SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

aspat

  • Wątroba - podwyższony ALAT i ASPAT

    Temat
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Witam! Miałem robione badania z krwi i moczu. Wykazało mi, że mam podwyższone: -ALAT (76) , norma jest poniżej 41, -ASPAT (51), norma jest poniżej 40, Czytałem, że może to być związane z: -za dużą ilością alkoholu, -za dużą ilością tłuszczy w diecie, -za dużo białka (np. gainer), -nie piję, -nie biorę białka w proszku, co prawda jem dużo mięs, twa

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-08-09 14:59:26 Liczba szacunów: 58
  • aspat,alat a marka odżywki ???

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam,od razu zaznaczę,że nie jest moim celem promowanie marki inko i jej chorych cen... Ze względu na dużo antybiotyków,dwie operacje itd. od ok.półtora roku pojęcia Aspat Alat nie są mi obce..najkrócej można chyba napisać,że ich podwyższenie może świadczyć o uszkodzeniu wątroby(polekowym,poalkoholowym,toksycznym itd.),serca,mięśni szkieletowych,m

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 4247 Data: 2006-06-22 18:30:12 Liczba szacunów: 0
  • Wysoki ASPAT - AST - okresowe

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Hej wszystkim. Mam taki "delikatny" problem. 12 maja mam badania okresowe - jestem maszynistą, muszę mieć 1 kategorię wzroku słuchu - no i zdrowia Oczywiście 2 lata temu wszystko było w porządku (w katowicach mamy kolejową medycynę pracy) - 2 lata temu na czczo (mimo że najadłem się na wieczór) - wyszło mi 98pkt glukozy / cukru - babka kazała uważa

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1069 Data: 2016-05-04 16:39:43 Liczba szacunów: 2
  • Podwyższony Alat i Aspat,Ggtp w normie

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam Ostatnio zrobiłem sobie rutynowe badania krwib Wszystko było w normie, miałem tylko podwyższony ALAT na poziomie około 180. Badania były po ostrym weekendzie,wiec po konsultacji z lekarzem zrobiłem badanie ponownie. Przez dwa tygodnie po wczesniejszym badaniu brałem regularnie hepatil. Dziś odebrałem wyniki tym razem miałem oprócz ALATU, ASPA

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-12-04 10:33:36 Liczba szacunów: 8
  • Złe wyniki (cholesterol, alat, aspat)

    Temat
    Doping

    Od cyklu mineło pół roku (enan, bold, wino). Potem robiłem badania, wyszły w miarę. Teraz prześwietliłem obecny stan i staneło mi serce. Cholesterol całkowity 198 (140-200) Cholesterol HDL 37 (40-60) Cholesterol LDL 104 (0-135) Trójglicerydy 286 (60-165) - MAKABRA Aspat 85 (0 - 37) - MAKABRA Alat

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 12085 Data: 2012-03-27 15:39:53 Liczba szacunów: 2
  • Pieprzyki , swoja droga aspat i alat

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Co jest powodem wyskiwania pieprzyków w szybkiem tempie na calym ciele. Tylko niech nikt nie pisze ze to uwarunkowania gentyczyne, bo to samo pisza na stronach internwoych i to samo mowia dermatolodzy a to gowna prawda. Zanieczyscie watroby ? zbyt mała ilosc bakteri w jelitach ?moze cos innego ,jakieś zakwaszenia ?.Dermatolodzy nie siedza w tym gł

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-06-02 15:40:16 Liczba szacunów: 5
  • proby : Aspat Alat ALP bilirubina tot.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Prosze specow o przeanalizowanie tych wynikow Bilirubina totalna: 1.12 0.18- 1.23 MG/DL ASPAT 82 1 - 37 U/L ALAT 47 1 - 40 U/L ALP 227 100- 290 U/L G.G.T.P w surowicy 17,1 U/L M (11-61) U/L bo z tego co wyczytalem na nec

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-11-10 15:07:27 Liczba szacunów: 1
  • próby wątrobowe ASPAT ALAT

    Temat
    Doping

    czolem,robilem kompleksowe badania,wszystko jest w normie oprocz prob wątrobowych. moje wyniki: ASPAT: 52U/L norma do 37 ALAT: 78U/L norma do 42 pytanie do znajacych sie w temacie,czy takie przekroczenie norm to juz powazniejsze uszkodzenie watroby,czy tylko jest troche zatruta? pozdrawiam

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-10-03 20:40:22 Liczba szacunów: 3
  • wątroba wyniki ASPAT ALAT robię mały test

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Celem testu który przeprowadzam jest sprawdzenie wpływu suplementów na wątrobę ( wyniki wątrobowe ) oraz czas potrzebny na jej regeneracji po ich odstawieniu. Aby nie być gołosłownym co tydzień będę zamieszczał wyniki badań krwi ASPAT i ALAT. JA wiek 30 lat waga 86 kg wzrost 195 cm Suple które wybrałem do testu. Animal M-STAK, Animal FLEX, Ol

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3271 Data: 2012-07-14 03:18:57 Liczba szacunów: 0
  • Wysoki ASPAT - regeneracja wątroby

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam Ostatnio miałem badania krwi do wojska i wszystko mam w normie oprócz ASPATu i ALATu. Komisja orzekła, że badania musze powtórzyć jeszcze raz za 10 dni. Co dziwne przed badaniami nie piłem alkoholu przez miesiąc ani nie jadłem tłustych i smażonych rzeczy, co więcej piłem sok z buraków i jadłem sporo warzyw z parowaru. Druga niepokojąca rzecz

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 2321 Data: 2013-04-24 09:18:17 Liczba szacunów: 1
  • Alat Aspat

