Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: obliczanie wartosci odzywczej potraw

Strona 1 z 178

  • Charakterystyka wartosci odzywczej grup produktow spozywczych By Makaveli17

    witam 1 niewiem czy o tym kiedys był artykul na forum, jak nie to mysle ze każdemu się troche informacji podstawowych przyda nt. podzialu produktow spożywczych na grupy podzial produktow spożywczych na grupy jedynie pożywienie

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 29738| Data: 2008-04-19 14:12:47| Liczba SOGów: 5
  • Mleko-wartosci odzywcze.

    1.istota mleka. mleko jest to biała nieprzezroczysta wydzielina gruczołu mlekowego samic ssaków, stanowiąca pokarm dla urodzonego potomstwa. zgodnie z międzynarodową federacja mleczarsko mleko to nic innego jak produkt doju krowy w

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 25948| Data: 2008-03-14 18:04:22| Liczba SOGów: 12
  • Tabela Wartości Odżywczych

    należy pamiętać o tym, że odżywkii suplementy są uzupełnieniem diety. oto wartości odżywcze potraw najbardziej przydatnych w sportach siłowych w 100g produktu produkt baiłko

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 32258| Data: 2006-02-14 17:58:32| Liczba SOGów: 7
  • obliczanie wartosci

    mam takie pytanie, jak oblicza sie wartosci energetyczne, gdy mam np. proukt 1 w 100 g białka 10 g węgli 30 g tłuszczy 0 g i produkt 2 w 100g

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 1108| Data: 2007-07-15 11:54:20| Liczba SOGów: 0
  • Kalorie!!!!!!

    . poszczególne tabele zawierają wartość energetyczną produktów spożywczych, wyrażoną w kilokaloriach kcal . obliczanie kalorii jest jedną z rozpowszechnionych metod stosowanych w przypadku ustalenia indywidualnych diet odchudzających, których

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84619| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • Siłownia i siła fizyczna w sportach walki

    1. wstęp 2. trening a. cel treningu siłowego b. możliwość połączenia treningu siłowego z treningiem sw c. różne typy treningu d. trening domatora 3. odżwywianie 4. regeneracja 5. suplementacja 6. podsumowanie 7. bibliografia

    Odpowiedzi: 108| Ilość wyświetleń: 168754| Data: 2008-05-16 08:46:54| Liczba SOGów: 76
  • [Art] Carb Cycling - Zasady manipulacji węglowodanami

    które należy dostarczyć każdego dnia cyklu. first step: calculating your basal metabolic rate / obliczanie podstawowej przemiany materii organizmu ============= ellis, zapotrzebowanie kaloryczne:

    Odpowiedzi: 66| Ilość wyświetleń: 68530| Data: 2008-08-03 12:57:19| Liczba SOGów: 42
  • Owoce i warzywa

    sporo potasu, magnezu, sodu i innych. są zasadotwórcze .nadają się więc wspaniale na warzywo do kwasotwórczych potraw mącznych. dobrze jest spożywać buraki w postaci barszczu kiszonego uwaga bez octu . cebula bez przesady można

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 144214| Data: 2006-08-04 23:00:05| Liczba SOGów: 21
  • o proteinach bez ściemy (art z 09.2011, gazety SDW)

    dzisiejszy rynek suplementów oferuje całą gamę produktów wysokobiałkowych, dla których bazę surowcową stanowią białka mleczne, o tak niesamowitej różnorodności pod względem jakości, ceny, ale także mniej przyziemnych aspektów

    Odpowiedzi: 18| Ilość wyświetleń: 2314| Data: 2011-09-17 08:56:39| Liczba SOGów: 2
  • [art] Zmiany w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania.

    białka, gdy smażymy lub grillujemy efekt może być już odwrotny. co niekorzystne gdy zbyt długo ogrzewamy potrawę i pod coraz większą temperaturą dodatkowo większa ilość wody tez nie pomaga. powoduje to straty. dlatego możemy je zmniejszać

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 20508| Data: 2009-07-08 15:37:45| Liczba SOGów: 8
  • witaminy, mineraly - syntetyczne czy naturalne

    do spożycia, zasłaniając się brakiem czasu zajadamy się posiłkami w barach szybkiej obsługi, które do swoich potraw używają półproduktów najbardziej ‘ naszpikowanych chemią „ jak to jest tylko możliwe, wiec zupełnie nie rozumiem strachu niektórych

