Wyszukiwarka


w treści w temacie po pseudonimie Tylko najlepsze tematy

Znalezione artykuły pod frazą: ryby składniki odżywcze

Strona 1 z 6

  • SKŁADNIKI ODŻYWCZE

    pochodzenia roślinnego . głównymi źródłami białek są: mleko i jego przetwory, mięso, drób, ryby np. tuńczyk , soja, groch, fasola, kasza gryczana, bób... energetyczne składniki energetyczne to składniki których

    Odpowiedzi: 9 | Ilość wyświetleń: 15005 | Data: 2008-12-01 19:49:14 | Liczba SOGów: 0
  • ryby składniki odżywcze

    składników btw w niektórych rybach i w ich przetworach wszystkie dane dotyczą 100g poszczegolnych rybek ryby świerze: dorsz: białko 17,7g tłuszcz 0,7 węglowodany 0 flądra:b 16,5 t1,8 w0 plastuga:b17,1 t1,9 w0 halibut:b20,1 t1,9 w0

    Odpowiedzi: 9 | Ilość wyświetleń: 9905 | Data: 2005-10-19 13:23:59 | Liczba SOGów: 6
  • Ryby - podstawowe informacje

    źródłem witamin a, b i d. zawartość tłuszczu w mięśniach ryb stanowi kryterium podziału ryb na trzy grupy: 1 ryby tłuste, zawierające powyżej 5% tłuszczu m.in. cesta, halibut, łosoś, troć, makrela, szprot, śledź, węgorz, sardynka , 2 ryby

    Odpowiedzi: 27 | Ilość wyświetleń: 43129 | Data: 2005-10-18 11:17:24 | Liczba SOGów: 14
  • Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

    wartości biologicznej, białkami pełnowartościowymi. biała te występuj głównie w produktach zwierzęcych jak: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby, dziczyzn około 15 % jaja około 10 % sery około 20 % , mleko około 3 %

    Odpowiedzi: 5 | Ilość wyświetleń: 18580 | Data: 2006-07-02 11:27:16 | Liczba SOGów: 4
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    oka. poziom epa i dha oraz ich wzajemne proporcje w tłuszczu rybim zależą od gatunku i stanu fizjologicznego ryby oraz od pory roku i akwenu połowu. ryby z zimnych północnych mórz i oceanów zawierają więcej epa, a z południowych są bogatsze w

    Odpowiedzi: 23 | Ilość wyświetleń: 66211 | Data: 2005-01-28 15:39:52 | Liczba SOGów: 15
  • Kalorie!!!!!!

    jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. węglowodany.dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. cukry

    Odpowiedzi: 31 | Ilość wyświetleń: 78057 | Data: 2005-03-05 15:03:27 | Liczba SOGów: 13
  • Robimy masę

    zapotrzebowania kalorycznego. białko w twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia.

    Odpowiedzi: 800 | Ilość wyświetleń: 420686 | Data: 2002-08-25 18:46:27 | Liczba SOGów: 761
  • Diety każdego rodzaju

    oliwa z oliwek, jaja na miękko, chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp , gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki

    Odpowiedzi: 57 | Ilość wyświetleń: 66798 | Data: 2003-03-12 17:36:42 | Liczba SOGów: 21
  • alergie pokarmowe i nietolerancja pokarmowa

    metodą powstrzymania reakcji.większość ludzi wyrasta ze swoich alergii, chociaż alergie na orzeszki ziemn, orzechy, ryby i owoce morza są uznawane jako alergie występujące całe życie. jakie są najbardziej powszechne typy nietolerancji

    Odpowiedzi: 6 | Ilość wyświetleń: 19973 | Data: 2008-09-30 21:50:22 | Liczba SOGów: 4
  • Dieta odchudzająca - komponowanie posiłków, znaczenie odpoczynku

    są tłuszcze zwierzęce w mięsie, żółtkach jaj kurzych, nabiał , roślinne oliwa z oliwek, olej lniany oraz tłuszcz z ryby które różnią się od siebie rodzajem i ilością kwasów tłuszczowych. w to jednak zagłębiać się nie będziemy. jako źródło

    Odpowiedzi: 111 | Ilość wyświetleń: 73331 | Data: 2008-04-10 07:45:19 | Liczba SOGów: 144
  • CANDIDA

    zawierające gluten jak np. pszenica, ponadto soja, orzeszki, mleko. pokarmy zalecane podczas kuracji: ryby najlepiej głębokowodne , świeże sałatki warzywne, ograniczone ilości zbóż i owoców, banany, awokado, domowe zupy warzywne,

