Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: salicylany w żywności

Strona 4 z 78

  • Cukier i słodziki.

    jest różnica między cukrem z buraków cukrowych i trzciny cukrowej 4 dlaczego cukier jest używany w artykułach żywnościowych 5 w jaki sposób cukier wpływa na ludzki organizm 6 czy miód nie jest zdrowszy od cukru 7 czy zdrowa dieta może

    Odpowiedzi: 42 | Ilość wyświetleń: 17900 | Data: 2006-05-27 11:46:46 | Liczba SOGów: 10
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    nowotworowo nitrozamin, czyli substancji powstałych z połączenia azotynów dodawanych do konserwowanych produktów żywnościowych, m.in. do mięsa z substancjami znajdującymi się w żołądku. ponadto łagodzi ona nieprzyjemne objawy uboczne radioterapii

    Odpowiedzi: 7 | Ilość wyświetleń: 81636 | Data: 2008-03-02 10:17:32 | Liczba SOGów: 7
  • Aspartam - trucizna, cola ZERO, pepsi light itp PRZECZYTAJ !

    , czyl popoularny słodzik nie zawierający cukru . popularny wśród osób odchudzających się, jest dodawany do żywności zawierają go produkry oznaczowane 0 cukru czy też 0 kalorii np pepsi light, cola zero, gumy orbit . aspartam jest

    Odpowiedzi: 9 | Ilość wyświetleń: 44303 | Data: 2008-06-10 12:14:31 | Liczba SOGów: 2
  • Zbiór linków działu Odżywianie

    parze przepisy i najważniejsze info http://www.sfd.pl/temat512719 straty podczas przetwarzania/przechowywania żywności http://www.sfd.pl/temat572603 pobieranie pokarmu głód i sytość http://www.sfd.pl/temat242485 jak powstają zmiany

    Odpowiedzi: 5 | Ilość wyświetleń: 491556 | Data: 2008-06-30 14:42:05 | Liczba SOGów: 88
  • Fałszerze jedzenia

    art, chyba jeszcze się tutaj nie pojawił, wiec czytajcie 31 fałszerze jedzenia polscy producenci żywności zaczynają naśladować zachodnie sposoby jej wytwarzania przemysłowe metody w rolnictwie i przetwórstwie często powodują

    Odpowiedzi: 30 | Ilość wyświetleń: 15365 | Data: 2006-06-18 14:45:42 | Liczba SOGów: 28
  • wszystko o koksach

    . potęguje działanie doustnych leków przeciwzakrzepowych: barbiturany, ryfampicyna, amizepin, butapirazol, salicylany fenytoina, piramidon zmniejszają działanie testosteronu. król polskich sterydów. wraz z metanabolem tworzy niepowtarzalną

    Odpowiedzi: 54 | Ilość wyświetleń: 24530 | Data: 2003-12-27 13:02:30 | Liczba SOGów: 13
  • Redukcja ok. 10 kg u kobiety

    tygodnia zamierzam trzymac sie wyznaczonej diety. cel : szybka redukcja ograniczenia żywieniowe : leki salicylany stan zdrowia : w przeszlosci byly lekkie problemy z nerkami preferowane formy aktywności fizycznej : moge pomyslec

    Odpowiedzi: 61 | Ilość wyświetleń: 22167 | Data: 2009-08-19 22:37:16 | Liczba SOGów: 2
  • [ART]'Clean food' vs 'IIFYM' [zdrowe jedzenie vs niezdrowe jedzenie]

    rzeczą jest tu znajomość dokładnego zapotrzebowania organizmu na makroskładniki. są trzy główne grupy produktów żywnościowych: białka węglowodany i tłuszcze. każdy z tych makroskładników ma swoją rolę do odegrania i potrzebny jest w

    Odpowiedzi: 39 | Ilość wyświetleń: 14805 | Data: 2014-02-20 15:43:05 | Liczba SOGów: 15
  • Substancje odżywcze mózgu

    umysł przez l tyrozynę, powinniśmy na śniadanie spożyć żywność bogatą w białko, zanim weźmiemy do ust kęs żywności bogatej w węglowodany czyli cukry. w białku zwierzęcym i roślinnym znajduje się mnóstwo l tyrozyny, natomiast niewielkie ilości l

    Odpowiedzi: 127 | Ilość wyświetleń: 74325 | Data: 2002-11-08 13:46:48 | Liczba SOGów: 85
  • Jesteś początkującym siłaczem ?? zajrzyj tutaj aby dowiedzieć się co i jak łykać !!

    jest szczególnie potrzebna , nie zawsze jest możliwe w wystarczających ilościach. składnikiem twojego suplementu żywności powinien być więc nie kwas glutaminowy a aminokwas l glutamina. występowanie l glutaminy l glutamina występuje w prawie

    Odpowiedzi: 60 | Ilość wyświetleń: 64248 | Data: 2003-02-22 21:01:42 | Liczba SOGów: 85
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    w 6 wnkt przy szóstym. ze względu na ilość wiązań podwójnych w cząsteczce wszystkie kwasy tłuszczowe występujące w żywności dzieli się na trzy grupy: nasycone kwasy tłuszczowe brak wiązań podwójnych : kwas palmitynowy, kwas stearynowy.

