Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: bialka skladniki pokarmowe charakterystyka

Strona 3 z 862

  • Ciekawostki treningowe

    witaminy z grupy b b3, b6 ; błonnik jest jedną z substancji decydujących o prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego, stymuluje jego pracę, wspomaga trawienie pokarmów, a także wpływa na wydzielanie insuliny, wspomaga spalanie tkanki

    Odpowiedzi: 17| Ilość wyświetleń: 4568| Data: 2002-07-18 13:13:43| Liczba SOGów: 19
  • Enzymy - krótka charakterystyka i klasyfikacja

    2008/20080627192745.png enzymy enzymy to specyficzne białka, wytwarzane przez żywe komórki organizmu, które umożliwiają przebieg tysięcy reakcji chemicznych z szybkością, wydajnością i specyficznością trudną do osiągnięcia w układach

    Odpowiedzi: 9| Ilość wyświetleń: 25232| Data: 2008-06-27 19:27:45| Liczba SOGów: 4
  • Sztuka zwiększania masy

    oraz pewnych aminokwasów, do komórek. insulina jest uwalniana z trzustki właśnie wtedy, gdy wspomniane składniki pokarmowe pojawiają się w układzie trawiennym. w obecności insuliny, transport aminokwasów i węglowodanów do komórek zachodzi szybciej

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 3698| Data: 2004-05-29 17:28:07| Liczba SOGów: 7
  • Ultimate Nutrition - Massive Whey Gainer

    ultimate massive whey gainer polecany przede wszystkim osobom o znacznie zwiększonym zapotrzebowaniu na składniki pokarmowe szczególnie ludziom prowadzącym życie intensywne pod względem aktywności fizycznej lub posiadającym bardzo szybkie tempo

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 9961| Data: 2006-10-17 03:46:04| Liczba SOGów: 1
  • Dieta od „dietetyka” dla kobiety trenującej siłowo

    „specjalnego traktowania żywieniowego”. wysiłek fizyczny zwiększa bowiem zapotrzebowanie na niektóre składniki pokarmowe uprawianie sportu, również na rekreacyjnym poziomie doprowadza do wyraźnego wzrostu wydatków energetycznych, tak więc dieta

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 1706| Data: 2015-03-11 11:03:57| Liczba SOGów: 0
  • Ciekawostki treningowe

    witaminy z grupy b b3, b6 ; błonnik jest jedną z substancji decydujących o prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego, stymuluje jego pracę, wspomaga trawienie pokarmów, a także wpływa na wydzielanie insuliny, wspomaga spalanie tkanki

    Odpowiedzi: 40| Ilość wyświetleń: 4650| Data: 2005-07-26 09:46:46| Liczba SOGów: 9
  • Jak chronić witaminy?

    w procesie przygotowywania potraw zubażamy naszą dietę nie tylko w witaminy i minerały ale także inne składniki pokarmowe w szczególności białko. przyczyną jest najczęściej niewłaściwa obróbka kulinarna mięs, drobiu oraz ryb. przed wrzuceniem

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 3327| Data: 2010-09-07 22:54:22| Liczba SOGów: 4
  • BIALKA ROŚLINNE

    zmierzające do uzupełnienia ich aminogramu w brakujące aminokwasy powinny polegać na: komponowaniu różnych źródeł bialka w jednym posiłku, suplementacji aminokwasami produkty dostarczające pełnego profilu aminokwasów, które będą uzupełniać

    Odpowiedzi: 17| Ilość wyświetleń: 28099| Data: 2007-04-25 18:22:45| Liczba SOGów: 16
  • Inne ciekawostki zywieniowe dla zainteresowanych

    mieso i niskotluszczowe mleko jest ubogie w witaminy rozpuszczalne w tluszczach, niezbedne w procesie przyswajania bialka i mineralów zawartych w miesie i mleku. spozywanie niskotluszczowych pokarmów moze prowadzic do naruszenia rezerw witaminy a i

    Odpowiedzi: 10| Ilość wyświetleń: 5843| Data: 2005-01-14 19:46:21| Liczba SOGów: 6
  • BLEDY W DIECIE

    dbałość o zachowanie szczegółów dotyczących pożywienia i znajomość reakcji własnego organizmu na wybrane składniki pokarmowe pozwala na opracowanie idealnej pod względem własnych potrzeb diety. 7. postrzeganie dodatków żywieniowych jako

