SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

guma arabska

  • [...] kruche 65% (mąka kukurydziana, tłuszcz roślinny palmowy nieuwodorniony, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, koncentrat białek serwatkowych , stabilizator: guma arabska, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja słodząca : sukraloza), nadzienie o smaku śmietankowym 35% (tłuszcz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4489 Data: 2018-04-12 11:38:16
  • Napoje zero - tanie czy drogie? Które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ochota na zimny napój gazowany, szczególnie w ciepłe, letnie dni, dopada chyba każdego. Problem, a nawet dwa pojawiają się jednak w sytuacji, gdy nie chcemy dostarczyć zbędnych cukrów prostych oraz gdy mamy niewielki fundusz na tego typu zachcianki. W przypadku pierwszego problemu z pomocą przychodzą nam, dostępne w szerokiej gamie produktów, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4493 Data: 2017-08-25 09:21:27
  • Jakie ciastka na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ciasteczka to kolejne dobrodziejstwo, którego zazwyczaj wystrzegamy się na diecie, bo przecież tuczą, mają zbyt dużo cukru, ale też tłuszczu. Dlatego najlepiej wrzucić je na nietykalną półkę „słodycze”. Ale czy aby na pewno nie ma takich słodkości, które mogłyby pojawić się w naszej codziennej diecie? Tak się składa, że jednak są. Poniżej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7927 Data: 2017-10-20 20:29:17
  • Jaki jogurt pitny jest najlepszy i najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] udział cukrów w składzie, obecność skrobi modyfikowanej oraz karagenu. Danone Activia brzoskwinia-mango Skład: mleko, cukier, brzoskwinie 2,5%, substancja zagęszczająca: guma arabska, mango 0,6%, mleko w proszku odtłuszczone, aromaty naturalne, koncentraty z marchwi i jabłek, bakterie: jogurtowe (10⁸ jtk/g), ActiRegularis Bifidobacterium CNCM [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22505 Data: 2017-11-27 10:45:14
  • VEGELOVE Choco Cherry - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    [...] kalorycznego. Skład Substancja słodząca: maltitole, tłuszcz roślinny shea, ekstrakt kokosowy w proszku 12% (ekstrakt kokosowy 97%, maltodekstryna z tapioki, emulgator: guma arabska), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, aromaty, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól). Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 566 kcal Tłuszcz: 12 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1331 Data: 2022-01-23 13:36:03
  • [...] od podjadania. Skład Substancja słodząca: maltitole, tłuszcz roślinny shea, ekstrakt kokosowy w proszku 12% (ekstrakt kokosowy 97%, maltodekstryna z tapioki, emulgator: guma arabska), migdały 5%, wiórki kokosowe 5%, olej słonecznikowy, aromaty, emulgator: lecytyny, sól. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 568 kcal Tłuszcz: 48 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1650 Data: 2022-02-24 14:26:19
  • [...] jest w postaci disacharydów (laktoza), trisacharydów (raj7noza) i polisacharydów, np. galaktanów czy galaktoara banów - żywic roślinnych, z których najbardziej znane są guma arabska, agar-agar i karageny. Występuje również jako składnik niektórych glikozydów, oraz fosfolipidów mózgu - sJingomielinach. Wolną D-galaktozę otrzymuje się z [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 15483 Data: 2008-09-20 10:57:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] lanolina, euceryna, wosk = cera alba et flava = beeswax, krzemian glinu, krzemian wapnia, lecytyna, nienasycone kwasy tłuszczowe, gelatin, agar, kaolin, amylum = skrobia, guma arabska, oleje roślinne: theobroma oil = oleum cacao, oleum rapae, oleum amygdalae = almond oil, oleum ricini, oleum lini, oleum arachidis, oleum helianthi. Jak już [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-10-30 15:24:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dodatkowe substancje w jedzeniu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] stabilizator, substancja utrzymująca wilgotność, nośnik, substancja do stosowania na powierzchnię E 425 Konjac zagęstnik, substancja żelująca, nośnik (i) Konjac guma (ii) Konjac glukomannan E 432 Monolaurynian polioksyetylenosorbitolu emulgator, nośnik E 433 Monooleinian polioksyetylenosorbitolu emulgator, nośnik E 434 [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 16041 Data: 2006-09-23 16:37:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co się kryje za E-cośtam :-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] alginian propylenowoglikolowy; nieszkodliwy; E406 - agar; nieszkodliwy; E407 - karagen; owrzodzenie jelit; E410 - karob (mączka chleba świętojańskiego); nieszkodliwy; E412 - guma guar; wzdęcia i kurcze żołądka; E413 - tragakanta; wypryski skórne; E414 - guma arabska; alergie; E415 - guma ksantanowa; nieszkodliwy; E416 - guma karaya; E417 - guma [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-01-14 13:41:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co wlasciwie jemy ?? emulgatory etc.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] 104 - żółcień chinolinowa, Food Yellow 13 - żółty; wyroby cukiernicze E 110 - żółcień zachodzącego słońca FCF, Food Yellow 3, żółcień pomarańczowa - żółty; marmolady, żele, guma do żucia, powłoki tabletek E 120 - karmin, Natural Red 4 - czerwony, naturalny; różne E 122 - azorubina, chromotrop FB - czerwony, syntetyczny; dżemy i marmolady [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 12361 Data: 2004-03-21 16:56:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hydrokoloidy stosowane w technologii żywności

