Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: pektyny

Strona 1 z 2

  • Wszystko o błonniku _tabele

    pokarmowym człowieka. jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza, hemicelulozy, pektyny gumy, śluzy i niepolisacharydowym ligniny . podstawowy podział błonnika obejmuje następujące frakcje: nazwa frakcji

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 30174| Data: 2005-09-02 08:49:30| Liczba SOGów: 5
  • Owoce i warzywa

    leczy się okładami z owoców i liści. ma szereg rzadkich mikroelementów, takich jak bor i jod, kwasy organiczne, pektyny zestalanie galaretek . współczesna medycyna stosuje porzeczki w fitoterapii gośćce, miażdżyca, choroby pęcherza, nieżyty

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 143774| Data: 2006-08-04 23:00:05| Liczba SOGów: 21
  • Co jeść, czy warto i dlaczego?

    mogą go stosować kobiety w ciąży i dzieci . jabłko zawiera: kwercetynę, błonnik, potas, magnez, polifenole, pektyny i witaminę c, e. jak działa: wzmacnia naczynia krwionośne i chroni przed miażdżycą. pobudza też pracę układu pokarmowego,

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 46301| Data: 2007-03-04 14:54:27| Liczba SOGów: 12
  • CZYM JEST BŁONNIK I JEGO ROLA W ŻYWIENIU

    pokarmowym człowieka. jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza, hemicelulozy, pektyny gumy, śluzy i niepolisacharydowym ligniny . podstawowy podział błonnika obejmuje następujące frakcje: właściwości

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 22819| Data: 2007-04-21 14:56:00| Liczba SOGów: 4
  • Podział obszerny cukrów i coś o laktulozie ;] Art...

    dwutlenku krzemu i związków azotowych jest mieszaniną dwóch głównych polisacharydowych składników: amylozy i amyl pektyny z wodnego roztworu skrobi można wytrącić amylozę przez dodanie takich rozpuszczalników jak n butanol, cykloheksanol, tymol

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 12610| Data: 2008-09-20 10:57:16| Liczba SOGów: 1
  • zdrowo jesc

    jest gwałtowny wzrost poziomu glukozy we krwi szczyt glikemiczny , spowodowany spożyciem określonych węglowodanów. pektyny i gumy zapobiegają temu zjawisku. bogatym źródłem pektyn są owoce przede wszystkim jabłka oraz suszone nasiona roślin

    Odpowiedzi: 20| Ilość wyświetleń: 33384| Data: 2003-03-10 16:26:02| Liczba SOGów: 25
  • Błonnik - wszystko

    komórek roślinnych , mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza , hemicelulozy pektyny , gumy , śluzy i niepolisachrydowym lignina , generalnie nie podlega trawieniu i wchłanianiu , nie jest przyswajany i nie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 3261| Data: 2009-03-04 16:12:36| Liczba SOGów: 2
  • charakterystyka cukrów

    nasionach roślin strączkowych grochu, fasoli . celuloza to główny cukier budulcowy roślin. celuloza, pektyny hemicelulozy, lignina, gumy i śluzy stanowią tzw. błonnik. nie jest on trawiony w przewodzie pokarmowym człowieka ze względu na

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 31082| Data: 2004-12-22 17:23:28| Liczba SOGów: 10
  • Naturalne sposoby zwiększania apetytu

    pinen, terpeny , pochodne kumaryny, kwasy organiczne kawowy, chlorogenowy, angelikowy , flawonoidy, garbniki, pektyny żywice, fitosterol, cukry. surowiec ma działanie tonizujące, wykrztuśne, moczopędne, przeciwskurczowe, uspokajające, pobudzające

    Odpowiedzi: 53| Ilość wyświetleń: 35004| Data: 2005-01-06 18:28:59| Liczba SOGów: 5
  • CIEKAWOSTKI

    kisiele i konfitury. jednak najwięcej własności leczniczych ma sok. żurawina zawiera kwasy organiczne, cukry, pektyny witaminy /przede wszystkim c/, sole mineralne, garbniki i goryczki. to naturalny antybiotyk. sok jest niezastąpionym domowym

