y łyżki kukurydzy konserwowej, trzy łyżki ryżu brązowego, szczy- piorek, łyżka majonezu light, szklanka soku pomidorowego • Obiad Filet z piersi kurczaka z patelni grillowej, gotowany kalafior (ok. trzy różyczki) • Podwieczorek Szklanka maślanki, sałatka z pomidora z cebulką, oliwą i octem balsamicznym (opcjonalnie) oraz świeżą bazylią • Kolacja Dw
ogu chudego 2 jabłko+ chuda wedlina + garść orzechów 3.2 kromki chleba pełnoziarnistego+ sałata+ ogórek+ gruby plaster białego sera +4 platry wedliny z indyka 4. filet z ryby gotowany+ 2 szklanki sałatki z kapusty pekinskiej+ łyzka oliwy z oliwek 5. 100 g tunczyka codziennie 5 kapsułek omega3, witaminy i wapn ok. 2 litrów wody min Raz na dwa tyg. w
ieczorek (116 kcal) Jogurt naturalny bez cukru - 1 pojemniczek (150 ml) Chleb chrupki - 1 kawałek (7 g) ciepła kolacja (414 kcal) Barszcz czerwony - 1 talerz (300 ml) Kurczak gotowany - małe udko (150 g) Ryż gotowany - 4 łyżki (100 g) Kapusta kiszona - 6-7 łyżek (150 g) Woda mineralna niegazowana - 1 szklanka (250 g) Środa I śniadanie (352 kcal) Ka
rtu owocowego z łyżką płatków owsianych, kiwi. II śniadanie: Kromka chrupkiego pieczywa z łyżką twarożku ziołowego, ogórek kiszony, 175 g jogurtu naturalnego. Obiad: Ziemniak gotowany, warzywa duszone na łyżce oliwy (2 średnie marchewki, połowa średniego selera, połowa cebuli), 100 g duszonego morszczuka, 175 g jogurtu naturalnego. Podwieczorek: 17
0.3 Otręby pszenne(łyżka) 19 0.5 Płatki kukurydziane(łyzka) 37 0.3 Płatki owsiane gotowane 140 2.3 Ryz gotowany 136 0.5 Słone paluszki 388 4.9 Zarodki pszenne(łyzka) 38 0.7 WARZYWA
czosnek. Gdy zmięknie i się zeszkli, dodać bulion, gotować ok. 20 minut na wolnym ogniu, posolić, popieprzyć. Dodać starty ser i wymieszać. sałatka makaronowa Gruby makaron gotowany na twardo (najlepiej włoskie kolorowe rurki, ale zwykła Malma także być może) po ostudzeniu wymieszać z: oliwkami (w hipermarketach wcale nie są tak drogie!) i maryno
OC WYWAL Siłownia + bieżnia 17:15 do 18:30 może dłużej Zaraz po treningu 18:30 Banan OK Obiad,potreningowy 19:00 -filet drobiowy /indyk, kurczak, wołowe, grillowany, pieczony,gotowany.../ryba + makaron razowy/ryż dziki/ kasza /30 gram/ + warzywa /szpinak, pomidory, sałatki../ TUTAJ DAWAJ TYLKO WĘGLOWODANY O NISKIM IG I DOBREJ JAKOŚCI BIAŁKO makar
gdzie mielone dostane dokupie sos do spaghetti i jemy z makaronem. jesli chodzi o ryby to kupuje filet z mala iloscia glazury i smaze w panierce. nie smakuje mi pieczony lub gotowany to wole ryb nie jesc jak mam zatykac nos przy jedzeniu lub pozwalam sobie czasem na łososia i moge go upiec bo jest smaczna ryba. straczkow unikam bo zle sie czuje po
ż rozmrożony, woda odsączona, dodatkowo wyciskam jeszcze nadmiar wody z mięsa. Sprawdzam wagę: filet waży 100g - zgodnie z tabelami zakładam, że ma ok 20g białka. Po obróbce (gotowany na parze), filet zmniejsza się wizualnie nawet o 20-30%. Zakładam, ze ta strata to tylko woda, więc do bilansu dziennego wliczam wartość białka produktu sprzed obróbk
odam owoce 2.200 g Wędzony łosoś + Pomidor 3. 200 g filet z kurczaka + 50 g ryż brązowy + 15 g migdały + warzywa 4.Przed treningowy 200 g filet z kurczaka (pieczony,grilowany,gotowany) + 100 g ryż brązowy + brokuły 5.Po treningowy 250 g dorsz (gotowany,pieczony,grilowany) + pomidor + 100 g kasza gryczana 6.Puszka tuńczyka w sosie własnym + 15 ml ol
zykiem w sosie własnym 45g i dowolnymi warzywami . Dowolny napój. 7. Pieczywo 75g z pastą z zielonego groszku jajka i pietruszki 20g . Dowolny napój. Groszek 50g zmiksowad z ugotowanym na twardo jajkiem , przyprawid solą, pieprzem, natką pietruszki na pieczywo nałożyd należną porcję. 8. Pieczywo 75g z chudym serkiem kanapkowym ( bieluch lekki) 45g
poza tym w necie jest mnostwo ksiazek i przepisow kucharskich - poszukaj bo kurak gotowany jest na prawde dobry, podobnie jak np. filet z mintaja gotowany. A jak juz wspomnialem o rybach to czy mrozone ryby tez sa dobrym zrodlem bialka po ugotowaniu czy traca wlasciwosci??
