Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: podział produktów żywnościowych

Strona 1 z 204

  • Charakterystyka wartosci odzywczej grup produktow spozywczych By Makaveli17

    witam 1 niewiem czy o tym kiedys był artykul na forum, jak nie to mysle ze każdemu się troche informacji podstawowych przyda nt. podzialu produktow spożywczych na grupy podzial produktow spożywczych na grupy jedynie pożywienie

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 29598| Data: 2008-04-19 14:12:47| Liczba SOGów: 5
  • Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

    wolnych rodników i innych reaktywnych form tlenu. natknąłem się na publikację ze zbiorem danych na temat 3100 produktów żywnościowych i zawartością w nich przeciwutleniaczy. http://asoundmindd.files.wordpress.com/2011/02/auntieoxidant

    Odpowiedzi: 37| Ilość wyświetleń: 8471| Data: 2011-09-12 16:51:08| Liczba SOGów: 7
  • Legenda symboli E-xxx

    serów żółtych, napojów gazowanych, słodyczy i win. nie ogranicza się jego spożycia. zarządzenie mzios nie stosuje podziału na 331 a, b i c. lista zastowań tych dodatków jest bogata i obejmuje mleko o przedłużonej trwałości do 1 g/l , mleko

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23588| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • [ART]'Clean food' vs 'IIFYM' [zdrowe jedzenie vs niezdrowe jedzenie]

    czy dwie na łikendzie – to ja też jestem alkoholikiem albo lampkę wina codziennie do kolacji stosując ten sam podział ‘wszystko albo nic’ – wychodzi na to, że każdy, kto wypija od czasu do czasu lampkę wina jest alkoholikiem. co prawdą nie

    Odpowiedzi: 39| Ilość wyświetleń: 15407| Data: 2014-02-20 15:43:05| Liczba SOGów: 15
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    witamina b9 kwas foliowy to witamina z grupy b. jest głównym czynnikiem biorącym udział w procesie podziału komórek organizmu. kwas foliowy reguluje różne procesy metaboliczne w organizmie, uczestniczy w syntezie puryn, pirymidyn i niektórych

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 83392| Data: 2008-03-02 10:17:32| Liczba SOGów: 7
  • Indeks glikemiczny + tabela

    we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny: płatki kukurydziane = 85, kukurydza = 70; pur ziemniaczane w proszku = 95,

    Odpowiedzi: 17| Ilość wyświetleń: 57692| Data: 2005-04-25 00:40:31| Liczba SOGów: 17
  • MONTIGNAC - OPIS METODY

    się we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny płatki kukurydziane = 85, kukurydza = 70; purée ziemniaczane w proszku = 95,

    Odpowiedzi: 26| Ilość wyświetleń: 27836| Data: 2002-08-24 19:24:49| Liczba SOGów: 8
  • Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny str.1 i 2

    pod tym linkiem: http://www.mendosa.com/gilists.htm tabeli nie było sensu tłumaczyć, ze względu na dużą ilość produktów ze słownikiem znajdziecie co was interesuje, a czegoś się tez nauczycie. tabela również jest podlinkiem. artykuł w

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 13738| Data: 2008-04-04 23:37:01| Liczba SOGów: 21
  • Witaminy (Opis, Niedobór, Nadmiar, Żródła)

    jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. zawartość witaminy a w 100g jadalnych wybranych produktów wątroba wołowa 8866 µg wątroba wieprzowa 3883 µg masło śmietankowe 762 µg ser podpuszczkowy 40% tłuszczu w.s.m.

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 35146| Data: 2009-01-29 14:20:20| Liczba SOGów: 8
  • Czynniki wpływające na skórę

    mięso, ryby, jaja, przetwory zbożowe, słodycze kwasotwórcze.zawsze powinno się dbać o to, aby była przewaga produktów zasadotwórczych nad kwasotwórczymi. zakwaszenie ustroju bowiem zwiększa wrażliwość skóry na podrażnienia, a dieta zasadowa tą

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 79256| Data: 2007-01-29 20:22:26| Liczba SOGów: 9
  • Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

    w skład budowy białek wchodza 24 aminokwasy, które w różnych proporcjach wysepują w białkach poszczegółnych produktów żywnościowych wartośc bilogiczna odżywcza białek zależy od zawartości aminokwasów egzogennych, których organizm nie może