    Odpowiedzi: 22| Ilość wyświetleń: 29875| Data: 2005-01-13 20:59:54| Liczba SOGów: 6
  • Legenda symboli E-xxx

    w proszku do 18 g/kg , koncentraty napojów w proszku do 3 g /kg , wyroby cukiernicze trwałe z zawartością pektyny do 10 g/kg . e332a, b sole potasowe kwasu cytrynowego. ze względów technologicznych są stosowane wymiennie z kwasem

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23584| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • Cytrusy

    ldl , odpowiedzialną za powstawanie miażdżycy. pomarańcze mają witaminy c, a, b1, b2, b12 i p, sole mineralne i pektyny które pobudzają czynności jelit oraz przeciwdziałają wchłanianiu toksyn, zalegających w jelitach. doskonale nadają się do

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 27377| Data: 2006-08-19 20:07:16| Liczba SOGów: 6
  • budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej ?

    jelitowego. im więcej cukrów, a tym samym mniej błonnika i innych substancji balastowych takich jak celulozy, pektyny ligniny zawiera produkt tym większy jest jego indeks glikemiczny czyli w skrócie ig ig określa w liczbach, w jakim stopniu

    Odpowiedzi: 131| Ilość wyświetleń: 75155| Data: 2007-07-24 22:41:22| Liczba SOGów: 49
  • Ocet jabłkowy -formuła spalajaca tluszcz!!??

    enzymom i aminokwasom uzupełnia składniki biorące czynny udział we wszystkich procesach życiowych jest źródłem pektyny i bioflawonoidów wspomagających pracę naczyń krwionośnych pektyna z kolei obniża poziom cholesterolu i zapobiega zmianom

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 30759| Data: 2008-05-18 18:49:45| Liczba SOGów: 2
  • Zespół jelita drażliwego

    jak otręby. jeśli błonnik pochodzi z tabletek błonnikowych, dobrze jest spojrzeć na ich skład. błonnik owsiany, pektyny gumy, agar, wymienione powyżej nasionka powinny sprawiać mniej problemów niż błonnik z pszenicy. tabletki błonnikowe powinny

    Odpowiedzi: 18| Ilość wyświetleń: 21020| Data: 2009-01-18 00:15:24| Liczba SOGów: 13
  • Kozieradka (fenugreek) - poprawia wrażliwość insulinową,obniża poziom cukru

    inne doniesienia podają, że za działanie przeciwcukrzycowe nasion kozieradki odpowiedzialna jest frakcja bogata w pektyny przypuszcza się, że śluzy zawarte w surowcu powlekają warstwę dyfuzyjną jelit i przez to opóźniają wchłanianie składników

    Odpowiedzi: 71| Ilość wyświetleń: 37273| Data: 2011-02-23 18:18:46| Liczba SOGów: 9
  • dodatkowe substancje w jedzeniu

    emulgator, nośnik e 436 tristearynian polioksyetylenosorbitolu emulgator, nośnik e 440 pektyny zagęstniki, substancja żelująca, nośnik, substancje do stosowania na powierzchnię, stabilizatory i pektyna ii pektyna amidowana e

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 14337| Data: 2006-09-23 16:37:58| Liczba SOGów: 5
  • słodyczomania: wyzwól się z nałogu!

    nasiona kukurydzy i roślin strączkowych błonnik pokarmowy w jego skład wchodzą: celuloza, ligniny, chemicelulozy i pektyny nie jest przez człowieka trawiony, ale jest niezbędny do prawidłowej pracy układu trawiennego. słodkie=złe

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 13297| Data: 2006-11-12 11:14:29| Liczba SOGów: 12
  • Odżywianie

    kukurydza, nasiona błonnik rośliny celuloza warzywa, owoce, rośliny strączkowe hemiceluloza kasze, zboża pektyny warzywa, owoce gumy i śluzy substancje wzbogacające i stabilizujące lignina zdrewniałe części warzyw, pestki owoców

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 10259| Data: 2006-11-04 22:17:32| Liczba SOGów: 9
  • DLA KAZDEGO

    kukurydza, nasiona błonnik rośliny celuloza warzywa, owoce, rośliny strączkowe hemiceluloza kasze, zboża pektyny warzywa, owoce gumy i śluzy substancje wzbogacające i stabilizujące lignina zdrewniałe części warzyw, pestki owoców

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 9749| Data: 2003-01-22 17:18:06| Liczba SOGów: 43

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}