Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: metody obróbki cieplnej

Strona 10 z 14

  • Dieta redukcja prośba o sprawdzenie

    to warzywa to większość surowe albo parowanie ostatecznie gotowanie. mięcho para a produkty wymagające dłuższej obróbki to gotowanie. obliczenia zapotrzebowania w załączniku. basenu nie liczę w zapotrzebowaniu, intensywność przyjmuję jako dolne

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 398 | Data: 2014-04-06 23:12:30 | Liczba SOGów: 0
  • Dieta do obróbki, potrzebna wasza pomoc.

    witam! koledzy pomogli mi w tym temacie z suplementami http://www.sfd.pl/t%c5%82uszcz%2c_biegi%2c_masa.. t847525 s2.html, teraz czas na dietę. znalazłem coś takiego : pierwszy posiłek: pół litra mleka 1,5% płatki owsiane 120g jedno gotowane jajo

    Odpowiedzi: 8 | Ilość wyświetleń: 391 | Data: 2012-03-26 21:19:53 | Liczba SOGów: 0
  • Rozeznanie co do przypraw i przyrządzania potraw.

    do piersi z kurczaka na parze 4. czy moge wlozyc surowa, zwykla piers z kury do garnka parowego bez jakiejkolwiek obróbki 5. czy zdrowe bedzie dodanie troche cukru, sacharozy do platkow owsiantych 6. jak moge latwo przyrzadzic rybe, jaką

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 385 | Data: 2010-06-11 21:29:13 | Liczba SOGów: 1
  • Scitec 100% whey protein superb

    białka za jednym razem 100% whey protein superb jest białkiem niezwykle wysokiej jakości, wyłącznie z zimnej obróbki serwatki. dietetyczne białko jest źródłem azotu i podstawowych aminokwasów, których organizm potrzebuje do wzrostu i

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 379 | Data: 2014-06-23 14:57:37 | Liczba SOGów: 0
  • Ocena, pomoc (trening + dieta + suplementacja)

    dodajemy zioła: pieprz czarny, oregano, bazylie, tymianek, kminek, całość diety po odjęciu strat wynikających z obróbki kulinarnej zawiera: 2500kcal, 200g białek, 75g tłuszczy, z czego ponad 40g to nienasycone kwasy tłuszczowe, 267g

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 373 | Data: 2011-06-01 20:07:43 | Liczba SOGów: 0
  • kurczak

    witam. mam pytanie, czym się różni pierś kurczaka bez skóry od piersi z kurczaka gotowanej prócz tego, że tą drugą sie gotuje i jest ogromny przeskok w białku szczególnie. rodzajem obróbki pierwszą dajmy na to się zmaży i wartości uciekają

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 369 | Data: 2014-10-21 22:57:10 | Liczba SOGów: 0
  • Prośba o wyjaśnienie , dietka na masę ! ! !

    100g ma 10,9gbiałka , 0,2 tłuszczy , 0,7 węgli załóżmy że robię sobie omlet tak że ma te równe 100g , czy podczas obróbki termicznej białko to nie traci swoich wartości odzywczej tak samo mi chodzi o wszystkie posiłki np: mintaja z pieca ,

    Odpowiedzi: 3 | Ilość wyświetleń: 312 | Data: 2012-02-28 20:38:44 | Liczba SOGów: 0
  • Plan treningowy do obróbki :D

    siemka, mój staż to niecały miesiąc, ale ćwiczyłem całkiem mocno poza siłownią. moim celem jest zwiększenie masy ok.180cm, 67kg i siły, a później zrobieniu sylwetki, szybkości, wytrzymałości do sportów walki ; mam 17 lat i to mój pierwszy plan.

    Odpowiedzi: 8 | Ilość wyświetleń: 312 | Data: 2012-07-15 17:08:09 | Liczba SOGów: 0
  • Jak zachowują się tłuszcze w mikrofali?

    okazał się bardzo ubogi informację. chodzi mi głównie, o to czy istnieją jakieś badania dotyczące wpływu takiej obróbki termicznej na strukturę chemiczną tłuszczu. czy powoduje to powstanie aldehydów, epoksydów, ketonów, węglowodorów jak w

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 305 | Data: 2013-11-26 22:17:06 | Liczba SOGów: 0
  • Trening na masę do oceny i poprawki

    witam. plan treningowy do obróbki trening splitem, 3 razy w tygodniu wiek: 19 staż treningowy: 1 rok suplementy: gainer przeciwwskazania

