Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: obliczanie wartosci odzywczej potraw

Strona 1 z 177

  • Charakterystyka wartosci odzywczej grup produktow spozywczych By Makaveli17

    witam 1 niewiem czy o tym kiedys był artykul na forum, jak nie to mysle ze każdemu się troche informacji podstawowych przyda nt. podzialu produktow spożywczych na grupy podzial produktow spożywczych na grupy jedynie pożywienie

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 29630| Data: 2008-04-19 14:12:47| Liczba SOGów: 5
  • Mleko-wartosci odzywcze.

    1.istota mleka. mleko jest to biała nieprzezroczysta wydzielina gruczołu mlekowego samic ssaków, stanowiąca pokarm dla urodzonego potomstwa. zgodnie z międzynarodową federacja mleczarsko mleko to nic innego jak produkt doju krowy w

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 25829| Data: 2008-03-14 18:04:22| Liczba SOGów: 12
  • obliczanie wartosci

    mam takie pytanie, jak oblicza sie wartosci energetyczne, gdy mam np. proukt 1 w 100 g białka 10 g węgli 30 g tłuszczy 0 g i produkt 2 w 100g

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 1105| Data: 2007-07-15 11:54:20| Liczba SOGów: 0
  • Tabela Wartości Odżywczych

    należy pamiętać o tym, że odżywkii suplementy są uzupełnieniem diety. oto wartości odżywcze potraw najbardziej przydatnych w sportach siłowych w 100g produktu produkt baiłko

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 32210| Data: 2006-02-14 17:58:32| Liczba SOGów: 7
  • Kalorie!!!!!!

    . poszczególne tabele zawierają wartość energetyczną produktów spożywczych, wyrażoną w kilokaloriach kcal . obliczanie kalorii jest jedną z rozpowszechnionych metod stosowanych w przypadku ustalenia indywidualnych diet odchudzających, których

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84349| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • [Art] Carb Cycling - Zasady manipulacji węglowodanami

    które należy dostarczyć każdego dnia cyklu. first step: calculating your basal metabolic rate / obliczanie podstawowej przemiany materii organizmu ============= ellis, zapotrzebowanie kaloryczne:

    Odpowiedzi: 66| Ilość wyświetleń: 66820| Data: 2008-08-03 12:57:19| Liczba SOGów: 42
  • Owoce i warzywa

    sporo potasu, magnezu, sodu i innych. są zasadotwórcze .nadają się więc wspaniale na warzywo do kwasotwórczych potraw mącznych. dobrze jest spożywać buraki w postaci barszczu kiszonego uwaga bez octu . cebula bez przesady można

    Odpowiedzi: 13| Ilość wyświetleń: 143920| Data: 2006-08-04 23:00:05| Liczba SOGów: 21
  • SERY WYRABIANE Z MLEKA KOZIEGO I OWCZEGO

    zastosowanie w żywieniu. mogą być używane nie tylko jako dodatek do pieczywa, ale jako główny składnik niektórych potraw np. leniwe pierogi, budynie ,jako składnik nadzienia pierogi, naleśniki lub jako dodatek podnoszący wartość odżywczą potrawy

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 22101| Data: 2005-06-24 11:22:04| Liczba SOGów: 7
  • Jak chronić witaminy?

    temperatura smażenia, by wszystko co zdrowe w ułamku sekund zniknęło z talerza. przygotowując ulubioną potrawę rzadko kiedy zastanawiamy się nad pozornie błahym zabiegiem mycia, krojenia czy gotowania produktów. tymczasem to właśnie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 3327| Data: 2010-09-07 22:54:22| Liczba SOGów: 4
  • Ryby

    kaloryczności w 100 g tabelę sporządzono na podstawie wartości odżywczej wybranych produktów spożywczych i typowych potraw iżż . 2007/20070309152144 jedz ryby morskie ryby morskie i słodkowodne różnią się między sobą proporcją

    Odpowiedzi: 40| Ilość wyświetleń: 15499| Data: 2007-03-09 15:21:44| Liczba SOGów: 17
  • grzyby

    wynikami badań naukowych, które podają skład chemiczny grzybów i zawartość substancji pokarmowych różnych gatunków. potrawy z grzybów traktowane są jako ciężkostrawne. należy jednak podkreślić, że ludzie reagują na potrawy z grzybów w sposób

