Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: sery plesniowe

Strona 1 z 21

  • Do P. Szukaly - prosba o pomoc dieta tluszczowa

    produkty spozywcze wystepujace w mojej diecie : lopatka wieprzowa grilowana smazona na smalcu badz pieczona , jaja , sery plesniowe badz mozarella od czasu do czasu wedzony losos lub makrela do tego warzywa : szpinak brokuly pomidor papryka cebula

    Odpowiedzi: 21| Ilość wyświetleń: 2521| Data: 2009-08-24 09:27:14| Liczba SOGów: 0
  • CHCE BYC FIT!!

    kazdej postaci co lubisz jeść na obiad : warzywa, kasza, lub makaron i mieso, bez miesa ani rusz co jako przekąskę : sery plesniowe krakersy co jako deser : slodycze, wszystko co slodkie ograniczenia żywieniowe : nie mam stan zdrowia: dobry

    Odpowiedzi: 45| Ilość wyświetleń: 2874| Data: 2013-02-05 18:50:46| Liczba SOGów: 0
  • SERY WYRABIANE Z MLEKA KOZIEGO I OWCZEGO

    temat: miało być koziego i owczego !!! sorki. sery są produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego, zawierającym prawie wszystkie składniki niezbędne dla organizmu.

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 22445| Data: 2005-06-24 11:22:04| Liczba SOGów: 7
  • Mięso, sery, jajka VS odżywka. Dyskusja

    się ostatnio zastanawiam mięso nie zawsze jest dobrej jakości już nawet pomijam fakt czym są karmione zwierzaki , sery nie przypomnają tych serów z dawnych lat, jajka ... podobnie ma się sprawa jak z mięsem. kiedyś byłem zwolennikiem

    Odpowiedzi: 53| Ilość wyświetleń: 2231| Data: 2013-02-26 21:05:30| Liczba SOGów: 0
  • Sery jako źródło tłuszczy?

    witam, czy można jeść sery żółte np. cheddar, ementaler, gouda , jak i białe twarogowe tłuste w celu uzupełnienia tłuszczy sery

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 1892| Data: 2005-09-05 20:03:26| Liczba SOGów: 0
  • Sery na redukcji

    go dużo zjeść by dostarczyć tyle składników ile potrzebujemy. mięsa trzeba jeść bardzo dużo i wychodzi bardzo drogo, sery są znacznie tańsze. a zielone warzywa da radę zastąpić jakimiś innymi, z racji tego że cena i dostępność nie są teraz zbyt

    Odpowiedzi: 24| Ilość wyświetleń: 1625| Data: 2010-03-20 10:33:51| Liczba SOGów: 1
  • sery a serwatka

    ze względu na obfitą zawartość, ale również przyswajalność, jest mleko i jego przetwory. warto jednak wiedzieć, że sery twarogowe są uboższe w wapń niż żółte podpuszczkowe , gdyż wraz z odcedzaniem serwatki usuwa się znaczne jego ilości... nie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 1150| Data: 2005-04-03 22:21:26| Liczba SOGów: 0
  • Robimy masę

    i indyka oraz reszta chudego mięsa drobiowego , chude mięso wołowe i hamburgerowe, ryby, tuńczyk, nabiał chude sery twarogowe, mleko główne źródła węglowodanów: kasza, ryż, ryż brązowy, płatki pełnoziarniste, chleb razowy, makaron, makaron

    Odpowiedzi: 800| Ilość wyświetleń: 473079| Data: 2002-08-25 18:46:27| Liczba SOGów: 767
  • Kalorie!!!!!!

    można podawać w każdej postaci. z serów podaje się twaróg, przy czym musi być on swieży i nie kwaśny. zabronione są sery dojrzewające i topione o ostrym smaku. nie używa się śmietany kwaśnej, tłustej, a tylko śmietankę słodką, o małej zawartości

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84946| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • Diety każdego rodzaju

    wypieczone, czerstwe, sucharki, biszkopty, jogurt, kefir, mleko chude w zależności od tolerancji , świeży twaróg, sery homogenizowane, śmietana słodka o niskiej zawartości tłuszczu, masło surowe, olej słonecznikowy, sojowy, oliwa z oliwek, jaja na

