Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: ryby składniki odżywcze

Strona 1 z 269

  • ryby składniki odżywcze

    składników btw w niektórych rybach i w ich przetworach wszystkie dane dotyczą 100g poszczegolnych rybek ryby świerze: dorsz: białko 17,7g tłuszcz 0,7 węglowodany 0 flądra:b 16,5 t1,8 w0 plastuga:b17,1 t1,9 w0 halibut:b20,1 t1,9 w0

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 10575| Data: 2005-10-19 13:23:59| Liczba SOGów: 6
  • Substancje odżywcze mózgu

    witaminy c i e, pierwiastki takie jak cynk i selen, aminokwasy jak l cysteina oraz l glutation. te wszystkie składniki odżywcze mają zdolność neutralizowania wolnych rodników. należy przy tym wiedzieć, że żaden z leków psychotropowych,

    Odpowiedzi: 127| Ilość wyświetleń: 74773| Data: 2002-11-08 13:46:48| Liczba SOGów: 85
  • SKŁADNIKI ODŻYWCZE

    pochodzenia roślinnego . głównymi źródłami białek są: mleko i jego przetwory, mięso, drób, ryby np. tuńczyk , soja, groch, fasola, kasza gryczana, bób... energetyczne składniki energetyczne to składniki których

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 15766| Data: 2008-12-01 19:49:14| Liczba SOGów: 0
  • Ryby - podstawowe informacje

    źródłem witamin a, b i d. zawartość tłuszczu w mięśniach ryb stanowi kryterium podziału ryb na trzy grupy: 1 ryby tłuste, zawierające powyżej 5% tłuszczu m.in. cesta, halibut, łosoś, troć, makrela, szprot, śledź, węgorz, sardynka , 2 ryby

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 45429| Data: 2005-10-18 11:17:24| Liczba SOGów: 15
  • Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

    wartości biologicznej, białkami pełnowartościowymi. biała te występuj głównie w produktach zwierzęcych jak: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby, dziczyzn około 15 % jaja około 10 % sery około 20 % , mleko około 3 %

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 21481| Data: 2006-07-02 11:27:16| Liczba SOGów: 4
  • Substancje odżywcze mózgu

    witaminy c i e, pierwiastki takie jak cynk i selen, aminokwasy jak l cysteina oraz l glutation. te wszystkie składniki odżywcze mają zdolność neutralizowania wolnych rodników. należy przy tym wiedzieć, że żaden z leków psychotropowych,

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 8841| Data: 2004-04-03 13:29:19| Liczba SOGów: 1
  • Robimy masę

    zapotrzebowania kalorycznego. białko w twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia.

    Odpowiedzi: 800| Ilość wyświetleń: 466614| Data: 2002-08-25 18:46:27| Liczba SOGów: 767
  • Wstęp do odżywiania

    w sobie pełną pule aminokwasów egzogennych . do takich produktów należą głównie pokarmy zwierzęce : mięso mleko ryby jaja ok czyli już wiemy że jesli idzie o dostarczanie organizmowi białka to powinnismy się skupić własnie na tej w/w grupie

    Odpowiedzi: 144| Ilość wyświetleń: 358524| Data: 2002-11-11 18:10:27| Liczba SOGów: 473
  • *** SUPERSIŁA & SUPERMASA ***

    wielu forumowiczow pisze do mnie na gg lub mail z prosba o doradzeniu im co i jak brac. 90% z nich osłabia mnie swoim poziomem wiedzy na temat planowanego cyklu. pod wplywem tych rozmow przedstawiam ponizej kilka pytan ktore poczatkujacym w naszym

    Odpowiedzi: 316| Ilość wyświetleń: 74717| Data: 2002-10-29 13:03:10| Liczba SOGów: 354
  • Zbilansowana dieta redukcyjna

    mięso pierś kurczaka, ale także czerwone mięso posiadające pewną przewagę jeśli chodzi o hamowanie głodu . ryby najlepiej z zimnych wód. jogurty naturalne, ser biały, żółty wapń i hamujące łaknienie kazeiny dobry posiłek przed snem i dodatkowo w

    Odpowiedzi: 463| Ilość wyświetleń: 598537| Data: 2005-11-04 11:40:17| Liczba SOGów: 229
  • Dieta odchudzająca - komponowanie posiłków, znaczenie odpoczynku

    są tłuszcze zwierzęce w mięsie, żółtkach jaj kurzych, nabiał , roślinne oliwa z oliwek, olej lniany oraz tłuszcz z ryby które różnią się od siebie rodzajem i ilością kwasów tłuszczowych. w to jednak zagłębiać się nie będziemy. jako źródło

    Odpowiedzi: 115| Ilość wyświetleń: 88800| Data: 2008-04-10 07:45:19| Liczba SOGów: 149
  • DLA KAZDEGO

    pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. białka pełnowartościowe: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna — zawierają około 15% białka jaja—11% białka sery — 20%

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 9822| Data: 2003-01-22 17:18:06| Liczba SOGów: 43
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    oka. poziom epa i dha oraz ich wzajemne proporcje w tłuszczu rybim zależą od gatunku i stanu fizjologicznego ryby oraz od pory roku i akwenu połowu. ryby z zimnych północnych mórz i oceanów zawierają więcej epa, a z południowych są bogatsze w

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 70004| Data: 2005-01-28 15:39:52| Liczba SOGów: 15
  • Kalorie!!!!!!

    jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. węglowodany.dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. cukry

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84361| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • ODCHUDZANIE "PORADNIK" CIĄGLE UZUPEŁNIAM :)

    w diecie m,usimy rozpoczać od ustalenia naszego rzeczywistego dziennego zapotrzebowania kalorie oraz poszczególne składniki odżywcze wskazówki znajdziecie w poście tyki : http://www.sfd.pl/topic.asp whichpage=1&topic_id=89657 ilość

    Odpowiedzi: 442| Ilość wyświetleń: 451120| Data: 2003-06-06 23:53:16| Liczba SOGów: 193
  • Przemyślana redukcja

    nie rafinowane, czyli: oliwy z oliwek extra virgin, olej lniany, olej winogronowy oraz tłuszcz pochodzący z ryb tran, ryby tłuste , który jest źródłem nnkt niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega3, których zwykle brakuje w każdej diecie.

    Odpowiedzi: 129| Ilość wyświetleń: 125866| Data: 2007-11-28 19:35:36| Liczba SOGów: 136
  • Odżywianie

    to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. białka pełnowartościowe: mięso, ryby wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna zawierają około 15% białka jaja 11% białka sery 20% białka

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 10310| Data: 2006-11-04 22:17:32| Liczba SOGów: 9
  • Odchudzanie w okresie dojrzewania - praca konkursowa Tancerka25

    rolę odpornościową odpowiada też za reakcje biochemiczne. przykładowe produkty, które janek powinien stosować: ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso :

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 14349| Data: 2009-11-30 09:04:24| Liczba SOGów: 7
  • Dieta

    2 22.00 posiłek białkowy teraz jeszcze coś równie ważnego: źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk , jaja, twaróg chudy źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron,

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 13088| Data: 2008-05-22 18:47:32| Liczba SOGów: 1
  • TRENING PIŁKARSKI - wszystko co Ci potrzebne by się rozwijać

    sie na 1 lub 2 procentowe mleko. *ogranicz minimum kremowe sosy *chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. białka są niezbędne w procesie wzrostu i odbudowy

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 229874| Data: 2007-01-07 18:44:37| Liczba SOGów: 63

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}