Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: denaturacja białka

Strona 1 z 3

  • Białka serwatkowe jako czynnik budulcowy mięśni

    białka serwatkowe jako czynnik budulcowy mięśni prof. dr hab. inż. stanisław mleko dla osób uprawiających sporty siłowe najistotniejszą kwestią jest to, aby w organizmie cały czas miał miejsce pozytywny bilans azotowy. oznacza to, iż

    Odpowiedzi: 0| Ilość wyświetleń: 30441| Data: 2014-01-06 11:16:06| Liczba SOGów: 1
  • Mikro, ultra, nanofiltracje - technologie produkcji białek WPC/WPI/WPH

    procesy membranowe: ultrafiltracja i mikrofiltracja są procesami w temp. 12 13 stopni c czyli na zimno . denaturacja białek zachodzi w temp.68 70 c.jeżeli doszłoby do uszkodzenia białka nadpalenia zalepiłyby się membrany i nie możliwe by było

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 6957| Data: 2008-09-26 13:33:52| Liczba SOGów: 4
  • Izolat białka serwatkowego CFM (WPI)

    izolat białka serwatkowego cfm wpi proteiny pochodzenia mlecznego otrzymywane w procesie technologicznym zwanym cfm,

    Odpowiedzi: 0| Ilość wyświetleń: 8014| Data: 2011-11-16 23:13:27| Liczba SOGów: 0
  • zioła

    rozkłada się w temp. ok. 70 80o c lub co gorsze, a bardziej przekonujące, biorąc pod uwagę właściwości tego białka dobrze przechodzi do zimnej wody; pod wpływem wysokiej temperatury, stężonej gliceryny, i wysokoprocentowego alkoholu czy octu

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 42941| Data: 2004-05-18 19:58:35| Liczba SOGów: 5
  • Informacje o składnikach odżywczych w diecie

    inforomacje o skladnikach odzywczcych. mam nadzieję iż skończą się prozaiczne pytania typu: co to aminokwasy ile białka na kg. masy ciała, a ile węglowodanów, co to za składnik w odżywce którą kupilem zapraszam do czytania:

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 8085| Data: 2003-12-30 13:03:44| Liczba SOGów: 2
  • WSZYSTKO O SUPLEMENTACH I NIE TYLKO

    gain powders produkty umożliwiające uzyskanie przyrostu masy ciała, bez zwiększenia tkanki tłuszczowej. zawierają białka proteiny , węglowodany, witaminy, minerały oraz inne składniki odżywcze niezbędne do uzyskania optymalnego przyrostu masy

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 9412| Data: 2002-06-21 12:47:03| Liczba SOGów: 14
  • Dlaczego odzywka białkowa nie jest równa odzywce białkowej.

    i planują zacząć suplementacje produktu a nie wiedza która odzywkę wybrać. lub tym osoba którzy nie są zadowoleni z białka które zakupili i uważają ze pieniądze poszły w błoto. artykuł zapomniany ale warto go odświeżyć. no i polecam podwiesić.

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 4736| Data: 2009-10-02 15:59:14| Liczba SOGów: 0
  • [art] Zmiany w żywności podczas jej przetwarzania i przechowywania.

    potem enzymom trawiennym dostęp do wiązań peptydowych. jednak już podczas brunatnienia mięsa lub odwodnienia białka gdy smażymy lub grillujemy efekt może być już odwrotny. co niekorzystne gdy zbyt długo ogrzewamy potrawę i pod coraz większą

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 22469| Data: 2009-07-08 15:37:45| Liczba SOGów: 8
  • CARBO, GAINER, BULK, BIAŁKO - istota brania

    czyli odparowywania wody lub innych rozpuszczalników z zamrożonej próbki pod zmniejszonym ciśnieniem. denaturacja białek może również zachodzić pod wpływem soli metali ciężkich, mocnych kwasów i zasad, niskocząsteczkowych alkoholi, aldehydów oraz

    Odpowiedzi: 29| Ilość wyświetleń: 25269| Data: 2006-02-03 11:33:53| Liczba SOGów: 25
  • Fałszowane odżywki białkowe cześć 2 Dr inż. Maciej Nastaj

    tworzą się już w temperaturze 60°c. następuje wówczas rozfałdowanie globularnych cząsteczek białek serwatkowych denaturacja , w cząsteczkach odkrywają się reaktywne grupy, czego wynikiem są wspomniane kompleksy z kazeiną. tworzą się one już na

