Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: parzenie kiełbasy

Strona 1 z 6

  • parzenie herbaty

    trzymal herbate lisciasta w parzeniu nie rozwazam torebkowego pylu np. zielona zaleca sie parzyc 3min. pierwsze parzenie . a co jesli bedzie stala kilkadziesiat minut chodzi mi o wplyw zdrowotny czy nie jest to zle , nie patrzac na zabijanie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 3427| Data: 2008-01-02 22:01:24| Liczba SOGów: 0
  • Szynki, kiełbasy itp.

    jakie kiełbasy i szynki można jeść [na mase] czy takie do gotowania/grillowani można jeść jakie szynki na chleb bo gdzieś czytałem że nie wszystko można :/

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 1150| Data: 2005-10-27 10:19:31| Liczba SOGów: 0
  • Legenda symboli E-xxx

    dopiero w podwyższonej temperaturze, niemieckie zarządzenia dotyczące produkcji wyrobów mięsnych, takich jak kiełbasy pieczone i smażone, kiełbasy z rożna, nie zezwalają na stosowanie azotynów do tych wyrobów. nitrozoaminy tworzą się również

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23587| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • Dla wszystkich ktorzy lubia "poledwice drobiowa i inne tradycyjne wedliny"

    wrzucanie coraz większych ilości ścięgien, skór i tłuszczów do kutrów młynów mielących mięso na parówki i kiełbasy nie było już rozwiązaniem na miarę tych czasów. producenci zdecydowali się na krok bardziej radykalny uzupełniać na masową skalę

    Odpowiedzi: 28| Ilość wyświetleń: 34793| Data: 2006-03-30 00:46:55| Liczba SOGów: 16
  • CANDIDA

    do pasz powodują szybszy wzrost i większą wydajność zwierząt. tą też drogą dostają się antybiotyki do mleka, kiełbasy kotletów. przejdźmy teraz do głównego żywiciela drożdży cukru. w dawnych czasach nie znano cukru w jego czystej

    Odpowiedzi: 182| Ilość wyświetleń: 181712| Data: 2006-09-05 18:35:36| Liczba SOGów: 17
  • Książka Sałatkowa %-)!!!!!

    sałatka duńska 25 dkg makaronu kolanka, rurki , 1/2 opakowania 25 dkg mrożonej marchewki z groszkiem, 20 dkg kiełbasy drobiowa, mortadela, parówkowa , 1 ogórek kiszony może być małosolny , 1 nieduża cebula, po 1 niedużym strąku papryki

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 14607| Data: 2005-03-10 10:23:24| Liczba SOGów: 10
  • Blanszowanie

    przeprowadzać na wodzie bądź na parze. polega ono na zanurzeniu produktu we wrzątku na kilka sekund/minut bądź parzenie produktu. przykładem blanszowania może być polewanie pomidora, by ułatwić zdjęcie skórki z niego. dużo mniejsze straty niż

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 14843| Data: 2008-06-07 11:56:54| Liczba SOGów: 1
  • Diety każdego rodzaju

    ryb panierowanych; wszystkie bez wyjątku rodzaje mięsa i drobiu; wszystkie rodzaje wędlin, z wyjątkiem białej kiełbasy pasztetu z wątróbki, konserw i innych wyrobów przemysłowych; jajka; sery; zielone warzywa. okazjonalnie

    Odpowiedzi: 57| Ilość wyświetleń: 71732| Data: 2003-03-12 17:36:42| Liczba SOGów: 21
  • ile ważą poszczególne owoce, warzywa itp.

    szer. 8cm, grub. 1cm = 100g wołowina chuda kawałek: dł. 10cm, szer. 8cm, grub. 1cm = 100g 6 plasterków kiełbasy szynkowej = 100g 1 łużeczka majonezu = 5g 1 łyżeczka oleju/oliwa = 4g 1 łyżeczki cukru = 6g 1 jajko = 80g text

    Odpowiedzi: 29| Ilość wyświetleń: 30106| Data: 2004-12-01 18:32:51| Liczba SOGów: 12
  • Cholesterol i trójglicerydy

    placki,ciasta, lody itp. , wszelkie tłuszcze zwierzęce smalec, łój, masło krowie , pokarmy mięsne parówki, kiełbasy kotlety, szynki itp. , jaja, mleko i wszystkie jego przetwory sery, twarogi, jogurty , słodycze, kawa z kofeiną i bez kofeinowa,

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 93347| Data: 2005-01-22 00:59:28| Liczba SOGów: 3
  • Ile gram ma...? Tutaj odpowiedzi ;-)

    szer. 8cm, grub. 1cm = 100g wołowina chuda kawałek: dł. 10cm, szer. 8cm, grub. 1cm = 100g 6 plasterków kiełbasy szynkowej = 100g 1 jajko = 80g przeliczniki miar i wag to coś, co może się przydać każdemu. trzeba jednak pamiętać o

