Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: gotowanie w garnkach philipiak

Strona 1 z 11

  • GOTOWANIE NA PARZE-przepisy i najważniejsze informacje

    gotowanie na parze ten sposób przyrządzania potraw rozsławili w świecie chińczycy oraz japończycy. do polski dotarł on stosunkowo niedawno i spotkał się z naturalną dla naszych rodaków nieufnością. polacy bowiem lubią jeść tłusto, lubią smażyć i

    Odpowiedzi: 89| Ilość wyświetleń: 439508| Data: 2005-09-05 11:46:39| Liczba SOGów: 37
  • gotowanie na parze

    witam czy gotowanie potraw takich jak kurczak ziemniaki itp na parze jest lepsze czy moze ...pozostac przy tradycyjnym przyrządzaniu ....aha dodam jeszcze ze nie uznaje soli chciał bym troche przybrac na wadze i nabrac siły pozdrawiam

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 21377| Data: 2008-03-30 15:15:20| Liczba SOGów: 0
  • Gotowanie w mikrofali

    dlaczego ale przez jakiś czas bede miał możliwość gotowania tylko w mikrofalówce. i mam wątpliwości czy takie gotowanie nie spowoduje unicestwiania w posiłku tego co mi potrzebne w diecie. zmieniony przez sosnapl w dniu 2007 09 24 09:16:53

    Odpowiedzi: 16| Ilość wyświetleń: 12206| Data: 2007-09-24 09:16:02| Liczba SOGów: 0
  • gotowanie miesa

    z tego co wiem najzdrowszy sposob przygotowania miesa to gotowanie teraz pytanie, jak uczynic drob/wolowine mniej suchymi, zeby latwiej bylo je zjesc po ugotowaniu. macie jakies sposoby

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 10678| Data: 2007-07-06 15:37:09| Liczba SOGów: 0
  • Wołowina sposób przygotowania ! smazenie / gotowanie

    indyka dam tym czasowo wołowinę . i teraz pytanie wiadomo zmazenie wolowiny zajmuje od 4 10 min a gotowanie 3 cza poswiecic dosc sporo czasu dlatego pytanie do was co wybrac ja osobiscie bym wybrał smazenie , poniewaz

    Odpowiedzi: 22| Ilość wyświetleń: 5068| Data: 2010-06-27 12:42:31| Liczba SOGów: 0
  • Wkład do garnka- gotowanie na parze.

    witam, co myślicie o takim wkładzie do garnka warto kupić http://www.nokaut.pl gotowanie wklad do garnka gotowanie na parze.html

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 3010| Data: 2010-05-27 17:22:02| Liczba SOGów: 0
  • gotowanie na parze przepisy

    gotowanie pirsi kurczaka na parze

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 2862| Data: 2010-07-03 15:18:43| Liczba SOGów: 1
  • Smazenie czy gotowanie?

    czy konieczne jest gotowanie miesa czy smazenie na oliwie z oliwek nie wchodzi w gre

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 1367| Data: 2006-07-29 22:34:45| Liczba SOGów: 0
  • Gotowanie a pieczenie? - wasze zdanie

    mięsko z udźca z indyka, wcześniej każde mięcho gotowałem. czy jest to dużo gorsza forma przyrządzania mięsa niż gotowanie a może jakieś lepsze propozycje 17 bo muszę przyznać, że pod względem smakowym bije na głowę ugotowane danie 31

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 1171| Data: 2007-02-22 19:30:53| Liczba SOGów: 2
  • [art] Zmiany w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania.

    z dodatkiem tłuszczu lub bez w temp. 120 250 stopni grillowanie, pieczenie, prażenie w wodzie do 121 stopni gotowanie duszenie, blanszowanie, pasteryzacja, sterylizacja w tłuszczu lub syropie 155 do 225 stopni smażenie, utwardzanie,

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 20065| Data: 2009-07-08 15:37:45| Liczba SOGów: 8
  • budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej ?

    bardzo cienkie i delikatne ścianki komórkowe. wszelkie uszkodzenia mechaniczne cięcie, zgniecenie lub termiczne gotowanie delikatnych ścianek komórkowych powoduje wyciek płynu komórkowego na zewnątrz, tym samym czyniąc go o wiele bardziej

