SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

smak białka

  • [...] z kreatyną Białko w proszku Co daje białko w proszku Białko do picia Co daje białko do picia Białko do picia na odchudzanie Białko w proszku Białko w tabletkach Białko smakowe Białko czekoladowe Białko waniliowe Białko ciasteczkowe Białko kokosowe Białko biała czekolada Białko truskawkowe Białko bananowe Białko oreo Kiedy brać białko Białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70078 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Aktualizacja 11.12.2023 Chyba każdy z nas wie, że należy spożywać odpowiednią ilość białka. W przypadku przeciętnego Kowalskiego najczęściej zaleca się wielkość zbliżoną do oficjalnych zaleceń 0,8-1 g na kilogram masy ciała. Jednak zalecenia dotyczące spożycia białka dla osób aktywnych są dużo większe - średnio od 1,4 g do 2,2 g (a czasami więcej) [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 463571 Data: 2017-10-10 15:00:28
  • Wykorzystanie odżywki białkowej w suplementacji sportowej jest zjawiskiem dość powszechnym. Osoby trenujące korzystają z tego typu udogodnienia żywieniowego, aby nie tylko nieco ułatwić sobie utrzymywanie diety, ale i dać sobie pewną przewagę w najbardziej newralgicznych okresach dnia treningowego, czyli okresu okołotreningowego. Zazwyczaj osoby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18668 Data: 2018-08-02 08:35:39
  • [...] na białko, że ciężko ci je pozyskać z jedzenia. Odżywka białkowa nie powinna być głównym źródłem białka, powinna je uzupełniać. Jej zaletą z pewnością są walory smakowe, łatwość przygotowania oraz możliwość zabrania ze sobą w każde miejsce. Kiedy z niej korzystać? w dni, kiedy nie masz ochoty na mięso i nie wiesz czym uzupełnić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26268 Data: 2019-01-06 14:28:47
  • Białko - jak i kiedy brać, aby rosnąć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dieta 25% białka, 50% węglowodanów oraz 25% tłuszczów, plan ułożył specjalista dietetyk zajmujący się sportowcami. Białko: WPI: izolat białka serwatkowego firmy Nutra Bio (smak czekoladowy), RPI - izolat białka ryżowego; Growing Naturals Rice Protein Isolate (Chocolate Power), Axiom Foods. Białka sprawdzono pod kątem środków dopingujących. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7177 Data: 2019-01-20 17:05:18
  • Jaki to owoc? Egzotyczne owoce, które warto poznać!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jedną z najlepszych rzeczy w jedzeniu za granicą jest odkrywanie pysznych i egzotycznych owoców. Potrafią zaskakiwać i wyglądem, i smakiem i jak się okazuje, nawet pospolite dla nas owoce jak np. banan potrafią w innych zakątkach świata być zupełnie "innymi" bananami.  Czy warto jeść owoce egzotyczne? Jak widzisz, owoce nie ograniczają się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 812 Data: 2023-06-02 09:07:04
  • [...] skupili swoją uwagę na tym, aby suplement wspomagający wzrost masy mięśniowej nie tylko spełniał kryteria odpowiedniej proporcji białka i węglowodanów, ale również, aby produkt był wysokiej jakości.    USN - All-In-One Muscle Fuel jest wygodnym, smacznym posiłkiem zastępczym, dostępnym w różnych smakach i idealnym na każdą porę dnia i nocy.  

