Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: sklad chemiczny kakao

Strona 1 z 220

  • Kozieradka pospolita- obszerny art; skład i działanie

    i trudne do rozdrobnienia, a nierozdrobnione rzecz jasna nie zaparzają się i są dla nas nieprzydatne. skład chemiczny surowiec zawiera 20 45% śluzu mannogalaktanu , saponiny sterydowe pochodne diosgeniny i jej izomer yomoganinę 0,1

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 20579| Data: 2003-12-11 20:00:18| Liczba SOGów: 2
  • Kalorie!!!!!!

    przede wszystkim to, że mięso ryb stanowi wysokiej jakości i łatwo strawne białko zwierzęce. ryby mają skład chemiczny podobny do mięsa zwierząt rzeźnych. mięso ryb zawiera wysokowartościowe białko, złożone głównie z albumin i globulin. w skórze i

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84601| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • Legenda symboli E-xxx

    w stanie czystym w 1894 roku przez znanego polskiego chemika leona marchlewskiego 1869 1946 . ostateczny wzór chemiczny poznano dopiero w 1965 roku. oprócz barwienia żywności i preparatów farmaceutycznych ma wiele innych zastosowań. dopuszczony

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23716| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • zioła

    ziele herba erodii cicutarii, które zbiera się przed lub w czasie kwitnienia i suszy w temp. do 40o c. skład chemiczny ziele iglicy zawiera dużo witaminy c 600 650 mg/100 g , koffeinę ok. 50 mg/100 g , karoten, kw. galusowy, cytrynowy,

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 42554| Data: 2004-05-18 19:58:35| Liczba SOGów: 5
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    tłuszczu , ser żółty 60% tłuszczu w suchej masie . z mięs najwartościowsza jest wieprzowina, ponieważ jej skład chemiczny jest najbardziej zbliżony do składu ciała ludzkiego. najlepsze są jednak podroby: serce, wątroba, móżdżek i nerki. wszystkie

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 9813| Data: 2005-03-09 16:46:15| Liczba SOGów: 3
  • Zanim zapytacie co to pryszcz i co na niego działa!

    , resorpcja, wymiana gazowa, ochrona tkanek i organów wewnętrznych przed czynnikami mechanicznymi, fizycznymi, chemicznymi i biologicznymi bakteryjnymi, grzybiczymi, wirusowymi itd. , wydzielanie różnych substancji, regulowanie gospodarki wodno

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 65396| Data: 2003-10-30 15:24:31| Liczba SOGów: 1
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    nienasyconych, tak jak wszystkich związków mających podwójne wiązania, jest łatwość , z jaką ulegają reakcjom chemicznym, m.in. bardzo łatwo przyłączają zarówno wodór, jak i tlen. łatwość przyłączania wodoru w miejscu podwójnych wiązań wykorzystuje

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 70225| Data: 2005-01-28 15:39:52| Liczba SOGów: 15
  • Informacje o składnikach odżywczych w diecie

    przedstawiam wam inforomacje o skladnikach odzywczcych. mam nadzieję iż skończą się prozaiczne pytania typu: co to aminokwasy ile białka na kg. masy

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 7834| Data: 2003-12-30 13:03:44| Liczba SOGów: 2
  • Wody, geneza, charakterystyka, podział

    są wypłukiwane przez wody infiltracyjne ze skał lub też są produktami reakcji zachodzących między składnikami chemicznymi. jeśli woda infiltracyjna zetknie się z pokładami mineralnymi, które mają składniki łatwo rozpuszczalne w wodzie, wówczas

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 15943| Data: 2010-02-14 11:18:18| Liczba SOGów: 1
  • KULTURYSTYKA I DOPING

    w tkkf błyskawica mówi: lepiej, że są pisma, które omawiają wszystkie aspekty dopingu, drukują ich skład chemiczny negatywne skutki, ale również piszą o korzyściach płynących z ich stosowania. z dwojga złego lepiej mieć takie informacje niż

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 6551| Data: 2005-06-18 18:49:32| Liczba SOGów: 5
  • Mleko (raz jeszcze): biały zabójca!!

