Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: bialko w produktach zywnosciowych

Strona 1 z 931

  • Zawartość przeciwutleniaczy w produktach żywnościowych - tabela

    żywność jest źródłem rozmaitych związków, w tym i takich które są w stanie hamować aktywność wolnych rodników i innych reaktywnych form tlenu. natknąłem się na publikację ze zbiorem danych na temat 3100 produktów żywnościowych i zawartością w nich

    Odpowiedzi: 37| Ilość wyświetleń: 8543| Data: 2011-09-12 16:51:08| Liczba SOGów: 7
  • Legenda symboli E-xxx

    2 błękit żywnościowy . ld50 dla myszy wynosi 4,6 g na kilogram wagi ciała. dozwolony przez fda do stosowania w produktach spożywczych, lekarstwach, kosmetykach, z wyjątkiem okolic oczu. podobnie jak w przypadku innych barwników, badania nad

    Odpowiedzi: 15| Ilość wyświetleń: 23663| Data: 2005-01-14 02:14:51| Liczba SOGów: 8
  • Uwarunkowania i przykłady odżywiania okołotreningowego

    innych czynników mogą one być pozyskane szybko i w dużych ilościach gdyż zazwyczaj ich koncentracja w produktach żywnościowych jest wysoka 20 niemal 100% często przekracza 50 . organizm może magazynować je w formie glikogenu mięśniowego

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 7147| Data: 2005-02-13 00:45:54| Liczba SOGów: 2
  • Interakcje leków z pożywieniem

    ma to mniej więcej podobny charakter jak zastępowanie cukru słodzikiem. jak się okazuje obecność olestry w produktach żywnościowych lub stosowanie jej w zabiegach kulinarnych może ograniczyć wchłanianie niektórych witamin, szczególnie witaminy a i

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 2491| Data: 2005-05-17 16:25:24| Liczba SOGów: 6
  • Odżywianie(Białko Weglowodany Witaminy Tłuszcze) kcl [art]

    proste jak i po treningu węglowodany złożone . poniżej w tabeli przedstawiamy zawartości węglowodanów w produktach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. produkty pochodzenia roślinnego węglowodany w g na 100g produktu ogółem

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 12365| Data: 2009-02-14 19:16:36| Liczba SOGów: 4
  • Artykułpodstawy diety redukcyjnej i nie tylko...

    podawane nie w kaloriach ale w kilokaloriach skrót kcal , czyli tysiącach kalorii. określenie ilości kalorii w produktach żywnościowych wyraża ilość energii, którą przeciętnie przyswaja ludzki organizm przy spożyciu takiego produktu. taka

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 4485| Data: 2008-07-31 11:20:32| Liczba SOGów: 0
  • pij mleko a bedziesz...

    aby moc je wyprodukować. to oczywisty nonsens. wszystkie niezbędne składniki do wytworzenia mleka znajdują się w produktach żywnościowych roślinnych i zwierzęcych, pod warunkiem, że kobieta odżywia się w sposób racjonalny. należy pamiętać, że mleko

    Odpowiedzi: 60| Ilość wyświetleń: 12981| Data: 2009-01-13 06:24:30| Liczba SOGów: 13
  • Cukier i słodziki.

    nadaje mu brązowy kolor. 4 dlaczego cukier jest używany w artykułach żywnościowych jest on używany w produktach żywnościowych w celach nadania im smaku, poprawienia go bez nadawania smaku słodkości. jednakże, są też takie produkty, w

    Odpowiedzi: 42| Ilość wyświetleń: 18099| Data: 2006-05-27 11:46:46| Liczba SOGów: 10
  • D.Szukała - Białko

     wzajemnych proporcji między aminokwasami egzogennymi  odpowiedniego dowozu energii ze źródeł pozabialkowych potrzebnej na potrzeby syntezy białka ustrojowego  strawności białka białka, które efektywnie

    Odpowiedzi: 33| Ilość wyświetleń: 6455| Data: 2002-12-25 18:38:20| Liczba SOGów: 10
  • MUTAGENY, ZWIĄZKI RAKOTWÓRCZE I TOKSYCZNE W ŻYWNOŚCI by Matrainn.

    wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi, w skrócie wwa. zostały one wykryte również w liściach herbaty, produktach mlecznych, owocach, warzywach, olejach oraz zbożach. wpływ na ilość wwa w pożywieniu ma rodzaj obróbki, poziom skażenia

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 6148| Data: 2010-02-03 16:03:07| Liczba SOGów: 3
  • magnez - minerał niezbędny !

