[...] mają ciekawe ceny dochodzące do 100pln za 1/2 litra ale dotyczy to niszowych produktów tłoczonych na zimno przy użyciu metod tradycyjnych, matami itp. Natomiast b. dobra oliwa borges'a EV tł. na zimno jest dokupienia za ok. 17-18 pln. Do tego o ile spożywasz odpowiednie ilości n-3 z ryb i ew. mały dodatek oleju lnianego dwie łyżki stołowe [...]
Mam oliwę Borges 100% Extra virgin. Butelkę otwarłam już dość dawno temu i zrobił się w niej taki osad. Przechowuję ją w lodówce. Czy tworzenie się osadu świadczy o złej jakości oliwy? I czy oliwa z takim osadem jest w jakiś sposób mniej wartościowa?
[...] mówili w programie. Informacji o dokładnym pochodzeniu nie było na żadnej, wszędzie tylko producent jako firma rozlewająca lub na której zamówienie jest to robione. I często oliwa w szklanej butelce kosztująca 50 zł to jest dokładnie to samo co oliwa z butelki plastikowej za 15 zł. Producenci stosują wiele chwytów. Np. słynne z pierwszego [...]
[...] mówili w programie. Informacji o dokładnym pochodzeniu nie było na żadnej, wszędzie tylko producent jako firma rozlewająca lub na której zamówienie jest to robione. I często oliwa w szklanej butelce kosztująca 50 zł to jest dokładnie to samo co oliwa z butelki plastikowej za 15 zł. Producenci stosują wiele chwytów. Np. słynne z pierwszego [...]
[...] diecie również chude mięso wolowe, chudą wieprzowinę) 2. jesli smaze tą pierś na oliwie (oczywiscie troche) to czy moge potem tą oliwą na ktorej smazylem polać ryż ? czy ta oliwa juz wtedy sie nie nadaje ? Staraj się smażyć bez obecności tluszczu oliwą na ktorej smażyłeś nie polewaj potraw 3. pierś z kurczaka warzymy oczywiscie przed gotowaniem [...]
[...] ? i raz gotowaną a raz smazoną na teflonie ? 2. jesli smaze tą pierś na oliwie (oczywiscie troche) to czy moge potem tą oliwą na ktorej smazylem polać ryż ? czy ta oliwa juz wtedy sie nie nadaje ? 3. pierś z kurczaka warzymy oczywiscie przed gotowaniem ? bo z tego co widze po gotowaniu waga maleje. 4. jak wiadomo tuńczyk dziennie nie [...]