    Odpowiedzi: 23 | Ilość wyświetleń: 69741 | Data: 2005-01-28 15:39:52 | Liczba SOGów: 15
  • >>>>RODZAJE DIET I NIE TYLKO<<<<Zbiór by Pejas

    , makaron sojowy zwykły makaron cienki typu nitki . orientalne przyprawy można kupić w sklepach ze zdrową żywnością oraz w większości dużych supermarketów. oprócz smakowitej diety proponujemy trzy ćwiczenia tybetańskich mnichów, które

    Odpowiedzi: 20 | Ilość wyświetleń: 27343 | Data: 2005-07-15 21:04:07 | Liczba SOGów: 6
  • Wszystko o błonniku _tabele

    żółciowych, chronią przed nowotworami i powstawaniem kamieni żółciowych gumy i śluzy rozpuszczalne dodatki do żywności obniżają poziom cholesterolu i glukozy we krwi, powodują powstawanie uczucia sytości właściwości podstawowe właściwości

    Odpowiedzi: 8 | Ilość wyświetleń: 30100 | Data: 2005-09-02 08:49:30 | Liczba SOGów: 5
  • WPŁYW STERYDÓW ANABOLICZNYCH I INNYCH SRODKÓW FARMAKOLOGICZNYCH NA ORGANIZM CZŁOWIEKA

    przyrostu masy mięśni, siły szybkości, kosztem własnego zdrowia, a nawet życia. suplementy żywności stosowane przez sportowców pozwalają przeciwdziałać niedoborom potrzebnych składników, względnie szybko je uzupełniają. środki

    Odpowiedzi: 8 | Ilość wyświetleń: 32882 | Data: 2006-01-13 06:36:49 | Liczba SOGów: 9
  • Ciekawostk dietetyczne!! polecam,warto przeczytac :)

    go również używki: kawa i herbata. zdrowe olejki eteryczne olejki eteryczne stosowane do aromatyzowania żywności są aktywne biologicznie. wykazują działanie bakteriostatyczne, przeciwbólowe, przeciwzapalne, regulują gospodarkę płynami,

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 20173 | Data: 2006-03-22 15:11:47 | Liczba SOGów: 1
  • Mleko-wartosci odzywcze.

    80% glukozy,20%octany. 2.wartość odżywcza mleka wartości odżywczej mleka nie dorównuje żaden inny produkt żywnościowy. człowiek powinien otrzymywać w pożywieniu ok. 60 pokarmowych składników egzogennych. wszystkie te składniki są w mleku

    Odpowiedzi: 23 | Ilość wyświetleń: 25679 | Data: 2008-03-14 18:04:22 | Liczba SOGów: 12
  • Poliole. art

    alkohol polihydroksylowy słodki w smaku cukrol . stosowany w przemyśle spożywczym do słodzenia jako dodatek do żywności e967; głównie gum do żucia i cukierków ze względu na działanie przeciwpróchnicze. zalecany również dla diabetyków, ponieważ

    Odpowiedzi: 26 | Ilość wyświetleń: 21162 | Data: 2008-09-13 15:46:26 | Liczba SOGów: 4
  • Dieta dr Budwig

    także tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. zabronione są teką ze konserwanty, barwniki i inne „podejrzane dodatki do żywności autorka odradza również smażenie potraw. jadłospis należy komponować w oparciu o nisko przetworzoną, naturalną żywność a

    Odpowiedzi: 24 | Ilość wyświetleń: 27353 | Data: 2010-10-06 12:45:38 | Liczba SOGów: 0
  • Podstawy diety paleo.

    chorób, które dziś określamy jako cywilizacyjne.. dieta paleolityczna wolna była nie tylko od wysokoprzetworzonej żywności nafaszerowanej cukrami rafinowanymi, solą i tłuszczami utwardzonymi, ale także od nabiału, roślin strączkowych i przede

    Odpowiedzi: 194 | Ilość wyświetleń: 36805 | Data: 2012-05-01 10:45:37 | Liczba SOGów: 17
  • [ART] Oszukane posiłki [cz.I] - cheat meal & cheat day

    zbyt wiele osób postrzega tę tematykę w kategoriach dwuwartościowych. to jest błąd. warto dbać o jakość spożywanej żywności i starać się wybierać produkty wysokowartościowe, ale nie należy popadać w paranoję, gdyż doprowadzić może to do

    Odpowiedzi: 44 | Ilość wyświetleń: 22746 | Data: 2013-11-06 15:58:55 | Liczba SOGów: 21

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}