Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: podział produktów żywnościowych

Strona 1 z 9

  • Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

    wolnych rodników i innych reaktywnych form tlenu. natknąłem się na publikację ze zbiorem danych na temat 3100 produktów żywnościowych i zawartością w nich przeciwutleniaczy. http://asoundmindd.files.wordpress.com/2011/02/auntieoxidant

    Odpowiedzi: 37| Ilość wyświetleń: 8446| Data: 2011-09-12 16:51:08| Liczba SOGów: 7
  • [ART] Charakterystyka metod zamrażania żywności

    żywności od strony technologii, ale może znajdzie się kilka osób, ktorym się to przyda. zamrażaniem produktów żywnościowych nazywamy proces technologiczny pełnej lub częściowej zamiany wody zawartej w produkcie w lód oraz obniżenia temperatury

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 9162| Data: 2010-05-21 19:30:06| Liczba SOGów: 5
  • Bisfenol A w opakowaniach żywnościowych

    bisfenol a jest związkiem używanym do produkcji opakowań żywnościowych z materiałów sztucznych, w których skład wchodzą poliwęglany. są to butelki plastikowe, sztućce, plastikowe

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 822| Data: 2013-04-25 15:33:41| Liczba SOGów: 1
  • Odżywianie w sportach wytrzymałościowych!

    cukru owocowego podczas wysiłku nie powoduje drastycznego wzrostu insuliny we krwi. przyjmowanie stałych produktów podczas wysiłku może być przez niektórych zawodników źle tolerowane. podsumowanie: 1. przy obciążeniach trwających mniej niż

    Odpowiedzi: 1| Ilość wyświetleń: 3468| Data: 2006-02-10 20:43:48| Liczba SOGów: 0
  • Odżywianie w konkurencjach wytrzymałościowych

    cukru owocowego podczas wysiłku nie powoduje drastycznego wzrostu insuliny we krwi. przyjmowanie stałych produktów podczas wysiłku może być przez niektórych zawodników źle tolerowane. podsumowanie: 1. przy obciążeniach trwających mniej niż 45

    Odpowiedzi: 26| Ilość wyświetleń: 2782| Data: 2005-02-15 21:18:08| Liczba SOGów: 4
  • IG produktów

    mógłbym prosić o tabele z ig produktów żywnościowych

    Odpowiedzi: 2| Ilość wyświetleń: 2035| Data: 2007-02-19 07:35:08| Liczba SOGów: 0
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    witamina b9 kwas foliowy to witamina z grupy b. jest głównym czynnikiem biorącym udział w procesie podziału komórek organizmu. kwas foliowy reguluje różne procesy metaboliczne w organizmie, uczestniczy w syntezie puryn, pirymidyn i niektórych

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 20000| Data: 2008-03-02 10:17:32| Liczba SOGów: 7
  • Czynniki wpływające na skórę

    mięso, ryby, jaja, przetwory zbożowe, słodycze kwasotwórcze.zawsze powinno się dbać o to, aby była przewaga produktów zasadotwórczych nad kwasotwórczymi. zakwaszenie ustroju bowiem zwiększa wrażliwość skóry na podrażnienia, a dieta zasadowa tą

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 20000| Data: 2007-01-29 20:22:26| Liczba SOGów: 9
  • Indeks glikemiczny + tabela

    we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny: płatki kukurydziane = 85, kukurydza = 70; pur ziemniaczane w proszku = 95,

    Odpowiedzi: 17| Ilość wyświetleń: 20000| Data: 2005-04-25 00:40:31| Liczba SOGów: 17
  • Legenda symboli E-xxx

    serów żółtych, napojów gazowanych, słodyczy i win. nie ogranicza się jego spożycia. zarządzenie mzios nie stosuje podziału na 331 a, b i c. lista zastowań tych dodatków jest bogata i obejmuje mleko o przedłużonej trwałości do 1 g/l , mleko

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 20000| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • Witaminy (Opis, Niedobór, Nadmiar, Żródła)

    jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. zawartość witaminy a w 100g jadalnych wybranych produktów wątroba wołowa 8866 µg wątroba wieprzowa 3883 µg masło śmietankowe 762 µg ser podpuszczkowy 40% tłuszczu w.s.m.

