[...] kruchości. Warto również zaznaczyć, że osteoporoza powoduje prawie dziewięć milionów złamań rocznie na całym świecie, a ponad połowa z nich występuje w Ameryce i Europie. W jaki sposób ananas może wspomóc walkę z tą chorobą? Ten niezwykły owoc jest bogaty w witaminę C. Dwa plastry ananasa (około 165 g) pokrywają prawie 90% zapotrzebowania [...]
[...] gdyż właśnie to niewiedza bywa najczęstszą przyczyną przerostu drożdży, jak powszechniej nazywana jest grupa grzybów zamieszkujących nasze organizmy. Warunki w jakich żyjemy obecnie stwarzają wiele czynników sprzyjających rozwojowi grzybów w naszych organizmach. Światowa Organizacja Zdrowia opublikowała raport, z którego wynika, że [...]
[...] które przyniósł, bo nikt nie wiedział, dlaczego tak było. Powodem był fakt, iż człowiek ten trawił własne mięśnie, ponieważ jeśli się przyjmuje (gemfibrozol) i jakikolwiek inhibitor reduktazy koenzymu HMG jednocześnie, to takie właśnie są skutki uboczne w PDR(???) i leki te nie powinny być podawane razem. Tak więc pacjent [...]
Przez lata na forach w Internecie i siłowniach, wprawdzie mówiło się o tym ze sterydy nie są zdrowe, ale tak naprawdę nikt nie potrafił przytoczyć jaki to jest mechanizm, i dlaczego na przykład grozi nam zawał? Co do niego może doprowadzić? Kilka lat temu w Internecie zaczęło robić się głośno o tym ze w morfologii wielu osób, w oczy rzucają się [...]
400 leczniczych substancji znaleźli specjaliści amerykańscy, zajmujący się kwestiami żywienia w pokarmach, które na co dzień znaleźć można na naszych stołach. W jaki sposób wpływają na nasz organizm? Brokuły to bogate źródło witamin A, E, K1, C, B1 oraz mikroelementów - potasu, fosforu, wapnia, żelaza i chromu. Co jednak najważniejsze, brokuły, [...]
[...] potrzebnych składników odżywczych. Zastępując słodyczami warzywa, owoce i inne wartościowe pokarmy, pozbawiamy się ważnych witamin i minerałów. Inny problem, to wpływ jaki mają słodkości na stan naszego uzębienia. Cukier zawarty w wyrobach cukierniczych przykleja się do powierzchni zębów i staje się doskonałym pożywieniem dla bakterii, [...]
[...] rozluźnia mięśnie. Co się dzieje, kiedy organizm nie może magazynować magnezu, ponieważ komórka jest odporna? Tracimy go, naczynia krwionośne się zwężają, a jaki to ma skutek? Taki, że wzrasta ciśnienie i zmniejsza się ilość wytwarzanej energii, gdyż magnez wewnątrzkomórkowy jest niezbędny we wszystkich procesach wytwarzania [...]
[...] rozluźnia mięśnie. Co się dzieje, kiedy organizm nie może magazynować magnezu, ponieważ komórka jest odporna? Tracimy go, naczynia krwionośne się zwężają, a jaki to ma skutek? Taki, że wzrasta ciśnienie i zmniejsza się ilość wytwarzanej energii, gdyż magnez wewnątrzkomórkowy jest niezbędny we wszystkich procesach wytwarzania [...]
[...] laboratoryjnych, które przyniósł i nikt nie znał przyczyny tego stanu. W rzeczywistości człowiek ten trawił własne mięśnie, ponieważ jeśli się przyjmuje gemfibrozol i jakikolwiek inhibitor reduktazy koenzymu HMG jednocześnie, to takie właśnie są skutki uboczne. Leki te nie powinny być podawane razem. Tak więc pacjent konsumował własne [...]
[...] zabezpieczone w szklance) na podgrzewaczu, po czym rano dodaję resztę wrażliwych na temperaturę: pestki dyni, sezam, ziarna słonecznika. To są w zasadzie wszystkie ziarna jakie spożywam w ciągu dnia. Potem bazuje jeszcze na białku konopnym (w okropnie niesmacznym szejku z chlorellą i spiruliną :), ale nie postrzegam go jako stricte ziarna, bo [...]