Wyszukiwarka


w treści w temacie po pseudonimie Tylko najlepsze tematy

Znalezione artykuły pod frazą: podział produktów żywnościowych

Strona 1 z 9

  • Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

    wolnych rodników i innych reaktywnych form tlenu. natknąłem się na publikację ze zbiorem danych na temat 3100 produktów żywnościowych i zawartością w nich przeciwutleniaczy. http://asoundmindd.files.wordpress.com/2011/02/auntieoxidant

    Odpowiedzi: 37 | Ilość wyświetleń: 7224 | Data: 2011-09-12 16:51:08 | Liczba SOGów: 7
  • [ART] Charakterystyka metod zamrażania żywności

    żywności od strony technologii, ale może znajdzie się kilka osób, ktorym się to przyda. zamrażaniem produktów żywnościowych nazywamy proces technologiczny pełnej lub częściowej zamiany wody zawartej w produkcie w lód oraz obniżenia temperatury

    Odpowiedzi: 10 | Ilość wyświetleń: 6837 | Data: 2010-05-21 19:30:06 | Liczba SOGów: 5
  • Bisfenol A w opakowaniach żywnościowych

    bisfenol a jest związkiem używanym do produkcji opakowań żywnościowych z materiałów sztucznych, w których skład wchodzą poliwęglany. są to butelki plastikowe, sztućce, plastikowe

    Odpowiedzi: 6 | Ilość wyświetleń: 508 | Data: 2013-04-25 15:33:41 | Liczba SOGów: 1
  • Odżywianie w sportach wytrzymałościowych!

    cukru owocowego podczas wysiłku nie powoduje drastycznego wzrostu insuliny we krwi. przyjmowanie stałych produktów podczas wysiłku może być przez niektórych zawodników źle tolerowane. podsumowanie: 1. przy obciążeniach trwających mniej niż

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 3060 | Data: 2006-02-10 20:43:48 | Liczba SOGów: 0
  • Odżywianie w konkurencjach wytrzymałościowych

    cukru owocowego podczas wysiłku nie powoduje drastycznego wzrostu insuliny we krwi. przyjmowanie stałych produktów podczas wysiłku może być przez niektórych zawodników źle tolerowane. podsumowanie: 1. przy obciążeniach trwających mniej niż 45

    Odpowiedzi: 26 | Ilość wyświetleń: 2417 | Data: 2005-02-15 21:18:08 | Liczba SOGów: 4
  • IG produktów

    mógłbym prosić o tabele z ig produktów żywnościowych

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 1961 | Data: 2007-02-19 07:35:08 | Liczba SOGów: 0
  • Legenda symboli E-xxx

    serów żółtych, napojów gazowanych, słodyczy i win. nie ogranicza się jego spożycia. zarządzenie mzios nie stosuje podziału na 331 a, b i c. lista zastowań tych dodatków jest bogata i obejmuje mleko o przedłużonej trwałości do 1 g/l , mleko

    Odpowiedzi: 15 | Ilość wyświetleń: 22082 | Data: 2005-01-14 02:14:51 | Liczba SOGów: 8
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    witamina b9 kwas foliowy to witamina z grupy b. jest głównym czynnikiem biorącym udział w procesie podziału komórek organizmu. kwas foliowy reguluje różne procesy metaboliczne w organizmie, uczestniczy w syntezie puryn, pirymidyn i niektórych

    Odpowiedzi: 7 | Ilość wyświetleń: 57722 | Data: 2008-03-02 10:17:32 | Liczba SOGów: 6
  • MONTIGNAC - OPIS METODY

    się we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny płatki kukurydziane = 85, kukurydza = 70; purée ziemniaczane w proszku = 95,

    Odpowiedzi: 26 | Ilość wyświetleń: 26418 | Data: 2002-08-24 19:24:49 | Liczba SOGów: 8
  • Indeks glikemiczny + tabela

    we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny: płatki kukurydziane = 85, kukurydza = 70; pur ziemniaczane w proszku = 95,

    Odpowiedzi: 17 | Ilość wyświetleń: 51660 | Data: 2005-04-25 00:40:31 | Liczba SOGów: 17
  • Witaminy (Opis, Niedobór, Nadmiar, Żródła)

    jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. zawartość witaminy a w 100g jadalnych wybranych produktów wątroba wołowa 8866 µg wątroba wieprzowa 3883 µg masło śmietankowe 762 µg ser podpuszczkowy 40% tłuszczu w.s.m.

