SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

alt we krwi

  • ALT we krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam! Robiłem 3dni temu badanie krwi i we wskaźniku ALT wyszło 107 a norma jest do 40 może to być spowodowane długotrwałym braniem kreatyny?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2243 Data: 2009-08-13 18:59:14 Liczba szacunów: 0
  • Ból wątroby?

    Post
    Zdrowie i Uroda

    wiadomo, ze kazdy antybiotyk nie dziala zbyt dobrze na watrobe. Jezeli boli moze byc powiekszona albo cos w tym stylu. Jak najszybciej idz do lekarza. Przede wszystkim trzeba zrobic USG i zbadac ilosc enzymow watrobowych (AST, ALT) we krwi. Profilaktycznie dobrze byloby zrobic test na mononukleoze, ktora czesto jest blednie identyfikowana jako gryp

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-08-29 21:53:38 Liczba szacunów: 0
  • PRODŻEKT DZIKA MASA - Spełniaj się w pasji zamiast igrać z losem..

    Post
    PRODŻEKT DZIKA MASA / PRODŻEKT DZIKA PLAŻA

    CARDIO 40 min orbitrek/bieżnia DIETA 20g wpi 1. Omlet: 80g platki zytnie, 1 jajo, 30g albumina, 30g masło orzechowe, 20ml syrop klonowy, spirulina lecytyna 2. 250g twaróg chudy, 175ml jogurt naturalny, 70g platki zytnie, banan, kakao nac 3. 180g kura, 120g basmati, kukurydza enzymy 4.180g kura, 120g basmati, kukurydza colostrum 5. 200g szynka dusz

    Odpowiedzi: 272 Ilość wyświetleń: 17935 Data: 2014-11-17 23:02:43 Liczba szacunów: 0
  • PRODŻEKT DZIKA MASA - Spełniaj się w pasji zamiast igrać z losem..

    Post
    PRODŻEKT DZIKA MASA / PRODŻEKT DZIKA PLAŻA

    Powodzenia z tym apetytem, nieciekawa sprawa :( aczkolwiek i tak zazdroszczę haha xD dzięki, dziś było trochę lepiej. dorzucam po 100g jogurtu naturalnego do 3 posiłków. Seba - cieżko powiedzieć, trzeba poszperać na necie Poniżej krótkie info dot. tego oleju: Ostropest plamisty to roślina, która chroni wątrobę przed szkodliwym działaniem alkoholu i

    Odpowiedzi: 272 Ilość wyświetleń: 17935 Data: 2014-12-10 23:20:35 Liczba szacunów: 0
  • POBAWMY SIĘ W POGROMCÓW MITÓW! %-)

    Post
    Doping

    Jeszcze taki info miałem co do hepatoksyczności/17aa. Powszechnie wiadomo, że alfa alkilowane steroidy są toksyczne dla wątroby. No dobrze. Ale, czy to prawda? Przez lata nam wpajano, że jeżeli będziesz brał sterydy o grupie 17-alfa alkilowej, to w końcu dorobisz się jakis problemów z wątrobą. Nigdy nie łącz sterydów z taką grupą w ilości 50 mg dzi

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 4980 Data: 2008-02-07 04:03:33 Liczba szacunów: 0
  • Podsumowanie pół roku i jedziemy dalej

    Post
    Po 35 roku życia

    Badania: 19.X (dieta zbilansowana) / 07.VI (10-ty dzień LCHF) Cholesterol +17% 170 / 200 Triglicerydy +15% 60 / 69 HDL +27% 47 / 60 LDL +13% 111 / 126 ALT +16% 31 / 36 AST +

    Odpowiedzi: 890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-10 08:09:52 Liczba szacunów: 0
  • Redukcja Isthar-pods.str.38 i 52

    Post
    Ladies SFD

    A ten , na redukcji te wyniki nie będą z deka zafałszowane? Ktoś pisał (przepraszam że nie pamiętam kto) że na redukcji wyniki mogą odbiegać od normy , ale nie wiem jak to z morfologią bo rozumiem że tę też trzeba by było zrobić ? Ciśnienie mierzyłam kilka razy w ciągu redukcji (ostatni raz jakieś 4-5 dni temu) i mam wzorowe. Chociaż u nas w rodzin

    Odpowiedzi: 570 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-01 15:17:39 Liczba szacunów: 0
  • Dziennik treningowy fifi35 - moja walka o sylwetkę

