SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

Wynik TSH normy

  • wynik TSH powżej normy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Po zrobieniu badań krwi na TSH wynik wyszedł powyżej normy. W moim przypadku jest to 79,938. Czy powinna udać się do lekarza specjalisty, czy też powtórzyć badanie, ze względu na wysoki poziom wyniku.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 912 Data: 2011-05-12 07:06:14 Liczba szacunów: 0
  • Wysoki Progesteron czym go zbić

    Post
    Doping
    PRO

    z tego tematu już zrobił się mętlik, co Ty chcesz wkonću autorze osiągnąć?? Zbić progesteron?? Czy się odblokować?? twój wynik TSH podczas przyjmowania T3 powinien być raczej nisko a nie wysoko więc udałbym się na twoim miejscu do endo bo możesz mieć problemy z tarczycą przez co ten progesteron może tak wariować, choć nie wiem jak się to ma podczas

    Odpowiedzi: 148 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-30 17:53:37 Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Od ponad roku jestem pod opieka endokrynologa w związku z moja tarczycą. Wyniki TSH bardzo rózne od 2.5 , po 1,4, 1,8, 2,1 ostatni wynik ponad 3. Moje TSH też skacze, ono jest ogólnie bardzo czułe, nie wiem co ile badasz, ale częściej niż raz na 3 miesiące nie ma sensu. Ja w przeciągu 5 dni miałam spadek o prawie 1. własnie raz na 3 mce , tak za

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 1744 Data: 2017-01-13 14:57:56 Liczba szacunów: 0
  • TSH a kształtowanie sylwetki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam, Od ponad roku jestem pod opieka endokrynologa w związku z moja tarczycą. Wyniki TSH bardzo rózne od 2.5 , po 1,4, 1,8, 2,1 ostatni wynik ponad 3. Moje TSH też skacze, ono jest ogólnie bardzo czułe, nie wiem co ile badasz, ale częściej niż raz na 3 miesiące nie ma sensu. Ja w przeciągu 5 dni miałam spadek o prawie 1. Miałam robione USG, wysz

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 1744 Data: 2017-01-13 14:09:54 Liczba szacunów: 0
  • cząstka/akcja 40-stka

    Post
    Ladies SFD

    cząstka kurcze co ty tak takimi falami jedziesz z tymi spadkami? Miałam skreconą kostkę 17.07. potem urlop i dopiero w zeszłym tygodniu wróciłam na siłkę, a przedostatnie pomiary to były tuz przed @ Czasta ale wystraszylam sie tego avka brrrr. Nadal masz spadki gratuluje. Zakwasy "piekna" sprawa hi hi. W tabelce masz wpis TSH. To jest poziom Twojeg

    Odpowiedzi: 1018 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-18 10:16:25 Liczba szacunów: 0
  • Hipogonadyzm hipogonadotropowy - moja walka z chorobą

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Poszperałem trochę w necie. Przyczyną wysokiego shbg może być nadczynność tarczycy, lub marskość wątroby. Na Twoim miejscu zrobiłbym w pierwszej kolejności badanie poziomu TSH, który z dużym prawdopodobieństwem wykaże czy masz nadczynność tarczycy (wynik poniżej normy). Jeśli wynik bedzie w normie to dla pewności zrobiłbym jeszcze badanie poziomu h

    Odpowiedzi: 180 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-06 00:37:16 Liczba szacunów: 0
  • ORYGINAŁ / FAKE - foto & opinie

    Post
    Doping - zdjęcia

    Oryginał? Na 4 tab wynik środek normy: /SFD/2017/6/14/ef4043ad57164e7aabbac6af3f9fe720.jpg /SFD/2017/6/14/65d880f8656b4b668905f8e6739773ea.jpg /SFD/2017/6/14/c626e399ca04496aacf3f6567b9b1d48.jpg /SFD/2017/6/14/f4c30e5c289d4a7a880d6e7cf9d72596.jpg /SFD/2017/6/15/bd565209b4dc4d6da7472dfe168b7d5a.jpg Zmieniony przez - Janek01234 w dniu 2017-06-14 20:1

    Odpowiedzi: 17375 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-06-15 08:45:30 Liczba szacunów: 0
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 9

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Hej . wiem że to forum nie udziela porad medycznych . Ale nie mogę dojść co oznacza mój wynik TSH , a w internecie są różne wersie Normy . Wynik TSH 3-cia generacja - 1,338 ulU/ml A do lekarzem nie mam kiedy iść dopiero za 1 tydzień idę . A ciekawość zżera mnie .