    Odpowiedzi: 21| Ilość wyświetleń: 4436| Data: 2003-04-29 17:58:50| Liczba SOGów: 7
  • [s] Thyrogen-X od Alri TANIOOOO

    lipolitycznym wpływającą na pracę tarczycy stworzoną w celu promowania działania partycjonującego składniki pokarmowe zwiększającego syntezę białka jednocześnie wykorzystując zmagazynowany tłuszcz jako główne źródło energii. kluczem jest działanie

    Odpowiedzi: 5| Ilość wyświetleń: 1653| Data: 2009-01-03 22:39:48| Liczba SOGów: 0
  • Moje odchudzanie - 6 posiłków dziennie nie odchudza !

    o tej porze węglowodanów prostych na rzecz węglowodanów złożonych, ponieważ dłużej wchłaniają się z przewodu pokarmowego stopniowo dostarczając energii. kolejny posiłek obiad, powinien zawierać wszystkie składniki pokarmowe kolacja powinna być

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 9347| Data: 2001-07-26 19:57:26| Liczba SOGów: 0
  • DIETA -ZALECANE LINKI

    http://www.paleodiet.com http://maelstrom.stjohns.edu/archives/paleofood.html nutrient data laboratory skladniki pokarmowe http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi bin/nut_search.pl polecam wszystko 3 im wiecj wiesz tym lepiej dla

    Odpowiedzi: 49| Ilość wyświetleń: 45380| Data: 2002-07-30 11:31:29| Liczba SOGów: 27
  • . WODA .

    produkty, z których przygotowuje się posiłki, wydobywając z nich potrzebne do celów odżywczych składniki pokarmowe takie wody można pić w niewielkich ilościach w celu ugaszenia pragnienia, ale picie ich w większej ilości może być niekorzystne dla

    Odpowiedzi: 11| Ilość wyświetleń: 2187| Data: 2009-07-13 09:28:06| Liczba SOGów: 7
  • Dieta na masę TDCI bodybuildera do oceny

    4 9 4 mnożnik k640 k720 k1440 2800 kcal efektywne składniki pokarmowe * posiłki białko tłuszcz węgiel kcal nr 1 b23 t23 w56 0 nr 2 b21 t16 w84 0

    Odpowiedzi: 20| Ilość wyświetleń: 2110| Data: 2005-08-22 15:09:17| Liczba SOGów: 3
  • 10 najwiekszych bledow zywieniowych

    zajmuje przynajmniej trzy tygodnie. jesli rozpoczynasz diete bogata w weglowodany, przy umiarkowanej zawartosci bialka i malej ilosci tluszczu, o zredukowanej wartosci kalorycznej, a twoim celem jest pozbycie sie tkanki tluszczowej, to wizualnych

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 2405| Data: 2003-07-28 12:59:56| Liczba SOGów: 3
  • Najczęstsze błędy trenujących

    dbałość o zachowanie szczegółów dotyczących pożywienia i znajomość reakcji własnego organizmu na wybrane składniki pokarmowe pozwala na opracowanie idealnej pod względem własnych potrzeb diety. 7. postrzeganie dodatków żywieniowych 1ako

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 1883| Data: 2008-03-29 21:59:10| Liczba SOGów: 3
  • O tyciu i chudnieciu- artykuł

    udział noradrenaliny w produkcji ciepła termogenezie. w wielu produktach spożywczych znaleziono składniki pokarmowe wpływające dodatnio na aktywność noradrenaliny. należą one do różnych grup substancji chemicznych i z tego powodu różne są też

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 4821| Data: 2008-03-02 14:58:10| Liczba SOGów: 8
  • Strawność białka jajka - surowe vs ugotowane

    grubym woda. czyzby ......jeśli chodzi o ‘jajka’! trafilo mi w ręce jedno ciekawe badanie o strawności bialka z jajek. postanowiłem pogooglować troche niestety kilka godzin szukania skutkowalo znalezieniem odnośników tylko do

    Odpowiedzi: 54| Ilość wyświetleń: 20613| Data: 2011-03-22 06:00:24| Liczba SOGów: 12
  • Wody, geneza, charakterystyka, podział

    to obniżają. picie wód powoduje zwiększenie wydzielania kwasów żołądkowych, pobudzenie perystaltyki przewodu pokarmowego, zwiększenie ilości oddawanego moczu, a także obniża poziom cukru w surowicy. ubocznym choć niekoniecznie niemiłym

    Odpowiedzi: 4| Ilość wyświetleń: 15856| Data: 2010-02-14 11:18:18| Liczba SOGów: 1

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}