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 21378| Data: 2006-07-02 11:27:16| Liczba SOGów: 4
  • Jak interpretować wyniki badań lekarskich

    insulina insulina to hormon powstający w trzuscte i regulujący prawidłową przemianę glukozy. cukier z produktów żywnościowych jest rozkładany w organiźmie do glukozy, która przedostaje się z krwioobiegu do komórek, stając się dla nich

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 23837| Data: 2008-05-24 16:09:32| Liczba SOGów: 5
  • KULINARIA 35+

    jak można urozmaicić swoją dietę. głównym celem tematu jest prezentowanie przykładów posiłków, dań lub produktów żywnościowych które pozwolą urozmaicić i rozbudować naszą dietę tak, aby była ona nie tylko smaczniejsza i nadal zdrowa, ale

    Odpowiedzi: 116| Ilość wyświetleń: 13146| Data: 2012-10-20 22:02:16| Liczba SOGów: 13
  • ROZDZIELNE ODŻYWIANIE

    gdzie wszystkie produkty dzielą się na kwasowe, zasadowe i mieszane. podstawowe zasady metody: klasyfikacja produktów żywnościowych według wartości odżywczych i kwasowości. określenie sprzecznych połączeń produktów żywnościowych

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 8718| Data: 2003-02-15 13:38:47| Liczba SOGów: 0
  • Podział obszerny cukrów i coś o laktulozie ;] Art...

    cztery atomy węgla nazywane są tetrozami i kolejno wyróżnia się pentozy, heksozy i heptozy. według innego podziału cukrów, z uwagi na możliwość i skłonność prostych aldoz i ketoz do kondensacji polimeryzacji , wyró±nia się monocuk~y, czyli

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 12613| Data: 2008-09-20 10:57:16| Liczba SOGów: 1
  • oliwa z oliwek --co warto wiedzieć

    chemia , a hasło „zdrowa żywność jest mottem nie jednej pani domu warto poszukać rozwiązań najprostszych produktów żywnościowych które zadbają o nasze zdrowie, urodę, zastąpią farmaceutyczne preparaty witaminowe i jednocześnie będą cieszyć

    Odpowiedzi: 16| Ilość wyświetleń: 17889| Data: 2009-03-08 21:33:28| Liczba SOGów: 9
  • ***Gotowe zestawy ze znanych produktów sklepu SFD*** PONAD 80 ZESTAWÓW!

    ! poniżej znajdują się zestawienia suplementów, dokładne dawkowanie, koszta, zdjęcia, wyliczone dni cyklu oraz podział zestawów dla początkujących, średnio zaawansowanych i zaawansowanych. [color=red][size=big] dla początkujących!

    Odpowiedzi: 125| Ilość wyświetleń: 72970| Data: 2011-09-07 00:56:33| Liczba SOGów: 96
  • Wody, geneza, charakterystyka, podział

    pozostawiają mniej niż 0,5g osadu/z litra wody 2.akratopegi od 0,5 do 1,0 g/l 3.mineralne powyżej 1 g/l podział wód mineralnych. 1.według składu chemicznego: a. solanki zwykłe zawierające głównie sól kamienną nacl i solanki gorzkie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 15799| Data: 2010-02-14 11:18:18| Liczba SOGów: 1
  • Odchudzanie w okresie dojrzewania - praca konkursowa Tancerka25

    białko w proporcji 2:1 7. należy pilnować aby 25 35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych zwierzęcych , 1/3 z tłuszczy jedno nasyconych np. oliwa z oliwek, avocado , a 1/3 z tłuszczy

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 14293| Data: 2009-11-30 09:04:24| Liczba SOGów: 7
  • Ćwiczenia ogólnorozwojowe i ich podział!!

    a także inne mniej precyzyjne tzw. intercechy np.: skoczność, gibkość, moc, zręczność, czucie przestrzeni. podział strukturalny: ćw. cykliczne powtarzające się fazy ruchu, bieg, chód, pływanie ćw. acykliczne pełna dowolność występujących

    Odpowiedzi: 19| Ilość wyświetleń: 77821| Data: 2006-03-02 11:57:59| Liczba SOGów: 14

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}