Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: ryby składniki odżywcze

Strona 1 z 271

  • ryby składniki odżywcze

    składników btw w niektórych rybach i w ich przetworach wszystkie dane dotyczą 100g poszczegolnych rybek ryby świerze: dorsz: białko 17,7g tłuszcz 0,7 węglowodany 0 flądra:b 16,5 t1,8 w0 plastuga:b17,1 t1,9 w0 halibut:b20,1 t1,9 w0

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 10590| Data: 2005-10-19 13:23:59| Liczba SOGów: 6
  • Ryby - podstawowe informacje

    źródłem witamin a, b i d. zawartość tłuszczu w mięśniach ryb stanowi kryterium podziału ryb na trzy grupy: 1 ryby tłuste, zawierające powyżej 5% tłuszczu m.in. cesta, halibut, łosoś, troć, makrela, szprot, śledź, węgorz, sardynka , 2 ryby

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 45503| Data: 2005-10-18 11:17:24| Liczba SOGów: 15
  • Substancje odżywcze mózgu

    witaminy c i e, pierwiastki takie jak cynk i selen, aminokwasy jak l cysteina oraz l glutation. te wszystkie składniki odżywcze mają zdolność neutralizowania wolnych rodników. należy przy tym wiedzieć, że żaden z leków psychotropowych,

    Odpowiedzi: 127| Ilość wyświetleń: 74921| Data: 2002-11-08 13:46:48| Liczba SOGów: 85
  • SKŁADNIKI ODŻYWCZE

    pochodzenia roślinnego . głównymi źródłami białek są: mleko i jego przetwory, mięso, drób, ryby np. tuńczyk , soja, groch, fasola, kasza gryczana, bób... energetyczne składniki energetyczne to składniki których

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 15777| Data: 2008-12-01 19:49:14| Liczba SOGów: 0
  • Substancje odżywcze mózgu

    witaminy c i e, pierwiastki takie jak cynk i selen, aminokwasy jak l cysteina oraz l glutation. te wszystkie składniki odżywcze mają zdolność neutralizowania wolnych rodników. należy przy tym wiedzieć, że żaden z leków psychotropowych,

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 8861| Data: 2004-04-03 13:29:19| Liczba SOGów: 1
  • Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

    wartości biologicznej, białkami pełnowartościowymi. biała te występuj głównie w produktach zwierzęcych jak: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby, dziczyzn około 15 % jaja około 10 % sery około 20 % , mleko około 3 %

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 21549| Data: 2006-07-02 11:27:16| Liczba SOGów: 4
  • Robimy masę

    zapotrzebowania kalorycznego. białko w twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia.

    Odpowiedzi: 800| Ilość wyświetleń: 468095| Data: 2002-08-25 18:46:27| Liczba SOGów: 767
  • Kalorie!!!!!!

    jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. węglowodany.dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. cukry

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84456| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    oka. poziom epa i dha oraz ich wzajemne proporcje w tłuszczu rybim zależą od gatunku i stanu fizjologicznego ryby oraz od pory roku i akwenu połowu. ryby z zimnych północnych mórz i oceanów zawierają więcej epa, a z południowych są bogatsze w

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 70088| Data: 2005-01-28 15:39:52| Liczba SOGów: 15
  • TRENING PIŁKARSKI - wszystko co Ci potrzebne by się rozwijać

    sie na 1 lub 2 procentowe mleko. *ogranicz minimum kremowe sosy *chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. białka są niezbędne w procesie wzrostu i odbudowy

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 230788| Data: 2007-01-07 18:44:37| Liczba SOGów: 63
  • Diety każdego rodzaju

    oliwa z oliwek, jaja na miękko, chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp , gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki

    Odpowiedzi: 57| Ilość wyświetleń: 72021| Data: 2003-03-12 17:36:42| Liczba SOGów: 21
  • Wstęp do odżywiania

    w sobie pełną pule aminokwasów egzogennych . do takich produktów należą głównie pokarmy zwierzęce : mięso mleko ryby jaja ok czyli już wiemy że jesli idzie o dostarczanie organizmowi białka to powinnismy się skupić własnie na tej w/w grupie

    Odpowiedzi: 144| Ilość wyświetleń: 359347| Data: 2002-11-11 18:10:27| Liczba SOGów: 473
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    witamina d nie jest syntetyzowana w wystarczającej ilości. źródła witaminy d w żywności to przede wszystkim tłuste ryby śledź, makrela, tuńczyk , mleko o zawartości tłuszczu powyżej 1,5%, tran. w niektórych przypadkach lekarz może zlecić dodatkowe

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 9761| Data: 2005-03-09 16:46:15| Liczba SOGów: 3
  • DLA KAZDEGO

    pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. białka pełnowartościowe: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna — zawierają około 15% białka jaja—11% białka sery — 20%

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 9864| Data: 2003-01-22 17:18:06| Liczba SOGów: 43
  • Insulina i jej wpływ na metabolizm

    nasi przodkowie także głodowali. a wiec jesteśmy tu tylko dzięki temu, ze nasi przodkowie potrafili gromadzić składniki odżywcze a mogli to robić podnosząc poziom insuliny w odpowiedzi na podwyższony poziom dostarczonej energii. kiedy organizm

    Odpowiedzi: 88| Ilość wyświetleń: 41489| Data: 2003-05-30 18:18:07| Liczba SOGów: 34
  • Odżywianie

    to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. białka pełnowartościowe: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna zawierają około 15% białka jaja 11% białka sery 20% białka

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 10337| Data: 2006-11-04 22:17:32| Liczba SOGów: 9
  • Informacje o składnikach odżywczych w diecie

    jest naturalnym związkiem pełniącym rolę nośnika energii w organizmie. jej naturalne źródła to przede wszystkim mięso i ryby wraz ze znaną substancją atp kreatyna tworzy natychmiastowe źródło energii dla nawet najbardziej obciążonego organizmu.

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 7800| Data: 2003-12-30 13:03:44| Liczba SOGów: 2
  • Leangains Diet czyli Jem / Nie jem - Zbiór od A do Z

    dla mniejszego poziomu tłuszczu wśród pijących musimy rozważyć fakt, że alkohol nie ma wpływu na sytość jak inne składniki diety. brak inhibicji impulsu kontroli, który następuje po intoksyfikacji może powodować stan nadmiernej konsumpcji.

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 18913| Data: 2012-02-01 22:09:07| Liczba SOGów: 6
  • CANDIDA

    zawierające gluten jak np. pszenica, ponadto soja, orzeszki, mleko. pokarmy zalecane podczas kuracji: ryby najlepiej głębokowodne , świeże sałatki warzywne, ograniczone ilości zbóż i owoców, banany, awokado, domowe zupy warzywne,

    Odpowiedzi: 182| Ilość wyświetleń: 183149| Data: 2006-09-05 18:35:36| Liczba SOGów: 17
  • Dieta

    2 22.00 posiłek białkowy teraz jeszcze coś równie ważnego: źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk , jaja, twaróg chudy źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron,

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 13129| Data: 2008-05-22 18:47:32| Liczba SOGów: 1

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}