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] emulsji, lepszego związania wody, ukształtowania odpowiedniej tekstury produktu. W zależności od pochodzenia można je podzielić na: 1.Naturalne: - Wydzieliny roślin, np. guma arabska, tragakant, karaya, tara. - Składnik roślin wyższych w postaci ekstraktu, np. pektyna, lub wyizolowanego składnika, np. skrobia, mączka chleba świętojańskiego, - [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-23 15:04:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • konserwanty, antyutleniacze...

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] 104 - żółcień chinolinowa, Food Yellow 13 - żółty; wyroby cukiernicze E 110 - żółcień zachodzącego słońca FCF, Food Yellow 3, żółcień pomarańczowa - żółty; marmolady, żele, guma do żucia, powłoki tabletek E 120 - karmin, Natural Red 4 - czerwony, naturalny; różne E 122 - azorubina, chromotrop FB - czerwony, syntetyczny; dżemy i marmolady [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 6290 Data: 2002-08-25 03:32:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • L-Carnitine 35000 +witamina B6 - Aminostar'a

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] 50%, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, D-pantotenian wapnia, substancja słodząca - aspartam, aromat (grapefruitowy - naturalny, identyczny z naturalnym i syntetyczny, guma arabska, estry glicerolu i żywicy roślinnej, octan izomaślanu sacharozy, benzoesan sodu, kwas cytrynowy; jabłkowy - identyczny z naturalnym, benzoesan sodu, alginian [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2373 Data: 2008-11-10 16:59:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 50%, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, D-pantotenian wapnia, substancja słodząca - aspartam, aromat (grapefruitowy - naturalny, identyczny z naturalnym i syntetyczny, guma arabska, estry glicerolu i żywicy roślinnej, octan izomaślanu sacharozy, benzoesan sodu, kwas cytrynowy; jabłkowy - identyczny z naturalnym, benzoesan sodu, alginian [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1799 Data: 2008-11-10 16:56:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] guanidynopropionowy)], aromaty, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy - regulatory kwasowości (dla smaków: pomarańczowy, cytrynowy), dwutlenek krzemu - substancja przeciwzbrylająca, guma arabska - zagęstnik, aspartam, acesulfam K, sukraloza, cyklaminian sodu - substancje słodzące, barwniki: E 142 (dla smaku jabłkowego), E 110 (dla smaku pomarańczowego), [...]

    Odpowiedzi: 705 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-18 13:57:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ISOLAC, irlandzkiego producenta CARBERY. Skład: Izolat białka serwatkowego (ISOLAC), aromat czekoladowy (mieszanina substancji aromatycznych, maltodekstryna, glukoza, E414 guma arabska, E 440 pektyna, E 150d karmel płynny) - dla smaku czekoladowego, aromat waniliowy (mieszanina substancji aromatycznych, maltodekstryna, glukoza, E414 guma [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 4949 Data: 2014-06-03 23:53:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] SKŁAD: koncentrat białek mleka, proszek lecytynowy rzepakowy - substancja emulgująca, aromat czekoladowy (mieszanina substancji aromatycznych, maltodekstryna, glukoza, E 414 guma arabska, E 440 pektyna, E 150d karmel płynny) - dla smaku czekoladowego, aromat waniliowy (mieszanina substancji aromatycznych, maltodekstryna, glukoza, E 414 guma [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 7017 Data: 2013-10-24 22:31:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] cytrusowe, nikotynamid - niacyna, selenin sodu, cyjanokobalamina - wit. B12, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian), aromaty, guma arabska: substancja zagęszczjaca, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytrynian sodu, substancje słodzące: acesulfam K, sukraloza, barwniki: ryboflawina (dla smaku [...]

    Odpowiedzi: 182 Ilość wyświetleń: 16697 Data: 2010-03-05 14:10:57 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] kruche 65 % (mąka kukurydziana, tłuszcz roślinny palmowy nieuwodorniony, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, koncentrat białek serwatkowych , stabilizator: guma arabska, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja słodząca : sukraloza,) nadzienie o smaku śmietankowym 35 % (tłuszcz [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2331 Data: 2017-11-14 13:14:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)