Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: owoce i warzywa w ktorych jest potas

Strona 1 z 2

  • Kalorie!!!!!!

    powinna wynośic 25 50 g na dobę, a potrzeby energetyczne uzupełnia się węglowodanami. wyklucza się z diety warzywa i owoce zawierające dużo błonnika lub zastępuje się je sokami owocowo warzywnymi. pieczywo. w diecie ze zmniejszoną ilością

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84335| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • Kilka słów o minerałach!

    mięsa hemowe jest wchłaniane w organizmie w około 25 %, podczas gdy niehemowe, z takich źródeł, jak warzywa suszone owoce pełnoziarniste pieczywo lub wzbogacane w żelazo płatki śniadaniowe, przyswajane jest przez człowieka tylko w 10%. ilość

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 10149| Data: 2007-01-09 22:26:24| Liczba SOGów: 1
  • Do poczytania cz.I

    reakcji anabolicznych związanych z syntezą białek i glikogenu. głównym źródłem potasu w diecie są ziemniaki, warzywa owoce orzechy oraz wszelkiego rodzaju soki. kuracje sterydowe prowadzą na ogół nie tylko do poważnych zaburzeń w stanie

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 3778| Data: 2004-06-28 22:42:16| Liczba SOGów: 18
  • Masa ponad wszystko i ogolne info ciekawy artykul

    reakcji anabolicznych związanych z syntezą białek i glikogenu. głównym źródłem potasu w diecie są ziemniaki, warzywa owoce orzechy oraz wszelkiego rodzaju soki. kuracje sterydowe prowadzą na ogół nie tylko do poważnych zaburzeń w stanie

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 1481| Data: 2009-03-12 22:29:07| Liczba SOGów: 3
  • Równowaga Kwasowo Zasadowa - ART

    mniejszym stopniu także wszystkich produktów zbożowych. natomiast źródłem pierwiastków zasadotwórczych są warzywa i owoce oraz mleko. w fasoli przeważają składniki alkalizujące, natomiast w grochu i soi składniki zakwaszające. w owocach i

    Odpowiedzi: 18| Ilość wyświetleń: 16355| Data: 2007-03-25 21:06:42| Liczba SOGów: 2
  • Diety każdego rodzaju

    kapusta pekińska, czosnek, cebula, grzyby świeże i suszone, soczewica, soja, potrawy z warzyw smażone lub duszone, owoce kwaśne i niedojrzałe, śliwki, porzeczki, figi, gruszki, agrest, truskawki itp., czekolada, słodycze zawierające tłuszcze i

    Odpowiedzi: 57| Ilość wyświetleń: 71905| Data: 2003-03-12 17:36:42| Liczba SOGów: 21
  • DLA KAZDEGO

    powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce produkty mleczne. należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 9812| Data: 2003-01-22 17:18:06| Liczba SOGów: 43
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    szczególnie wieprzowina , rośliny strączkowe groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa ,tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy technologiczne polegające na

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 84121| Data: 2008-03-02 10:17:32| Liczba SOGów: 7
  • [art] Przewodnik pH po kwasowo zasadowym balansie pożywieniowym

    więcej alkalizujących pokarmów i mniej zasadowych. ale jakiego rodzaju to dieta jedna z nich jest bogata w warzywa i owoce może się to wydawać niczym zaskakującym, poza kilkoma nieoczekiwanymi zwrotami. kwasowe pożywienie obniża stężenie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 24830| Data: 2009-05-01 11:50:42| Liczba SOGów: 2
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    w folii. • w codziennym jadłospisie powinny się znaleźć produkty mleczne, pełnoziarniste produkty zbożowe, warzywa owoce oraz chude mięsa i przetwory mięsne. • ograniczyć warto cukier i słodycze ze względu na występującą u większości osób

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 9701| Data: 2005-03-09 16:46:15| Liczba SOGów: 3
  • Odżywianie

    powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce produkty mleczne. należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 10309| Data: 2006-11-04 22:17:32| Liczba SOGów: 9
  • Mikro i makroskładniki - zapotrzebowanie

    co wpływa na tempo metabolizmu w organizmie , zapobiega powstawaniu wola. źródła: sól jodowana, ryby morskie, owoce morza, drożdże, morszczyn, cebula. zapotrzebowanie: jod wyraża się w tabelach żywieniowych w mikrogramach [µg].

