SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Nie znaleziono "jak wybraa bia3ko". Wyświetlono wyniki dla:

jak wybrać białko

  • [...] jest za to w kreatynę (aż 3 g na porcję) oraz w kompleks związków mających wpłynąć na wzrost poziomu testosteronu, czyli cynk, niacynę oraz tryptofan i AAKG. Produkt ten bazuje na izolacie białka serwatkowego, dzięki czemu idealnie sprawdzi się jako element po treningowej regeneracji.  *Ranking wg popularności sprzedaży i opiniach w sklepie SFD

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4506 Data: 2022-05-13 18:19:46
  • [...] kontekście, jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 69973 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Jak brać białko?

    Artykuł
    Suplementy

    [...] białko? Czym jest odżywka białkowa? Jak brać białko? Które białko wybrać na masę, a które na rzeźbę? Odpowiednia podaż białka w diecie będzie odpowiadać za takie procesy, jak regeneracja, jej tempo, utrzymanie nienagannej kondycji naszych tkanek, które bezpośrednio powiązane są z pracującymi mięśniami, ale i nie tylko. Z punktu prozdrowotnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3432 Data: 2018-09-02 16:52:50
  • Jakie musli jest najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] produktów typu musli żaden nie powinien być stałym elementem diety. Bez wątpienia musli warto przygotować samemu, dodając różnego rodzaju płatki zbożowe, orzechy dobrej jakości, świeże owoce, ksylitol. Wybierając jednak produkt najlepszy pod różnym względem, wybrałbym musli Vitanella Premium 420 g. Mimo sporej ilości cukrów prostych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16314 Data: 2017-09-11 10:09:43
  • [...] pokarmowego, chyba że mamy do czynienia z uczuleniem na laktozę. Wtedy też należy dobrać odpowiednią frakcję białkową, która nie będzie powodowała dyskomfortu trawiennego, jak choćby WPI. Nie zaobserwowano również obciążenia wątroby czy też nerek podczas użycia białka, stąd można z pełną odpowiedzialnością napisać, że nadaje się ono idealnie w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22438 Data: 2018-09-06 10:59:43
  • [...] same w sobie są kiepskim źródłem energetycznym, a ich wykorzystanie w diecie ma charakter bardziej funkcjonalny. Pomimo że 1 g białka, dostarcza około 4 kcal (tak samo, jak 1 g węglowodanów), to proces trawienia jest o wiele bardziej energochłonny i potrzeba około 24 kcal, aby wykorzystać dostarczony 1 g białka. Jak więc widzimy, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2080 Data: 2018-09-08 10:19:51
  • Jakie lody wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] coś, co wyjątkowo lubi. Dla sporej części osób są to różnego rodzaju słodycze, fast-food czy przekąski. Niektórzy wliczają tego typu odstępstwa w bilans kcal, traktując jako element diety, a inni traktują jak oszukane posiłki zjedzone np. raz w tygodniu jako dodatkowa pula kcal. Wiele spośród tych osób jako tego typu odstępstwo traktuje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26387 Data: 2017-08-24 09:26:33
  • Która chałwa najlepsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w tym zestawieniu wypada chałwa z firmy Odra - syrop glukozowy na głównym miejscu i udział masy sezamowej jest dość niski. Podsumowanie Chałwa ma swoich zwolenników, jak i przeciwników, osobiście uważam, że jej mały udział w diecie niczego nam nie zaburzy. Jest bardzo kaloryczna, ale ma też wiele cennych właściwości, co stawia ją wśród [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27734 Data: 2017-09-09 11:13:39
  • Jakie mięso mielone na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Gotowe mięso mielone to produkt wysoce przetworzony, najczęściej z kiepskim składem, czy zatem lepiej go unikać? Czy w sklepowych lodówkach jest szansa na znalezienie dobrej jakości gotowego mięsa mielonego? Na co zwracać uwagę przy zakupie i czym się kierować? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć na podstawie przygotowanego zestawienia. Choć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20323 Data: 2017-09-04 09:13:29
  • Jaki makaron na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] niskiej cenie. Duży wybór makaronów o różnym składzie i kształcie. Firma posiada bardzo prostą stronę internetową, gdzie dokładnie wykazuje wszystkie szczegóły produktów, jak składniki, wartości odżywcze czy nawet obecność poszczególnych składników mineralnych i błonnika. Zastanawia brak wody w produkcie. Wydaje się to błędem na etykiecie. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25820 Data: 2017-08-27 11:28:49
  • Brokuły czy cukinia - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] się do kilku wybranych. Bez wątpienia urozmaicanie i spożywanie różnego rodzaju warzyw przyniesie nam wiele korzyści i pozwoli uniknąć możliwych problemów. Co jednak wybrać jako jedno z głównych warzyw, gdy nie chcemy aby było ich zbyt wiele w posiłkach. Przeanalizujmy dwa najpopularniejsze, które często spotkać można w dietach osób dbających o [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3825 Data: 2017-09-19 10:40:24
  • Nie daj się zaskoczyć - 8 zdrowych przekąsek na mały głód