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 3709| Data: 2006-09-04 14:07:48| Liczba SOGów: 10
  • witaminy, mineraly - syntetyczne czy naturalne

    do spożycia, zasłaniając się brakiem czasu zajadamy się posiłkami w barach szybkiej obsługi, które do swoich potraw używają półproduktów najbardziej ‘ naszpikowanych chemią „ jak to jest tylko możliwe, wiec zupełnie nie rozumiem strachu niektórych

    Odpowiedzi: 51| Ilość wyświetleń: 18272| Data: 2007-03-01 19:15:58| Liczba SOGów: 17
  • Tłuszcze od kuchni, czyli jak przechowywać i do czego stosować ;)

    wielorakim przemianom, a ich produkty końcowe odznaczają się bardzo negatywnym oddziaływaniem w technologii produkcji potraw i w żywieniu człowieka. wszystkie tłuszcze pod wpływem światła, powietrza i ciepła ulegają rozmaitym zmianom nazywanym

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 8261| Data: 2008-04-02 23:24:33| Liczba SOGów: 3
  • TEST SPONSOROWANY produktów linii SFD - MASA by ProSatan pods.42/43 str.

    [size=big] test supli sfd [/size] witam wszystkich gorąco na oficjalnym teście suplementów sfd . mam nadzieję, że pierwsza wpiska będzie w pełni przejrzysta i łatwa w rozczytaniu. żeby nie rozpisywać się tutaj za bardzo,

    Odpowiedzi: 490| Ilość wyświetleń: 48023| Data: 2012-02-24 01:02:19| Liczba SOGów: 26
  • witamin, minerałów - czar !

    do spożycia, zasłaniając się brakiem czasu zajadamy się posiłkami w barach szybkiej obsługi, które do swoich potraw używają półproduktów najbardziej ‘ naszpikowanych chemią „ jak to jest tylko możliwe, wiec zupełnie nie rozumiem strachu niektórych

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 6551| Data: 2005-12-24 12:54:31| Liczba SOGów: 8
  • DIETA NA JESIEŃ

    dodatkowo zawierają substancje wspomagające organizm w walce z wirusem. zalecane jest uwzględnienie w jadłospisie potraw z kasz szczególnie z kaszy jaglanej, zup na wywarach warzywno mięsnych rosołów . naturalnym jest w tym okresie brak

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 2829| Data: 2005-10-28 13:56:29| Liczba SOGów: 4
  • AMARANTUS - Konkurent otrębów przennych. ART.

    znacznie więcej niż szpinak i burak liściowy. ziarno amarantusa można stosować jako składnik różnego rodzaju potraw gotowanych, duszonych i zapiekanek. mąka z amarantusa może być stosowana jako dodatek do szeregu wyrobów spożywczych,

    Odpowiedzi: 24| Ilość wyświetleń: 18093| Data: 2007-03-16 20:21:11| Liczba SOGów: 8
  • Siłownia i siła fizyczna w sportach walki

    1. wstęp 2. trening a. cel treningu siłowego b. możliwość połączenia treningu siłowego z treningiem sw c. różne typy treningu d. trening domatora 3. odżwywianie 4. regeneracja 5. suplementacja 6. podsumowanie 7. bibliografia

    Odpowiedzi: 108| Ilość wyświetleń: 166390| Data: 2008-05-16 08:46:54| Liczba SOGów: 76
  • [art] Zmiany w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania.

    białka, gdy smażymy lub grillujemy efekt może być już odwrotny. co niekorzystne gdy zbyt długo ogrzewamy potrawę i pod coraz większą temperaturą dodatkowo większa ilość wody tez nie pomaga. powoduje to straty. dlatego możemy je zmniejszać

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 20159| Data: 2009-07-08 15:37:45| Liczba SOGów: 8
  • Soja - za i przeciw ....

    skrzep otrzymuje się serek tofu. ma on łagodny smak, dlatego może być wykorzystywany do przyrządzania wielu różnych potraw pod wpływem dodanych przypraw może uzyskiwać zupełnie odmienny smak. istnieje kilka gatunków tofu. dwa najbardziej

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 6544| Data: 2002-08-24 22:38:25| Liczba SOGów: 3

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}