    Odpowiedzi: 57| Ilość wyświetleń: 72423| Data: 2003-03-12 17:36:42| Liczba SOGów: 21
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    kostnej. źródła szczególnie bogate w molibden jest ziarno pełne, ryż naturalny, nasiona roślin strąkowych, mleko i sery zielone warzywa liściaste, jarzyny, mięso i podroby dzienne zapotrzebowanie zapotrzebowanie dobowe na molibden wynosi

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 88485| Data: 2008-03-02 10:17:32| Liczba SOGów: 7
  • Leczenie naturalne Art

    jak najwięcej cytrusów wit. c oraz herbata z dzikiej róży. w żadnym wypadku pokarmy zwierzęce mięso, mleko, sery jaja . na tomiast można spożywać pokarmy mączne: kasze, płatki, chleb. ważna zasada jeśli jemy, to głównie surowizny.

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 46103| Data: 2009-07-29 22:11:50| Liczba SOGów: 0
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    które dostarczają dużo soli, takich jak wszelkiego rodzaju kiszonki kapusta kiszona, ogórki kiszone i marynaty, sery żółte, konserwy, śledzie solone, wędzonki, pasztety, wędliny podrobowe, przegryzki w rodzaju słonych paluszków, chipsów i

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 9917| Data: 2005-03-09 16:46:15| Liczba SOGów: 3
  • DLA KAZDEGO

    ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna — zawierają około 15% białka jaja—11% białka sery — 20% białka mleko— 1 3% białka warzywa, ziemniaki i owoce — 1 3% białka białka niepełnowartościowe: groch, fasola,

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 9986| Data: 2003-01-22 17:18:06| Liczba SOGów: 43
  • [ART]'Clean food' vs 'IIFYM' [zdrowe jedzenie vs niezdrowe jedzenie]

    to nie było tak, że chodziłem do mcdonalds i jadłem tylko sałatki. zamawiałem też big maki, ćwierćfunciaki z serem, d sery i lody.’ da się da się. iifym w czystej jego postaci. [img]http://bi.gazeta.pl/im/ca/5a/e8/z15227594q[/img]

    Odpowiedzi: 39| Ilość wyświetleń: 16751| Data: 2014-02-20 15:43:05| Liczba SOGów: 16
  • Podział obszerny cukrów i coś o laktulozie ;] Art...

    może być szkodliwe, występuje wśród czarnych. mleko kwaśne i wszelkiego rodzaju kefiry oraz jogurty, a także masło, sery twarogowe i twarde są przyswajalne dla wszystkich, ponieważ laktoza jest w nich przetworzona lub jej zawartość jest bardzo

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 13045| Data: 2008-09-20 10:57:16| Liczba SOGów: 1
  • Odżywianie

    ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna zawierają około 15% białka jaja 11% białka sery 20% białka mleko 1 3% białka warzywa, ziemniaki i owoce 1 3% białka białka niepełnowartościowe: groch, fasola,

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 10436| Data: 2006-11-04 22:17:32| Liczba SOGów: 9
  • CKD - fakty nie mity by qaz

    zdrowych tłuszczach nnkt ,chudych białkach i węglowodanach z warzyw i otrąb. białko: chude mięsa, ryby,jaja, chude sery odzywki białkowe. węglowodany: warzywa, otręby: pszenne lepszy wybór i owsiane. tłuszcze: oleje tłoczone na zimno

    Odpowiedzi: 4026| Ilość wyświetleń: 556031| Data: 2004-09-04 14:30:05| Liczba SOGów: 288
  • Frequently Asked Questions by Si2uiel

    : białe mięso kurczak, indyk , mięso czerwone wołowina , jaja , odżywki białkowe , chude produkty mleczne : mleko, sery twarogi. dodatkowo spożywać można produkty dodane w pkt. 3 . należy zrobić tutaj zastrzeżenie że do codziennego bilansu

    Odpowiedzi: 225| Ilość wyświetleń: 141080| Data: 2002-05-29 21:46:49| Liczba SOGów: 246
  • Mikro i makroskładniki - zapotrzebowanie

    chorób serca, udarów, raka jelita grubego oraz kamieni nerkowych, wchodzi w skład wielu enzymów. źródła: sery żółte, sery białe, mleko, sardynki, rzeżucha, jaja, kapusta, mięso, ziemniaki, buraki, rośliny strączkowe, orzechy.

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 22447| Data: 2005-11-03 09:41:05| Liczba SOGów: 5

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}