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przekąski odgrywają istotną rolę w naszej diecie. Przemyślany dobór przekąsek może pomóc w dostarczeniu ważnych składników odżywczych, zaspokoić głód oraz zapewnić energię i koncentrację na część dnia. Niestety wiele popularnych przekąsek jest bogatych w tłuszcze trans, cukry proste i sztuczne dodatki, które mogą wpływać negatywnie na nasze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 381 Data: 2023-06-15 06:51:00
  • Białko zwierzęce czy roślinne - jaka jest różnica?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w syntezie hormonów i enzymów niezbędnych do prawidłowego trawienia, zapewniają biosyntezę ciał odpornościowych. Białka pochodzenia zwierzęcego zawierają składniki, takie jak witamina B12, D3, żelazo hemowe, cynk oraz kwasy tłuszczowe DHA, których brakuje w produktach pochodzenia roślinnego. Białka pochodzenia roślinnego wykazują pozytywny [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3041 Data: 2020-05-28 09:02:22
  • [...] pokonać rynek chipsów? To raczej nie nastąpi szybko, jednak rynek przekąsek mięsnych rośnie w bardzo szybkim tempie i to właśnie kosztem tych wymienionych wcześniej. Od jakiegoś czasu widoczny jest trend polegający na odchodzeniu od węglowodanów w kierunku białka. Suszona wołowina — zawartość cynku Wołowina suszona zawiera także cynk, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2296 Data: 2019-09-12 21:58:40
  • Wołowina vs. drób - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] chcącej kształtować swoją sylwetkę. Z drugiej strony zaobserwować można, że w zdecydowanej większości diet dominuje drób, a dokładnie pierś z kurczaka. Z czego to wynika i jak dalece powyższe poglądy są prawdziwe? Przeanalizujmy szczegółowo te dwa rodzaje mięs i zastanówmy się, które rzeczywiście warto spożywać częściej. Drób – co to takiego? [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7198 Data: 2017-09-14 10:30:46
  • [...] kości i zęby oraz może zapobiegać osteoporozie w późniejszych latach. Odgrywa również rolę w krzepnięciu krwi, skurczu mięśni i funkcjonowaniu nerwów. Biorąc pod uwagę, jak ważny jest to składnik i jak duże jest ryzyko niedoborów u osób, które nie spożywają produktów mlecznych, wielu producentów zaczęło wzbogacać wapniem także napoje [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1086 Data: 2022-03-13 19:08:02
  • [...] poliolami, które pogłębiają słodycz owoców, nie powodując jednocześnie gwałtownego skoku poziomu glukozy we krwi. Frużeliny te stanowią doskonałą opcję zarówno na śniadanie, jak i przekąskę. Oczywiście wykorzystanie ich w kanapkach to tylko jedna z opcji, gdyż można również korzystać z nich jako dodatku do jogurtów, musli czy deserów. Co zamiast [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 627 Data: 2024-04-03 09:04:20
  • [...] Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko Tłuszcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23814 Data: 2020-10-23 16:10:50
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] o wyższej cenie, które mają większą wartość dla człowieka (np. dlatego tak drogie są białka serwatkowe, szczególnie izolaty i hydrolizaty). Również wysoką cenę mają dobrej jakości ryby, wołowina itd. Bardzo dużo trzeba zapłacić za dobrej jakości szynkę czy kiełbasę, równie drogie są parówki nie zawierające niechcianych dodatków (np. MOM). Webb [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20405 Data: 2019-05-29 09:15:06
  • [...] Ostatnim rodzajem białka pochodzenia roślinnego, które chciałbym omówić, jest białko pochodzące z grochu. A to głównie z kilku przyczyn: stosunkowo niskiej ceny,  wysokiej jakości - zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, choć może zawierać mniejszą ilość metioniny - warto łączyć je z innym bogatym źródłem pokarmowym białka,  równomiernym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18591 Data: 2020-12-29 18:40:51