    Odpowiedzi: 5 | Ilość wyświetleń: 295 | Data: 2013-08-16 16:29:31 | Liczba SOGów: 0
  • Pytanko , wyjaśnienie dietka :)

    100g ma 10,9gbiałka , 0,2 tłuszczy , 0,7 węgli załóżmy że robię sobie omlet tak że ma te równe 100g , czy podczas obróbki termicznej białko to nie traci swoich wartości odzywczej tak samo mi chodzi o wszystkie posiłki np: mintaja z pieca ,

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 290 | Data: 2012-02-27 21:57:05 | Liczba SOGów: 0
  • proszę o pomoc w sposobie przyrządzania potraw.

    używam tłuszczu, gotową gorącą potrawę dopiero polewam oliwą z oliwek albo olejem, ponieważ czytałam, że w trakcie obróbki ryby w jakimś tłuszczu, omega z tego tłuszczu wytrącają omega, które zawiera ryba. zmieniony przez agnieszka85z w

    Odpowiedzi: 9 | Ilość wyświetleń: 281 | Data: 2015-01-29 09:44:10 | Liczba SOGów: 0
  • Pytanie o tluszcze. Prosba o opinie

    że można nadganiać omega 3 np rybami ale nurtuje mnie utlenianie wlaśnie omega 3. co naprawdę się dzieję podczas obróbki termicznej ryb jak działa światło i co tak naprawdę ryby lub inne źródła są warte. no i czy nienajsewniojeszym z punktu

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 269 | Data: 2013-03-21 11:38:58 | Liczba SOGów: 0
  • Dodawanie zdrowych tluszczy pod koniec obróbki termicznej

    mam pytanie.jesli mam powiedzmy do uzuplenienia zapotrzebowanie xml oliwy z oliwek i dodam ją pod koniec obrobki termicznej jakiegos sosu i chwile go odparuje ten tluszcz bedzie dalej nadawał sie do spożycia tak samo jak oliwa pita na surowo

    Odpowiedzi: 5 | Ilość wyświetleń: 261 | Data: 2013-10-03 11:57:15 | Liczba SOGów: 0
  • białko w gotowych produktach

    w białko, a nie mam możliwości gotowania np. kurczaka. więc pytanie do was. jakie produkty gotowe bez konieczności obróbki termicznej mógłbym sobie kupowac z góry dziękuję :

    Odpowiedzi: 2 | Ilość wyświetleń: 261 | Data: 2014-05-15 18:15:52 | Liczba SOGów: 0
  • BIAŁKO DO WYPIEKÓW DOMOWYCH

    białka pochodzenia roślinnego, orientuje się ktoś czy to białko activlab muscle up protein nadawałoby się do obróbki termincznej zawiera kreatynę, nie będzie przeszkadzać

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 253 | Data: 2014-12-04 22:57:11 | Liczba SOGów: 0
  • Kura!

    witam czy po odmorżeniu kurczaka, poddaniu go do obróbki termicznej mam tu na myśli na patelni lub w piekarniku można ponownie zamrozić kurczaka i zjeść go spokojnie np.2 3 dni później

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 243 | Data: 2015-05-21 15:02:04 | Liczba SOGów: 0
  • FBWx3 ocena planu i przymiarka do redukcji

    mi się, że mogę mieć za dużo ćwiczeń, ale co ja tam wiem... 2. za miesiąc chcę sobie zrobić 8 tyg redukcji obróbki trochę mnie zalało, bo przez te 3 miesiące wrzuciłem ponad 11 kg. jak do tego podejść jeśli chodzi o treningi tzn. czy mogę

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 228 | Data: 2013-09-03 14:35:34 | Liczba SOGów: 0
  • Olej lniany

    witam czy to prawda że w oleju lnianym retyfikowanym w wyniku obróbki kwasy tłuszczowe zamieniają się w trans.żona mi wczoraj kupiła olej lniany retyfikowany nie zna się .czy wogóle nadaje się on do picia

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 213 | Data: 2014-01-22 17:19:50 | Liczba SOGów: 0
  • Tłuszcze z pieczonej karkówki

    czy jak upiekę karkówkę w piekarniku w worku to tłuszcze normalnie uwzględniać w diecie. kalkulator liczy tłuszcze a podczas obróbki wytapia się wszystko i nie wiem jak to liczyć

    Odpowiedzi: 1 | Ilość wyświetleń: 165 | Data: 2015-11-30 11:06:11 | Liczba SOGów: 0

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}