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 22169| Data: 2005-11-03 09:41:05| Liczba SOGów: 5
  • DT/shrimp2 / redukcja/ podsumowanie 6m s.81, rok s.189

    słodycze, konserwy, gotowe przekąski, cukier, słodkie napoje… , do zeszłego tygodnia z węglowodanów jadłam warzywa owoce i chleb żytni kilka dni temu włączyłam orzechy, migdały i soczewicę, planuję dodać ryż , białko kurczak, indyk, cielęcina,

    Odpowiedzi: 1947| Ilość wyświetleń: 122489| Data: 2011-02-06 20:23:14| Liczba SOGów: 55
  • witaminy, mineraly - syntetyczne czy naturalne

    pierwiastkami ciężkimi. dlatego kupując nawet najpiękniej wyglądające warzywa czy owoce a nie znając ich źródła pochodzenia powinniśmy zdawać sobie sprawę, ze w naszym pożywieniu może brakować wielu składników

    Odpowiedzi: 51| Ilość wyświetleń: 18272| Data: 2007-03-01 19:15:58| Liczba SOGów: 17
  • pamięć, koncentracja, szczęście, a dieta

    pestki słonecznika, muesli, drożdże piwne, melasa, żółtko jajek, kasza jaglana, rodzynki, pistacje, orzeszki ziemne, owoce cytrusowe. pirydoksyna, uważana za witaminę szczęścia, zapobiega stanom depresji, lęku, rozdrażnienia i bezsenności. aby

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 22319| Data: 2006-12-17 21:05:08| Liczba SOGów: 4
  • " Różnice między witaminami naturalnymi a syntetycznymi"

    witaminami i mineralami mi sie fajnie czytalo 7 różnice między witaminami naturalnymi a syntetycznymi owoce i warzywa dostarczają składników odżywczych, które wpływają na zmniejszenie ryzyka zachorowań i codziennie uzupełniają

    Odpowiedzi: 35| Ilość wyświetleń: 11225| Data: 2005-03-01 22:15:02| Liczba SOGów: 21
  • witamin, minerałów - czar !

    pierwiastkami ciężkimi. dlatego kupując nawet najpiękniej wyglądające warzywa czy owoce a nie znając ich źródła pochodzenia powinniśmy zdawać sobie sprawę, ze w naszym pożywieniu może brakować wielu składników

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 6548| Data: 2005-12-24 12:54:31| Liczba SOGów: 8
  • Interakcje leków z pożywieniem

    ryby solone, wędzone i marynowane, wędliny np. salami , wątróbka, a także piwo, wino czerwone, czekolada, przejrzałe owoce banany, awokado czy figi . zawartość amin biogennych w danym produkcie może być uzależniona także od stanu w jakim

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 2474| Data: 2005-05-17 16:25:24| Liczba SOGów: 6
  • WITAMINY! bY MadejOo

    i sluzowkach, krwawieniem.z.nosa i owrzodzeniem dziąseł, a nawet wypadaniem.zebow. # glowne zrodla: ooce cytrusowe, owoce roslin jagodowych np. czarna porzeczka, kapusta, szpinak, natka pietruszki, ziemniaki papryka, salata, truskawki. wit. b1

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 1234| Data: 2011-05-16 21:35:44| Liczba SOGów: 1
  • Podstawy treningu, pedałowanie, tętna podczas wysiłku

    karoten. na szczęście większość sportowców regularnie spożywa dużo pokarmów bogatych w antyoksydanty, takich jak owoce i warzywa ale zawsze dobrze się dodatkowo zabezpieczyć. eksperci zalecają zawodnikom przyjmowanie preparatów zawierających 200

    Odpowiedzi: 17| Ilość wyświetleń: 38984| Data: 2004-07-29 13:18:14| Liczba SOGów: 6

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}