    się w tym tekście do porównań mleka ludzkiego z krowim, bo jego spożycie jest największe jest w jego składzie chemicznym. przede wszystkim krowie mleko jest bogate w kazeinę. jest ona cielakom potrzebna do prawidłowego rozwoju rogów i kopyt a

    Odpowiedzi: 133| Ilość wyświetleń: 48766| Data: 2004-03-31 21:03:32| Liczba SOGów: 6
  • Wybrane naturalne substancje pochodzenia roślinnego i zwierzęcego i ich właściwości.

    zapach i smak kwaskowato miodowo woskowy. dostępny: sklepy zielarskie, sklepy ze zdrową żywnością. skład chemiczny cukrowce dekstryna, sacharoza , aminy biogenne, aminokwasy głównie walina, lizyna, tryptofan, fenyloalanina, metionina,

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 18795| Data: 2005-01-09 12:37:36| Liczba SOGów: 6
  • MACA(Lepidium)

    brak danych na temat nowszych prac przeglądowych opublikowanych w recenzowanej literaturze naukowej. 1. skład chemiczny bulw lepidium meyenii walp. lub lepidium peruvianum chacon sp. nov. informacje na temat dopuszczalnych zanieczyszczeń

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 21917| Data: 2007-01-18 22:47:48| Liczba SOGów: 3
  • WSZYSTKO O SUPLEMENTACH I NIE TYLKO

    składniki wszystkich organizmów żywych, zbudowane z aminokwasów połączonych wiązaniami peptydowymi. skład chemiczny węgiel 52%, tlen 22%, azot 16%, wodór 7%, siarka 2%, fosfor 0 1%. masa cząsteczk. b. może wynosić nawet kilka milionów. białka

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 9141| Data: 2002-06-21 12:47:03| Liczba SOGów: 14
  • Mleko

    się w tym tekście do porównań mleka ludzkiego z krowim, bo jego spożycie jest największe jest w jego składzie chemicznym. przede wszystkim krowie mleko jest bogate w kazeinę. jest ona cielakom potrzebna do prawidłowego rozwoju rogów i kopyt a

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 2734| Data: 2008-05-30 14:04:51| Liczba SOGów: 3
  • Mleko - biały morderca

    się w tym tekście do porównań mleka ludzkiego z krowim, bo jego spożycie jest największe jest w jego składzie chemicznym. przede wszystkim krowie mleko jest bogate w kazeinę. jest ona cielakom potrzebna do prawidłowego rozwoju rogów i kopyt a

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 4589| Data: 2010-08-08 22:34:11| Liczba SOGów: 0
  • Jajka - wiadomości ogólne, badania, cholesterol.

    najważniejszą, bo najbogatszą w składniki odżywcze częścią jaja jest żółtko. wartość odżywcza, a tym samym skład chemiczny białka i żółtka jaja jest zróżnicowany. w żółtku jaja występują wszystkie składniki odżywcze z wyjątkiem witaminy c. są tam

    Odpowiedzi: 44| Ilość wyświetleń: 24996| Data: 2010-07-06 14:47:12| Liczba SOGów: 76
  • Owoce i warzywa

    między agrestem zielonym, białym, żółtym, czerwonym i ciemno wiśniowym nie występują większe różnice w składzie1 chemicznym z wyjątkiem cukrowców. niektórych odmian agrestu używa się na musujące wina. pesteczki agrestu mogą być alergenem.

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 144203| Data: 2006-08-04 23:00:05| Liczba SOGów: 21
  • JAJO

    jajko kurze zbudowane jest ze skorupy z błonami, bialka oraz żółtka. skorupa stanowi 10% masy jajka, zawiera ok. 3,5% skladników organicznych oraz ok.95% składników mineralnych głównie węglan wapnia . skorupa zabezpiecza zawartość jajka przed

    Odpowiedzi: 45| Ilość wyświetleń: 29709| Data: 2008-08-19 21:33:13| Liczba SOGów: 81
  • Ryby - podstawowe informacje

    mieszany 0.3 małże gotowane, parowane, mieszane gatunki 0.2 krewetki parowane, mieszane gatunki 0.3 skład chemiczny i wartość odżywcza. skład chemiczny mięśni ryb pod względem ilościowym i jakościowym jest różna. wpływa na to wiele

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 45551| Data: 2005-10-18 11:17:24| Liczba SOGów: 15

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}