    zaliczyć magnez do czynników zapobiegających zawałowi, miażdżycy oraz nadciśnieniu. występowanie magnezu w produktach żywnościowych, jego wchłanianie, oraz zapotrzebowanie na magnez przez organizm sportowca . w naszej codziennej

    Odpowiedzi: 123| Ilość wyświetleń: 40458| Data: 2006-01-25 22:10:30| Liczba SOGów: 58
  • Białko - dzienne zapotrzebowanie.

    badania pokazaly ze zarowno u ludzi uprawiajacych sporty wytrzymalsciowe jak i silowe zapotzrebowanie na bialko wzrasta u wytrzymalościowców o ok 50 100% u silaczy wyniki nie sa tak oczywiscte i jasne wiele nie osiaga lepszych wynikow bo

    Odpowiedzi: 196| Ilość wyświetleń: 55784| Data: 2011-02-18 23:41:34| Liczba SOGów: 34
  • ** TARCZYCA **

    zużycia tlenu, czyli zwiększają przemianę materii. do ich syntezy niezbędny jest jod, który jest obecny w produktach żywnościowych głównie produkty morza, woda, jodowana sól jego zawartość w wodzie i żywności niepochodzącej z morza jest

    Odpowiedzi: 38| Ilość wyświetleń: 19834| Data: 2005-10-10 09:01:48| Liczba SOGów: 20
  • Dieta w kulturystyce ...

    przyrost tkanki tłuszczowej i rozpad mięśniowej. więcej o zawartości składników odżywczych w poszczególnych produktach żywnościowych, obliczeniach kalorycznych i zasadach zdrowego żywienia znajdziesz w artykule jak ułożyć sobie dietę .

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 2661| Data: 2007-11-07 18:53:57| Liczba SOGów: 0
  • Minimalizowanie zagrożeń spowodowanych treningami

    glutationowa. selen znajdziemy głównie w zbożach oraz chudych rybach i mięsie. miedź znajdziemy ją w takich produktach jak: wątróbka, orzechy, warzywa dynia, cykoria , owoce cytryny, agrest, maliny, morele , groch i fasola, kasza, makarony i

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 11232| Data: 2008-08-03 16:29:18| Liczba SOGów: 4
  • Rooster Booster - przełom w dziedzinie suplmentacji - hydrolizat białka drobiowego!

    laktozy, która może być przyczyną alergii pokarmowych. wobec tego zastosowanie hydrolizatu białka drobiowego w produktach żywnościowych umożliwia stworzenie produktów, które mogą być spożywane przez szeroką grupę ludzi, pomagając im uzupełnić

    Odpowiedzi: 19| Ilość wyświetleń: 4003| Data: 2014-04-11 10:55:34| Liczba SOGów: 0
  • GRZECHY GŁÓWNE NIEPRAWIDŁOWEGO ODŻYWIANIA.

    i osłabienia systemu immunologicznego. cukier szczególnie fruktoza kukurydziana używany jest powszechnie w produktach żywnościowych ma tendencje łączenia się przyklejania do protein formując niefunkcjonalne cząsteczki zwane ages , które

    Odpowiedzi: 19| Ilość wyświetleń: 4559| Data: 2005-11-19 21:31:30| Liczba SOGów: 9
  • Magnez mineral niezbędny

    zaliczyć magnez do czynników zapobiegających zawałowi, miażdżycy oraz nadciśnieniu. występowanie magnezu w produktach żywnościowych, jego wchłanianie, oraz zapotrzebowanie na magnez przez organizm sportowca. w naszej codziennej

    Odpowiedzi: 41| Ilość wyświetleń: 15191| Data: 2007-01-28 22:15:20| Liczba SOGów: 11
  • <<<<<....Zapalenie Stawów....>>>>>

    po użyciu można je wrzucić do zamrażalnika i wykorzystać następnym razem. ponieważ w wielokrotnie rozmrażanych produktach żywnościowych łatwo namnażają się bakterie, uważaj, aby przez przypadek nie podać ich na stół. trzeba więc opakowanie wyraźnie

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 4829| Data: 2006-10-31 21:55:04| Liczba SOGów: 1
  • [art] SÓL geneza, normy, ciekawostki

    dzienne to maksimum 6g jest to przydatne, ponieważ można dowiedzieć się, jak dużo soli znajduje się w niektórych produktach żywnościowych które normalnie jemy. najczęściej ludzie są zaskoczeni, jak wiele soli jedzą ,kiedy usiądą i sprawdzą ile

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 9464| Data: 2009-04-20 16:45:48| Liczba SOGów: 8

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}