIE MIĘŚNI Smakowy proszek aminokwasowy BCAA Flash Zero od BioTechUSA zawiera leucynę, izoleucynę oraz walinę w stosunku 2:1:1, które w znacznym [...]
[...] aktywność enzymów, spełniają rolę nośnika substancji odżywczych (witamin, składników mineralnych) wpływając na ich lepsze wchłanianie i wykorzystanie. Działają też jako substancje buforowe, utrzymując odpowiedni odczyn w różnych płynach ustrojowych (osocze, płyn mózgowo - rdzeniowy, treść przewodu pokarmowego). Niedobory białka są [...]
[...] czołową listę zgonów w niemalże każdym państwie. Technologia żywności radzi sobie z wieloma problemami jakie dostarczają nam zboża, rozkładając trujące ich składniki bądź substancje antyodżywcze kończąc na fortyfikacji, dzięki której zwalczono takie choroby jak pelagra czy chorobę beri-beri. Gdyby nie zboże, problemem nie do rozwiązania na [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Thunder_Gel_i32631_d380x380.jpg Opis - Zapewnia doskonałe źródło energii - Łatwo przyswajalne węglowodany - Doskonałe smaki ALE Thunder Gel to żel energetyczny nowej generacji wzbogacony o kofeinę. Produkt został opracowany w oparciu o najnowsze badania naukowe oraz doświadczenia zawodowych sportowców [...]
[...] nasz produkt dodatkiem 2 aminokwasów – L-Argininy i L-Glutaminy! SKŁADNIKI: Niedenaturowany izolat białka mleka, L-Arginina bazowa, L-glutamina, aromat (waniliowy), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza) Zalecane dawkowanie Należy rozpuścić jedną porcję produktu w 250 ml wody, mleka lub soku. Stosować raz dziennie, najlepiej zaraz [...]
[...] lub doszło do zanieczyszczenia poprodukcyjnego, gdy ktoś nie umył rąk, dotykając najpierw surowego mięsa. Chanos ma nadzieję, że uda się wykorzystać bakteriocyny (bakteryjne substancje o działaniu przeciwdrobnoustrojowym) do zwalczania patogenów żywności. Eksploatując właściwości przyjaznych bakterii, można by zrezygnować ze sztucznych dodatków i [...]
[...] jabłaczan kreatyny, ester kreatyny i inne), jak i preparatów złożonych, które składać się mogą nie tylko z rozmaitych form samej kreatyny, ale również zawierać mogę substancje pobudzające, prekursory tlenku azotu, aminokwasy i inne... Dawkowanie zwyczajowo zalecane w sporcie: zależnie od formy preparatu, rodzaju wysiłku i masy ciała [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Carn_1000_i10_d400x400.jpg HI-TEC NUTRITION Carn 1000 HI-TEC NUTRITION Carn 1000 to suplement diety zawierający wysokiej jakości winian l-karnityny w formie wygodnych w aplikacji kapsułek żelatynowych, substancję o wielokierunkowym wpływie na parametry metaboliczne i psychofizyczne możliwości organizmu. [...]
[...] w proszku, Dekstroza, Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), aromaty (waniliowy, czekoladowy), Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam-K, Sukraloza), Tauryna. Zalecane dawkowanie Wymieszać 1 porcję produktu (30 g) z 300 ml wody lub mleka. Przed spożyciem energicznie wstrząsnąć [...]
[...] i aktyny w nie pobudzonej komórce oraz umożliwiający mięśnia. Białka występują w każdym organizmie wielkocząsteczkowe związki chemiczne zbudowane z aminokwasów; substancje nierozpuszczalne (b. włókniste) lub rozpuszczalne (b. globularne) w wodzie; łatwo ulegają denaturacji; białka proste zbudowane tylko z aminokwasów; białka złożone [...]
[...] nowych, skutecznych i jednocześnie bezpiecznych metod walki z tą chorobą. Wśród potencjalnych wymienia się: długoterminowe przyjmowanie niskich dawek izotretinoiny, substancje uwrażliwiające na insulinę, inhibitory 5-alfa-reduktazy, terapie fotodynamiczne (słyszał ktoś?), nowe formuły, zawierające różne kombinacje, składniki [...]
[...] zwierzęcego. Ludzie konsumowali zwierzęta często wraz z ich wnętrznościami oraz zawartością żołądków zwierząt roślinożernych co dodatkowo wzbogacało ich dietę o enzymy substancje odżywcze zawarte w ziołach i roślinach oraz bakterie probiotyczne. Nikt nie wyrzucał tłuszczu wręcz przeciwnie preferowano mięso tłuste, a często jak zauważył [...]
[...] miozyny i aktyny w nie pobudzonej komórce oraz umożliwiający mięśnia. Białka występują w każdym organizmie wielkocząsteczkowe związki chemiczne zbudowane z aminokwasów; substancje nierozpuszczalne (b. włókniste) lub rozpuszczalne (b. globularne) w wodzie; łatwo ulegają denaturacji; białka proste zbudowane tylko z aminokwasów; białka złożone [...]