[...] jednoskładnikowe (np. ananasowa, mleczna, kapuściana, ryżowa) Podstawową ich wadą jest ryzyko wystąpienia niedoborów pokarmowych. Nie ma jednego produktu spożywczego, który zawierałby wszystkie niezbędne dla organizmu składniki odżywcze w odpowiednich ilościach. Aby nasz organizm prawidłowo funkcjonował, należy mu dostarczać, w odpowiednich [...]
[...] * chude mięso Cukier Dr William Coda Martin sklasyfikował cukier rafinowany jako truciznę, ponieważ jest on pozbawiony witamin i substancji mineralnych. "To" co zostaje, zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Cukier rafinowany jest szkodliwy, ponieważ dostarcza tylko to, co żywieniowcy określają jako "puste" lub "gołe" kalorie. Brak w nim [...]
[...] na wiele podobnych wyników badań klinicznych co potwierdza skuteczność działania białek serwatkowych. TROCHĘ O AZJATYCKIM ŻRÓDLE PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka [...]
[...] dzięki wysokiej zawartości krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych jest łatwo przyswajalny przez organizm ludzki. Dla naszego zdrowia istotny jest fakt, że tłuszcz mleczny zawiera: NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) - z żywieniowego punktu widzenia zawartość NNKT jest ważna, ponieważ człowiek nie ma zdolności ich syntetyzowania, a [...]
[...] i ci akurat mają szczęście, bo istnieje duża szansa, że dożyją późnej starości, bez złamań kości i kłopotów z przesiewaniem się tkanki kostnej. Dzisiejsze mleko zawiera ponad 400 procent więcej pestycydów niż porównywalna próbka ziaren zbóż czy warzyw. Najgorsze w mleku jest jednak co innego. Naturalne mleko ma konsystencję [...]
[...] we krwi lub naśladujące działanie insuliny są niezbędne podczas stosowania suplementów kreatynowych. Kreatyna + transportery+ antykataboliki Crea Mass, obok kreatyny, zawiera dekstrozę stymulującą trzustkę do produkcji insuliny taurynę, posiadającą właściwości insulinomimetyczne oraz organiczne związki chromu, usprawniające metaboliczną [...]
[...] składników pokarmowych do komórek. Dzięki AAKG Twoje mięśnie będą "pełniejsze", zwiększy się wytrzymałość, oraz skróci się czas regeneracji. W każda porcja XPAND™ zawiera aż 3000mg AAKG, co jest niemalże 3-krotnie większą dawką w porównaniu z innymi preparatami tego typu. Dzięki tak dużej ilości AAKG uczucie napompowania będzie dużo [...]
[...] dostarczanie dużych dawek leucyny może powodować jego ułatwione zużywanie, które zaobserwowali naukowcy przy badaniu efektów suplementacji białkami serwatkowymi. Wiele zawierających te białko suplementów zawiera również spore dawki wapnia. Wapń poza newralgiczną rolą w procesie budowy kośćca, jest także kontrolerem mechanizmów zużywania [...]
[...] serca czy stanów lękowych), możesz spokojnie pić napoje z kofeiną nawet przez długie lata. Najbogatszym źródłem kofeiny jest ziarno kawy. Fałsz. Najwięcej tej substancji zawiera amazońska roślina - gwarana (Paullinia guarana). Jej nasiona mają 5 proc. kofeiny. Następne w kolejności są liście herbaty (2-5 proc.), liście mate (3 proc.), [...]
[...] L-karnityny) by podnosić wytrzymałość i poziom tlenku azotu a także skracać czas regeneracji, co przekłada się na wzrosty wydolności aerobowej i anaerobowej. ANAVITE zawiera też biodostępne kofaktory witaminowe takie jak metylokobalamina i minerałowe takie jak metyloselenocysteina, możesz wiec oczekiwać, że suplement ten zmieni twoje [...]
[...] ilość wartościowego błonnika. Płyny Mit: Zapotrzebowanie na płyny można zaspokoić pijąc je w dowolnej formie: kawa, herbata, lemoniada itd. Jedynie czysta woda nie zawiera kofeiny, sztucznych barwników, konserwantów i rafinowanego cukru. Nic się nie stanie jeśli od czasu do czasu pić będziesz te napoje zamiast wody, ale oczywiście woda [...]
[...] rozmiarów mięśni, co również zapobiega odwodnieniu wysoka wchłanialność z przewodu pokarmowego składników formuły poprzez wykorzystanie substancji wzmagających ten proces zawiera składniki tworzące bufor krwi, pozwalające na wydajny transport produktów przemiany materii z komórek mięśniowych do narządów wydalających BERSERKER’S Performacne [...]
[...] Obecność laktozy w przewodzie wzmaga wchłanianie wapnia, magnezu i fosforu. Białko- (w mleku- kazeina 75-80%,serwatka 15-25%) Kazeina jest białkiem złożonym zawiera jony wapniowe i fosforanowe. Białko serwatkowe jest białkiem prostym (proteina). Wszystkie białka mleka są zaliczone do białek pełnowartościowych. Te białka zajmuje 2 [...]
[...] na wiele podobnych wyników badań klinicznych co potwierdza skuteczność działania białek serwatkowych. TROCHĘ O AZJATYCKIM ŻRÓDLE PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka [...]
[...] nie pije mleka.. Ludzie nauczyli kotów pić mleko, lecz te które nie piją mleka żyją 2 razy dłużej.. Mleko krowie a kobiece różni się zawartością białka. Mleko Krowie zawiera kazeine która, niezbędna jest do rośnięcia rogów i kopyt, lecz nawet krowa po 6 miesiącach życia nie pije mleka. Człowiek nie ma kopyt, ani rogów więc że tak powiem [...]
[...] light jest zdrowa? Pijąc wersję light, zaoszczędzisz na szklance ok. 100 kcal. Pamiętaj jednak, że cola nie jest napojem zdrowym! Zarówno ta z cukrem, jak i w wersji light zawiera kofeinę, która jest używką. W obu napojach znajduje się też kwas fosforowy (używany jako regulator kwasowości). Zakwasza on organizm oraz zaburza gospodarkę wapniową. [...]
[...] przekraczającej dwa kieliszki dziennie może wywołać uszkodzenie komórek wątroby i zwiększać ryzyko powstawania kamieni żółciowych. Maślanka Plusy: Jest niskokaloryczna, zawiera witaminy z grupy B (przyspieszają metabolizm) oraz kwas mlekowy (wspomaga oczyszczanie organizmu). Dlatego maślankę poleca się w dietach odchudzających. Minusy: [...]
Artykuł z KIF-u nr6{89} czerwiec 2007 Awokado zawiera 600 mg potasu w 100g, sporo lecytyny, specjalny typ cukru sprzyjający regulacji wydzielania sie insuliny, duzo witaminy E i glutationu, a więc antyutleniaczy zwalczających wolne rodniki. Banany dużo potasu oraz uspokkajającego tryptofanu, pektyny dzialającej odtruwająco, skladniki skutecznie [...]
[...] Bowiem sok odtworzony odpowiada właściwościom przynajmniej średniej jakości soku świeżego. Pod warunkiem że wyprodukowano go zgodnie z przepisami. Dobry sok musi zawierać 85-100%. owoców. Soki owocowe (z wyjątkiem soku z gruszek i winogron) mogą mieć w składzie także niewielkie ilości cukru (albo innych, ściśle określonych naturalnych [...]