    Odpowiedzi: 131| Ilość wyświetleń: 75251| Data: 2007-07-24 22:41:22| Liczba SOGów: 49
  • witaminy, mineraly - syntetyczne czy naturalne

    dostarczyć takich ilości naturalnych witamin i minerałów. czy spożywamy świeże warzywa i owoce dopuszczalne jest gotowanie na parze . czy jemy produkty z pełnego ziarna a nie tylko biały ryz na każdy posiłek skąd ja to tak dobrze znam

    Odpowiedzi: 51| Ilość wyświetleń: 18235| Data: 2007-03-01 19:15:58| Liczba SOGów: 17
  • Kalorie!!!!!!

    ustroju dorosłego człowieka. przy obróbce surowców bardzo ważnym czynnikiem jest ich rozdrabnianie i gotowanie w podanej diecie niewskazane są pokarmy surowe, smażone, pieczone i wędzone. posiłki powinny być podawane często, co najmniej 5 razy

    Odpowiedzi: 31| Ilość wyświetleń: 84211| Data: 2005-03-05 15:03:27| Liczba SOGów: 13
  • WODA : TRUCIZNA LUB LEKARSTWO

    to gaz trujący, gromadząc się w organiźmie powoli go zatruwa .chloru nie da się zlikwidować poprzez gotowanie dlatego by przyrządzić wodę do picia lub herbaty czy kawy należy użyć przegotowanej wody,która wcześniej postała minimum 2 3 godziny

    Odpowiedzi: 74| Ilość wyświetleń: 21647| Data: 2005-07-05 20:33:19| Liczba SOGów: 35
  • Dla początkujących i nie tylko

    orzechy, nabiał tłusty zamieniamy na chudy, frytki, chipsy, słodycze. sposoby przyrządzania: mięso gotowanie grilowanie, duszenie, pieczenie, ziemniaki, makarony, kasze: gotowanie warzywa: gotowane lub na surowo, doprawiane oliwami.

    Odpowiedzi: 73| Ilość wyświetleń: 110249| Data: 2007-02-04 21:46:06| Liczba SOGów: 95
  • JAJO

    jest równiez jajecznica gotowana na parze. jajka gotowane powyżej 10 minut są cięzej strawne, a oprócz tego takie gotowanie powoduje starty witamin oraz obniża ich wartośc odżywczą nawet o ok. 40% . na skutek tak długiego gotowania wokół żółtka

    Odpowiedzi: 45| Ilość wyświetleń: 29337| Data: 2008-08-19 21:33:13| Liczba SOGów: 81
  • ZDROWE PRZYRZĄDZANIE POTRAW

    a zatem jak to zrobić, żeby było dobrze oto kilka porad na podstawie danych zebranych w necie: gotowanie na parze w strumieniu gorącej pary twarde warzywa np. marchew, brokuły gotują się około 5 min, a liściaste np. szpinak minutę. w ten

    Odpowiedzi: 23| Ilość wyświetleń: 16476| Data: 2005-10-18 11:27:37| Liczba SOGów: 11
  • MONTIGNAC - OPIS METODY

    poziom glukozy we krwi i stężenie insuliny. indeks glikemiczny wzrasta, kiedy pokarm podlega obróbce termicznej gotowanie . zrównoważona dieta obniża indeks glikemiczny. na przykład, w przypadku spaghetti spożytego oddzielnie wynosi on 65. jeśli

    Odpowiedzi: 26| Ilość wyświetleń: 27842| Data: 2002-08-24 19:24:49| Liczba SOGów: 8
  • zdrowo jesc

    tym mniej spożywamy innych węglowodanów. w miarę jak nasze życie nabiera tempa, mamy coraz mniej czasu na prz gotowanie posiłków ze świeżych produktów i stajemy się zależni od gotowych dań produkowanych przez firmy, którym zależy na

    Odpowiedzi: 20| Ilość wyświetleń: 33389| Data: 2003-03-10 16:26:02| Liczba SOGów: 25
  • Diety każdego rodzaju

    dużo potasu dozwolone produkty roślinne. można również uzyskać wysokie stężenie potasu w wywarach z warzyw przez gotowanie kolejno kilku warzyw w jednym wywarze. dieta bogatoresztkowa, to dieta zawierająca zwiększoną ilość nie

    Odpowiedzi: 57| Ilość wyświetleń: 71741| Data: 2003-03-12 17:36:42| Liczba SOGów: 21

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}