Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: pektyny

Strona 1 z 2

  • Podział obszerny cukrów i coś o laktulozie ;] Art...

    dwutlenku krzemu i związków azotowych jest mieszaniną dwóch głównych polisacharydowych składników: amylozy i amyl pektyny z wodnego roztworu skrobi można wytrącić amylozę przez dodanie takich rozpuszczalników jak n butanol, cykloheksanol, tymol

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 13036| Data: 2008-09-20 10:57:16| Liczba SOGów: 1
  • Legenda symboli E-xxx

    w proszku do 18 g/kg , koncentraty napojów w proszku do 3 g /kg , wyroby cukiernicze trwałe z zawartością pektyny do 10 g/kg . e332a, b sole potasowe kwasu cytrynowego. ze względów technologicznych są stosowane wymiennie z kwasem

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23820| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • DLA KAZDEGO

    kukurydza, nasiona błonnik rośliny celuloza warzywa, owoce, rośliny strączkowe hemiceluloza kasze, zboża pektyny warzywa, owoce gumy i śluzy substancje wzbogacające i stabilizujące lignina zdrewniałe części warzyw, pestki owoców

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 9984| Data: 2003-01-22 17:18:06| Liczba SOGów: 43
  • zdrowo jesc

    jest gwałtowny wzrost poziomu glukozy we krwi szczyt glikemiczny , spowodowany spożyciem określonych węglowodanów. pektyny i gumy zapobiegają temu zjawisku. bogatym źródłem pektyn są owoce przede wszystkim jabłka oraz suszone nasiona roślin

    Odpowiedzi: 20| Ilość wyświetleń: 33628| Data: 2003-03-10 16:26:02| Liczba SOGów: 25
  • Odżywianie

    kukurydza, nasiona błonnik rośliny celuloza warzywa, owoce, rośliny strączkowe hemiceluloza kasze, zboża pektyny warzywa, owoce gumy i śluzy substancje wzbogacające i stabilizujące lignina zdrewniałe części warzyw, pestki owoców

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 10434| Data: 2006-11-04 22:17:32| Liczba SOGów: 9
  • Owoce i warzywa

    leczy się okładami z owoców i liści. ma szereg rzadkich mikroelementów, takich jak bor i jod, kwasy organiczne, pektyny zestalanie galaretek . współczesna medycyna stosuje porzeczki w fitoterapii gośćce, miażdżyca, choroby pęcherza, nieżyty

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 144532| Data: 2006-08-04 23:00:05| Liczba SOGów: 21
  • Wszystko o błonniku _tabele

    pokarmowym człowieka. jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza, hemicelulozy, pektyny gumy, śluzy i niepolisacharydowym ligniny . podstawowy podział błonnika obejmuje następujące frakcje: nazwa frakcji

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 30378| Data: 2005-09-02 08:49:30| Liczba SOGów: 5
  • Błonnik - wszystko

    komórek roślinnych , mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza , hemicelulozy pektyny , gumy , śluzy i niepolisachrydowym lignina , generalnie nie podlega trawieniu i wchłanianiu , nie jest przyswajany i nie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 3358| Data: 2009-03-04 16:12:36| Liczba SOGów: 2
  • Co jeść, czy warto i dlaczego?

    mogą go stosować kobiety w ciąży i dzieci . jabłko zawiera: kwercetynę, błonnik, potas, magnez, polifenole, pektyny i witaminę c, e. jak działa: wzmacnia naczynia krwionośne i chroni przed miażdżycą. pobudza też pracę układu pokarmowego,

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 46520| Data: 2007-03-04 14:54:27| Liczba SOGów: 12
  • Kozieradka (fenugreek) - poprawia wrażliwość insulinową,obniża poziom cukru

    inne doniesienia podają, że za działanie przeciwcukrzycowe nasion kozieradki odpowiedzialna jest frakcja bogata w pektyny przypuszcza się, że śluzy zawarte w surowcu powlekają warstwę dyfuzyjną jelit i przez to opóźniają wchłanianie składników

    Odpowiedzi: 72| Ilość wyświetleń: 40931| Data: 2011-02-23 18:18:46| Liczba SOGów: 9
  • CIEKAWOSTKI

    kisiele i konfitury. jednak najwięcej własności leczniczych ma sok. żurawina zawiera kwasy organiczne, cukry, pektyny witaminy /przede wszystkim c/, sole mineralne, garbniki i goryczki. to naturalny antybiotyk. sok jest niezastąpionym domowym

