SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

hematokryt za duzo

  • podwyzszony poziom hematokrytu ?

    Post
    Doping
    PRO

    Się tak wtrące ale może wybaczycie :)a nie palisz czasem kolego troszkę? Albo nie przebywasz za dużo w zadymionych pomieszczeniach? ;) Hematokryt taki jaki masz to dla faceta jeszcze prawie norma. Hemoglobina rzeczywiście wyżej niż powinno być. A może masz astmę? Chyba nie nalezy go straszyć chorobą Vaqueza zanim nie zrobi reszty. A jeszcze spytam.

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-02-07 23:55:52 Liczba szacunów: 0
  • "DT Xzaar. Triathlon, cel Double IronMan 2017"

    Post
    Po 35 roku życia

    wiedzieć, czy mój "zapas" hemoglobiny wystarczy na tak ekstremalny wysiłek, jaki planuje. My nawet nie mówimy, że ta hemoglobina powinna być prawidłowa, a odpowiednia, że ten hematokryt powinien być odpowiedni. Mówimy o "normach" czy "wartościach prawidłowych" w odniesieniu do pewnej przeciętnej populacji. Nasuwa się pytanie czy uprawiający sporty

    Odpowiedzi: 6392 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-21 13:18:54 Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu,treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację vol 5

    Post
    Doping

    ciezko trafic zeby bylo ok. moze wyjsc za duzo krwinek hemoglobiny i za wysoki hematokryt. a jaki to bedzie mialo wplyw zalezy od pracodawcy. najrozsadniej by bylo upuscic krew przed badaniem. tylko znowu ciezko moze byc trafic w widelki.

    Odpowiedzi: 24218 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-03-20 18:58:14 Liczba szacunów: 0
  • DT ...Agnieszka dźwiga, w pogoni za formą

    Post
    Ladies SFD

    nocyty # 0,7 (0-1,8) granulocyty % 2,8 (2-6,9) limfocyty % 34,3 (20-45) monocyty % 12,4 (0,1-12) granulocyty % 53,3 (56-66) erytrocyty 4,39 (4-5) hemoglobina 13,4 (11,7-15,5) hematokryt 38,4 (35-45) MCV 87,5 (80-96) MCH 30,5 (26-32) MCHC 34,9 (31-36) RDW 11,3 (11,5-14,8) płytki krwi 151 (140-400) MPV 8,9 PCT 0,134 PDW 12,4 Immunochemia TSH 3,65 (

    Odpowiedzi: 1016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-10-27 22:14:34 Liczba szacunów: 0
  • Małolata/kebula/ podsumowanie str.37

    Post
    Ladies SFD

    TYDZIEŃ 4 w piątek robiłam badania- morfologię i kortyzol (bo zawsze chciałam sprawdzić). przy kortyzolu pobranym o 9.30 mam wynik 212,10 (jeszcze w normie, aczkolwiek wysoko). chociaż sam kortyzol chyba nic nie mówi. z kolei mam drobne odchyły w morfologii i nie wiem, czy coś z tym robić. drobne odchyły to Hematokryt 46,7 % sugerowana norma: 38-4

    Odpowiedzi: 397 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-06 16:04:54 Liczba szacunów: 0
  • początki anemii?

    Post
    Zdrowie i Uroda

    po prostu zastanawiam sie czy to sie nie pogorszy skoro 2 lata temu mialam duzo lepsze wyniki? I jak moge temu ewentualnie zapobiegac? A czym wlasciwie spowodowany jest ten niski hematokryt? To na prawde moze byc wina picia za dużo płynów? To byloby dziwne. Moze to tylko akurat tego dnia tak mialam i jak powtorze morfologie to wszystko bedzie ok?

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 13454 Data: 2005-05-07 17:18:22 Liczba szacunów: 0
  • Miał ktoś doczynienia z Muscle Test od Burneiki?

    Post
    Doping

    do 22) Estradiol: * pierwsza metoda 162,9 (ponad normę bo norma do 156) * druga metoda 44,47 (ponad normę bo norma do 42,6) Testosteron 24,28 (tylko w normie bo norma do 27,9) Progesteron w srodku normy poza tym zbyt mało dobrego cholesterolu, za mało neutrocytów, za dużo limfocytów, hematokryt, hemoglobina i krwinki czerwone równiez powyzej normy

    Odpowiedzi: 327 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-29 15:49:49 Liczba szacunów: 0
  • badanie krwi

    Post
    Zdrowie i Uroda

    normy - alat aspat , bilirubina - prod rozpadu krwi (jej barwnikahemoglobiny) normalnie usuwane przez sprzeganie w watrobie , jak sie za duzo rozpada to watroba nei nadazy i hematokryt czyli stos krwinek do osocza - powinien by ok 45% jak mi sie wydaje - zwiekszenie np w dopingu epo - ale to nie tu , bo tu odwrotnie a co to badanie na celu mialo -

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 2886 Data: 2003-10-17 22:06:15 Liczba szacunów: 0
  • WODYN / BLOG 2 - do przodu po trupach konwencji

    Post
    Trening dla początkujących

    omiędzy 5 a 24 godzin, przynajmniej w moim mieście. Pierwsza rzecz, morfologia krwi. Tutaj bardzo ładnie widać długotrwałe zagłodzenie i przetrenowanie organizmu - po prostu hematokryt i hemoglobina lecą na łeb na szyję. Badanie typowe dla sportów wytrzymałościowych, trzeba też uwzględnić poziom żelaza w organizmie. Po prostu organizm zużywając ca

    Odpowiedzi: 748 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-12-14 12:44:45 Liczba szacunów: 0
  • NATURALNA GINEKOMASTIA i nie tylko-prosze nie kasować!!

    Post
    Doping

    ja wlasciewie nie wiem co mam bo objawy mam jak przy niedoczynnosci: niemoge schudnac mimo niskokalorycztej bogatobialkowej diety ok 1500 kcal dziennie i do tego 3 godziny dziennie aerobik i 3 razy w tygodniu silownia, mam celulitis na tylku nawet, jestem spuchniety woda, mam sucha luszcaca sie skore zatkane pory ale teraz objawy nadczynnosci:od 5

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 13184 Data: 2007-01-21 23:23:28 Liczba szacunów: 0
  • Nadcisnienie

    Post
    Doping

    Normalna sprawa ze markery ktore podales sa podwyzszone na cyklu , hematokryt juz troche za wysoko , jak masz zamiar dalej bic towar to oddaj krew , im gestsza krew tym serce ciezej pracuje , nie ladowal bym sie w leki na obnizenie cisnienia w twoim wieku , jak nie robisz cardio to zacznij i samo to juz duzo pomoze .

    Odpowiedzi: 79 Ilość wyświetleń: 4573 Data: 2017-08-21 09:56:07 Liczba szacunów: 1