    Odpowiedzi: 5927 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-06 00:40:23 Liczba szacunów: 0
  • Tarczyca-wyniki badań. Czy taki cykl będzie wskazany? Prośba o ocenę.

    Post
    Doping

    1. Przed leczeniem niedoczynności tarczycy miałem TSH=5.83((0,27-4,7)) 2. Po miesiącu brania Letrox 50(25m ed) spadło do 4 z hakiem... 3. Badania z początku Grudnia to już TSH=3,79 (pięknie) 4. Dziś badam a tu wynik TSH=5,4... O co tu chodzi? Wygląda na to, że cykl (Test 250 e4d, Metka 20-30 ed) namieszał mi w wynikach. Ale - przedostatnie badania

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 2961 Data: 2018-01-17 14:29:02 Liczba szacunów: 0
  • Tarczyca-wyniki badań. Czy taki cykl będzie wskazany? Prośba o ocenę.

    Post
    Doping

    Odświeżam temat, żeby wszystko w jednym wątku było. Prośba o ocenę i sugestie. Wróciłem dziś z nowymi badaniami i szok! TSH ponownie mam wywalone :/ Ale po kolei - rozpiszę aby łatwiej było zrozumieć. 1. Przed leczeniem niedoczynności tarczycy miałem TSH=5.83((0,27-4,7)) 2. Po miesiącu brania Letrox 50(25m ed) spadło do 4 z hakiem... 3. Badania z p

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 2961 Data: 2018-01-02 16:07:50 Liczba szacunów: 0
  • Tarczyca-wyniki badań. Czy taki cykl będzie wskazany? Prośba o ocenę.

    Post
    Doping

    Nie wiem u jakiego endo byłeś ale wynik TSH dla ludzi z niedoczynnoscia powinno oscylować w granicy 2 lub mniej. Jestem niemal pewien że masz Hashimoto, ft3 ft4 bardzo nisko, zdecydowanie za niska dawka t4. Ludzie trenujący z chora tarczycą muszą zwiekszac t4 ponieważ w organizmie masz ciagłe stany zapalne po treningach co dodatkowo obciąża twoją

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 2961 Data: 2018-01-02 22:15:23 Liczba szacunów: 0
  • Duża redukcja, odliczanie od 100kg w dół, 6miesiecy str.39

    Post
    Ladies SFD

    Witaj Musia - bede trzymac kciuki i zagladac, na jutro zamierzam sobie sciagnac od Ciebie to pyszne sniadanko, ktore wkleilas bo mi smaka narobilas :) z t ym, ze uzyje chleba bezglutenowego. Czytalam, ze tez masz problem z tarczyca, moglabys napisac jaki masz wynik TSH najswiezszy? Najświeższy podam jak sobie zrobię w tym tygodniu badania, bo zapod

    Odpowiedzi: 409 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-30 19:16:57 Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    arka rodzinna dała skierowanie na morfologię i wyszło mi coś takiego. Większość w normie, jednak zwróciłem uwagę na wskaźnik BASO - jest obniżony, a w sieci przeczytałem, że Wynik poniżej normy może się pojawić w ostrych infekcjach, ostrej gorączce reumatycznej, nadczynności tarczycy, ostrym zapaleniu płuc, stresie.. Jak bardzo miarodajny jest wsk

    Odpowiedzi: 1275 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-06-01 20:33:43 Liczba szacunów: 0
  • gruszka85/rekompozycja