    Odpowiedzi: 17| Ilość wyświetleń: 321828| Data: 2006-01-03 21:20:02| Liczba SOGów: 33
  • Nadwaga , Odchudzanie, Tycie, co jak i dlaczego.

    diety lub znacznie ograniczyć spożycie tłustego mięsa wieprzowe, podroby, boczek, słonina, kaczki, gęsi i wędlin kiełbasy parówki, pasztety , tłustych ryb makrela, śledzie, karp , a wybierać chude gatunki: chudy drób kurczak, indyk

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 30387| Data: 2006-04-22 15:34:30| Liczba SOGów: 11
  • Piłkarskie cytaty

    nie można. musimy przez dziewięćdziesiąt minut być desperados . janusz wójcik kasa, misiu, kasa. kiełbasy w górę i golimy frajerów mobilizacja przedmeczowa nie jestem zazdrosny, bo też nie mam czego zazdrościć temu handlarzowi

    Odpowiedzi: 35| Ilość wyświetleń: 118749| Data: 2007-07-18 18:27:54| Liczba SOGów: 3
  • Denis Cyplenkov= POTWÓR :-)

    http://www.youtube.com/watch v=rcykyy cwyw kurde ten to zawsze był wielki, ale teraz ja pierdziele..jakie on ma łapska, i przedramiona a o palcach jak kiełbasy p .. on ma dłoń a zaraz po niej jest przedramię... chyba stworzony do arm;p 3

    Odpowiedzi: 125| Ilość wyświetleń: 23923| Data: 2011-02-21 21:17:59| Liczba SOGów: 3
  • czas trawienia pożywienia w żołądku

    got. 150 g smażonych ziemniaków 150 g kompotu wiśniowego 100 g jajka surowego, na twardo lub jajecznicy 100 g kiełbasy woł. 70 g chleba pszen. 70 g sucharów 3 4 godziny: 250 g nóżek cielęcych got. 250 g kurczaka got. 200 g minogi w

    Odpowiedzi: 54| Ilość wyświetleń: 28263| Data: 2011-05-06 22:08:26| Liczba SOGów: 6
  • Hashimotka na redukcji/ str 61półmetek

    godz. później 2 orzechy brazylijskie + kromka chleba pszenno żytniego na zakwasie domowego wypieku 85 g + 30 g kiełbasy lisieckiej + 105 g warzyw pomidor + rzodkiewki 279 kcal,12, 94 g białka, 35, 76g węgli, 5,2 g tłuszczy, 10, 14 g błonnika

    Odpowiedzi: 920| Ilość wyświetleń: 51261| Data: 2012-07-21 21:35:49| Liczba SOGów: 12
  • [ART]Przygotowanie do budowy masy mięśniowej - inetheend

    – takie jest zdrowsze i uzyskasz dzięki niemu lepszy „efekt” aniżeli byś jadł jedzenie typu kebab, parówki, kiełbasy czy sklepowe szynki tak, tak! sklepowe szynki są jednymi z najgorszych . [color=green]im więcej tym lepiej – nieprawda![/color]

    Odpowiedzi: 28| Ilość wyświetleń: 21415| Data: 2013-09-07 22:58:42| Liczba SOGów: 52
  • Dieta Redukcyjna stworzona dla konkretnej osoby.

    biały 1 1/2 łyżki wazowej , 2 łyżki ugotowanego ciemnego makaronu/ryżu lub rosół 4 łyżki wazowe lub żurek bez kiełbasy 1 jajko 1 łyżka wazowa, raz na 2 tygodnie lub krupnik 2 łyżki wazowe , 1 udko pałka z kurczaka bez skóry /1/2 małej

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 4420| Data: 2010-05-27 22:32:02| Liczba SOGów: 0
  • Dieta

    białkowe, cielęcina,dziczyzna,chude wędliny dobrej jakości czego unikać wieprzowiny, podrobów,tanich wędlin kiełbasy parówki nie ruszać konserw mięsnych jakichkolwiek węglowodany: co jeść warzywa, owoce, płatki,otręby, ryz

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 12975| Data: 2008-05-22 18:47:32| Liczba SOGów: 1
  • Przyprawy

    obniża ciśnienie krwi. tymianek stosowanie najczęściej do tłustych potraw : mięsa, pieczonych ziemniaków, kiełbasy jaj smażonych na bekonie i sera. znakomicie nadaje się do potraw z roślin strączkowych. używa się do marynat, octu

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 12698| Data: 2004-04-08 09:00:17| Liczba SOGów: 6

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}