Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: bialko w produktach zywnosciowych

Strona 1 z 921

  • Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

    żywność jest źródłem rozmaitych związków, w tym i takich które są w stanie hamować aktywność wolnych rodników i innych reaktywnych form tlenu. natknąłem się na publikację ze zbiorem danych na temat 3100 produktów żywnościowych i zawartością w nich

    Odpowiedzi: 37| Ilość wyświetleń: 8473| Data: 2011-09-12 16:51:08| Liczba SOGów: 7
  • Legenda symboli E-xxx

    2 błękit żywnościowy . ld50 dla myszy wynosi 4,6 g na kilogram wagi ciała. dozwolony przez fda do stosowania w produktach spożywczych, lekarstwach, kosmetykach, z wyjątkiem okolic oczu. podobnie jak w przypadku innych barwników, badania nad

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23595| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • Cukier i słodziki.

    nadaje mu brązowy kolor. 4 dlaczego cukier jest używany w artykułach żywnościowych jest on używany w produktach żywnościowych w celach nadania im smaku, poprawienia go bez nadawania smaku słodkości. jednakże, są też takie produkty, w

    Odpowiedzi: 42| Ilość wyświetleń: 18008| Data: 2006-05-27 11:46:46| Liczba SOGów: 10
  • pij mleko a bedziesz...

    aby moc je wyprodukować. to oczywisty nonsens. wszystkie niezbędne składniki do wytworzenia mleka znajdują się w produktach żywnościowych roślinnych i zwierzęcych, pod warunkiem, że kobieta odżywia się w sposób racjonalny. należy pamiętać, że mleko

    Odpowiedzi: 60| Ilość wyświetleń: 12942| Data: 2009-01-13 06:24:30| Liczba SOGów: 13
  • magnez - minerał niezbędny !

    zaliczyć magnez do czynników zapobiegających zawałowi, miażdżycy oraz nadciśnieniu. występowanie magnezu w produktach żywnościowych, jego wchłanianie, oraz zapotrzebowanie na magnez przez organizm sportowca . w naszej codziennej

    Odpowiedzi: 123| Ilość wyświetleń: 40219| Data: 2006-01-25 22:10:30| Liczba SOGów: 58
  • Olimp - Therm Line II®

    za produkcję ciepła przez organizm, czyli wzmożone spalanie kalorii. związki termogeniczne występują w różnych produktach żywnościowych, jednak ze względu na niewielkie ich stężenie w pokarmie nie wywołują spektakularnych efektów. wyjątkowe

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 22784| Data: 2006-10-17 03:46:04| Liczba SOGów: 0
  • Pojedyncze pytania dotyczące IF

    i panie w zwiazku z tym że w części blogów robi się straszny bałagan,zakładamy ten wątek w celu luźnych rozmów o produktach żywnosciowych,dobieraniu żywności,mozliwości zakupu konkretnych produktów w sklepach,zamienników itp. ten wątek to nie

    Odpowiedzi: 1392| Ilość wyświetleń: 50378| Data: 2013-10-22 10:00:46| Liczba SOGów: 25
  • ** TARCZYCA **

    zużycia tlenu, czyli zwiększają przemianę materii. do ich syntezy niezbędny jest jod, który jest obecny w produktach żywnościowych głównie produkty morza, woda, jodowana sól jego zawartość w wodzie i żywności niepochodzącej z morza jest

    Odpowiedzi: 38| Ilość wyświetleń: 19746| Data: 2005-10-10 09:01:48| Liczba SOGów: 20
  • Uwarunkowania i przykłady odżywiania okołotreningowego

    innych czynników mogą one być pozyskane szybko i w dużych ilościach gdyż zazwyczaj ich koncentracja w produktach żywnościowych jest wysoka 20 niemal 100% często przekracza 50 . organizm może magazynować je w formie glikogenu mięśniowego

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 7092| Data: 2005-02-13 00:45:54| Liczba SOGów: 2
  • Odżywianie(Białko Weglowodany Witaminy Tłuszcze) kcl [art]

    proste jak i po treningu węglowodany złożone . poniżej w tabeli przedstawiamy zawartości węglowodanów w produktach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. produkty pochodzenia roślinnego węglowodany w g na 100g produktu ogółem

