Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: pektyny w jabłkach

Strona 1 z 3

  • Podział obszerny cukrów i coś o laktulozie ;] Art...

    dwutlenku krzemu i związków azotowych jest mieszaniną dwóch głównych polisacharydowych składników: amylozy i amyl pektyny z wodnego roztworu skrobi można wytrącić amylozę przez dodanie takich rozpuszczalników jak n butanol, cykloheksanol, tymol

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 12651| Data: 2008-09-20 10:57:16| Liczba SOGów: 1
  • Wszystko o błonniku _tabele

    pokarmowym człowieka. jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza, hemicelulozy, pektyny gumy, śluzy i niepolisacharydowym ligniny . podstawowy podział błonnika obejmuje następujące frakcje: nazwa frakcji

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 30219| Data: 2005-09-02 08:49:30| Liczba SOGów: 5
  • Owoce i warzywa

    leczy się okładami z owoców i liści. ma szereg rzadkich mikroelementów, takich jak bor i jod, kwasy organiczne, pektyny zestalanie galaretek . współczesna medycyna stosuje porzeczki w fitoterapii gośćce, miażdżyca, choroby pęcherza, nieżyty

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 143919| Data: 2006-08-04 23:00:05| Liczba SOGów: 21
  • CZYM JEST BŁONNIK I JEGO ROLA W ŻYWIENIU

    pokarmowym człowieka. jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza, hemicelulozy, pektyny gumy, śluzy i niepolisacharydowym ligniny . podstawowy podział błonnika obejmuje następujące frakcje: właściwości

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 22833| Data: 2007-04-21 14:56:00| Liczba SOGów: 4
  • Błonnik - wszystko

    komórek roślinnych , mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym celuloza , hemicelulozy pektyny , gumy , śluzy i niepolisachrydowym lignina , generalnie nie podlega trawieniu i wchłanianiu , nie jest przyswajany i nie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 3271| Data: 2009-03-04 16:12:36| Liczba SOGów: 2
  • Co jeść, czy warto i dlaczego?

    mogą go stosować kobiety w ciąży i dzieci . jabłko zawiera: kwercetynę, błonnik, potas, magnez, polifenole, pektyny i witaminę c, e. jak działa: wzmacnia naczynia krwionośne i chroni przed miażdżycą. pobudza też pracę układu pokarmowego,

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 46357| Data: 2007-03-04 14:54:27| Liczba SOGów: 12
  • zdrowo jesc

    jest gwałtowny wzrost poziomu glukozy we krwi szczyt glikemiczny , spowodowany spożyciem określonych węglowodanów. pektyny i gumy zapobiegają temu zjawisku. bogatym źródłem pektyn są owoce przede wszystkim jabłka oraz suszone nasiona roślin

    Odpowiedzi: 20| Ilość wyświetleń: 33446| Data: 2003-03-10 16:26:02| Liczba SOGów: 25
  • WZW B - kuracja interferonem - sport, odzywianie, imprezy i zdrowie

    wirusa we krwi koło 1200 jednostek/ul w polsce leczono mnie dietą. nawet nie wiecie pół roku na pieczonych jabłkach i gotowanym kurczaku, produktach bez tłuszczy itp... skutek oczywiście żaden. wycieczka do szwajcarii, biopsja, badania i pół

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 9427| Data: 2013-02-19 19:52:11| Liczba SOGów: 0
  • budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej ?

    jelitowego. im więcej cukrów, a tym samym mniej błonnika i innych substancji balastowych takich jak celulozy, pektyny ligniny zawiera produkt tym większy jest jego indeks glikemiczny czyli w skrócie ig ig określa w liczbach, w jakim stopniu

    Odpowiedzi: 131| Ilość wyświetleń: 75691| Data: 2007-07-24 22:41:22| Liczba SOGów: 49
  • witaminy i minerały

    organizmu, syntezie niezbędnych hormonów i pokonywaniu stresów. występuje w pomarańczach, grejpfrutach, cytrynach, jabłkach truskawkach, melonach, ziemniakach, kapuście, brokułach, kalafiorze, jarmużu i brukselce. witamina a kluczowa dla układu

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 2258| Data: 2004-03-26 01:12:26| Liczba SOGów: 0
  • DLA KAZDEGO

    kukurydza, nasiona błonnik rośliny celuloza warzywa, owoce, rośliny strączkowe hemiceluloza kasze, zboża pektyny warzywa, owoce gumy i śluzy substancje wzbogacające i stabilizujące lignina zdrewniałe części warzyw, pestki owoców

