[...] po treningu woreczek ryżu i jem . Na co dzień 3 posiłki + 2 śniadanie . normalne nic specjalnego . Posiłki też żadne wysoko kaloryczne , sery , mleko , makarony , piersi , jajka tylko że trochę więcej niż normalnie . Nie pije alkoholu , i nie jem słodyczy . Mowa tutaj o wszystkich rzeczach które zawierają chodź odrobinę czekolady . PYTANIE: [...]
Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-12-21 17:46:50 Liczba szacunów: 0
[...] , ZWŁASZCZA O LEUCYNE . Jakie produkty żywnościowe zawierają wszystkie a jak nie wszystkie to prawie wszystkie aminokwasy egzogenne i obowiązkowo leucyne ???? Myśle że jajka mają dużo aminokwasów egzogennych ale nie jestem pewien. Poradźcie jakie produkty żywnościowe jeść żeby dostarczyć wszystkich aminków egzogennych. Wołowiny jakoś za [...]
Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3811 Data: 2011-08-20 13:39:21 Liczba szacunów: 0
[...] - wszystkie bez wyjątku rodzaje mięsa i drobiu; - wszystkie rodzaje wędlin, z wyjątkiem białej kiełbasy, pasztetu z wątróbki, konserw i innych wyrobów przemysłowych; - jajka; - sery; - zielone warzywa. Okazjonalnie - śmietana, olej, masło, majonez. Dozwolone kombinacje białkowo - węglowodanowe - zielone warzywa; - dobre węglowodany [...]
Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-12 17:36:42 Liczba szacunów: 0
[...] produktów przechowywanych w naczyniach cynkowych. Źródła Znaczącym źródłem cynku są mięso zwierząt, ryby, ostrygi, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna zbóż, pestki dyni, jajka, chude mleko, musztarda ziarnista. Poza produktami spożywczymi, pewne ilości cynku zawiera woda pitna z sieci wodociągowej, wykonanej z ocynkowanych rur. Fluor Fluor [...]
Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2513 Data: 2008-05-31 10:08:47 Liczba szacunów: 0
[...] zupy na wywarach z kości, mięsa, ryb, drobiu i grzybów, podprawiane zasmażkami, o smaku kwaśnym. Dodatkiem do zup mogą być delikatne kasze, ryż, makaron nitki, kluski lane z jajka i mąki. Nie podaje się grzanek smażonych na tłuszczu, groszku ptysiowego, ciasta francuskiego, pasztecików, twardych klusek. Potrawy mączne i kasze. Dozwolona jest [...]
Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Liczba szacunów: 0
[...] są roślinne i zwierzęce. POKARMY ZWIERZĘCE *Wołowina,cielęcina i wieprzowina-chude mięso *Wątrubka i nerki *Chuda szynka i bekon *Drób *Mleko,ser,jogurt,jajka Zawsze wybieraj produkty o obniżonej zawartości tłuszczu -1 lub 2-procentowe mleko niskotłuszczowy jogurt oraz niskotłusczowy ser. Źródła węglowodanów - ryż, kasza, [...]
Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-07 18:44:37 Liczba szacunów: 5
[...] czy inne przyjęcie. Jeśli jesteś głodny - wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie!!! DZIEŃ 1, 8 Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną DZIEŃ 2, 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Lunch:1 duzy befsztyk, [...]
Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 13751 Data: 2005-03-09 16:46:15 Liczba szacunów: 0
[...] Zaleca się dietę jarską, spokój, odsunięcie przypraw. Arterioskleroza - zgrubienie ścianek arterii. Dieta jarska, dużo suró-wek, minimum tłuszczów, odsunąć jajka, używki, duża rolę odgry-wają stresy. Bardziej harmonijny, zgodny z naturą tryb życia, więcej świeżych owoców, 3 x 20 - 30 kropli nalewki czosnkowej (50 g po-krojonego [...]
Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-29 22:11:50 Liczba szacunów: 0
[...] + ryz + warzywa. 6. Tunczyk w sosie wlasnym. Inne skladniki diety: - rodzynki, orzechy, jogurty, chude szynki, ryby, itd. Białko: Co jeść ryby (najlepiej mórz północy),jajka (cale lub białka, polecam cale),drób (szczególnie piersi kurze i indycze),wołowina, soja(od czasu do czasu nie zaszkodzi a dietę trzeba urozmaicać),chudy nabiał,odzywki [...]
Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-05-22 18:47:32 Liczba szacunów: 4,75
[...] naszemu„organizmowi, a najczęściej stanowi 15 % i więcej. Najkorzystniejsza jest więc dla naszego organizmu mieszanka białka zwierzęcego i roślinnego. Przykładowo jajka posiadają wzorcowe białko, ale jak dowiodły badania, organizm nasz szybciej i efektywniej z niego korzysta, jeśli 1/3 białka pochodzi nie z jajka, a np. z ziemniaków. [...]
Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 12329 Data: 2003-01-22 17:18:06 Liczba szacunów: 0
[...] naszemu"organizmowi, a najczęściej stanowi 15 % i więcej. Najkorzystniejsza jest więc dla naszego organizmu mieszanka białka zwierzęcego i roślinnego. Przykładowo jajka posiadają wzorcowe białko, ale jak dowiodły badania, organizm nasz szybciej i efektywniej z niego korzysta, jeśli 1/3 białka pochodzi nie z jajka, a np. z ziemniaków. [...]
Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12054 Data: 2006-11-04 22:17:32 Liczba szacunów: 0
[...] się na wysokim poziomie (NPU- Netto Protein Utilization). Na podstawie bilansu azotowego ustalono, że najwartościowsze białko pochodzi z jajek. Wartość biologiczna całego jajka kształtuje się na poziomie 96%, a białko to, wykorzystywane jest do celów budulcowych w 93%, przyswajalność minerałów wynosi 76%. Białko jaja składa się w 88% z wody, [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3784 Data: 2016-04-15 15:31:28 Liczba szacunów: 0
[...] materiałem do budowy mięśni, tkanki łącznej, skóry, włosów i innych ważnych tkanek. Białka z pożywienia, dostarczane przez mięso, drób, ryby, produkty pełnoziarniste, jajka, rośliny strączkowe i niektóre rodzaje warzyw, są rozszczepiane do aminokwasów. Dzienne zapotrzebowanie na białko u dorosłego człowieka wynosi przeciętnie 0,8 g na [...]
Odpowiedzi: 64 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-02-22 21:01:42 Liczba szacunów: 0
[...] to kobiet ciężarnych, osób po zabiegach operacyjnych, wykonujących ciężką fizyczną pracę itp. Do produktów charakteryzujących się najlepszym składem aminokwasów należą jajka, soja, mięso, ryby, fasola i soczewica. Źródła białka pochodzenia zwierzęcego zazwyczaj zawierają duże ilości niepożądanych tłuszczów nasyconych, natomiast źródła [...]
Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-10 16:26:02 Liczba szacunów: 0
[...] materiałem do budowy mięśni, tkanki łącznej, skóry, włosów i innych ważnych tkanek. Białka z pożywienia, dostarczane przez mięso, drób, ryby, produkty pełnoziarniste, jajka, rośliny strączkowe i niektóre rodzaje warzyw, są rozszczepiane do aminokwasów. Dzienne zapotrzebowanie na białko u dorosłego człowieka wynosi przeciętnie 0,8 g na [...]
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2455 Data: 2009-01-31 13:21:25 Liczba szacunów: 0
[...] produktów przechowywanych w naczyniach cynkowych. Źródła: Znaczącym źródłem cynku są mięso zwierząt, ryby, ostrygi, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna zbóż, pestki dyni, jajka, chude mleko, musztarda ziarnista. Poza produktami spożywczymi, pewne ilości cynku zawiera woda pitna z sieci wodociągowej, wykonanej z ocynkowanych rur. Fluor: Fluor [...]
Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14432 Data: 2009-06-19 14:36:09 Liczba szacunów: 0
[...] błonnik pokarmy, ale dalej nie polecam żadnych otrębów czy innych wysoko błonnikowych produktów. Warzywa dalej są dobrą opcją, bo zawierają witaminy i minerały. Można dalej jajka, przetwory mleczne czy tam jakieś paszteciki - co kto lubi. No i tłuszcz, w zależności od diety - ale naprawdę pomaga łatwo pokryć zapotrzebowanie kaloryczne. ◘ Trzeci [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7397 Data: 2018-04-02 08:00:31 Liczba szacunów: 0
[...] i pęcherza moczowego. Witamina A rozpuszczalna jest w tłuszczach i występuje w kilku formach. W postaci retinolu można ją znaleźć w produktach zwierzęcych, takich jak jajka (żółtko), wątroba, tran, mleko i żółte sery. Natomiast w czerwonych i żółtych owocach i warzywach, np. w brzoskwiniach, morelach, marchwi, dyni, a także w zielonych [...]
Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 2777 Data: 2011-12-02 12:30:16 Liczba szacunów: 0
[...] % zwiększa się ryzyko zachorowania na raka u osób mających nadwagę, więc zacznij sie odchudzać natychmiast, nie odkładaj tej ważnej życiowej decyzji na jutro. Salmonella a jajka Czy umycie skorupki jajka pozwala na pozbycie się groźnego mikroba? Nie, bo zainfekowane nim może być żółtko - odkryto, że salmonella potrafi dostać się do jajników [...]
Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-03-22 15:11:47 Liczba szacunów: 0