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 12264| Data: 2009-02-14 19:16:36| Liczba SOGów: 4
  • D.Szukała - Białko

     wzajemnych proporcji między aminokwasami egzogennymi  odpowiedniego dowozu energii ze źródeł pozabialkowych potrzebnej na potrzeby syntezy białka ustrojowego  strawności białka białka, które efektywnie

    Odpowiedzi: 33| Ilość wyświetleń: 6423| Data: 2002-12-25 18:38:20| Liczba SOGów: 10
  • Minimalizowanie zagrożeń spowodowanych treningami

    glutationowa. selen znajdziemy głównie w zbożach oraz chudych rybach i mięsie. miedź znajdziemy ją w takich produktach jak: wątróbka, orzechy, warzywa dynia, cykoria , owoce cytryny, agrest, maliny, morele , groch i fasola, kasza, makarony i

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 11168| Data: 2008-08-03 16:29:18| Liczba SOGów: 4
  • Magnez mineral niezbędny

    zaliczyć magnez do czynników zapobiegających zawałowi, miażdżycy oraz nadciśnieniu. występowanie magnezu w produktach żywnościowych, jego wchłanianie, oraz zapotrzebowanie na magnez przez organizm sportowca. w naszej codziennej

    Odpowiedzi: 41| Ilość wyświetleń: 15142| Data: 2007-01-28 22:15:20| Liczba SOGów: 11
  • Mini test, opinie o produktach Fitmax

    witam wszystkich użytkowników 31 moja nazwa na stacka kreatynowego firmy fitmax została wybrana najciekawszą za co ogromnie dziękuję 1 , dzięki czemu otrzymałem możliwość wypróbowania białka 1 whey protein 81+ 2250 gram waniliowy

    Odpowiedzi: 201| Ilość wyświetleń: 50800| Data: 2008-07-23 18:21:51| Liczba SOGów: 11
  • Rooster Booster - przełom w dziedzinie suplmentacji - hydrolizat białka drobiowego!

    laktozy, która może być przyczyną alergii pokarmowych. wobec tego zastosowanie hydrolizatu białka drobiowego w produktach żywnościowych umożliwia stworzenie produktów, które mogą być spożywane przez szeroką grupę ludzi, pomagając im uzupełnić

    Odpowiedzi: 19| Ilość wyświetleń: 3971| Data: 2014-04-11 10:55:34| Liczba SOGów: 0
  • MUTAGENY, ZWIĄZKI RAKOTWÓRCZE I TOKSYCZNE W ŻYWNOŚCI by Matrainn.

    wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi, w skrócie wwa. zostały one wykryte również w liściach herbaty, produktach mlecznych, owocach, warzywach, olejach oraz zbożach. wpływ na ilość wwa w pożywieniu ma rodzaj obróbki, poziom skażenia

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 6036| Data: 2010-02-03 16:03:07| Liczba SOGów: 3
  • Artykułpodstawy diety redukcyjnej i nie tylko...

    podawane nie w kaloriach ale w kilokaloriach skrót kcal , czyli tysiącach kalorii. określenie ilości kalorii w produktach żywnościowych wyraża ilość energii, którą przeciętnie przyswaja ludzki organizm przy spożyciu takiego produktu. taka

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 4446| Data: 2008-07-31 11:20:32| Liczba SOGów: 0
  • Tyrozyna

    aminokwas ten jest częstym składnikiem preparatów przyśpieszających opalanie. tyrozyna naturalnie występuje w produktach żywnościowych obfitujących w białko: w mięsie, jajach, serach, odżywkach białkowych. w suplementach diety oprócz preparatów

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 7969| Data: 2011-11-16 23:00:13| Liczba SOGów: 1
  • Białko i Aminokwasy w Sportach Siłowych

    białko i aminokwasy w sportach siłowych przez wiele lat sporną sprawą było zapotrzebowanie sportowców na białko. udowodniono, iż spożycie większej ilości białka 2,77g białka na kg masy ciała , prowadzi do lepszego bilansu azotowego w

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 21312| Data: 2008-04-02 19:15:36| Liczba SOGów: 9
  • W jakich produktach spozywczych jest kreatyna

    co jesc zeby zastapic kreatyne, w jakich produktach spozywczych zwarta jest kreatyna

    Odpowiedzi: 14| Ilość wyświetleń: 16801| Data: 2004-06-27 00:47:38| Liczba SOGów: 1

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}