eż serek wiejski Piątnica 3%tłuszczu+ czerwona papryka zapewne znowu będzie kawa.... =====Dziś ide na trening zaraz po pracy, dlatego tak jadłospis wygląda dziś, jak wygląda===== lunch: filet z kurczaka gotowany na parze+ 30g kaszy gryczanej z łyżką oliwy z oliwek obiad: makrela wędzona podwieczorek/kolacja: jakieś białko, czyli najpewniej twaróg
sianych 2 łyżki otrębów pszennych zalane wrzątkiem Brak białka II śniadanie 10,00 2 wazy + pomarańcza lub 3 mandarynki Brak białka, tłuszczu Obiad 14,00 Filet gotowanej ryby, gotowany brokuł po obiedzie CLA Podwieczorek 16,30 1 Serek wiejski 150g (3% tłuszczu) daj tłuszcz Kolacja 18,00 1 mały Jogurt naturalny (w dniu treningu dodatkowo 2 wazy '3zbo
o śmietankowe (20g), jajka gotowane (1szt.całe + 2białka), carbo (15g) Masło daj ekstra, carbo wywal. II Śniadanie 20B 15T 50W Kanapki: Chleb żyt raz.(100g), filet z kurczaka gotowany (70g), masło śmietankowe (10g) Masło daj ekstra. Obiad 50B 25T 105W Kurczak z makaronem + orzechy 15g. Jakie te orzechy? Jeśli arachidowe, to zamień na inne. Obiad I
będzie mi pasować ze szkołą, ale myślę że ok. 17 Posiłek po treningu Kasza jęczmienna gotowana 100g Pierś z kurczaka ok. 180g Bez skóry ok. 20:00 Kolacja Białko 30g Ryż biały gotowany 100g Ryż paraboliczny to preparowany? Ryż brązowy i biały mają prawie identyczne wartości, brązowy ma ponoć więcej błonnika, dlatego więc brązowy? Brązowy ma więcej w
e sezonowe/ Siłownia + bieżnia 17:15 do 18:30 może dłużej Zaraz po treningu 18:30 Banan Obiad,potreningowy 19:00 -filet drobiowy /indyk, kurczak, wołowe, grillowany, pieczony,gotowany.../ryba + makaron razowy/ryż dziki/ kasza /30 gram/ + warzywa /szpinak, pomidory, sałatki../ Kolacja 21:00 -serek wiejski + oliwa z oliwek/olej lniany -makrela w pomi
ilet z kurczaka pieczony, surówka(ogórek, cebula, rzodkiewka b) kalafior parzony, filet z ryby, surówka papryka, pomidor,zioła,oliwa z oliwek,ocet winny c)fasolka szparagowa, gotowany kurczak pokrojony w kostkę wymieszany z sałata, pomidorem ogórkiem, papryką plus zioła -podwieczorek/kolacja a)sałatka z tuńczykiem(papryka, pomidor,sałata lodowa, so
serek wiejski(189kcal) LUB koktajl : banan(95kcal)/ananas(54kcal) + jourt naturalny 400g (240kcal) 2. II posiłek (w szkole) 10:00 ryż/kasza ok 150g (400kcal) + filet z rybki gotowany ok 150g ( 130kcal) LUB 2-3 kanapki z chlebem razowym (300kcal) + szynka,chuda wędlina (200kcal) 3. III posiłek ( w szkole) 13:00 to co w II rozkładam na 2 posiłki...
anas(54kcal) + jourt naturalny 400g (240kcal) daj jakiś normalny posiłek i bez owoców z samego rana 2. II posiłek (w szkole) 10:00 ryż/kasza ok 150g (400kcal) + filet z rybki gotowany ok 150g ( 130kcal) LUB 2-3 kanapki z chlebem razowym (300kcal) + szynka,chuda wędlina (200kcal) szynka domowa, nie kupna 3. III posiłek ( w szkole) 13:00 to co w II r
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Poszukiwane