Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: ryby składniki odżywcze

Strona 1 z 23

  • Informacje o składnikach odżywczych w diecie

    jest naturalnym związkiem pełniącym rolę nośnika energii w organizmie. jej naturalne źródła to przede wszystkim mięso i ryby wraz ze znaną substancją atp kreatyna tworzy natychmiastowe źródło energii dla nawet najbardziej obciążonego organizmu.

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 8089| Data: 2003-12-30 13:03:44| Liczba SOGów: 2
  • SKŁADNIKI ODŻYWCZE

    pochodzenia roślinnego . głównymi źródłami białek są: mleko i jego przetwory, mięso, drób, ryby np. tuńczyk , soja, groch, fasola, kasza gryczana, bób... energetyczne składniki energetyczne to składniki których

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 15927| Data: 2008-12-01 19:49:14| Liczba SOGów: 0
  • Składniki odżywcze liczone wg...?

    czy składniki odżywcze podawane w tabelach odnoszą się do gotowych czy surowych produktów bo np. ryba mrożona po przygotowaniu waży z dwa razy mniej i jak tu liczyć pozdro

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 809| Data: 2006-06-02 11:04:48| Liczba SOGów: 0
  • Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

    wartości biologicznej, białkami pełnowartościowymi. biała te występuj głównie w produktach zwierzęcych jak: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby, dziczyzn około 15 % jaja około 10 % sery około 20 % , mleko około 3 %

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 22190| Data: 2006-07-02 11:27:16| Liczba SOGów: 4
  • ryby składniki odżywcze

    składników btw w niektórych rybach i w ich przetworach wszystkie dane dotyczą 100g poszczegolnych rybek ryby świerze: dorsz: białko 17,7g tłuszcz 0,7 węglowodany 0 flądra:b 16,5 t1,8 w0 plastuga:b17,1 t1,9 w0 halibut:b20,1 t1,9 w0

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 10711| Data: 2005-10-19 13:23:59| Liczba SOGów: 6
  • Wstęp do odżywiania

    w sobie pełną pule aminokwasów egzogennych . do takich produktów należą głównie pokarmy zwierzęce : mięso mleko ryby jaja ok czyli już wiemy że jesli idzie o dostarczanie organizmowi białka to powinnismy się skupić własnie na tej w/w grupie

    Odpowiedzi: 144| Ilość wyświetleń: 364056| Data: 2002-11-11 18:10:27| Liczba SOGów: 475
  • Odżywianie

    to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. białka pełnowartościowe: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna zawierają około 15% białka jaja 11% białka sery 20% białka

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 10553| Data: 2006-11-04 22:17:32| Liczba SOGów: 9
  • Ryby - podstawowe informacje

    źródłem witamin a, b i d. zawartość tłuszczu w mięśniach ryb stanowi kryterium podziału ryb na trzy grupy: 1 ryby tłuste, zawierające powyżej 5% tłuszczu m.in. cesta, halibut, łosoś, troć, makrela, szprot, śledź, węgorz, sardynka , 2 ryby

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 45909| Data: 2005-10-18 11:17:24| Liczba SOGów: 15
  • odżywianie a nasze zdrowie - podczas stosowania sterydów anabolicznych

    spożywanie każdego dnia takich samych posiłków, oraz całkowita eliminacja z diety niektórych bogatych w składniki odżywcze produktów spożywczych, niewskazanych w diecie kulturystycznej. spożywanie przez kulturystów nadmiernych, z punktu widzenia

    Odpowiedzi: 66| Ilość wyświetleń: 13021| Data: 2006-06-14 18:52:43| Liczba SOGów: 22
  • zasady prawidłowego odżywiania się

    aminokwasy, kwasy tluszczowe, węglowodany oraz witaminy i sładniki mineralne. ze względu na rolę, jaką spełniają składniki odżywcze w organiżmie, dzieli się je na: =] budulcowe: białka i składniki mineralne makroelementy , =] energetyczne:

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 13637| Data: 2006-05-13 18:52:24| Liczba SOGów: 0
  • Podstawy odżywiania/diety

    to ważny element naszego organizmu stanowi odpowiednie środowisko dla wielu procesów życiowych... transportuje składniki odżywcze do komórek... itd pełnowartościowe białko powinno znajdować się w każdym posiłku. czyli zwierzęce bo zawiera

    Odpowiedzi: 1| Ilość wyświetleń: 2115| Data: 2009-08-30 09:45:49| Liczba SOGów: 0
  • Omega 3 - nowość od FA Engineered Nutrition

    ale w bardzo znikomej i niewystarczającej ilości. dlatego źródłem tych kwasów jest odpowiednia dieta bogata w tłuste ryby takie jak: łosoś, śledź, sardela czy makrela. w przypadku diety niedostarczającej tych ryb, występuje niestety niedobór i w

    Odpowiedzi: 1| Ilość wyświetleń: 1590| Data: 2012-11-20 15:11:39| Liczba SOGów: 0
  • Ile wiesz o prawidłowym odżywianiu kulturysty?

    jest dodawany do żywności przetworzonej, jest uważany za „puste kalorie , ponieważ: a kaloriom nie towarzyszą składniki odżywcze ponadto zastępuje pożywienie bogate w składniki odżywcze b cukier rafinowany jest bogatszy w kalorie niż cukier

    Odpowiedzi: 16| Ilość wyświetleń: 2514| Data: 2003-03-23 21:45:34| Liczba SOGów: 1
  • „Ulubiona ryba kulturystów” – jeść czy unikać?

    i masła orzechowego, zgodnie z obowiązującymi trendami w dietetyce, w menu kulturystycznym znalazło się też miejsce dla ryby tyle, że najczęściej ma ona postać konserwowego tuńczyka. warto się zastanowić czy takie rozwiązanie faktycznie uzupełnia

    Odpowiedzi: 2| Ilość wyświetleń: 1029| Data: 2016-02-19 08:04:20| Liczba SOGów: 0
  • Robimy masę

    zapotrzebowania kalorycznego. białko w twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia.

    Odpowiedzi: 800| Ilość wyświetleń: 477461| Data: 2002-08-25 18:46:27| Liczba SOGów: 767
  • TRENING PIŁKARSKI - wszystko co Ci potrzebne by się rozwijać

    sie na 1 lub 2 procentowe mleko. *ogranicz minimum kremowe sosy *chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. białka są niezbędne w procesie wzrostu i odbudowy

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 237146| Data: 2007-01-07 18:44:37| Liczba SOGów: 63
  • Kalorie!!!!!!

    jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. węglowodany.dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. cukry

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 85372| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • Diety każdego rodzaju

    oliwa z oliwek, jaja na miękko, chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp , gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki

    Odpowiedzi: 57| Ilość wyświetleń: 72850| Data: 2003-03-12 17:36:42| Liczba SOGów: 21
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    oka. poziom epa i dha oraz ich wzajemne proporcje w tłuszczu rybim zależą od gatunku i stanu fizjologicznego ryby oraz od pory roku i akwenu połowu. ryby z zimnych północnych mórz i oceanów zawierają więcej epa, a z południowych są bogatsze w

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 70924| Data: 2005-01-28 15:39:52| Liczba SOGów: 15
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    witamina d nie jest syntetyzowana w wystarczającej ilości. źródła witaminy d w żywności to przede wszystkim tłuste ryby śledź, makrela, tuńczyk , mleko o zawartości tłuszczu powyżej 1,5%, tran. w niektórych przypadkach lekarz może zlecić dodatkowe

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 10133| Data: 2005-03-09 16:46:15| Liczba SOGów: 3

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}