w treści w temacie po pseudonimie Tylko najlepsze tematy
Sortuj wg ilości SOGów  / Sortuj wg daty  / Sortuj wg trafności wyszukiwania  

Szukana fraza to: "podział produktów żywnościowych"

Strona spośród 9  stron dla zapytania: podział produktów żywnościowych

Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

wolnych rodników i innych reaktywnych form tlenu. natknąłem się na publikację ze zbiorem danych na temat 3100 produktów żywnościowych i zawartością w nich przeciwutleniaczy. http://asoundmindd.files.wordpress.com/2011/02/auntieoxidant

Data: 2011-09-12 16:51:08 | Dział: Badania Naukowe | Autor: faftaq | Liczba SOGów: 7 | Trafność: 5642 |

[ART] Charakterystyka metod zamrażania żywności

żywności od strony technologii, ale może znajdzie się kilka osób, ktorym się to przyda. zamrażaniem produktów żywnościowych nazywamy proces technologiczny pełnej lub częściowej zamiany wody zawartej w produkcie w lód oraz obniżenia temperatury

Data: 2010-05-21 19:30:06 | Dział: Odżywianie | Autor: domer | Liczba SOGów: 5 | Trafność: 4633 |

Bisfenol A w opakowaniach żywnościowych

bisfenol a jest związkiem używanym do produkcji opakowań żywnościowych z materiałów sztucznych, w których skład wchodzą poliwęglany. są to butelki plastikowe, sztućce, plastikowe

Data: 2013-04-25 15:33:41 | Dział: Odżywianie | Autor: SFD | Liczba SOGów: 1 | Trafność: 4621 |

Odżywianie w sportach wytrzymałościowych!

cukru owocowego podczas wysiłku nie powoduje drastycznego wzrostu insuliny we krwi. przyjmowanie stałych produktów podczas wysiłku może być przez niektórych zawodników źle tolerowane. podsumowanie: 1. przy obciążeniach trwających mniej niż

Data: 2006-02-10 20:43:48 | Dział: Odżywianie | Autor: masarniak | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 4617 |

Odżywianie w konkurencjach wytrzymałościowych

cukru owocowego podczas wysiłku nie powoduje drastycznego wzrostu insuliny we krwi. przyjmowanie stałych produktów podczas wysiłku może być przez niektórych zawodników źle tolerowane. podsumowanie: 1. przy obciążeniach trwających mniej niż 45

Data: 2005-02-15 21:18:08 | Dział: Odżywianie | Autor: BigiKozok | Liczba SOGów: 4 | Trafność: 4612 |

IG produktów

mógłbym prosić o tabele z ig produktów żywnościowych

Data: 2007-02-19 07:35:08 | Dział: Odżywianie | Autor: kenio80 | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 4584 |

Legenda symboli E-xxx

serów żółtych, napojów gazowanych, słodyczy i win. nie ogranicza się jego spożycia. zarządzenie mzios nie stosuje podziału na 331 a, b i c. lista zastowań tych dodatków jest bogata i obejmuje mleko o przedłużonej trwałości do 1 g/l , mleko

Data: 2005-01-14 02:14:51 | Dział: Odżywianie | Autor: | Liczba SOGów: 8 | Trafność: 3767 |

witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

witamina b9 kwas foliowy to witamina z grupy b. jest głównym czynnikiem biorącym udział w procesie podziału komórek organizmu. kwas foliowy reguluje różne procesy metaboliczne w organizmie, uczestniczy w syntezie puryn, pirymidyn i niektórych

Data: 2008-03-02 10:17:32 | Dział: Odżywki, Suplementy | Autor: bednar1989 | Liczba SOGów: 5 | Trafność: 3750 |

MONTIGNAC - OPIS METODY

się we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny płatki kukurydziane = 85, kukurydza = 70; purée ziemniaczane w proszku = 95,

Data: 2002-08-24 19:24:49 | Dział: Odżywianie | Autor: rozek | Liczba SOGów: 8 | Trafność: 3705 |

Indeks glikemiczny + tabela

we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny: płatki kukurydziane = 85, kukurydza = 70; pur ziemniaczane w proszku = 95,

Data: 2005-04-25 00:40:31 | Dział: Odżywianie | Autor: Tajfun83 | Liczba SOGów: 17 | Trafność: 3702 |

Witaminy (Opis, Niedobór, Nadmiar, Żródła)

jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. zawartość witaminy a w 100g jadalnych wybranych produktów wątroba wołowa 8866 µg wątroba wieprzowa 3883 µg masło śmietankowe 762 µg ser podpuszczkowy 40% tłuszczu w.s.m.

