w treści w temacie po pseudonimie Tylko najlepsze tematy
Sortuj wg ilości SOGów  / Sortuj wg daty  / Sortuj wg trafności wyszukiwania  

Szukana fraza to: "pektyny"

Strona spośród 3  stron dla zapytania: pektyny

Pektyny zapobiegają nowotworom

pektyny substancje zawarte większości warzyw i owoców, mogą zapobiegać nowotworom informuje the faseb journal . pektyny to mieszaniny bezpostaciowych cukrów o dużej masie cząsteczkowej, występujące w warzywach i owocach. to dzięki nim owocowe

Data: 2008-10-17 11:15:59 | Dział: Zdrowie | Autor: lukste | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 2781 |

pektyny - krotkie pytanie

czy w suszonych owocach znajduje sie ten sam rodzaj błonnika co w swiezych tzn. pektyny

Data: 2005-10-14 07:32:01 | Dział: Odżywianie | Autor: peres83 | Liczba SOGów: 0 | Trafność: 2725 |

Wszystko o błonniku _tabele

pokarmowym człowieka. jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza, hemicelulozy, pektyny gumy, śluzy i niepolisacharydowym ligniny . podstawowy podział błonnika obejmuje następujące frakcje: nazwa frakcji

Data: 2005-09-02 08:49:30 | Dział: Odżywianie | Autor: kopt | Liczba SOGów: 5 | Trafność: 1873 |

Owoce i warzywa

leczy się okładami z owoców i liści. ma szereg rzadkich mikroelementów, takich jak bor i jod, kwasy organiczne, pektyny zestalanie galaretek . współczesna medycyna stosuje porzeczki w fitoterapii gośćce, miażdżyca, choroby pęcherza, nieżyty

Data: 2006-08-04 23:00:05 | Dział: Odżywianie | Autor: Coleman 18 | Liczba SOGów: 20 | Trafność: 1853 |

Co jeść, czy warto i dlaczego?

mogą go stosować kobiety w ciąży i dzieci . jabłko zawiera: kwercetynę, błonnik, potas, magnez, polifenole, pektyny i witaminę c, e. jak działa: wzmacnia naczynia krwionośne i chroni przed miażdżycą. pobudza też pracę układu pokarmowego,

Data: 2007-03-04 14:54:27 | Dział: Odżywianie | Autor: ROSA_78 | Liczba SOGów: 12 | Trafność: 1853 |

CZYM JEST BŁONNIK I JEGO ROLA W ŻYWIENIU

pokarmowym człowieka. jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza, hemicelulozy, pektyny gumy, śluzy i niepolisacharydowym ligniny . podstawowy podział błonnika obejmuje następujące frakcje: właściwości

Data: 2007-04-21 14:56:00 | Dział: Odżywianie | Autor: Gnorts | Liczba SOGów: 4 | Trafność: 1853 |

Podział obszerny cukrów i coś o laktulozie ;] Art...

dwutlenku krzemu i związków azotowych jest mieszaniną dwóch głównych polisacharydowych składników: amylozy i amyl pektyny z wodnego roztworu skrobi można wytrącić amylozę przez dodanie takich rozpuszczalników jak n butanol, cykloheksanol, tymol

Data: 2008-09-20 10:57:16 | Dział: Odżywianie | Autor: Małtin | Liczba SOGów: 1 | Trafność: 1836 |

zdrowo jesc

jest gwałtowny wzrost poziomu glukozy we krwi szczyt glikemiczny , spowodowany spożyciem określonych węglowodanów. pektyny i gumy zapobiegają temu zjawisku. bogatym źródłem pektyn są owoce przede wszystkim jabłka oraz suszone nasiona roślin

Data: 2003-03-10 16:26:02 | Dział: Odżywianie | Autor: zakrześ | Liczba SOGów: 25 | Trafność: 1822 |

Termogeniki- Pokarmy wpomagające spalanie tkanki tłuszczowej

mango, ananasy, śliwki, maliny, truskawki oraz arbuzy. pamiętaj, aby jabłka i gruszki jeść ze skórką. pektyny zawarte w tych owocach blokują dostęp tłuszczu do twoich komórek, uniemożliwiając jego odkładanie. pektyny zwiększają też

Data: 2010-07-04 17:12:02 | Dział: Odżywianie | Autor: flex1976 | Liczba SOGów: 3 | Trafność: 1822 |

Błonnik - wszystko

komórek roślinnych , mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza , hemicelulozy pektyny , gumy , śluzy i niepolisachrydowym lignina , generalnie nie podlega trawieniu i wchłanianiu , nie jest przyswajany i nie

Data: 2009-03-04 16:12:36 | Dział: Odżywianie | Autor: Dexak | Liczba SOGów: 2 | Trafność: 1798 |

Przyprawy [art]

stany zjednoczone i węgry. właściwości chilli zawiera witaminy c, z grupy b, beta karoten a także pektyny zastosowanie przyprawę suszoną chilli stosuje się ją do potraw kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej, chińskiej, dań

