[...] W latach 1940-ych i 50-ych naukowcy Yudkin i Lopez odkryli powiązanie między spożywaniem oczyszczonego cukru i chorobami serca. Stwierdzili oni, że konsumpcja cukru obniża odporność organizmu na bakterie, wirusy i drożdżaki..... Cukier tłumi działanie układu odpornościowego, zmuszając trzustkę do wydzielania dużych ilości insuliny, która [...]
[...] masz. @PawlooZR co do tego co mi wiadomo, glukozamina ma wpływ na poziom cukru i w zależności od badanych połączeń albo podnosi cukier albo poprzez zawarty w niej polipeptyd p go obniża. Kolejnym ze skutków ubocznych mogą być krwawienia, opis działania tego jest dosyć skąpy i raczej opierał się na teoretycznych przemyśleniach.
dla cukrzyka to dietę ustala dietetyk, ale ogolnie to duzo trzeba mierzyc poziom cukru i wtedy się dowiaduje czlowiek, co u niego powoduje wzrost cukru. Z tego co wiem to gotowane mięso i nie lączyc z wedlowodanami, jak mieso to jeść osobno, odczekac a potem zjeść ziemniaki. Piueczywo ciemne, mleko podobno podwyższa cukier, trzeba jesc duzo [...]
[...] przenikać do wnętrza komórek jest w obu przypadkach ten sam. Jeśli więc więcej będzie glukozy, to mniej witaminy C dostanie się do komórek. Już poziom cukru o wartości 120 obniża indeks fagocytyczny o 75%.... wykład dr Ron Rosendale http://www.sfd.pl/Insulina_i_jej_wpływ_na_metabolizm-t90756.html Zmieniony przez - polo_ w dniu 2008-02-17 [...]
[...] z jemioły, głogu i melisy) - 3 x dziennie 1 małą łyżeczkę z woda między posiłkami. Witamina E: 3 razy dziennie 1 po jedzeniu. BORACELLE (olej z ogórecznika lekarskiego - obniża cholesterol, reguluje ciśnienie krwi, działa uspokajająco i wzmacnia system obronny) - 3 X 1 PO JEDZENIU LECYTYNA (1200 mg) - 3 x 1 przed posiłkami. Lecytyna, którą [...]