    Odpowiedzi: 22| Ilość wyświetleń: 30027| Data: 2005-01-13 20:59:54| Liczba SOGów: 6
  • CZYM JEST BŁONNIK I JEGO ROLA W ŻYWIENIU

    pokarmowym człowieka. jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza, hemicelulozy, pektyny gumy, śluzy i niepolisacharydowym ligniny . podstawowy podział błonnika obejmuje następujące frakcje: właściwości

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 22919| Data: 2007-04-21 14:56:00| Liczba SOGów: 4
  • dodatkowe substancje w jedzeniu

    emulgator, nośnik e 436 tristearynian polioksyetylenosorbitolu emulgator, nośnik e 440 pektyny zagęstniki, substancja żelująca, nośnik, substancje do stosowania na powierzchnię, stabilizatory i pektyna ii pektyna amidowana e

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 14427| Data: 2006-09-23 16:37:58| Liczba SOGów: 5
  • Jedzenie jedzeniu nierowne- art.

    0,5 litra 2,39 zł najtańsze dżemy to sam ulepek. bo bierze się do ich produkcji mało owoców, a dużo pektyny roślinna żelatyna z wytłoków jabłkowych lub cytrusowych , wody i cukru. powstaje dżemowa galaretka. kremowe truskawki w słoiczku

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 3467| Data: 2008-04-24 15:35:23| Liczba SOGów: 6
  • budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej ?

    jelitowego. im więcej cukrów, a tym samym mniej błonnika i innych substancji balastowych takich jak celulozy, pektyny ligniny zawiera produkt tym większy jest jego indeks glikemiczny czyli w skrócie ig ig określa w liczbach, w jakim stopniu

    Odpowiedzi: 131| Ilość wyświetleń: 77919| Data: 2007-07-24 22:41:22| Liczba SOGów: 49
  • Cytrusy

    ldl , odpowiedzialną za powstawanie miażdżycy. pomarańcze mają witaminy c, a, b1, b2, b12 i p, sole mineralne i pektyny które pobudzają czynności jelit oraz przeciwdziałają wchłanianiu toksyn, zalegających w jelitach. doskonale nadają się do

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 27717| Data: 2006-08-19 20:07:16| Liczba SOGów: 6
  • Naturalne sposoby zwiększania apetytu

    pinen, terpeny , pochodne kumaryny, kwasy organiczne kawowy, chlorogenowy, angelikowy , flawonoidy, garbniki, pektyny żywice, fitosterol, cukry. surowiec ma działanie tonizujące, wykrztuśne, moczopędne, przeciwskurczowe, uspokajające, pobudzające

    Odpowiedzi: 53| Ilość wyświetleń: 35800| Data: 2005-01-06 18:28:59| Liczba SOGów: 5
  • Aspartam - warto przeczytac

    to nieprawda. w naturze ten alkohol połączony jest z pektyną a my nie mamy enzymu, który katalizowałby odcięcie pektyny od metanolu i dlatego jest to dla nas zupełnie niegroźne. nawet jeśli jest tam więcej metanolu to nie czyni to nam żadnej szkody

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 2644| Data: 2008-08-11 23:51:40| Liczba SOGów: 3
  • słodyczomania: wyzwól się z nałogu!

    nasiona kukurydzy i roślin strączkowych błonnik pokarmowy w jego skład wchodzą: celuloza, ligniny, chemicelulozy i pektyny nie jest przez człowieka trawiony, ale jest niezbędny do prawidłowej pracy układu trawiennego. słodkie=złe

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 13553| Data: 2006-11-12 11:14:29| Liczba SOGów: 12
  • []-[] Kompletny przewodnik żywieniowy []--[]

    nasiona błonnik rośliny celuloza warzywa, owoce, rośliny strączkowe hemiceluloza kasze, zboża pektyny warzywa, owoce gumy i śluzy substancje wzbogacające i stabilizujące lignina zdrewniałe części warzyw, pestki owoców z

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 1506| Data: 2005-10-14 15:18:54| Liczba SOGów: 2

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}