    Odpowiedzi: 11 | Ilość wyświetleń: 27987 | Data: 2009-01-29 14:20:20 | Liczba SOGów: 8
  • Czynniki wpływające na skórę

    mięso, ryby, jaja, przetwory zbożowe, słodycze kwasotwórcze.zawsze powinno się dbać o to, aby była przewaga produktów zasadotwórczych nad kwasotwórczymi. zakwaszenie ustroju bowiem zwiększa wrażliwość skóry na podrażnienia, a dieta zasadowa tą

    Odpowiedzi: 12 | Ilość wyświetleń: 75747 | Data: 2007-01-29 20:22:26 | Liczba SOGów: 8
  • Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny str.1 i 2

    pod tym linkiem: http://www.mendosa.com/gilists.htm tabeli nie było sensu tłumaczyć, ze względu na dużą ilość produktów ze słownikiem znajdziecie co was interesuje, a czegoś się tez nauczycie. tabela również jest podlinkiem. artykuł w

    Odpowiedzi: 15 | Ilość wyświetleń: 12384 | Data: 2008-04-04 23:37:01 | Liczba SOGów: 21
  • [ART]'Clean food' vs 'IIFYM' [zdrowe jedzenie vs niezdrowe jedzenie]

    czy dwie na łikendzie – to ja też jestem alkoholikiem albo lampkę wina codziennie do kolacji stosując ten sam podział ‘wszystko albo nic’ – wychodzi na to, że każdy, kto wypija od czasu do czasu lampkę wina jest alkoholikiem. co prawdą nie

    Odpowiedzi: 34 | Ilość wyświetleń: 6635 | Data: 2014-02-20 15:43:05 | Liczba SOGów: 7
  • Jak interpretować wyniki badań lekarskich

    insulina insulina to hormon powstający w trzuscte i regulujący prawidłową przemianę glukozy. cukier z produktów żywnościowych jest rozkładany w organiźmie do glukozy, która przedostaje się z krwioobiegu do komórek, stając się dla nich

    Odpowiedzi: 11 | Ilość wyświetleń: 21101 | Data: 2008-05-24 16:09:32 | Liczba SOGów: 5
  • Odchudzanie w okresie dojrzewania - praca konkursowa Tancerka25

    białko w proporcji 2:1 7. należy pilnować aby 25 35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych zwierzęcych , 1/3 z tłuszczy jedno nasyconych np. oliwa z oliwek, avocado , a 1/3 z tłuszczy

    Odpowiedzi: 12 | Ilość wyświetleń: 12829 | Data: 2009-11-30 09:04:24 | Liczba SOGów: 7
  • Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

    w skład budowy białek wchodza 24 aminokwasy, które w różnych proporcjach wysepują w białkach poszczegółnych produktów żywnościowych wartośc bilogiczna odżywcza białek zależy od zawartości aminokwasów egzogennych, których organizm nie może

    Odpowiedzi: 5 | Ilość wyświetleń: 18848 | Data: 2006-07-02 11:27:16 | Liczba SOGów: 4
  • ROZDZIELNE ODŻYWIANIE

    gdzie wszystkie produkty dzielą się na kwasowe, zasadowe i mieszane. podstawowe zasady metody: klasyfikacja produktów żywnościowych według wartości odżywczych i kwasowości. określenie sprzecznych połączeń produktów żywnościowych

    Odpowiedzi: 5 | Ilość wyświetleń: 8256 | Data: 2003-02-15 13:38:47 | Liczba SOGów: 0
  • Kielki

    na rynku cykl życia jest coraz krótszy. są one często przedmiotem krótkotrwałej mody. powstaje też cała gama produktów które są tworzone dla zaspokojenia nowych potrzeb konsumentów. potrzeby te ujawnione zostają na tle obserwacji własnych w

    Odpowiedzi: 17 | Ilość wyświetleń: 7512 | Data: 2005-02-05 14:54:34 | Liczba SOGów: 3
  • Cukier - uzalezniajaca trucizna

    i warzywach. jest podstawą substancją w metabolizmie wszystkich roślin i zwierząt. wiele naszych podstawowych produktów żywnościowych jest zamienianych w naszych ciałach na glukozę. glukoza jest zawsze obecna w naszej krwi i często zwana jest

    Odpowiedzi: 24 | Ilość wyświetleń: 12368 | Data: 2006-12-10 16:42:20 | Liczba SOGów: 10

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}