[...] w tym nawet tych uważanych powszechnie za zdrowe (czyli np. z grupy omega-3). Jest to przecież pokarm wysokokaloryczny. Winne mogą być także węglowodany, szczególnie cukry proste i dwucukry, którymi nasycona jest wysokoprzetworzona żywność (np. napoje słodzone, słodycze, drobne przekąski, pokarmy fast food). W latach 70. niektórzy badacze [...]
Dużo mówi się i pisze o tym, że żywność przetworzona jest szkodliwa dla zdrowia i powinniśmy jej unikać. Czy jednak wiesz o niej wszystko, co powinieneś wiedzieć? Poniżej znajdziesz najgorsze fakty związane z przetworzoną żywnością. Podsumowanie Pułapki, jakie kryje żywność przetworzona, są oczywiście liczne. Nie wszystkie produkty przetworzone [...]
[...] Konkluzja: sprobuje unikac weglowodanow.... pierwszy tydzien bardzo ciezki, dookola kuszony kola, frytkami, ciasteczkami - nie wychodzi mi to do konca ale ograniczam cukry - nie ma wiekszych efektow. Spogladam w lustro i przygladam sie sobie i zadaje pytanie: "Co ty q.... z Siebie zrobiles?". Postanowilem radykalnie ze od tej pory [...]
[...] L-tyrozyne, powinnismy na sniadanie spo¿yc ¿ywnosc bogata w białko, zanim wezmiemy do ust kes ¿ywnosci bogatej w weglowodany – czyli cukry. W białku zwierzecym i roslinnym znajduje sie mnóstwo L-tyrozyny, natomiast niewielkie ilosci L-tryptofanu. Ponadto L-tryptofan potrzebuje weglowodanów aby dostac sie [...]
[...] przy czym preferowane są węglowodany złożone (skrobia). Węglowodany złożone zapewniają stały, równomierny dopływ energii do naszego organizmu. Węglowodany proste (cukry) także dostarczją dużo energii, ale w znacznie krótszym czasie." proste tych inkamy sa one w cukierkach i cirze ogolnioe oraz w owocach w postaci laktozy ktorej [...]