[...] dotyczą mięsa przetworzonego, gdzie do jednego worka wrzuca się mięsa chude, tłuste, pozyskiwane przemysłowo i z hodowli indywidualnej, chemicznie przyprawiane lub w inny sposób modyfikowane. To niekoniecznie wiarygodne podejście. Mięso indyka zalicza się do mięsa białego. Ponadto autor na stronie ACS zaznaczył same grzechy – czyli tuńczyka, [...]
[...] wewnątrz brzuszne, a utrzymując je w ciągłym skurczu i powtarzając tę czynność często można je wzmocnić i skrócić. Wielu kulturystów jest gotowych przysiąc, że to dobry sposób na utrzymanie płaskiego brzucha, jak chcesz, możesz spróbować. Nie leń się. - Słyszałeś to co najmniej milion razy, ale nie zaszkodzi powtórzyć: „Nie leń [...]
[...] przyczyną większości problemów związanych z zaparciami. Błonnik rozpuszczalny (guma, pektyna) ogranicza przyswajalność tłuszczów w procesie trawienia, zmniejszając w ten sposób ryzyko arteriosklerozy. Produkty bogate w błonnik są również bogate w witaminy, mikroelementy" i sole mineralne, a niedobór błonnika może pociągać za sobą poważne [...]
[...] A: Do najczęściej spotykanych i najłatwiejszych do zaobserwowania należy tzw. kurza ślepota czyli zaburzenie widzenia w warunkach słabego oświetlenia. Istnieje łatwy sposób, by sprawdzić czy cierpimy na to zaburzenie. Wystarczy wejść z jasnego pomieszczenia do ciemnego i sprawdzić, jak długo trwa przyzwyczajenie się wzroku do widzenia w [...]
[...] przekazanie potasu do błony komórkowej tkanki mięśniowej. Jeżeli sodu jest niewystarczająco, organizm zmuszony jest by dostarczać potas przez tzn. "aktywny transport". Taki sposób nie jest preferowaną metodą transportu, skutkuje to mniejszą ilością dostarczanego potasu. Kolejny mit o sodzie bazuje na twierdzeniu, że zwiększona jego podaż [...]