Bezkaloryczne i niskoenergetyczne zamienniki cukru cieszą się dużą popularnością. Niestety, z ich używaniem wiąże się wiele kontrowersji, a bezpieczeństwo ich stosowania bywa nierzadko kwestionowane. Warto jednak wiedzieć, że poszczególne substancje różnią się pomiędzy sobą budową i wpływem na organizm. Mało tego, opierając się na dostępnych [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22754 Data: 2017-04-14 08:50:41 Ocena: 5
Wśród przeciwników aspartamu i innych sztucznych substancji słodzących, dość popularne jest przekonanie o ich szkodliwości i wpływie na zwiększone łaknienie, a co za tym idzie dostarczanie większej ilości energii z pożywienia. Aspartam - wpływ na masę ciała Badania przeprowadzone na ludziach nie wykazały, by spożycie aspartamu wiązało się ze [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2316 Data: 2019-07-14 18:27:45 Ocena: 5
Na forum nie było mnie znowu jakies miesiąc, wiec na odświerzenie podrzuce taki oto artykulik. Myśle że jest wartościowy, tym bardziej przyda się osobą które rzuciły się na nowy produkt Coca Coli - Cola ZERO. Aspartam, czyl popoularny 'słodzik nie zawierający cukru'. Popularny wśród osób odchudzających się, jest dodawany do żywności, zawierają go [...]
Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-06-10 12:14:31 Liczba szacunów: 4,5
[...] moge stwierdzic ze wszystko jest w porzadku i trace na wadze. Moje pytanie jednak dotyczy czegos innego, a mianowicie czy jest mozliwosc wprowadzenia do diety zamiast cukru slodzika? Mam dosyc aktywny dzien i z checia napil bym sie kawy, kubek kawy ma ok 5kcal, dwie lyzeczki gorzyste cukru maja ich 80, w sumie 85kcal. Slodzik jest ok 200-400 [...]
Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-03-12 21:43:35 Liczba szacunów: 0
Witam, bedac na redukcji często brakuje nam czegos słodkiego, co moznaby sobie skonsumowac nie bojac się, o utrate efektow, na które niewątpliwie ciezko pracowaliśmy. Często jednak w naszych ulubionych produktach znajdujemy informacje, ze no jakby nie było ilość węglowodanów i tlusczu na 100g produktu co prowadzi do tego ze musimy obejsc się [...]
Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-09-13 15:46:26 Liczba szacunów: 0
Od razu napisze, że jeszcze nie zrobiłem, ale planuje w ciągu najbliższych dni zrobić LEKKI BUDYŃ!Jak wiemy, normalny budyń(bez dodanego cukru i masła) to właściwie sama skrobia ziemniaczana i aromat. Ze względu na to, że zazwyczaj nie dodaje masła a i tak mi smakuje to odpada nam niezdrowy tłuszcz! (tu pytanie do specjalistów co proponujecie [...]
Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 17921 Data: 2009-05-24 18:30:35 Liczba szacunów: 0
CIASTO KOKOSOWE LOW CARB -ala Marcin Olb 250 gram twarogu taki jakby jogurt gesty.> 125 gram mielonych migdalow 125 gram wiorkow kokosowych 3 cale jajka Slodzik 1 aromat vaniliowy calosc mieszaj w misce az sie dobrze wymiesza razem. Dajesz do piekarnika na 175 stopni na okolo 25/30 min w formie z papierem do pieczenia. Mozesz kombinowac i dodac [...]
Odpowiedzi: 163 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-10-07 23:30:45 Liczba szacunów: 0
Nie jest to mój przepis, a zaczerpnięty od jednej z użytkowniczek Instagramu. Na koniec podam źródło. Do przygotowania użyłem: - 1 jajko L - 60g płatków jaglanych - 80g twarogu chudego - 25g wpc - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - słodzik i cynamon do smaku. Całość blendujemy, wrzucamy do kubków i do mikrofalówki na 3-4 minuty. Ja na górę dla [...]
Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 4342 Data: 2017-08-16 19:45:06 Liczba szacunów: 0
DOŚĆ INTERESUJĄCE KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień [...]
Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 15972 Data: 2003-12-05 10:51:32 Liczba szacunów: 0
KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień naukowych pokazujących jak [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9962 Data: 2003-12-05 12:29:14 Liczba szacunów: 0
Informacja dla zawodników Założenia dla mężczyzn: Waga: 100 kg Białko: 3 g na 1 kg Węglowodany: 7 g na 1kg Tłuszcze: 15 % wartości kalorycznej sumy kalorycznej białka i węglowodanów zamienione na tłuszcz - 67 g ( 600 kcal). Następnie proporcjonalnie pomniejszamy wartość kaloryczną pokrywaną przez białka i węglowodany o taką ilość kalorii, jaka [...]
Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2399 Data: 2010-02-18 15:32:22 Liczba szacunów: 0
Zwycięska praca konkursowa, której autorką jest meraviglia. 1. Dla przykładu powyżej oblicz zapotrzebowanie oraz ułóż jadłospis, uwzględniając dni treningowe i bez treningu. Dane: Kobieta, 20lat, zaczynająca przygodę z dietą i treningiem siłowym. 55kg wagi, 160cm wzrostu, bf ok.25%, Aktywność: Uczelnia, 5 treningów w tygodniu(siłowy+aerobowy [...]
Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-04-26 15:47:38 Liczba szacunów: 4,33
[...] słodziki te pomagają zarówno kontrolować wagę jak i cukrzycę. 14 Dlaczego niektóre artykuły żywnościowe i napoje zawierają więcej niż jeden niskokaloryczny słodzik? Kazdy slodzik jest inny, ma wlasny smak i techniczne wlasciwosci. Slodziki mogą być używane samodzielnie lub w połączeniu ze sobą. Przetworzone polaczenia slodzikow tworzą większy [...]
Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-05-27 11:46:46 Liczba szacunów: 0
zauważyłem ostatnio na forum zainteresowanie suklarozą, jako magiczną słodkością, która przbiega przez nas jak przez rurę. A zatem kilka słów wyjaśnienia co zacz, a niżej artykuł z The Ecologist wrzesień 2005. Miłego czytania Sukraloza - poprawniej: 1,6-dichloro-1,6-deoksy-beta-D-fruktofuranozydo-4-chloro-4-deoksy-alfa-D-galaktopiranozyden [...]
Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 15684 Data: 2006-12-19 13:23:27 Liczba szacunów: 0
siema platajac sie po roznorakich serwisach napotykajac raz po raz ciekawostki ze swiata, stwierdzam ze warto sie z Nimi podzielic przewaznie wklejam to do spamu, gdzie malo kto to czyta, moze tutaj komus sie zachce zapoznac z tym artykulem Zdradziecka słodycz - aspartam Agencja do Spraw Żywności i Leków - FDA The New England Journal of Medicine- [...]
Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 3750 Data: 2008-08-11 23:51:40 Liczba szacunów: 0
Hej! ;) Otóż zastanawiam się czy mój trener personalny dobrze dobrał mi dietę, ponieważ wydaje mi się, że coś jest nie tak skoro ćwiczę już prawie dwa miesiące wraz ze spożywaniem diety, a waga wacha się między 83-4 kg i nic więcej nie idzie, a dodam, że jestem ciągle na masie. Trener mówi, że zachodzi u mnie ciągle rekompozycja. Fakt jest taki, [...]
Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 860 Data: 2021-02-21 08:06:10 Liczba szacunów: 0
Troszkę się doedukowałam w temacie i postanowiłam sklecić jakiś art. Być może niektórym z was uświadomi fakty, o których nie wiedzieliście, lub przestaniecie wierzyć w to co wiedzieliście do tej pory(tak się stało m.in. ze mną). Zaczniemy więc od NATURALNYCH SUBSTANCJI SŁODZĄCYCH O szkodliwości cukru nie trzeba chyba nikomu mówić…Zakwasza [...]
Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-06-06 23:02:20 Liczba szacunów: 0