    Odpowiedzi: 180 | Ilość wyświetleń: 158804 | Data: 2006-09-05 18:35:36 | Liczba SOGów: 17
  • DIETA - NAJLEPSZA PROFILAKTYKA I DOBRE LEKARSTWO

    dynię, kapustę, kalafiora, brokuły, czosnek, czerwoną cebulę, rzeżuchę; warzywa strączkowe; oliwę z oliwek; ryby orzechy, nasiona; kiełki, kasze. korzystne działanie mają warzywa strączkowe. soja np. zawiera cenną genisteinę, dzięki

    Odpowiedzi: 14 | Ilość wyświetleń: 16866 | Data: 2005-05-14 13:02:02 | Liczba SOGów: 8
  • >>>>RODZAJE DIET I NIE TYLKO<<<<Zbiór by Pejas

    jakieś ogrniczenie. dieta orientalna ryż, owoce, jarzyny i szczypta azjatyckiej filozofii. dania białkowe ryby owoce morza, mięso, soja, jaja i chudy nabiał powinny być jedzone codziennie, najlepiej koło południa, w połączeniu z

    Odpowiedzi: 20 | Ilość wyświetleń: 19865 | Data: 2005-07-15 21:04:07 | Liczba SOGów: 6
  • TRENING PIŁKARSKI - wszystko co Ci potrzebne by się rozwijać

    sie na 1 lub 2 procentowe mleko. *ogranicz minimum kremowe sosy *chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. białka są niezbędne w procesie wzrostu i odbudowy

    Odpowiedzi: 13 | Ilość wyświetleń: 195422 | Data: 2007-01-07 18:44:37 | Liczba SOGów: 63
  • Odchudzanie w okresie dojrzewania - praca konkursowa Tancerka25

    rolę odpornościową odpowiada też za reakcje biochemiczne. przykładowe produkty, które janek powinien stosować: ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso :

    Odpowiedzi: 12 | Ilość wyświetleń: 12544 | Data: 2009-11-30 09:04:24 | Liczba SOGów: 7
  • zdrowo jesc

    obniżające poziom cholesterolu; obecne są w olejach z oliwek, rzepaku, słonecznika, kukurydzy itd... jeśli chodzi o ryby ich tłuszcze nie mają żadnego wpływu na metabolizm cholesterolu, chronią natomiast przed chorobami serca i układu krążenia,

    Odpowiedzi: 19 | Ilość wyświetleń: 31505 | Data: 2003-03-10 16:26:02 | Liczba SOGów: 25
  • ABC tenisa ziemnego

    sprawności. dla zaspokojenia potrzeb białkowych powinno wystarczyć uwzględnienie w diecie produktów takich, jak: mięso, ryby jajka, mleko, ziarna zbóż i ziemniaki. 4. dane dotyczące witamin. witaminy są niezbędnymi składnikami, które

    Odpowiedzi: 152 | Ilość wyświetleń: 28890 | Data: 2005-04-20 11:40:26 | Liczba SOGów: 5
  • TEST:MASA 2010/2011 Z VITALMAXEM (test by _Lukasz_K_)

    które nie mogą być syntetyzowane w organizmie i muszą być dostarczane w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego mięso, ryby nabiał itp. . żywienie pokarmami ubogimi w aminokwasy niezbędne może doprowadzić do zaburzeń chorobowych. uzupełnianie ich w

    Odpowiedzi: 207 | Ilość wyświetleń: 25853 | Data: 2010-11-18 17:43:50 | Liczba SOGów: 39
  • pamięć, koncentracja, szczęście, a dieta

    muesli z owocami z dodatkiem mleka, zielone warzywa, orzechy, pieczywo razowe, drożdże, jajka, banany, awokado, drób, ryby ziarno soi. niacyna jest ważna dla sprawnego działania układu nerwowego. jej niedobór jest przyczyną przewlekłego

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 20650 | Data: 2006-12-17 21:05:08 | Liczba SOGów: 4
  • Wstęp do odżywiania

    w sobie pełną pule aminokwasów egzogennych . do takich produktów należą głównie pokarmy zwierzęce : mięso mleko ryby jaja ok czyli już wiemy że jesli idzie o dostarczanie organizmowi białka to powinnismy się skupić własnie na tej w/w grupie

    Odpowiedzi: 141 | Ilość wyświetleń: 328823 | Data: 2002-11-11 18:10:27 | Liczba SOGów: 465

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}