Data: 2009-04-13 14:31:15 | Dział: Odżywianie | Autor: Zuper | Liczba SOGów: 4 | Trafność: 1774 |

charakterystyka cukrów

nasionach roślin strączkowych grochu, fasoli . celuloza to główny cukier budulcowy roślin. celuloza, pektyny hemicelulozy, lignina, gumy i śluzy stanowią tzw. błonnik. nie jest on trawiony w przewodzie pokarmowym człowieka ze względu na

Data: 2004-12-22 17:23:28 | Dział: Odżywianie | Autor: zakrześ | Liczba SOGów: 10 | Trafność: 1761 |

Naturalne sposoby zwiększania apetytu

pinen, terpeny , pochodne kumaryny, kwasy organiczne kawowy, chlorogenowy, angelikowy , flawonoidy, garbniki, pektyny żywice, fitosterol, cukry. surowiec ma działanie tonizujące, wykrztuśne, moczopędne, przeciwskurczowe, uspokajające, pobudzające

Data: 2005-01-06 18:28:59 | Dział: NUTRIFARM&OLIMP | Autor: Pig Killer | Liczba SOGów: 5 | Trafność: 1761 |

CIEKAWOSTKI

kisiele i konfitury. jednak najwięcej własności leczniczych ma sok. żurawina zawiera kwasy organiczne, cukry, pektyny witaminy /przede wszystkim c/, sole mineralne, garbniki i goryczki. to naturalny antybiotyk. sok jest niezastąpionym domowym

Data: 2005-01-13 20:59:54 | Dział: Odżywianie | Autor: ninja87 | Liczba SOGów: 6 | Trafność: 1761 |

Cytrusy

ldl , odpowiedzialną za powstawanie miażdżycy. pomarańcze mają witaminy c, a, b1, b2, b12 i p, sole mineralne i pektyny które pobudzają czynności jelit oraz przeciwdziałają wchłanianiu toksyn, zalegających w jelitach. doskonale nadają się do

Data: 2006-08-19 20:07:16 | Dział: Odżywianie | Autor: Spychu_15 | Liczba SOGów: 6 | Trafność: 1761 |

GŁÓG - dobry dla serca....

naparów z kwiatów i owoców. owoce owoce zawierają m.in. : olejek eteryczny, witaminę c, kompleks witamin b i pektyny liście, kwiaty i owoce: substancję gorzką krategin, kwas krategusowy i cytrynowy, taninę, karoteny, olejki eteryczne,

Data: 2007-02-27 20:56:14 | Dział: Zdrowie | Autor: Mariusz987 | Liczba SOGów: 1 | Trafność: 1761 |

budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej ?

jelitowego. im więcej cukrów, a tym samym mniej błonnika i innych substancji balastowych takich jak celulozy, pektyny ligniny zawiera produkt tym większy jest jego indeks glikemiczny czyli w skrócie ig ig określa w liczbach, w jakim stopniu

Data: 2007-07-24 22:41:22 | Dział: Iron Horse Series | Autor: marek.c | Liczba SOGów: 45 | Trafność: 1761 |

Ocet jabłkowy -formuła spalajaca tluszcz!!??

enzymom i aminokwasom uzupełnia składniki biorące czynny udział we wszystkich procesach życiowych jest źródłem pektyny i bioflawonoidów wspomagających pracę naczyń krwionośnych pektyna z kolei obniża poziom cholesterolu i zapobiega zmianom

Data: 2008-05-18 18:49:45 | Dział: Odchudzanie | Autor: Sebo2500 | Liczba SOGów: 2 | Trafność: 1761 |

Kozieradka (fenugreek) - poprawia wrażliwość insulinową,obniża poziom cukru

inne doniesienia podają, że za działanie przeciwcukrzycowe nasion kozieradki odpowiedzialna jest frakcja bogata w pektyny przypuszcza się, że śluzy zawarte w surowcu powlekają warstwę dyfuzyjną jelit i przez to opóźniają wchłanianie składników

Data: 2011-02-23 18:18:46 | Dział: Badania Naukowe | Autor: solaros | Liczba SOGów: 9 | Trafność: 1761 |

Legenda symboli E-xxx

w proszku do 18 g/kg , koncentraty napojów w proszku do 3 g /kg , wyroby cukiernicze trwałe z zawartością pektyny do 10 g/kg . e332a, b sole potasowe kwasu cytrynowego. ze względów technologicznych są stosowane wymiennie z kwasem

Data: 2005-01-14 02:14:51 | Dział: Odżywianie | Autor: | Liczba SOGów: 8 | Trafność: 1759 |
1 2 3

Ostatnio wyszukiwane: ile wa y pompka | ile seri roic na trening na klate | ile razy w tygodniu cwiczycv | ile jest ludzi o moim imieniu i nazwisku | jak sie dostac do klubu liverpool | ile nolvy gino | ile to waz | ile trzyma metka | bmx yosemite opinie | ile moge miec wzrostu | ile trwaa mas wka | body building biceps | produkcja termitu | d aspartic acid alergia | buty do gry w piłkę na asfalcie | ile jest kalorii w płatkach z mlekiem | jak rozpoznać oryginalne ubrania | ile procent za łekotke | ile pic oliwy | b12 sprzedam