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 20000| Data: 2009-01-29 14:20:20| Liczba SOGów: 8
  • MONTIGNAC - OPIS METODY

    się we krwi po spożyciu danego węglowodanu, tym wyższy jest indeks glikemiczny. warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych podwyższa ich indeks glikemiczny płatki kukurydziane = 85, kukurydza = 70; purée ziemniaczane w proszku = 95,

    Odpowiedzi: 26| Ilość wyświetleń: 20000| Data: 2002-08-24 19:24:49| Liczba SOGów: 8
  • [ART]'Clean food' vs 'IIFYM' [zdrowe jedzenie vs niezdrowe jedzenie]

    czy dwie na łikendzie – to ja też jestem alkoholikiem albo lampkę wina codziennie do kolacji stosując ten sam podział ‘wszystko albo nic’ – wychodzi na to, że każdy, kto wypija od czasu do czasu lampkę wina jest alkoholikiem. co prawdą nie

    Odpowiedzi: 39| Ilość wyświetleń: 15120| Data: 2014-02-20 15:43:05| Liczba SOGów: 15
  • Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny str.1 i 2

    pod tym linkiem: http://www.mendosa.com/gilists.htm tabeli nie było sensu tłumaczyć, ze względu na dużą ilość produktów ze słownikiem znajdziecie co was interesuje, a czegoś się tez nauczycie. tabela również jest podlinkiem. artykuł w

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 13668| Data: 2008-04-04 23:37:01| Liczba SOGów: 21
  • Jak interpretować wyniki badań lekarskich

    insulina insulina to hormon powstający w trzuscte i regulujący prawidłową przemianę glukozy. cukier z produktów żywnościowych jest rozkładany w organiźmie do glukozy, która przedostaje się z krwioobiegu do komórek, stając się dla nich

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 20000| Data: 2008-05-24 16:09:32| Liczba SOGów: 5
  • Składniki egzogenne i endogenne, białka, tłuszcze ww, NNKT i inne.

    w skład budowy białek wchodza 24 aminokwasy, które w różnych proporcjach wysepują w białkach poszczegółnych produktów żywnościowych wartośc bilogiczna odżywcza białek zależy od zawartości aminokwasów egzogennych, których organizm nie może

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 20000| Data: 2006-07-02 11:27:16| Liczba SOGów: 4
  • Odchudzanie w okresie dojrzewania - praca konkursowa Tancerka25

    białko w proporcji 2:1 7. należy pilnować aby 25 35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych zwierzęcych , 1/3 z tłuszczy jedno nasyconych np. oliwa z oliwek, avocado , a 1/3 z tłuszczy

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 14253| Data: 2009-11-30 09:04:24| Liczba SOGów: 7
  • oliwa z oliwek --co warto wiedzieć

    chemia , a hasło „zdrowa żywność jest mottem nie jednej pani domu warto poszukać rozwiązań najprostszych produktów żywnościowych które zadbają o nasze zdrowie, urodę, zastąpią farmaceutyczne preparaty witaminowe i jednocześnie będą cieszyć

    Odpowiedzi: 16| Ilość wyświetleń: 17832| Data: 2009-03-08 21:33:28| Liczba SOGów: 9
  • KULINARIA 35+

    jak można urozmaicić swoją dietę. głównym celem tematu jest prezentowanie przykładów posiłków, dań lub produktów żywnościowych które pozwolą urozmaicić i rozbudować naszą dietę tak, aby była ona nie tylko smaczniejsza i nadal zdrowa, ale

    Odpowiedzi: 116| Ilość wyświetleń: 13061| Data: 2012-10-20 22:02:16| Liczba SOGów: 13
  • ROZDZIELNE ODŻYWIANIE

    gdzie wszystkie produkty dzielą się na kwasowe, zasadowe i mieszane. podstawowe zasady metody: klasyfikacja produktów żywnościowych według wartości odżywczych i kwasowości. określenie sprzecznych połączeń produktów żywnościowych

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 8709| Data: 2003-02-15 13:38:47| Liczba SOGów: 0

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}