Nowy rok dla wielu osób to czas postanowień i zmian. Często wiele z nich dotyczy zdrowia, samopoczucia i co za tym idzie diety. Jednak wybór nowego modelu żywienia, bywa trudny, gdyż zalewają nas w radiu, telewizji, Internecie, czy nawet na mijanych przy ulicach bilbordach konkurujące informacje o dietach i cateringach dietetycznych. [...]
Utrzymanie odpowiedniej do swojego wzrostu masy ciała i odpowiedniej równowagi między masą mięśniową a ilością tkanki tłuszczowej jest kluczowe dla osób starszych dla zapewnienia sobie zdrowia i dobrego funkcjonowania organizmu. Zarówno jednak nadwaga, jak i niedowaga stanowią zagrożenie dla człowieka. W jednym z ostatnich badań przeprowadzonych [...]
Dla wielu osób, które zaczynają przygodę z kształtowaniem sylwetki, w pierwszej chwili okres budowania masy mięśniowej wydaje się czymś prostym i przyjemnym. Zazwyczaj myśli, jakie przychodzą do głowy, to będę jadł dużo, będę najedzony, będę miał więcej siły. Niestety, mimo iż w pierwszym skojarzeniu wszystko wydaje się proste to niestety okres [...]
Prawidłowa masa ciała oraz zdrowe nawyki żywieniowe to podstawa utrzymania dobrego samopoczucia i zdrowia. Dlatego też wielu mężczyzn częściej zaczyna zwracać uwagę na to, co spożywa oraz jak wygląda. Coraz większy problem z nadwagą i otyłością oraz chorobami cywilizacyjnymi, które dotykają już nawet młodzież, skłania wielu mężczyzn do [...]
Wiele szczupłych kobiet marzy o zgrabnej i ponętnej sylwetce. Zazwyczaj pierwszą myślą, jaka przychodzi do głowy, która dotyczy metamorfozy, jest dieta odchudzająca, która ma sprawić, że nogi wysmukleją, brzuch będzie bardziej płaski, a ręce nie będą miały takiej wiotkiej skóry. Jednak czy jest to poprawne myślenie? Białko w diecie na masę [...]
Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]
[...] występuje w połączeniu z witamina B6. Krzem Odgrywa kluczową rolę we wszystkich etapach tworzenia się kości. Najlepsze źródła krzemu to produkty pełnoziarniste, marchew, fasolka szparagowa. W suplementacji znajdziemy krzem w preparatach wspomagających włosy, skórę i paznokcie. Witaminy K1 i K2 Odpowiadają za gospodarkę wapnia w organizmie [...]
Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, błonnika, żelaza i wielu witamin. Oferuje w związku z tym bardzo dużo zdrowotnych korzyści. Czytaj dalej, jeśli chcesz poznać jej właściwości, rodzaje fasoli oraz w jaki sposób można ją wykorzystać w kuchni. Fasola może powodować wzdęcia i gazy Fasola jest zdrowym produktem, ale u niektórych może [...]
[...] 150 g migdały płatki 15 g Obiad Pieczony łosoś z pieca z koperkiem, z gotowanymi ziemniakami oraz zielonymi warzywami łosoś świeży 200 g oliwa z oliwek 3 g ziemniaki 200 g fasolka zielona 70 g brokuły 80 g koperek 10 g cytryna 10 g Kolacja Papryka nadziewana zieloną soczewicą podana z ryżem papryka czerwona 200 g soczewica zielona 40 g cebula [...]
Wiek 30 Waga 59 (redukcja z 65 w ciągu 6 tygodni) Wzrost 168 BF 21% Cel: redukcja BF, ukształtowanie sylwetki szczególnie nogi Dieta z trzech dni śniadanie: Nazwa Ilość Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Kefir 2% tłuszczu 1.00 x 100 g (100g) 51 3.4 2 4.7 Truskawki 5.00 x dkg (10g) 14 0.35 0.2 3.6 Śliwki suszone z pestką 1.00 x dkg (10g) 26.6 0.35 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 12.00 (trening o 14.00) Po dniówce w pracy: 24.00 - 06.30 (trening o 19.00) Przeważnie spożywam: Pieczywo razowe, sery chude, jajka, piers z kurczaka na parze, ryż, kasza, fasolka czerwona, groszek, kukurydza, warzywa, owoce, tuńczyk. Niestety nie odmówię sobie cukru białego oraz kawy rozpuszczalnej z mlekiem :) [...]