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 9819| Data: 2003-01-22 17:18:06| Liczba SOGów: 43
  • DT / shrimp2 / rok3

    pomidorach, placek owsiany z żurawiną co lubisz jeść na obiad: łosoś & kiszkap, karkówka z warzywami, kaczucha w jabłkach co lubisz jeść na kolację: tatar co jako przekąskę: brazylijskie z owocami, kawa z mlekiem co jako deser: lody z

    Odpowiedzi: 989| Ilość wyświetleń: 47928| Data: 2013-02-06 23:27:39| Liczba SOGów: 23
  • Cała prawda o SUBSTANCJACH SłODZĄCYCH

    ii syrop sorbitolowy pochodzenie: naturalnie występujący alkohol wielowodorotlenowy, występujący w owocach np. jabłkach czereśniach i winogronach. na skalę handlową jest produkowany z glukozy. funkcje i cechy charakterystyczne:

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 44453| Data: 2008-06-06 23:02:20| Liczba SOGów: 14
  • Zespół jelita drażliwego

    jak otręby. jeśli błonnik pochodzi z tabletek błonnikowych, dobrze jest spojrzeć na ich skład. błonnik owsiany, pektyny gumy, agar, wymienione powyżej nasionka powinny sprawiać mniej problemów niż błonnik z pszenicy. tabletki błonnikowe powinny

    Odpowiedzi: 18| Ilość wyświetleń: 21194| Data: 2009-01-18 00:15:24| Liczba SOGów: 13
  • CIEKAWOSTKI

    kisiele i konfitury. jednak najwięcej własności leczniczych ma sok. żurawina zawiera kwasy organiczne, cukry, pektyny witaminy /przede wszystkim c/, sole mineralne, garbniki i goryczki. to naturalny antybiotyk. sok jest niezastąpionym domowym

    Odpowiedzi: 22| Ilość wyświetleń: 29893| Data: 2005-01-13 20:59:54| Liczba SOGów: 6
  • Naturalne sposoby oczyszczenia organizmu.

    śmietankowym, twarogu, pomidorach, burakach, marchwi, kabaczkach, kalafiorze, winogronie, arbuzie, truskawkach, jabłkach śliwkach suszonych, przerośniętej pszenicy, dzikiej róży, porzeczkach. przy procesach zapalnych w wątrobie i pęcherzyku

    Odpowiedzi: 28| Ilość wyświetleń: 95785| Data: 2009-02-09 22:31:10| Liczba SOGów: 1
  • Kozieradka (fenugreek) - poprawia wrażliwość insulinową,obniża poziom cukru

    inne doniesienia podają, że za działanie przeciwcukrzycowe nasion kozieradki odpowiedzialna jest frakcja bogata w pektyny przypuszcza się, że śluzy zawarte w surowcu powlekają warstwę dyfuzyjną jelit i przez to opóźniają wchłanianie składników

    Odpowiedzi: 71| Ilość wyświetleń: 37721| Data: 2011-02-23 18:18:46| Liczba SOGów: 9
  • charakterystyka cukrów

    nasionach roślin strączkowych grochu, fasoli . celuloza to główny cukier budulcowy roślin. celuloza, pektyny hemicelulozy, lignina, gumy i śluzy stanowią tzw. błonnik. nie jest on trawiony w przewodzie pokarmowym człowieka ze względu na

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 31208| Data: 2004-12-22 17:23:28| Liczba SOGów: 10
  • Naturalne sposoby zwiększania apetytu

    pinen, terpeny , pochodne kumaryny, kwasy organiczne kawowy, chlorogenowy, angelikowy , flawonoidy, garbniki, pektyny żywice, fitosterol, cukry. surowiec ma działanie tonizujące, wykrztuśne, moczopędne, przeciwskurczowe, uspokajające, pobudzające

    Odpowiedzi: 53| Ilość wyświetleń: 35155| Data: 2005-01-06 18:28:59| Liczba SOGów: 5
  • Legenda symboli E-xxx

    w proszku do 18 g/kg , koncentraty napojów w proszku do 3 g /kg , wyroby cukiernicze trwałe z zawartością pektyny do 10 g/kg . e332a, b sole potasowe kwasu cytrynowego. ze względów technologicznych są stosowane wymiennie z kwasem

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23628| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}