    Post
    Ladies SFD

    Tydzień 4 , Dzien 22 regeneracja dzien wycięty z życiorysu, migrena po winie, nawet jak wodki nie pije to mam kaca *** Tydzien 4, Dzien 23 regeneracja 1.2.3. owsiane, jajkko x 3, orzechy, cynamon 4. rosół z kaczki z warzywami miska podróżna - kierunek Kielce, ale nagrodą babciny rosołek Trening rano na czczo 30min rowerek stacjonarny

    Odpowiedzi: 372 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-05 11:04:25 Liczba szacunów: 0
  • gruszka85/rekompozycja

    Post
    Ladies SFD

    Tydzien 4, Dzien 24 regeneracja 1.2.3 owsiane, jajka, jabłko, banan, cynamon, orzechy 4. tuńczyk w sosie własnym, oliwa z oliwek znow miska podróżna tym razem Katowice, poprzez śnieg i zawieruche Trening wieczorem wybrałam się na siłownię bo już czuję lekki zastój w kościach, ale byłam tak zmęczona i śpiąca że pokręciłam na orbitreku 30mi

    Odpowiedzi: 372 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-05 11:01:13 Liczba szacunów: 0
  • Bardzo szybko się męcze

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Zrobiłem badania, dziś mam wyniki. lekarka powiedziała że wszystko w normie, coś tam mamrotała patrząc na EKG, ale była zdziwiona, bo nic specjalnego nie wykazało (poza wysokim tętnem). Dwa dni temu zapisała mi jakiś lek Bisocard, bo miałem podwyższone ciśnienie (145/100) i szybki puls (chwile potem zrobili mi EKG), ale nie biore na razie tego leku

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-11-09 12:33:25 Liczba szacunów: 0
  • nie wiem co się ze mną dzieje.. pomocy..

    Post
    Zdrowie i Uroda

    wkleiłem zdjęcie wyników badania krwi. z tego co ja widzę, wszystko jest w normie, najbardziej bałem się wyniku TSH bo gdyby odbiegało od normy oznaczałoby to, że coś się dzieje z tarczycą ale jest w normie. Dodam, że od 3 dni odstawiłem witaminy, żeby wyniki wyszły wiarygodne i ból jest jakby mniejszy z dnia na dzień. Możliwe aby bóle mięśniowe wy

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1445 Data: 2011-05-11 18:07:18 Liczba szacunów: 0
  • AQUATEST

    Post
    Doping

    jakby był jakieś przytłumione czymś coś w podobie zapaści, dodam, że miałem niższe ciśnienie niż zwykle i wynosiło ono 100/60. Zrobiłem wszystkie możliwe badania, mówiąc lekarzom o środkach, które zażyłem ale wszystkie były w normie. Było ich naprawdę sporo bo wykonałem zaczynając od podstawowych badań na krew, mocz (po kilka razy w celu sprawdzen

    Odpowiedzi: 69 Ilość wyświetleń: 9404 Data: 2011-12-17 01:11:34 Liczba szacunów: 0
  • Tarczyca-wyniki badań. Czy taki cykl będzie wskazany? Prośba o ocenę.

    Post
    Doping

    Nie wiem u jakiego endo byłeś ale wynik TSH dla ludzi z niedoczynnoscia powinno oscylować w granicy 2 lub mniej. Jestem niemal pewien że masz Hashimoto, ft3 ft4 bardzo nisko, zdecydowanie za niska dawka t4. Ludzie trenujący z chora tarczycą muszą zwiekszac t4 ponieważ w organizmie masz ciagłe stany zapalne po treningach co dodatkowo obciąża twoją

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 2961 Data: 2018-01-02 20:59:08 Liczba szacunów: 1
  • Cholesterol, tarczyca - interpretacja badań

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Koleżanka chyba nie dba zbytnio o siebie cholesterol, trójglicerydy wynik powyżej normy do tego wspomniana przez Ciebie mała aktywność. Jeśli chodzi o TSH, T4 to wynik jest w normie. Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2016-05-28 11:01:42

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 532 Data: 2016-05-28 11:00:10 Liczba szacunów: 1