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 174023 Data: 2017-11-23 08:39:56
  • Sklepowe sushi - które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] i to bez wliczania w nie Japończyków. Sushi jest przykładem, jak z niewielu składników można wykonać cuda na talerzu. Kiedyś jadało się je zazwyczaj w restauracjach, smakosze przyrządzali je w domu, a teraz zestawy sushi można spotkać w sklepach, gotowe do spożycia. Czym kierować się podczas zakupu? Czy warto jeść sushi? Co producenci [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24642 Data: 2017-10-30 10:06:31
  • Jeśli powszechność nadwagi i otyłości nie odwróci swojej tendencji wzrostowej, już niedługo z zaburzeniami zdrowotnymi związanymi z masą ciała borykać może się nawet miliard ludzi na świecie. Konsekwencje tego stanu są uciążliwe nie tylko dla samych osób z problematyczną nadwagą, ale dla całego społeczeństwa, gdyż koszty opieki zdrowotnej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1395 Data: 2023-08-04 11:56:31
  • Dlaczego warto jadać kiełki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dlaczego warto jeść kiełki roślin? Czy warto wprowadzić je do diety? Co w sobie kryją? I dlaczego tak mało ich zjadamy? Czy hodowanie ich w domowych warunkach jest możliwe? Jak hodować kiełki Nasiona są suche i zamknięte, aby mogły wykiełkować, potrzebują do tego odpowiednich warunków. Najważniejsze z nich to odpowiednie oświetlenie, temperatura [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3382 Data: 2017-08-05 15:18:24
  • [...] artykuł, będziesz mógł dokonać świadomego wyboru. Oczywiście nie musi to być pojedynczy wybór. Jak wspomniałem, warto różnicować źródła pokarmowe białka. A odżywki wysokobiałkowe dają ku temu doskonałą okazję. Jest ich duża paleta, są wygodne w stosowaniu i są pyszne. Doceń smak i wygodę, jaką oferują najlepsze odżywki białkowe. Życzę smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18608 Data: 2020-12-29 18:40:51
  • Jakie parówki są najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Cię na nie ochota. Tarczyński Parówki z fileta Skład: filet z kurczaka 85%, woda, skrobia, sól, cukier, przyprawy i aromaty (zawierają gorczycę i seler), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, stabilizatory: cytrynian sodu, octany sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. 100 g tych parówek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 50534 Data: 2017-08-30 09:40:14
  • Pieczywa chrupkie - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] bardziej wartościowy niż zwykłe pieczywo, którego na dietach redukcyjnych najczęściej staramy się unikać. Producenci wyszli naprzeciw naszym oczekiwaniom i oferują przeróżne smaki i rodzaje pieczywa chrupkiego, tym samym chcąc nas zachęcić do zakupu. Pieczywo to dzielimy na chrupkie i lekkie. Chrupkie powstaje poprzez wypiekanie z ciasta [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13500 Data: 2017-12-06 11:05:15
  • [...] również kondycji narządów i tkanek wewnętrznych. Forma tabletek musujących to jedna z najbardziej przystępnych form suplementacji peptydami kolagenowymi. Jest atrakcyjna smakowo, co sprzyja regularnej suplementacji i unikaniu pomijania dawek. Poza hydrolizowanym kolagenem produkt zawiera cynk, który współuczestniczy w tworzeniu skóry oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 105752 Data: 2023-03-31 15:31:11
  • Jakie lody mają najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] ale kto powiedział, że nie można zjeść lodów po treningu, jeśli mają ciekawy skład? Osobiście nie znam nikogo, kto nie przepadałby za lodami, każdy ma swój ulubiony smak. Jedni lubią, gdy lody oblane są białą czekoladą, inni zaś gorzką, a jeszcze inni wolą lody oblane czekoladą z orzechami. Swoich ulubieńców mają też lody, które kupuje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24145 Data: 2017-10-09 09:59:42
  • Aktualizacja 03.01.2023 Odżywka białkowa jest obowiązkową pozycją w diecie sportowca. Jej zadaniem jest przede wszystkim dostarczyć wysokiej jakości protein, które posłużą na cele budulcowe, regeneracyjne i odżywcze.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 34666 Data: 2019-07-30 08:56:14
  • Wybór aminokwasów do zastosowania okołotreningowego czasem bywa utrudniony przez szeroki asortyment produktów. Proporcje poszczególnych składowych, ich pochodzenie czy ilość dodatków funkcyjnych sprawia, że nie wiemy co w końcu powinniśmy stosować i o jakiej porze. Ranking ma za zadanie nieco przybliżyć topowe produkty na rynku polskim, tak aby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 84537 Data: 2017-10-10 11:53:38
  • [...] na jego bazie przygotować można ciekawą przekąskę lub też drugie śniadanie, można go z łatwością przenieść, dodać np.: do płatków jaglanych i migdałów oraz banana, jego smak jest bardzo pyszny, jogurt jest gęsty, nie zawiera laktozy. Minusy: mimo iż jest to produkt ogólnodostępny, ostatnimi czasy rzadko spotyka się go na półkach, brak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6626 Data: 2017-11-13 09:56:14
  • Jaki jogurt naturalny wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] mleko, mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii Na 100 g tego jogurtu przypada 63 kcal, 3 g tłuszczu, 4,2 g węglowodanów i 4,9 g białka Plusy: całkiem dobry smak, dość gęsty, dobra dostępność Minusy: dodatek mleka w proszku celem zagęszczenia produktu, brak wyszczególnionych szczepów bakterii, co oznacza, że ten produkt ich nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 41252 Data: 2017-08-08 10:17:14
  • Jaki budyń wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] ale jeśli ktoś jest nadal lojalnym fascynatem tego niepozornego deseru, może skorzystać z poniższego porównania, dzięki któremu wybierzemy najlepszy. Celiko Budyń o smaku jagodowym Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, zagęszczony sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok z owoców czarnej jagody w proszku (0,5%), [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9402 Data: 2017-10-13 09:43:14