Ok, otręby pszenne zamieniam na owsiane . A co do wolowiny to kiedys jadlam u kogos i nawet mi smakowala, ale sama nigdy w domu nie robilam Musialabym poszukac po necie i zrobic, moze akurat. A moze polecicie jakis dobry i szybki przepis na wolowine? :) Zmieniony przez - tina91 w dniu 2015-06-21 14:37:53
Jak żonka wróci z ferii zimowych, to poproszę ją żeby znalazła przepis na wołowinę w sosie, z odrobiną boczku (wiem, wiem, tłuste), koncentratem pomidorowym, winem itp. Rewelka, gotowałem z nią kilka razy w ramach wspólnego spędzania czasu, ale nie pamiętam za bardzo dokładnie, jak to się po kolei robiło.
Formexplode – kolejny z tysięcy wynalazków przeznaczony dla osób nie mających żadnego pojęcia o treningu i suplementacji sportowej. Do tej samej kategorii należy np. 5XXL Elite czy methoxydron, chrysin max, myometh, methoxy, metoksyizoflawon. Przepis na sukces jest prosty – obiecujemy nieosiągalne rezultaty, w opakowaniu umieszczamy szczyptę [...]
panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]
panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]
panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]
panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]
panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]
no no no no apetyczne słoiki! próbowałeś kiedyś sam mielic mięso czy masz zaufanego buczera ? Czekam na przepis na chilli ! SMACZNEGO! Próbowałem mielić sam - czasami robimy tak mięso na burgery, kupując wysokiej klasy wołowinę, jednak jest to trochę czasochłonne i czyszczenia też niemało - nawet elektryczna maszynka nie spełnia swojej roli i [...]
Podrzucam przepis na Kofty wołowe. Przepis: * W malakserze umieścić wołowinę, czosnek, cebulę, sok z cytryny. Dokładnie rozdrobnić. * Przełożyć całość do miski, dodać posiekany koper (połowa porcji) oraz pietruszkę, doprawić solą, pieprzem, kminem, chilli. Wilgotnymi dłońmi uformować podłużne kofty i ułożyć je na papierze do pieczenia. Wierzch [...]
[...] Nie było to mądrym posunięciem pewnie ze względów sportowych, surowe mięso... pewnie się trawi z 10h ale miałem smaka na tatara, zakupiłem wołowinę itd, po czym sprawdziłem przepis na necie. Odechciało mi się mieszać te wszystkie składniki itd, więc zmiażdżyłem mięcho z pieprzem, solą, cebulą + chlebuś ~100g (ok 35g węgli) + łyżka oliwy TRENING [...]
[...] tłuszczów. I tak na przykład w wydanej w Monmouth w stanie Illinois w roku 1895 książce kucharskiej Baptist Ladies Cook Book (Książka kucharska dla baptystek) prawie każdy przepis wymaga masła, śmietany i smalcu. Równie liczne są przepisy na warzywa w śmietanie. Przegląd wydanej w roku 1931 przez Capper Publications książki kucharskiej [...]
Okazuje sie,ze przepis na suszona wołowinę to była obli a nie krewetka (pomyliło mi sie ze schabem}:-( ) wiec gwoli sprawiedliwości prostuje :-D Miska na jutro /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/2f5d27a9828c40ebaba0b97e1eda94d6.jpg
Ma ktoś jakiś przepis dobry na wołowinę w winie wytrawnym?%-) Po świętach zostało pół butelki, a że "luzem" nie przepadam za winem i mam trochę łopatki/udźca, to pomyślałem, żeby coś wykombinować z tego...
A ja się już zbierałam kilka razy do podpytania o dokładny przepis na tą wołowinę także poproszę :-) Żaden problem: Kawałek wołowiny zalewam odrobiną wody w wolnowarze, solę i pieprzę. Wrzucam na noc na najniższym ustawieniu, a później na 3h z rana na najwyższą temperarturę, wyjmuję i szarpię. To taka "łysa" wersja, którą można dostoswać do [...]
postanowiłem stestować przepis, zakupiłem wołowinę bez kości 22zł za kg wygląda całkiem sucho, paseczki już pocięte, wrzuciłem na parę minut do wody z solą peklującą, potem przyprawy i suszenie, zdam relacje jak wyszło
[...] pestek winogron lub z oliwek (panieruje je w mączce z soczewicy - soczewicę mielę w młynku. Robię gołąbki z mięsa i ryżu basmati lub z dzikiego ryżu indiańskiego. Makaron włoski ale oryginalny i gotowany al dente - dosłownie 5 min i niech dojdzie pod przykrywką. Dzięki za przepis na ciasteczka z orzechami jutro go wypróbuję. Pozdrawiam Weronika