    Odpowiedzi: 51| Ilość wyświetleń: 18345| Data: 2007-03-01 19:15:58| Liczba SOGów: 17
  • dodatkowe substancje w jedzeniu

    znalazłem dosyć ciekawą tabele z substancjami e xx, które z reguły nic nam nie mówią. substancjami dodatkowymi do żywności food additives określa się substancje normalnie nie spożywane jako żywność, nie będące typowymi składnikami żywności,

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 14382| Data: 2006-09-23 16:37:58| Liczba SOGów: 5
  • MACA(Lepidium)

    ostatnio pojawilo sie kilka pytan na temat maci ponizszy artykol w pelni obrazuje wlasciwosci owej rosliny. jak widac roslina ma dosyc wszechstronne zastosowanie. artykól zamieszczony dzieki uprzejmosci dr farmacji katarzynie zurkowskiej.

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 21930| Data: 2007-01-18 22:47:48| Liczba SOGów: 3
  • witamin, minerałów - czar !

    do spożycia, zasłaniając się brakiem czasu zajadamy się posiłkami w barach szybkiej obsługi, które do swoich potraw używają półproduktów najbardziej ‘ naszpikowanych chemią „ jak to jest tylko możliwe, wiec zupełnie nie rozumiem strachu niektórych

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 6598| Data: 2005-12-24 12:54:31| Liczba SOGów: 8
  • Jak chronić witaminy?

    temperatura smażenia, by wszystko co zdrowe w ułamku sekund zniknęło z talerza. przygotowując ulubioną potrawę rzadko kiedy zastanawiamy się nad pozornie błahym zabiegiem mycia, krojenia czy gotowania produktów. tymczasem to właśnie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 3347| Data: 2010-09-07 22:54:22| Liczba SOGów: 4
  • Gdy wątroba mówi: "STOP"

    2005/20050517151225 artykuł jest autorstwa pana dariusz szukała. został w całości skopiowany prze mnie z innej strony internetowej 7 tak wiec nie oczekuje jakiś słów uznania czy sogów, myśle po prostu ,ze warto przeczytać 3 gdy wątroba

    Odpowiedzi: 58| Ilość wyświetleń: 27780| Data: 2005-05-17 15:12:25| Liczba SOGów: 38
  • Synteza białek mięsniowych (anabolizm) - EAA vs NEAA

    kiedy podnosisz ciężary, powodujesz mikrouszkodzenia włókien mięśniowych. to pobudza proces nazywany syntezą białek mięśniowych, który używa aminokwasów do naprawy i wzmocnienia włókien. dzięki temu robią się one bardziej odporne na przyszłe

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 11193| Data: 2011-04-01 03:00:41| Liczba SOGów: 7
  • TEST SPONSOROWANY produktów linii SFD - MASA by ProSatan pods.42/43 str.

    [size=big] test supli sfd [/size] witam wszystkich gorąco na oficjalnym teście suplementów sfd . mam nadzieję, że pierwsza wpiska będzie w pełni przejrzysta i łatwa w rozczytaniu. żeby nie rozpisywać się tutaj za bardzo,

    Odpowiedzi: 490| Ilość wyświetleń: 48204| Data: 2012-02-24 01:02:19| Liczba SOGów: 26
  • AMARANTUS - Konkurent otrębów przennych. ART.

    znacznie więcej niż szpinak i burak liściowy. ziarno amarantusa można stosować jako składnik różnego rodzaju potraw gotowanych, duszonych i zapiekanek. mąka z amarantusa może być stosowana jako dodatek do szeregu wyrobów spożywczych,

    Odpowiedzi: 24| Ilość wyświetleń: 18200| Data: 2007-03-16 20:21:11| Liczba SOGów: 8
  • [ART] Suplementacja w sportach walki

    jako, że temat jest w naszym dziale dalej popularny oraz dosc czesto poruszany postanowilem wkleic swoj artykul, ktory bral udzial w marcowej edycji konkunrsu w dziale odżywki, suplementy . zacznę jednak od wklejenia linków dwóch wyróżnionych

    Odpowiedzi: 84| Ilość wyświetleń: 21833| Data: 2008-03-30 13:50:59| Liczba SOGów: 41

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}