    Post
    Po 35 roku życia

    08.09.2013 DNT niedziela SUPLEMENTACJA: kreatyna TCM - 5g rano na czczo 1 tab. spalacz Thermo Speed Extreme - rano na czczo 3 tab. HMB - rano na czczo, popołudniu, przed snem apteczne ZMA - 4tab ChelaMag 6 + 2 tab Chela Cynk - przed snem DIETA: Zrzut poniżej. Kaloryczność w miarę. Utrzymane ok 2200 kcal. Będę się starał wprowadzić 2 razy w tygodniu

    Odpowiedzi: 697 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-07 21:52:00 Liczba szacunów: 0
  • Redukcja przy chorobie jelit

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Ja kupuje spirulinę w proszku 0,5kg. Kupuje z brytyjskiego amazona. Jak się ma kartę płatniczą to zamawianie jest banalne, a przesyłki przychodzą w ciągu tygodnia zwykle, w zależności od rodzaju. Podstawy jakie powinieneś wiedzieć o spirulinie: https://i.imgur.com/2U2sxb0.png Warto Zapamiętać * Zaobserwowano reakcje alergiczne na spirulinę, jednak

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 8746 Data: 2017-09-11 23:41:53 Liczba szacunów: 2
  • Wysoki Kortyzol, testosteron, TSH ft4 i ft3 w normie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Fotki, i badania Nazwa badaniaDataWartośćNormy Aminotransferaza alaninowa - ALT (GPT)04-10-2016 ALT (GPT)41 U/l< 41 Cholesterol całkowity04-10-2016 Cholesterol całkowity (jedn. tradyc.)201 mg/dl< 190 Glukoza na czczo we krwi żylnej04-10-2016 Glukoza (jedn. tradyc.)76 mg/dl70 - 99 Hormon tyreotropowy - TSH04-10-2016 TSH (s)2,77 uU/ml0,27 - 4,2

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 1798 Data: 2017-01-20 13:56:06 Liczba szacunów: 0
  • Odkladanie wapnia w tkankach miekkich, problem z barkami

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Pakiet sie nazywal Maximum: "(...)Określane są: morfologia (obraz) i parametry biochemiczne krwi, pozwalające na wykrycie: stanu zapalnego, zaburzeń krzepnięcia krwi, zaburzeń gospodarki wapniowej, równowagi elektrolitowej i gospodarki żelazem, zaburzenia przemiany materii (metabolizm białek, tłuszczów i węglowodanów). Wyniki wskazują równocześnie

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1944 Data: 2018-03-12 10:38:38 Liczba szacunów: 0
  • Dieta redukcyjna do oceny, 105kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    znalazłem takie badania w necie co mysleicie jakbym zrobil sobie profil cukrzycowy i trzustkowy? bo reszte mam ok ew kortyzol dokupil bo tarczyca ok 19 zł za pakiet badań – profil kostny, 29 zł za pakiet badań – profil trzustkowy, 59 zł za pakiet badań – profil metaboliczny, 59 zł za pakiet badań – profil cukrzycowy, 59 zł za pakiet badań – profi

    Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 1631 Data: 2016-10-15 18:17:35 Liczba szacunów: 0
  • TAURYNA - Bycza terapia.

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    Mam pytanie odnośnie tauryny - czy przyjmowanie tauryny Mega Caps z firmy Olimp pomoże mojemu tacie w obniżeniu poziomu cukru we krwi ? Tata uzyskał raz wynik 93 (norma od 74 do 99 mg/dl), a innym razem uzyskał wynik 98 (norma od 74 do 99mg/dl). Jaką dawkę tauryny mega caps 1500 mg miałby stosować w ciągu dnia tata ? Czy też może lepszy od tauryny

    Odpowiedzi: 931 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-05 08:16:41 Liczba szacunów: 0
  • Wątroba - podwyższony ALAT i ASPAT

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Wątroba to jeden z najważniejszych organów w naszym organizmie. To tam zachodzi większość procesów metabolicznych. Mianem prób wątrobowych określa się testy czynnościowe wątroby, polegające na określeniu aktywności enzymów znajdujących się w komórkach wątrobowych lub stężeń substancji, które są przez nie wytwarzane lub przekształcane. Próby wątrob

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-07-31 17:01:50 Liczba szacunów: 0