    Odpowiedzi: 0| Ilość wyświetleń: 34570| Data: 2013-07-14 11:53:41| Liczba SOGów: 1
  • PROCESY POWSTAWANIA SERWATKOWYCH ODŻYWEK BIAŁKOWYCH I ICH ANALIZA

    nie jest to post dla ludzi, ktorzy będą prawić o praktycznym wykorzystaniu białka tylko typowo informacyjny artykuł w celu poszerzenia wiedzy na temat procesów pwstawania białka dziękuje z góry za

    Odpowiedzi: 645| Ilość wyświetleń: 51880| Data: 2004-08-03 13:54:12| Liczba SOGów: 40
  • Białko - budowa, denaturacja

    pytanie, czy gotowanie np. jajka kurzego, w którym dochodzi do denaturacji białka powoduje jego zepsucie. otóż, denaturacja powoduje wyłącznie rozpad struktur, lecz aminokwasy, białko nadal jest dostępne dla naszego organizmu. traci ono tylko swoje

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 6329| Data: 2008-10-04 20:44:38| Liczba SOGów: 3
  • Białko - cechy i metody oznaczania

    wykształcają się w żywności pożądane cechy sensoryczne barwa, zapach, smak i właściwości reologiczne . denaturacja zwiększa strawność białka unieczynnieniu ulegają białkowe składniki przeciw żywieniowe inhibitory proteaz . obróbka prowadzi

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 12345| Data: 2008-06-23 20:41:18| Liczba SOGów: 5
  • X5 PROTEIN SUPER NOWOŚĆ !!!

    x5 protein! w skład najnowszej odżywki wysokobiałkowej marki olimp wchodzi aż 5 rodzajów białek: ultrafiltrowane białka jaja, opatentowany izolat białek serwatkowych, zaawansowany technologicznie izolat białek sojowych, uniwersalne koncentraty

    Odpowiedzi: 109| Ilość wyświetleń: 9102| Data: 2007-11-30 08:55:39| Liczba SOGów: 0
  • OLIMP CARBO X5 PROTEIN!!!

    w skład najnowszej odżywki wysokobiałkowej marki olimp laboratories wchodzi aż 5 rodzajów białek: ultrafiltrowane białka jaja, opatentowany izolat białek serwatkowych, zaawansowany technologicznie izolat białek sojowych, uniwersalne

    Odpowiedzi: 3| Ilość wyświetleń: 498| Data: 2010-05-14 17:20:52| Liczba SOGów: 0
  • Nutrend - Whey Core 55

    whey core 55 [/size] opis nutrend whey core 55 to czysty koncentrat białek serwatkowych z 55% zawartością białka w każdej porcji. wpc jest uzyskiwane poprzez proces ultrafiltracji. jest to nowoczesna technologia, która zapobiega denaturacji

    Odpowiedzi: 0| Ilość wyświetleń: 5351| Data: 2012-06-20 15:20:14| Liczba SOGów: 0
  • Wpływ temperatury powietrza na organizm ludzki

    do śmierci, bowiem człowiek nie jest już wstanie powstrzymać procesu odwodnienia i nieodwracalnej denaturacji białka zjawiska podobnego do smażenia jajecznicy . źródłą: własna wiedza świat wiedzy wydanie specjalne nr 2/2013

    Odpowiedzi: 2| Ilość wyświetleń: 1433| Data: 2013-04-07 12:55:53| Liczba SOGów: 0
  • Denaturacja WPC 80

    termicznej to czy wpc 80 nie straci swojej mocy anabolicznej czy obrobka termiczna nie zmniejszy wartosci tego białka prosil bym o odpowiedzi osoby zorientowane w temacie 1 pozrdo

    Odpowiedzi: 3| Ilość wyświetleń: 943| Data: 2006-05-16 17:22:39| Liczba SOGów: 0
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    awidyna, która wiąże trwale biotynę i uniemożliwia jej wykorzystanie, jednak podczas gotowania jaja następuje denaturacja awidyny dzięki czemu biotyna staje się w pełni przyswajalna przez nasz organizm. dzienne zapotrzebowanie witamina h

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 90990| Data: 2008-03-02 10:17:32| Liczba SOGów: 7
  • Wszystko o witaminach.

    awidyna, która wiąże trwale biotynę i uniemożliwia jej wykorzystanie, jednak podczas gotowania jaja następuje denaturacja awidyny dzięki czemu biotyna staje się w pełni przyswajalna przez nasz organizm. dzienne zapotrzebowanie witamina h

    Odpowiedzi: 0| Ilość wyświetleń: 2026| Data: 2008-05-31 10:08:47| Liczba SOGów: 0

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}