    Temat
    Doping

    Witam. Bylem dzis rano wykonac na wlasna reke proby wartobowe(alat, aspat) Jestem ok 4tyg po cyklu w ktory wchodzila meta 30mg ed przez 5tyg. Poczytalem troche o uszkodzeniach watroby i zaczalem sobie wkrecac ze mam zolte otoczki pod oczami. Galki oczne sa czyste i biale, bez zadnych zoltych plam) Ale to chyba moj wymysl. Odebralem wyniki i faktyc

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 9650 Data: 2008-01-04 18:38:15 Liczba szacunów: 1
  • Aspat 45 Alat 101

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam pierw troszke słów o mnie mam 24 lata nigdy nie brałem sterydów.. same sumple i odźwyki jednak dośc długo lat.. lecz zmiennie.. wczoraj miałem wypadek niechcący prze pomyłke!!! zapowadałem 15 łyzk kawy a nie 2!!!! połączony z termogenikami.. typu levithan.. i thermo stim.. trafiłem do szpitala na kroplówce.. jednak wcześniej całą noc.. dawko

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 2088 Data: 2011-05-24 15:31:40 Liczba szacunów: 0
  • wyskoki aspat alat

    Temat
    Doping

    ygodni na: prop 400/week npp 300/week masteron 300/week proviron przed rozpoczęciem tego cyklu zrobiłem sobie badania, ogólnie wszystko było w normie poza alat 63 (00 - 41) aspat w normie 36 (00- 37) byłem wtedy po cyklu z wina i propa. dziś zrobiłem sobie znowu badania i ku mojemu zaskoczeniu: alat 64 (00- 41) aspat 42 (00-37) wiem nie są to ja

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 354 Data: 2017-02-06 22:26:02 Liczba szacunów: 0
  • Aspat i Alat

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, W zeszłym tygodniu robiłem profilaktyczne badania (krew, mocz, próby wątrobowe, cholesterol etc.) Wczoraj odebrałem wyniki, dzisiaj stawiłem się z nimi u lekarza. Krew i mocz - ok, lekko podwyższony cholesterol... ale najgorzej wyszły mi próby wątrobowe: ASPAT: 53, norma do 35 ALAT: 108, norma do 45 Jako przyczyny lekarz wymienił złą dietę,

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2102 Data: 2011-10-31 17:10:28 Liczba szacunów: 0
  • Zrobiłem badania - aspat, alat, bilirubina, test

    Temat
    Doping

    Alat 12 min 0 max 40 aspat 18 min 0 max 37 bili 13,6 min 0 max 17 test 313 min 200 max 810 Planuje cykla z 60 tab M1T od stycznia, wiec musiałem sie przekonać czy aby na pewno moge zastosować metyl, no i chyba moge. Troche dziwi mnie niski poziom teścia, myślałem, że bedzie wiecej, dużo więcej.

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 7858 Data: 2004-12-22 13:06:03 Liczba szacunów: 0
  • Badania- alat aspat podwyższony

    Temat
    Doping

    Witam załączam badania sprzed 2 miesiecy i z dzisiaj. Biore mk 677 10mg na noc, oraz kreatyne crea 3 z berserk labs. Mk zacząłem pierwsze, po kreatynie jakis tydzien pozniej odczuwałem ucisk po prawek stronie plecow, kiedys juz tak miałem po jednym stacku po odstawce objawy przeszły, teraz specjalnie pociągnąłem do badan- nie wiem po co;/ Jakie o

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1095 Data: 2016-04-14 18:02:24 Liczba szacunów: 0
  • Alat, aspat, mocznik POZA NORMĄ

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, otrzymałem badania ogólne, nerek, wątroby wszystko jest ok oprócz wątroby. Badania wykazały ALAT 83 (0-45) ASPAT 77 (0-35) MOCZNIK 44 (13-43) Dostałem skierowanie do lekarza zakaźnego. Chciałbym wiedzieć jakie mogą być tego przyczyny i skutki? Spotkał się ktoś z tym? Treningi 7x w tyg boks+siłownia Dieta ok. 4000 kcal Stosowane suplementy:

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 2359 Data: 2016-01-28 22:56:43 Liczba szacunów: 3
  • Alat,aspat

    Temat
    Doping

    Witam wszystkich. Mam problem,ponieważ mój alat i aspat nie chcą wrócić do normy. Oral winko jadłem ostatnio w połowie sierpnia,a 6tyg temu robiłem badania gdzie wynik był alat 63, norma 5-40 aspat 74, norma 5-35 Po wynikach przez 4tyg jadłem essentiale forte i na to jeszcze 2tyg hepatil complex. Po tych lekach wyniki jeszcze gorsze!!! alat 71 as

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 4602 Data: 2011-12-02 17:44:37 Liczba szacunów: 1
  • Podwyższony ALAT i ASPAT

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam po wynikach badań laboratoryjnych wyszło mi: GGTP 27 norma 12-58 AST 188 15-46 ALT 95 11-66 Jestem dopiero co tydzien po DAA, wczasie tego tygodnia tes było troszkę alko,w drugim tygodniu postanowiłem zrobić badania bo jakos znalazlem na to czas. Czy to coś może mieć przełożenie na te wyniki ??? przed nami dlugi sierpnio

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2030 Data: 2011-08-13 00:43:26 Liczba szacunów: 0
  • badania: ALAT, ASPAT, CRP

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Hej! Mam bolesci w prawej czesci podbrzusza, zrobilem sobie badania i okazalo sie ze mam podwyzszone wyniki: alat - 70 a dopuszczalne jest do 40 aspat - 44 a dopuszczalne do 40 crp - 60 a dopuszczalne do 5 prosze o pomoc! co to takiego?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6015 Data: 2008-08-06 19:28:05 Liczba szacunów: 0