Opiszę tu bydle wyjątkowo trudne do wytępienia, a coraz powszechniej występujące wśród społeczeństw (szczególnie tych wysokouprzemysłowionych ). Szczególnie ważnym wydaje się rozpowszechnianie wiedzy o tym dość poważnym zagrożeniu, gdyż właśnie to niewiedza bywa najczęstszą przyczyną przerostu drożdży, jak powszechniej nazywana jest grupa grzybów [...]
Autor: Jacek Poreda Zródło: http://www.wolfpunk.most.org.pl/lnat02.htm 1. Biada wam mordercy Współczesna nauka, a w jej części i medycyna, zabrnęła w śle-py zaułek. Zamiast leczyć - niszczy. Zamiast pomagać w cierpieniu zmusza przeciętnego człowieka do niszczenia swojego zdrowia, za-rabiając na tym kolosalne pieniądze. Medycyna, przemysł [...]
Witam, znalazłem w sieci ciekawy artykuł na temat rafinowanego cukru. Nie będę go tu wklejał, w całej swojej formie można go znaleźć tutaj: http://www.lepszezdrowie.info/rafinowany_cukier.htm Bardzo szeroko mówi o zatruwaniu organizmu przez taki cukier, jednak najbardziej nie zaskoczyła mnie jego szkodliwość, a to jak cukry wpływają na trawienie, [...]
Anemia (niedokrwistość) Uwaga! Proszę dokładnie przeczytać informację o sokach, szczególnie z buraków i marchwi. - Pić sok z buraków przez 3-4 tygodnie po 1/2 szklanki 6 razy dziennie razy dziennie. Zetrzeć na tarce 3 duże buraki, przełożyć do półlitrowego słoika, zalać 150 g wódki i odstawić na słońce lub w ciepłe miejsce na 14 dni. [...]
Cukier - cichy niszczyciel. Węglowodany są jednym z głównych źródeł energii dla procesów życiowych przebiegających w naszych organizmach. Ich obecność kojarzy się najczęściej ze słodkim smakiem pokarmu. Mają działanie relaksujące, zwiększają też nasze poczucie bezpieczeństwa. Nie stanowią jednorodnej grupy. Można wśród nich wyróżnić m.in. [...]
Witam drogie Ladies! Konto mam tutaj juz od dłuższego czasu, ale byłam tylko okazjonalnym czytelnikiem. Nadszedł czas na zmiany, bo to co robię do tej pory przynosi odwrotne skutki od zamierzonego celu. Moja historia: Prawie 14 miesięcy temu urodziłam dziecię. W ciąży przytyłam 25 kg! :))Powód: żarłam jak świnia. Jako nastolatka/ młoda kobieta [...]
Zapraszam do potężnej lektury choć nie wrzystko wkleiłem co chciałem Enzymy pełnią niezmiernie istotną funkcję w procesie trawienia. Dzięki nim z pożywienia uwalniane są witamin, sole mineralne i aminokwasy potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Każdy enzym działa na konkretny rodzaj pokarmu i nie może zostać zastąpiony innym. Enzymy [...]
JAK ŻYĆ, CO JEŚĆ wywiad z ojcem Grande zajmującym się ziołolecznictwem CO W GARNKU PISZCZY Jeżeli w naszym organizmie z powodu nietypowego życia, pośpiechu, jadania nieodpowiednich potraw, narastających napięć nerwowych, wyczerpie się odporność nerwowa to znaczy, że nie dbaliśmy o to, by w naszym organizmie była odpowiednia ilość fosforu [...]
Kuracja oczyszczająca to wielka ulga dla całego organizmu. Żołądek, trzustka, wątroba i woreczek żółciowy nie muszą wtedy produkować soków trawiennych, jelita kurczą sie rzadziej, a okrężnica może nareszcie wydalić cały stolec, także ten, którego resztki latami odkładają się na jej ściankach. Najważniejsze jest jednak to, że w trakcie kuracji [...]
!Para comprar billete de metro tienes qe ir al quiosco! Proste sezon się zaczyna co dla niektórych, słoneczko świeci, kobiety zrzucają ubrania i miniówa to nie jest już widok obcy, pała stoi i co nie którzy chcą podupczyć itakdalej a więc masa musi iść w góre; zamiast cały rok solidnie potrenować, przyłożyć się do żarcia, może jaką odżyweczkę [...]
Cukier - cichy niszczyciel. Węglowodany są jednym z głównych źródeł energii dla procesów życiowych przebiegających w naszych organizmach. Ich obecność kojarzy się najczęściej ze słodkim smakiem pokarmu. Mają działanie relaksujące, zwiększają też nasze poczucie bezpieczeństwa. Nie stanowią jednorodnej grupy. Można wśród nich wyróżnić m.in. [...]