Data: 2009-01-29 14:20:20 | Dział: Zdrowie | Autor: donJAZYResko | Liczba SOGów: 8 | Trafność: 3698 |

Czynniki wpływające na skórę

mięso, ryby, jaja, przetwory zbożowe, słodycze kwasotwórcze.zawsze powinno się dbać o to, aby była przewaga produktów zasadotwórczych nad kwasotwórczymi. zakwaszenie ustroju bowiem zwiększa wrażliwość skóry na podrażnienia, a dieta zasadowa tą

Data: 2007-01-29 20:22:26 | Dział: Uroda | Autor: ona1983 | Liczba SOGów: 8 | Trafność: 3694 |

Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny str.1 i 2

pod tym linkiem: http://www.mendosa.com/gilists.htm tabeli nie było sensu tłumaczyć, ze względu na dużą ilość produktów ze słownikiem znajdziecie co was interesuje, a czegoś się tez nauczycie. tabela również jest podlinkiem. artykuł w

Data: 2008-04-04 23:37:01 | Dział: Odżywianie | Autor: SFD | Liczba SOGów: 21 | Trafność: 3685 |

Jak interpretować wyniki badań lekarskich

insulina insulina to hormon powstający w trzuscte i regulujący prawidłową przemianę glukozy. cukier z produktów żywnościowych jest rozkładany w organiźmie do glukozy, która przedostaje się z krwioobiegu do komórek, stając się dla nich

Data: 2008-05-24 16:09:32 | Dział: Doping | Autor: pitin | Liczba SOGów: 5 | Trafność: 3675 |

[ART]'Clean food' vs 'IIFYM' [zdrowe jedzenie vs niezdrowe jedzenie]

czy dwie na łikendzie – to ja też jestem alkoholikiem albo lampkę wina codziennie do kolacji stosując ten sam podział ‘wszystko albo nic’ – wychodzi na to, że każdy, kto wypija od czasu do czasu lampkę wina jest alkoholikiem. co prawdą nie

Data: 2014-02-20 15:43:05 | Dział: Odchudzanie i forma po męsku | Autor: solaros | Liczba SOGów: 6 | Trafność: 3659 |

Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

w skład budowy białek wchodza 24 aminokwasy, które w różnych proporcjach wysepują w białkach poszczegółnych produktów żywnościowych wartośc bilogiczna odżywcza białek zależy od zawartości aminokwasów egzogennych, których organizm nie może

Data: 2006-07-02 11:27:16 | Dział: Odżywianie | Autor: juby5_89 | Liczba SOGów: 4 | Trafność: 3656 |

Odchudzanie w okresie dojrzewania - praca konkursowa Tancerka25

białko w proporcji 2:1 7. należy pilnować aby 25 35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych zwierzęcych , 1/3 z tłuszczy jedno nasyconych np. oliwa z oliwek, avocado , a 1/3 z tłuszczy

Data: 2009-11-30 09:04:24 | Dział: Odchudzanie | Autor: Morales_37 | Liczba SOGów: 6 | Trafność: 3651 |

ROZDZIELNE ODŻYWIANIE

gdzie wszystkie produkty dzielą się na kwasowe, zasadowe i mieszane. podstawowe zasady metody: klasyfikacja produktów żywnościowych według wartości odżywczych i kwasowości. określenie sprzecznych połączeń produktów żywnościowych

Data: 2003-02-15 13:38:47 | Dział: Odżywianie | Autor: SFD | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 3651 |

Kielki

na rynku cykl życia jest coraz krótszy. są one często przedmiotem krótkotrwałej mody. powstaje też cała gama produktów które są tworzone dla zaspokojenia nowych potrzeb konsumentów. potrzeby te ujawnione zostają na tle obserwacji własnych w

Data: 2005-02-05 14:54:34 | Dział: Odżywianie | Autor: k3ho | Liczba SOGów: 3 | Trafność: 3648 |

Cholesterol nie jest zły

w wątrobie . kwasy te wchodzą w skład żółci, która jest nam potrzebna do trawienia tłuszczów obecnych w większości produktów żywnościowych bez cholesterolu nie mogłaby powstawać w naszej skórze pod wpływem słońca witamina d, która ma olbrzymie

Data: 2006-08-11 14:10:09 | Dział: Odżywianie | Autor: Xabi | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 3647 |
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio wyszukiwane: najgorsze kierunki na wsowl | lizał mnie pies | ile kosztuje połączenie i sms z niemcami w plusie tel | pryszcz obok oka opuchlizna | dzia wa ne informacje | ci nienie a sterydy | stack energetyzujacy | york ławeczka | przerwa klatka | twarz zwisajacy | cfm vitalmaxa | rekord polksi | wyciskanie na ukosnej | jakie Bcaa podczas redukcji | split call co znaczy | krzywica kolan | iveco 35 forum | luca bossi 212 perfum | bling foto | masa rezba